X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Gretka trzymaj się tam. Bedzie dopsz... :-) pomyśl sobie, że to już jedna z ostatnich @ :-)

Ola, jak się czujesz?
    no ja wiem - dobilam sie wczoraj wynikiem LH-3,51mlU/ml (2,4-12,6)
    a FSh- 7,11 (3,5-12,5)
    co mam myslec o tym LH??
    musze podciagnac wit d- bo mam 25(OH)D3- 25,35 ng/ml a 21-29- oziom niewystarczajacy- takrze zaraz lezaczek w ruch :-)
    jeszcze IgF1-129 ng/ml (109-284) -ttoto nie wiem z czym sie je....
    dzis ten nieszczesny kotryzol- Po tabletce tragedia- w nocy mialam wrazenie ze mozg mi plywa i obija sie o czaszke, dretwialy mi dlonie, spocilam sie jak mysz a i tak bylam z pelnym pecherzem 3x- skad tyle to nie mam pojecia- a i tak do tej pory niecalkiem tomna jestem- niewyobrazam sobie ze ludzie przyjmuja do 10 dawek takich jak ja raz.....

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie dużo prasujecie
    tyle w temacie mam do powiedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:37

moremi, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Dorbie ja właśnie idę na krzywą , bo mam niby cukier trochę wysoki, ale tak samo było przy pierwszej ciąży miałam na czczo 105 teraz 95, ale doktor mnie profilaktycznie wysłał. Podsunął mi wczoraj kartkę kiedy jest podejrzenie cukrzycy u ciężarnej: wiek >35, nadwaga, ciśnienie wysokie, cukier na czczo >92 i coś tam jeszcze było. Nadwagi nie mam, ciśnienie wczoraj 90/50, ale idę na tą krzywą w piątek.

Nie pociesze ale ja mialam na czczo 92/95 cukier.Krzywa w normach..I od dzis na noc kluje sie insulina :(
    Jesli kolejna glukoza na czczo chocviaz wyjdzie Ci powyzej norm to jest to już rozpoznanie cukrzycy ciężarnych..
    Mnie pocieszyła dzis ,ze ładnei w dziń sie w normach trzymam.A insulina na noc pomoze utrzymac te na czczow ryzach.Zaczynam od 2j i w zaleznosci od wartosci gluk rano mam zwiekszac na 4, 6 itd...
    No i dodała ,ze na tym sie nie skończy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:48

ola_35, ComeToMeBaby, dorbie, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A
    Acha, chodzi o to, ze zauważylismy, ze jest program zakupy Mango, szok! 24h/dobę ? same zakupy Mango :-)
    Mi je puścili na jedynym programie, który ogladam- kuchnia+

dorbie lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Oddasz, oddasz... Obcej kobiecie oddasz ;-)
    Oj ale to przynajmniej za 20 kilka lat ;)

ania.g, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie pociesze ale ja mialam na czczo 92/95 cukier.Krzywa w normach..I od dzis na noc kluje sie insulina :(

Myślę , że u mnie nie będzie tak źle :-) Właśnie pamiętam jak pisałaś co się stało jak wypiłaś glukozę, jeśli chodzi o mnie to hmm... raczej po tym się jeszcze ze smakiem obliżę :-)

dorbie lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Myślę , że u mnie nie będzie tak źle :-) Właśnie pamiętam jak pisałaś co się stało jak wypiłaś glukozę, jeśli chodzi o mnie to hmm... raczej po tym się jeszcze ze smakiem obliżę :-)
    Ale to czy smakuje glukoza czy nie smakuje akurat do objawow cukrzycy nie ma nic do rzeczy..Mi za 1szym razem smakowała a za 2gim juz nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:52

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    strasznie dużo prasujecie
    tyle w temacie mam do powiedzenia
    A ja dalej prawie nic :( a nie karmie juz..
    Wszystko pogniecione..

BISCA, Reni, Mega, Bozia3, gretka, moremi, ComeToMeBaby, caffe, Dziobak, macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odkąd się staram, to prawie w ogóle
    okazjonalnie przeprasuję jeden rękaw i to też niedokładnie
    paszczakin wrote:
    Wszystko pogniecione..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:58

Mega, Bozia3, gretka, moremi, ComeToMeBaby, peppapig, caffe, BISCA, Dziobak, macduska, kkisia, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Hehe, ja też zastanawiałam się w czym problem ;) Ale miałam zmrozona, z cytryna..
    Niemniej później reakcja organizmu niefajna

peppapig, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Wszystko pogniecione..
    To na co czekasz? ;) aaaa, godzina jeszcze wczesna? ;)

paszczakin, BISCA, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie ja juz po pierwszej glukozie na czcvzo mierzonej w 7tyg ciąży i po krzywej z 9tyg( kiedy glukoze mogłam spic jeszcze ze 2razy i nic mi nie było) gdzie krzywa wyszła super a znów na czczo lekko przekroczona juz powinna zasięgnąc rady diabetologa..Na szczęście nie dużo przekroczone mam ty cukry i nie miały wpł na małego bo chyba bym sie zastrzeliłą :-/

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja odkąd się staram, to prawie w ogóle
    okazjonalnie przeprasuję jeden rękaw i to też niedokładnie
    Się Reni napij, bo wiesz, potem to sto lat nie wolno.. A tu przecież do 18tki chcesz karmić cyckiem.. ;)

kapturnica, Mega, Reni, caffe, BISCA, Simba, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Się Reni napij, bo wiesz, potem to sto lat nie wolno.. A tu przecież do 18tki chcesz karmić cyckiem.. ;)
    EE jak sama napisałas nawet nie karmiąc czł sie boi napic jak dziecior mały coby w razie W byc zawsze trzeźwy..Przynajmneij ja tak zawsze miałam przy młodym..Pierwszy raz coś więcej drinknełam jak młody mial ze 2lata...

ComeToMeBaby, Reni, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ktoś ma jeszcze imieniny?
    przeoczyłam?

Jeszcze ja urodziny 36 ....... miałam się nie przyznawać :-) to 35 bardzo mi pasowało. A co do prasowanie, zagoniłam wczoraj do tego męża, ja nie mam czasu w ogóle na oglądanie telewizji , nie oglądałam odkąd córka się urodziła , a on ma czas -więc niech w tym czasie chociaż prasuje.

moremi, ComeToMeBaby, Reni, caffe, ania.g, BISCA, Dziobak, macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    To na co czekasz? ;) aaaa, godzina jeszcze wczesna? ;)

Hehe, kiedys by mnie to nie zniechęcilo w wolny dzień. Ale teraz poczucie odpowiedzialności za młodego mi kieliszek z ręki wyrywa.. Ale plan jest, Simba przyjedzie mnie nawrócić, a mauzowie przejmą odpowiedzialność.. Jeszcze 2 tygodnie..

Mega, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, Reni, caffe, BISCA, macduska, kkisia, efcia, beates lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, to wszystkiego najlepszego! Spokojnej ciazy, łatwego porodu i bezproblemowego dziecia..

Ja zaraz za Tobą, dokładnie 2 tygodnie będę jeszcze miała 35.

Mega, ola_35, ComeToMeBaby, macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ola, to wszystkiego najlepszego! Spokojnej ciazy, łatwego porodu i bezproblemowego dziecia..

Ja zaraz za Tobą, dokładnie 2 tygodnie będę jeszcze miała 35.

Staruchy :P :P Ja sie bede delektować az do końca listopada 35 XD

paszczakin, ola_35, ania.g, kkisia, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodziaki :-)

ComeToMeBaby, malgos741 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do karmiących butla- czy jak mi młody przesypia czas karmienia to budzić, czy czekać aż się sam obudzi wsciekle głodny w trybie "zryc natychmiast"..

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 9658 9659 9660 9661 9662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ