X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Super - ta firma jest tutaj
    tak wlasnie myslalam ze jest :-)

iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • efcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietacie, ostatnio pisałam o tej dziewczynie z trojaczkami, sa jednojajowe :D

szacuje się że na świecie żyje ok 10 tysięcy trojaczków jednojajowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 13:40

iwcia77, macduska, caffe, gretka, moremi, Krakonka, Mega, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, Ola, fajne te ciuszki ciązowe.
    Ja jeszcze się mieszczę, chociaż brzuch mi wywaliło, szczególnie to widac jak jestem po jedzeniu. Szwagierka zauwazyła, syn zauważył, to juz coś. Musze się lużniej ubierać, w pracy mają nie wiedzieć.
    Na razie nic nie kupuję, aby nie zapeszyć, cały czas jestem niepewna, kurde, kiedy to sie skończy. Dziś się wkręciłam, że wydzielina po luteinie to może plamienia, a ona przecież taka żółtawa jest, szczególnie jak biorę 2x100, ta 100 ma mniej masy tabletkowej, jest inna niż ta 50tka. chcę iść w piątek do tej mojej ginki w przychodni, musze się jej pokazać w końcu, bo głupio

iwcia77, efcia, moremi, Krakonka, ola_35, kkisia, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamus tych co juz sa i za chwile badz w dalekiej przyszlosci nimi beda :D

u nas mokry kaszel ,inhalacje i paracetamol...Ivek marudzi troszke ale jest slabiutki :( dzwonilam do pediatry, dostalam wytyczne i mamy uslyszec sie jutro.

efcia, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kradne. Moze awokado sie lepiej spiera niz ta w dupe kopana marfewka

Plamy po marchewce wystaw na słońce. Za 3 godziny znikną.
    Sprawdzałam. Działa. I tylko to działa.

iwcia77, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    pamietacie, ostatnio pisałam o tej dziewczynie z trojaczkami, sa jednojajowe :D

szacuje się że na świecie żyje ok 10 tysięcy trojaczków jednojajowych.

Ja pamiętam, bo polecialam jej szukać. Ale znalazłam tylko wykres, prawie żadnych postów. A jestem okropnie ciekawa :)
    Doczytałam tylko, że może być nawet 4. Czyli że ostatecznie są trzy, tak?
    To jak wygrana w totka :) Co zresztą pewnie by im się przydało...
    Ale oby wszystkie były zdrowe i dadza radę.

efcia, caffe, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Morka, Ola, fajne te ciuszki ciązowe.
    Ja jeszcze się mieszczę, chociaż brzuch mi wywaliło, szczególnie to widac jak jestem po jedzeniu. Szwagierka zauwazyła, syn zauważył, to juz coś. Musze się lużniej ubierać, w pracy mają nie wiedzieć.
    Na razie nic nie kupuję, aby nie zapeszyć, cały czas jestem niepewna, kurde, kiedy to sie skończy. Dziś się wkręciłam, że wydzielina po luteinie to może plamienia, a ona przecież taka żółtawa jest, szczególnie jak biorę 2x100, ta 100 ma mniej masy tabletkowej, jest inna niż ta 50tka. chcę iść w piątek do tej mojej ginki w przychodni, musze się jej pokazać w końcu, bo głupio
    Patrz, że to Twoja trzecia zdrowa ciąża, dlatego szybciej widać :) u mnie pod koniec trzeciego miesiąca też się już spodnie nie dopinały. Na przejściówkę proponuję promod. Mają eleganckie spodnie na gumce.

efcia, Simba, Sabina, iwcia77, dorbie, ola_35, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja pamiętam, bo polecialam jej szukać. Ale znalazłam tylko wykres, prawie żadnych postów. A jestem okropnie ciekawa :)
    Doczytałam tylko, że może być nawet 4. Czyli że ostatecznie są trzy, tak?
    To jak wygrana w totka :) Co zresztą pewnie by im się przydało...
    Ale oby wszystkie były zdrowe i dadza radę.

tak jednak sa trzy i jedno łożysko, wykresu na belly jeszcze nie ma, wiec tez za wiele nie wiem

• Simba Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Patrz, że to Twoja trzecia zdrowa ciąża, dlatego szybciej widać :) u mnie pod koniec trzeciego miesiąca też się już spodnie nie dopinały. Na przejściówkę proponuję promod. Mają eleganckie spodnie na gumce.
    Jejku :) Juz 17 tydzien :)

iwcia77, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, to daj namiary na priv, to wyślę spodnie :)
    wyślę jednak po niedzieli, bo po pierwsze muszę je uprać i muszą wyschnąć - to jeden dzień, potem prasowanie - .... dni, a w piątek wyjeżdżam na komunię, także tak jak napisałam wyśle po niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:21

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ogladam tvp2 jakies kabarety i padlam jak uslyszalam zdanie " pielgrzymka pospieszna , antykoncepcyjna do Czestochowy" :D

caffe, Sabina, efcia, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie armagedon. Okazało się, że chcą dodatkowe zaświadczenie (na 3 dni przed podpisaniem umowy!), a zaświadczenie mogę zdobyć raz w tygodniu we wtorek rano, czyli dzisiaj za późno a następny wtorek to już w ogóle za późno.
    Coś mi się wydaje, że cała sprawa skończy się w sądzie, niezaleznie od wyniku.
    Telefon nadal wyłączony, bo księgowy nie zapłacił - "pomyliło" mu się.

Nerki mnie bolą tak, że nawet po pbólowych ledwie się ruszam :( I już dwa razy się załamałam.

Ale się zbieram za każdym razem. Zrobiłam pranie i gotuję obiad. Jeszcze zakupy dzisiaj i gotowanie.
    Praca najważniejsza, ale odpuściłam - i tak nic bym nei zrobiła, tylko sobie dołożyła nerwów.

Dobrze, że jest M dzisiaj w domu. Czasami się sprawdza :)

caffe, iwcia77, Sabina, efcia, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    U mnie armagedon. Okazało się, że chcą dodatkowe zaświadczenie (na 3 dni przed podpisaniem umowy!), a zaświadczenie mogę zdobyć raz w tygodniu we wtorek rano, czyli dzisiaj za późno a następny wtorek to już w ogóle za późno.
    Coś mi się wydaje, że cała sprawa skończy się w sądzie, niezaleznie od wyniku.
    Telefon nadal wyłączony, bo księgowy nie zapłacił - "pomyliło" mu się.

Nerki mnie bolą tak, że nawet po pbólowych ledwie się ruszam :( I już dwa razy się załamałam.

Ale się zbieram za każdym razem. Zrobiłam pranie i gotuję obiad. Jeszcze zakupy dzisiaj i gotowanie.
    Praca najważniejsza, ale odpuściłam - i tak nic bym nei zrobiła, tylko sobie dołożyła nerwów.

Dobrze, że jest M dzisiaj w domu. Czasami się sprawdza :)
    Krakonka, a można Ci jakoś pomóc?

Krakonka, efcia, Simba, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Pomaga mi, jak się wygadam/wypiszę :)
    Dlatego przepraszam, ze tak marudzę.
    Ale to już niedługo. A jutro wyjeżdżam i wracam dopiero w poniedziałek, więc na trochę przestanę się ekscytować na forum :)

Ach, mam nadzieję, że podczas mojej nieobecności staną się nowe ciąże :)

Sabina, caffe, moremi, efcia, Simba, kkisia, Mala79, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Dzięki :) Pomaga mi, jak się wygadam/wypiszę :)
    Dlatego przepraszam, ze tak marudzę.
    Ale to już niedługo. A jutro wyjeżdżam i wracam dopiero w poniedziałek, więc na trochę przestanę się ekscytować na forum :)

Ach, mam nadzieję, że podczas mojej nieobecności staną się nowe ciąże :)
    Krakonka, życzę więc pomyślnego rozwiązania Twoich spraw, teraz czy za jakiś czas :)

macduska, efcia, kkisia, ComeToMeBaby, Krakonka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj idę do dentysty :) albo wrócę szczerbata, albo sie da co uratować 2dziura.gif

moremi, efcia, Simba, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już idę na pocztę, to jeszcze mam laktator firmy Avent, nieużywany. Jak która chce to pisać :) poprosze :)

moremi, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dybry wita sie czasowa rencistka...
    Właśnie odetchnelam po komisji i juz mi zeszło ciśnienie jakie miałam jeszcze rano..
    Zajrze do Was później teraz uczymy się z Mlodym bo nadrabiaja jak zwykle na końcu roku szkolnego co się da ech...
    Milego popoludnia
    No i musze Was nadrobić :-)

Sabina, efcia, Arwena, Simba, kkisia, gretka, Mega, ania.g, BISCA, macduska, Krakonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    O, to zobaczę, dzięki.
    Tak , przy pierwszej ciązy nic nie było widac do 4mca. A teraz wiadomo, od razu działaja hormony i więzadła i mięsnie obwisaja od razu. Ja zawsze burzchy intensywnie trenowałam, a teraz od stycznia odpuściłam z łezką w oku, ale wiadomo jak trza to trza

moremi, ola_35, Sabina, efcia, Simba, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Dzien dybry wita sie czasowa rencistka...
    Właśnie odetchnelam po komisji i juz mi zeszło ciśnienie jakie miałam jeszcze rano..
    Zajrze do Was później teraz uczymy się z Mlodym bo nadrabiaja jak zwykle na końcu roku szkolnego co się da ech...
    Milego popoludnia
    No i musze Was nadrobić :-)
    czyli nie tylko synek ma zaległości ;)

efcia, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 9516 9517 9518 9519 9520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ