X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wymyśliłam, że jestem hipochondryk. Zdecydowana jestem iść do lekarza pierwszego kontaktu. W sumie to miałam iść po skierowanie do dermatologa, bo się nasiliły objawy, które mi leczyła. Ale tak znajduję inne objawy i zastanawiam się nad tarczycą. Niby tsh w normie, no ale reszty tarczycowej nie robiłam. Mam to skierowanie do endo, ale dopiero za 3 miesiące termin. Termin do dermatologa będzie za jakiś miesiąc pewnie. Może mi ten z pierwszego kontaktu coś wymyśli.
    Sucha skóra, szczególnie twarzy, mam problem z nawilżeniem, lekko swedzace ramiona i ogniska suchej lekko łuszczącej się skóry (od dermatologa dostałam maść, ale zamiast znikać to się powiększa, plus przerzucilo się w małe ogniska na wysokości bioder, ud i pojedynczy na lydce, średnica każdego ok 1 cm, jest ich kilka. Często odczuwam potrzebę podrapania się po tych ramionach, karku czy twarzy. Cały czas problem z wypadajacymi włosami. Walczę od jakiegoś czasu z łupieżem. Zmęczenie, brak energii. Uczucie kulki w gardle. Przy emocjach czerwony rumień na szyi. Dzisiaj to aż zrobiłam sobie zdjęcie, żeby w razie czego pokazać lekarzowi.
    Być może to kwestia tarczycy, być może stresów, być może problem dermatologiczny, być może wszystko razem. Idę, bo jak dziś zobaczyłam jak się ta sucha skóra rozszerzyła na ramionach to się wystraszyłam.
    Kurdę, co mi jest...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tak. Miałam kiedys super nauczycielke łaciny, jej syn schizofrenik zadźgal ja nożem... :-(

Zartujesz? Teraz mnie przestraszylas. Jeszcze poltorej godziny...

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    U mnie to samo! Złożymy pozew zbiorowy!

Ok ,
    meczace to jest
    dzis staram sie posiedziec
    zobaczymy do ktorej dam rade :)

Obstawiam 23 ;)

malgos741, macduska, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ok ,
    meczace to jest

Obstawiam 23 ;)
    no to masz godzinkę ;)

kkisia lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    no to masz godzinkę ;)

Jak dam rade :)
    Bo juz jedno oko na Maroko a drugie na Paryz ;)

macduska, malgos741, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ok ,
    meczace to jest

Obstawiam 23 ;)

Z jednej strony to nawet dobrze bo jak ja się kładę to dzieciaki też a wczesniej to trudno było towarzystwa do łóżka zagonić!

kkisia, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny akcesoria niemowlece do pielegnacji itp to w necie kupowała któraś z Was??Macie dobra strone z dobrymi cenami >>>????
    Jak dobrze pamiętam, to kupiłam wiele rzeczy u tego allegrowicza. Nie wiem na ile atrakcyjną ofertę ma teraz.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17711672
    Ja szukałam kogoś na allegro, u kogo będę mogła kupić wszystko co potrzebuję. Tam też kupiłam art. higieniczne dla siebie do szpitala, m.in. podkłady na łóżku, podkłady poporodowe, ręczniki jednorazowe dla siebie do szpitala żeby swoich nie brudzić wiadomo czym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 22:41

kapturnica, moremi, Arwena, Bozia3, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa zrób sobie badania tarczycy- Tsh, ft3, ft4, anty Tpo, anty Tg.
    I zobaczysz.

ComeToMeBaby, efcia, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Devon.
    Wodka sie polala. Chlopaki juz chrapia (pies jest absynentem, jemu wystarczyl meczacy dzien:-) a ja Was juz nadrabilam.
    Spokojnej nocy :-)

Magdala, efcia, kkisia, kapturnica, malgos741, anna maria, Magda*, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, BISCA, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, ja wszystkie tego typu dolegliwosci lacze z alergia. Moze serio nie tolerujesz jakiegos pokarmu. Wtedy co bys nie wcierala nie pomoze dopoki nie uporzadkujesz sie w srodku.

efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • efcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie wciągnęłam dietetyczny deser czekoladowy
    awokado + banan + daktyle + kakao , bardzo smaczny, ale nie bylabym soba jak bym go nie zmodyfikowala - dodałam bita smietane i teraz to pycha choc do dietytecznego to mu daleko ;-)

Magdala, malgos741, Mega, Magda*, moremi, ComeToMeBaby, dorbie, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jak dobrze pamiętam, to kupiłam wiele rzeczy u tego allegrowicza. Nie wiem na ile atrakcyjną ofertę ma teraz.

Ja szukałam kogoś na allegro, u kogo będę mogła kupić wszystko co potrzebuję. Tam też kupiłam art. higieniczne dla siebie do szpitala, m.in. podkłady na łóżku, podkłady poporodowe, ręczniki jednorazowe dla siebie do szpitala żeby swoich nie brudzić wiadomo czym.
    Caffe ale u ktorego =D

moremi, caffe lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, nie za wvzesnie na kosmetyki? Nie przeterminuja się?

efcia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kapta, nie za wvzesnie na kosmetyki? Nie przeterminuja się?
    Mam na mysli majtki i inne duperele do spzitala .A kosmetyki dzieciece maja duza przydatnosc. 8) Trzeba tylko patrzyc na daty

anna maria, anna maria, moremi, macduska, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja przy moich chłopakach tylko słone jadłam, a moja sąsiadka same kiwi. każdy ma inaczej
    i co ,i co sąsiadka urodziła? ;) bo ja od tygodnia mam straszną fazę na kiwi,potrafię 6 -8 dziennie zjeść bez zająknięcia,ale muszą być dojżałe.
    A i tu info dla mających nieelegancko mówiąc zatwardzenie,kiwi działają rewelacyjnie :)

anna maria, moremi, efcia, megan8 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badz czujna ;-) znasz Karate albo jakies inne sztuki walki :-)
    Magdala wrote:
    Zartujesz? Teraz mnie przestraszylas. Jeszcze poltorej godziny...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsa brzuch juz pewnie widac ?wiesz co bedziesz miala ?ja obstawiam synka :-)
    Magda* wrote:
    i co ,i co sąsiadka urodziła? ;) bo ja od tygodnia mam straszną fazę na kiwi,potrafię 6 -8 dziennie zjeść bez zająknięcia,ale muszą być dojżałe.
    A i tu info dla mających nieelegancko mówiąc zatwardzenie,kiwi działają rewelacyjnie :)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia poza tym jakby nie patrzyl kurde juz koncowka maja a na sierpien pasuje miec wszystko gotowe.Mlodego urodzilam w 37tygodniu ciazy wiec przed terminem.
    A lipiec mi odpada bo bedziemy miec remonty , zjeżdza na urlop moja ukochana sis to nie bede miec raczej glowy do zakupow

anna maria, caffe, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj chodzi mi jedno imię po głowie,oczywiscie dla dziewczynki,a mianowicie Zofia albo Sofia, lepiej by tu brzmiało i z nazwiskiem się komponowało.Dla mnie Sofia czy Sofie to i tak Zosia.
    Imię wprawdzie nie słowiański jak chciałam tylko greckie ,ale jego znaczenie rekompensuje wiele :)

anna maria, moremi, efcia, Zofia8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 2razy polubiłas moj post.Wiedz ,że coś sie dzieje XD

anna maria, moremi, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9476 9477 9478 9479 9480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ