35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sobie wymyśliłam, że jestem hipochondryk. Zdecydowana jestem iść do lekarza pierwszego kontaktu. W sumie to miałam iść po skierowanie do dermatologa, bo się nasiliły objawy, które mi leczyła. Ale tak znajduję inne objawy i zastanawiam się nad tarczycą. Niby tsh w normie, no ale reszty tarczycowej nie robiłam. Mam to skierowanie do endo, ale dopiero za 3 miesiące termin. Termin do dermatologa będzie za jakiś miesiąc pewnie. Może mi ten z pierwszego kontaktu coś wymyśli.
Sucha skóra, szczególnie twarzy, mam problem z nawilżeniem, lekko swedzace ramiona i ogniska suchej lekko łuszczącej się skóry (od dermatologa dostałam maść, ale zamiast znikać to się powiększa, plus przerzucilo się w małe ogniska na wysokości bioder, ud i pojedynczy na lydce, średnica każdego ok 1 cm, jest ich kilka. Często odczuwam potrzebę podrapania się po tych ramionach, karku czy twarzy. Cały czas problem z wypadajacymi włosami. Walczę od jakiegoś czasu z łupieżem. Zmęczenie, brak energii. Uczucie kulki w gardle. Przy emocjach czerwony rumień na szyi. Dzisiaj to aż zrobiłam sobie zdjęcie, żeby w razie czego pokazać lekarzowi.
Być może to kwestia tarczycy, być może stresów, być może problem dermatologiczny, być może wszystko razem. Idę, bo jak dziś zobaczyłam jak się ta sucha skóra rozszerzyła na ramionach to się wystraszyłam.
Kurdę, co mi jest... -
nick nieaktualny
-
kkisia wrote:Ok ,
meczace to jest
dzis staram sie posiedziec
zobaczymy do ktorej dam rade
Obstawiam 23kkisia lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykkisia wrote:Ok ,
meczace to jest
dzis staram sie posiedziec
zobaczymy do ktorej dam rade
Obstawiam 23
Z jednej strony to nawet dobrze bo jak ja się kładę to dzieciaki też a wczesniej to trudno było towarzystwa do łóżka zagonić!kkisia, malgos741, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dziewczyny akcesoria niemowlece do pielegnacji itp to w necie kupowała któraś z Was??Macie dobra strone z dobrymi cenami >>>????
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17711672
Ja szukałam kogoś na allegro, u kogo będę mogła kupić wszystko co potrzebuję. Tam też kupiłam art. higieniczne dla siebie do szpitala, m.in. podkłady na łóżku, podkłady poporodowe, ręczniki jednorazowe dla siebie do szpitala żeby swoich nie brudzić wiadomo czym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 22:41
kapturnica, moremi, Arwena, Bozia3, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pozdrowienia z Devon.
Wodka sie polala. Chlopaki juz chrapia (pies jest absynentem, jemu wystarczyl meczacy dzien:-) a ja Was juz nadrabilam.
Spokojnej nocy
Magdala, efcia, kkisia, kapturnica, malgos741, anna maria, Magda*, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, BISCA, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Kometa, ja wszystkie tego typu dolegliwosci lacze z alergia. Moze serio nie tolerujesz jakiegos pokarmu. Wtedy co bys nie wcierala nie pomoze dopoki nie uporzadkujesz sie w srodku.
efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
a ja własnie wciągnęłam dietetyczny deser czekoladowy
awokado + banan + daktyle + kakao , bardzo smaczny, ale nie bylabym soba jak bym go nie zmodyfikowala - dodałam bita smietane i teraz to pycha choc do dietytecznego to mu dalekoMagdala, malgos741, Mega, Magda*, moremi, ComeToMeBaby, dorbie, BISCA lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Jak dobrze pamiętam, to kupiłam wiele rzeczy u tego allegrowicza. Nie wiem na ile atrakcyjną ofertę ma teraz.
Ja szukałam kogoś na allegro, u kogo będę mogła kupić wszystko co potrzebuję. Tam też kupiłam art. higieniczne dla siebie do szpitala, m.in. podkłady na łóżku, podkłady poporodowe, ręczniki jednorazowe dla siebie do szpitala żeby swoich nie brudzić wiadomo czym.moremi, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Kapta, nie za wvzesnie na kosmetyki? Nie przeterminuja się?
Trzeba tylko patrzyc na daty
anna maria, anna maria, moremi, macduska, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:A ja przy moich chłopakach tylko słone jadłam, a moja sąsiadka same kiwi. każdy ma inaczej
bo ja od tygodnia mam straszną fazę na kiwi,potrafię 6 -8 dziennie zjeść bez zająknięcia,ale muszą być dojżałe.
A i tu info dla mających nieelegancko mówiąc zatwardzenie,kiwi działają rewelacyjnieanna maria, moremi, efcia, megan8 lubią tę wiadomość
-
Magsa brzuch juz pewnie widac ?wiesz co bedziesz miala ?ja obstawiam synkaMagda* wrote:i co ,i co sąsiadka urodziła?
bo ja od tygodnia mam straszną fazę na kiwi,potrafię 6 -8 dziennie zjeść bez zająknięcia,ale muszą być dojżałe.
A i tu info dla mających nieelegancko mówiąc zatwardzenie,kiwi działają rewelacyjniemoremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Wacia poza tym jakby nie patrzyl kurde juz koncowka maja a na sierpien pasuje miec wszystko gotowe.Mlodego urodzilam w 37tygodniu ciazy wiec przed terminem.
A lipiec mi odpada bo bedziemy miec remonty , zjeżdza na urlop moja ukochana sis to nie bede miec raczej glowy do zakupowanna maria, caffe, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyod wczoraj chodzi mi jedno imię po głowie,oczywiscie dla dziewczynki,a mianowicie Zofia albo Sofia, lepiej by tu brzmiało i z nazwiskiem się komponowało.Dla mnie Sofia czy Sofie to i tak Zosia.
Imię wprawdzie nie słowiański jak chciałam tylko greckie ,ale jego znaczenie rekompensuje wieleanna maria, moremi, efcia, Zofia8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość