X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, zanim dostaniesz się do poradni to już trzymaj się diety. Masz gdzie mierzyć poziom cukru czy dadzą Ci glukometr dopiero 17 czerwca?
    Miałam z Marcelem cukrzycę ciążową i zanim ogarnęłam temat to bardzo pomogła mi Dziobak bo ona ten temat ma w małym palcu.
    Elfie, podziwiam za ten slalom i utrzymanie dziecka w śpiącym stanie.
    Peppa, tekst bardzo mi się spodobał.
    Simba, Gretka,niezłe historie.
    Coś zgubiłam to sorry, boli mnie znów głowa i Marcel rozprasza.

Simba, gretka, Dziobak, peppapig, BISCA, efcia, Elfik, moremi, kkisia, iwcia77, caffe, Sabina, Mala79, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Jej, Kometa, ja noga z matmy jestem, ale ze jeden do szescianu to nadal jeden, wiem. A dwa (Simba i Dzejms) do kwadratu jest cztery, wiec sie zgadza...
    Dzieki Krycha :)

stara.krycha, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Anna <3 dużo pozytywnej energii dla Twojej mamy.
    Patrz, myslami Cie sciagnelam :)
    Wszystko u Ciebie ok?

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mmmm ta druga czesc szczegolnie mi przypadla do gustu.
    U mnie bieda. Znowu salatka z tunczyka, jablko, jogurt waniliowy.

Nie lubie pic wody, ale sie zmuszam i ostatnio zainstalowalam sobie w tel apke Drink Water. Bardzo podejrzana aplikacja. Wstaje rano, a tu komunikat: Jeszcze nic dzisiaj nie piles - napij sie.
    :)
    Simba, tyle razy prosilam o tom salatke. Nie chcesz i tak, wiec oddaj i bedzie wilk syty i owca cala :-)

BISCA, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    No jest, zgadzam się. Tylko mnie nie wkurwiają opinie obcych kompletnie ludzi.
    Po prostu je olewam i już.
    Wiec podziwiam Cie. Ale czy obcy ludzie ktorzy w krzywdzacy sposob wypowiadaja sie na temat Twoich dzieci tez Cie nie wkurwiaja?

stara.krycha, macduska, Reni, efcia, moremi, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Anna trzymam kciuki za mamę
    Caffe współczuje
    Kapta sporo masz przekroczone te cukry? Moze dieta wystarczy zeby ogarnąć temat? Ja tez sie pilnuje, od kilku dni ok 3h po śniadaniu mnie telepie. Dzis powierzyłam glukometrem i na razie jest ok: 91 na czczo i 80 na 2h po śniadaniu

efcia, moremi, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie witam, bo dzis sie jeszcze nie witalam. Mam dla Was dzis mnostwo czasu, bo ksieciuniu zwolnil mnie na dzis z gotowania. Powidzial, ze zje wczorajsze. Pewnie to ze strachu przed parowkami po raz enty. Hah, umiem sie jednak ustawic w zyciu :-)

BISCA, Reni, Elfik, efcia, moremi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Simba, tyle razy prosilam o tom salatke. Nie chcesz i tak, wiec oddaj i bedzie wilk syty i owca cala :-)
    Ale ja ja chce i lubie. Tylko ona drastycznie przestaje mi smakowac, jak poczytam co ma Renka do jedzenia

stara.krycha, BISCA, Reni, efcia, moremi, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bardzo podejrzana aplikacja. Wstaje rano, a tu komunikat: Jeszcze nic dzisiaj nie piles - napij sie.
    :)

Bardzo niebezpieczna rzecz ...

stara.krycha, Simba, Reni, Elfik, efcia, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, gretka, caffe, Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiec podziwiam Cie. Ale czy obcy ludzie ktorzy w krzywdzacy sposob wypowiadaja sie na temat Twoich dzieci tez Cie nie wkurwiaja?
    Nie chce sie narazac Macdusce, ale umiejetnosc wychodzenia poza wlasny punkt widzenia jest bardzo trudna. Sa rzeczy, ktorych nie idzie ogarnac, poki sie ich samemu nie doswiadczy.

efcia, macduska, moremi, kkisia, gretka, kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Bardzo niebezpieczna rzecz ...
    Jak sie czujesz Biscuit'ku? :)

stara.krycha, BISCA, Reni, efcia, Zofia8, moremi, kkisia, peppapig, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie chce sie narazac Macdusce, ale umiejetnosc wychodzenia poza wlasny punkt widzenia jest bardzo trudna. Sa rzeczy, ktorych nie idzie ogarnac, poki sie ich samemu nie doswiadczy.
    Troche tak jest, chociaz wiem, ze Wata nie napisala tego w zlej wierze.
    Mnie przed ciaza srednio obce dzieci na przyklad nie interesowaly, a teraz na kazde patrze przez pryzmat swoich i nie moge patrzec jak niektore z nich cierpia. Stalam sie chyba bardziej wrazliwa i bardziej zaangazowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:39

stara.krycha, BISCA, Elfik, efcia, macduska, moremi, kkisia, gretka, peppapig, caffe, kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Troche tak jest, chociaz wiem, ze Wata nie napisala tego w zlej wierze.
    Mnie przed ciaza srednio obce dzieci na przyklad interesowaly, a teraz na kazde patrze przez pryzmat swoich i nie moge patrzec jak niektore z nich cierpia. Stalam sie chyba bardziej wrazliwa i bardziej zaangazowana.
    Mniej-wiecej o to mi chodzilo. Ze kazdy patrzy przez jakis tam swoj wlasny pryzmat.

efcia lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owszem

i sama odpowiedziałaś na pytanie dlaczego się wkurwiamy
    przez takie pierdolenie mogą zakazać tego czy tamtego
    stara.krycha wrote:
    Ale na tym polega wlasnie caly fenomen polskiego szumu o IVF. Nikt spoza kregu zainteresowanych bladego pojecia nie ma, z czym to sie je, ale w kosciele mowia, ze to zuo, wiec wiadc musi prawda. No wiec trza zakazac bzecenstwa, jako ze Polska katolicka wiara przeca stoi.

Simba, stara.krycha, efcia, moremi, kkisia, gretka, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jak sie czujesz Biscuit'ku? :)

Ogolnie OK. Mam baaaaardzo zanizony zapal do pracy no i czekam. Grzecznie i pokornie ;)

stara.krycha, Reni, Simba, efcia, Zofia8, moremi, kkisia, Dziobak, peppapig, caffe, Sabina, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANia nic się nie stało, spoko ;-)

mi się zawsze chce śmiać jak czytam posty i tam po kolei
    ANia dobrze, ze dobrze
    Zosia niedobrze, że niedobrze
    Kasia dbaj o siebie itp
    dobrze, że na forum tylko kilkanaście osób na stałe siedzi ;-)

ania.g wrote:
    Coś zgubiłam to sorry, boli mnie znów głowa i Marcel rozprasza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:30

BISCA, stara.krycha, efcia, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, gretka, peppapig, caffe, SolarPolar, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    owszem

i sama odpowiedziałaś na pytanie dlaczego się wkurwiamy
    przez takie pierdolenie mogą zakazać tego czy tamtego
    Bo niestety taka jest specyfika tego kraju. Mnie tez to wqrwia, mimo, ze w nim juz nie mieszkam. Ale stamtad pochodze, slychac go w moim akcencie. I niejednokrotnie musze sie tego wstydzic przez takie wlasnie rzeczy jak np. nieszczesna sprawa IVF...

efcia, Reni, moremi, kkisia, Dziobak, gretka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Nie, przykro jest, pewnie ze tak! Ale wkurwiać się? O co?
    Jak ktos nie ma bladego pojęcia w temacie, lub ma inne zdanie niz ja to trudno.
    Moje dzieci, moje wybory, nikomu nic do tego.

stara.krycha, Simba, Elfik, efcia, BISCA, Reni, moremi, kkisia, caffe, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik, zasluglujesz na Pulitzera ;)

stara.krycha, efcia, Simba, Zofia8, kkisia, Sabina, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja rano owtieram lodówkę i pakuję do siaty co tam się nawinie
    a obiad akurat mi się trafił z wczoraj ;-)
    Simba wrote:
    Ale ja ja chce i lubie. Tylko ona drastycznie przestaje mi smakowac, jak poczytam co ma Renka do jedzenia

stara.krycha, BISCA, efcia, Simba, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 9561 9562 9563 9564 9565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ