X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o oooo nie czyli po ciąży mogę się spsuć?????? O.o
    Simba wrote:
    Troche tak jest, chociaz wiem, ze Wata nie napisala tego w zlej wierze.
    Mnie przed ciaza srednio obce dzieci na przyklad interesowaly, a teraz na kazde patrze przez pryzmat swoich i nie moge patrzec jak niektore z nich cierpia. Stalam sie chyba bardziej wrazliwa i bardziej zaangazowana.

stara.krycha, Simba, BISCA, efcia, moremi, kkisia, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nawiazaniu zas do glownego tematu forum, czyli staran:
    Napierdala mnie juz czacha, tylko patrzec, jak mnie zaleje. A co placzliwa jestem, to az strach. Dzis np. plakalam, bo jakis buc na parkingu smial zaparkowac za mna i nie moglam wyjechac dokladnie tak, jak wjechalam. Caly plan mi zepsul, no! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:32

BISCA, efcia, Elfik, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, caffe, Sabina, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie, przykro jest, pewnie ze tak! Ale wkurwiać się? O co?
    Jak ktos nie ma bladego pojęcia w temacie, lub ma inne zdanie niz ja to trudno.
    Moje dzieci, moje wybory, nikomu nic do tego.
    Ty placzesz, ja daje w ryj :)
    Wkurwianie gorsze od smutku?
    I tak oba wynikaja z bezsilnosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:33

stara.krycha, efcia, BISCA, macduska, Reni, Elfik, moremi, kkisia, gretka, caffe, kapturnica, Aasiula, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie chce sie narazac Macdusce, ale umiejetnosc wychodzenia poza wlasny punkt widzenia jest bardzo trudna. Sa rzeczy, ktorych nie idzie ogarnac, poki sie ich samemu nie doswiadczy.

Nie narazasz się.
    Nie wiem jak to wam wytłumaczyć.

Może tak:

Nauka dała nam mozliwosć in vitro. Bardzo dobrze.
    Jest to temat kontrowersyjny, wiadomo.

I teraz tak.
    Nauka dala mozliwosci. Od nas, kazdego z osobna zalezy jak te mozliwosci wykorzystamy, lub czy z nich korzystamy.
    Zależy między innymi od tego jakie zasady moralne przyjmiemy.

I jesli juz zdecydawalabym się na invitro to waliło by mnie dokumentnie co inni o tym myślą lub mówią.
    Zawsze jak swiat swiatem komus cos tam się nie podoba. Przejmować się tym? Po co? Szkoda życia!
    I zeby było jasne. Nie jestem przeciwnikiem in vitro.

stara.krycha, BISCA, efcia, Elfik, moremi, kkisia, caffe, Sabina, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    W nawiazaniu zas do glownego tematu forum, czyli staran:
    Napierdala mnie juz czacha, tylko patrzec, jak mnie zaleje. A co placzliwa jestem, to az strach. Dzis np. plakalam, bo jakis buc na parkingu smial zaparkowac za mna i nie moglam wyjechac dokladnie tak, jak wjechalam. Caly plan mi zepsul, no! ;-)

Ciaza jak malowana ;)

efcia, stara.krycha, Elfik, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Oj mozesz mozesz.
    Ja przeciez mialam klimat Adasia M. - Jeszcze z tymi dziecmi jebanymi...

A teraz, ze tak powiem, zwrot o 360 stopni jak mowiom niektorzy uczeni z PIS

BISCA, efcia, stara.krycha, Elfik, moremi, kkisia, caffe, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie narazasz się.

I jesli juz zdecydawalabym się na invitro to waliło by mnie dokumentnie co inni o tym myślą lub mówią.
    Zawsze jak swiat swiatem komus cos tam się nie podoba. Przejmować się tym? Po co? Szkoda życia!
    Kiedy to wlasnie o to przejmowanie sie chodzi. Mnie rusza negatywne gadanie, bo mnie bezposrednio dotyczy. Jak cos mnie nie dotyczy, to sie nie przejmuje. Wielu ludzi tak ma, co nie znaczy, ze wszyscy. :-)

Simba, macduska, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ja rano owtieram lodówkę i pakuję do siaty co tam się nawinie
    a obiad akurat mi się trafił z wczoraj ;-)
    Cale szczescie ze ja tak nie robie, bo nie wiem jaki posilek wyszedlby z majonezu i korzenia imbiru O.o

efcia, stara.krycha, BISCA, Reni, Elfik, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Bozia3, caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Elfik, zasluglujesz na Pulitzera ;)

biorę!
    A żyć się z tego da?
    ;)

Bisca, kiedy następne usg?

efcia, stara.krycha, BISCA, moremi, kkisia, gretka, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff,doczytalam.. najpierw na spacerze (dobrze ze na wsi mieszkam, bo z nosem w telefonie latwo w cos przydzwonic, a tu se latam po pustych ulicach)..
    AnnaMaria, zdrowia dla mamy.
    Elfi, dobrze ze sie odezwalas, bo sie martwilam. Historia jak zwykle z jak najlepszej ksiazki ;)
    Zelnik jest glupim chujem. On moze obrazac moje dziecko, ja moge obrazac jego. Proste.
    Reni, po ciazy jak najbardziej sie mozna spsuc. Ja nie moge ogladac "reklam" spolecznych z dziecmi, bo rycze. W ogole jak widze jakies chore czy nieszczesliwe dziecko to rycze. Wczesniej tak nie mialam..

stara.krycha, Simba, Elfik, BISCA, moremi, kkisia, gretka, peppapig, caffe, kapturnica, SolarPolar, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ciaza jak malowana ;)
    Tja, az do jutra pewnie :-P

efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Cale szczescie ze ja tak nie robie, bo nie wiem jaki posilek wyszedlby z majonezu i korzenia imbiru O.o

majonez lubie imbir też, chyba spróbuje ;-)

stara.krycha, Simba, BISCA, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ogolnie OK. Mam baaaaardzo zanizony zapal do pracy no i czekam. Grzecznie i pokornie ;)
    Czekaj czekaj. A my z Toba

stara.krycha, Reni, Elfik, efcia, BISCA, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dodaj do tego kawal miecha (albo parowke) i bedzie pyyyyysznie :-)

Elfik, Reni, efcia, BISCA, moremi, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Elfik, zasluglujesz na Pulitzera ;)
    Prawda? :)

Elfik, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przeczytałam na plecach :-(

Współczuję Ci bardzo, ale ANia bądź dobrej myśli. Nie słuchaj komety. Mój wujek 20 lat temu miał guzy, usunięto płuco i żyje
    na razie poczekajcie na bardziej wnikliwe badania co to
    Jeśli tak to widocznie jestem w błędzie lub zależy to od przypadku. My tak usłyszeliśmy od lekarza, więc założyłam, że płuca wogole są nieoperacyjne. Że stosuje się inne metody.
    Tak czy inaczej trzymam kciuki.

Reni, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do czasu, aż ktoś kto wcześniej siąpał dziąsłem na iv nie zacznie wsadzać Twojemu dziecku palca w oko, bo pokraka z inwitro
    macduska wrote:
    Nie narazasz się.

Może tak:

stara.krycha, Simba, efcia, moremi, kkisia, Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

be very affraid!

ja po porodzie miałam fazę buddyjską..
    patrzyłam na każdego ludzia i widziałam w wyobraźni ile matka musiała włożyć wysiłku z ciąże, urodzenie, wychowanie i doprowadzenie go w stanie żywym i nieuszkodzonym do dorosłości...

Potem trochę odpuściłam..
    niektóre matki włożyły wysiłek jedynie w poród..;)
    efektów wychowywania nijak nie widzę :)

stara.krycha, Simba, Reni, efcia, BISCA, moremi, kkisia, ania.g, gretka, peppapig, caffe, kapturnica, SolarPolar, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oówki jusz przygotowane som
    bende się dźgać jak coś
    Simba wrote:
    Oj mozesz mozesz.
    Ja przeciez mialam klimat Adasia M. - Jeszcze z tymi dziecmi jebanymi...

A teraz, ze tak powiem, zwrot o 360 stopni jak mowiom niektorzy uczeni z PIS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:47

stara.krycha, Elfik, efcia, Simba, BISCA, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa
    majonez mam w pracy, więc spoko ;-)
    Simba wrote:

stara.krycha, efcia, Simba, BISCA, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 9562 9563 9564 9565 9566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ