35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Gretka trzymaj się tam. Bedzie dopsz...
pomyśl sobie, że to już jedna z ostatnich @
Ola, jak się czujesz?
a FSh- 7,11 (3,5-12,5)
co mam myslec o tym LH??
musze podciagnac wit d- bo mam 25(OH)D3- 25,35 ng/ml a 21-29- oziom niewystarczajacy- takrze zaraz lezaczek w ruch
jeszcze IgF1-129 ng/ml (109-284) -ttoto nie wiem z czym sie je....
dzis ten nieszczesny kotryzol- Po tabletce tragedia- w nocy mialam wrazenie ze mozg mi plywa i obija sie o czaszke, dretwialy mi dlonie, spocilam sie jak mysz a i tak bylam z pelnym pecherzem 3x- skad tyle to nie mam pojecia- a i tak do tej pory niecalkiem tomna jestem- niewyobrazam sobie ze ludzie przyjmuja do 10 dawek takich jak ja raz.....
gretka -
ola_35 wrote:Dorbie ja właśnie idę na krzywą , bo mam niby cukier trochę wysoki, ale tak samo było przy pierwszej ciąży miałam na czczo 105 teraz 95, ale doktor mnie profilaktycznie wysłał. Podsunął mi wczoraj kartkę kiedy jest podejrzenie cukrzycy u ciężarnej: wiek >35, nadwaga, ciśnienie wysokie, cukier na czczo >92 i coś tam jeszcze było. Nadwagi nie mam, ciśnienie wczoraj 90/50, ale idę na tą krzywą w piątek.
Nie pociesze ale ja mialam na czczo 92/95 cukier.Krzywa w normach..I od dzis na noc kluje sie insulina
Jesli kolejna glukoza na czczo chocviaz wyjdzie Ci powyzej norm to jest to już rozpoznanie cukrzycy ciężarnych..
Mnie pocieszyła dzis ,ze ładnei w dziń sie w normach trzymam.A insulina na noc pomoze utrzymac te na czczow ryzach.Zaczynam od 2j i w zaleznosci od wartosci gluk rano mam zwiekszac na 4, 6 itd...
No i dodała ,ze na tym sie nie skończy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:48
ola_35, ComeToMeBaby, dorbie, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:A
Acha, chodzi o to, ze zauważylismy, ze jest program zakupy Mango, szok! 24h/dobę ? same zakupy Mango
dorbie lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Nie pociesze ale ja mialam na czczo 92/95 cukier.Krzywa w normach..I od dzis na noc kluje sie insulina
Myślę , że u mnie nie będzie tak źleWłaśnie pamiętam jak pisałaś co się stało jak wypiłaś glukozę, jeśli chodzi o mnie to hmm... raczej po tym się jeszcze ze smakiem obliżę
dorbie lubi tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Myślę , że u mnie nie będzie tak źle
Właśnie pamiętam jak pisałaś co się stało jak wypiłaś glukozę, jeśli chodzi o mnie to hmm... raczej po tym się jeszcze ze smakiem obliżę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:52
-
Reni wrote:strasznie dużo prasujecie
tyle w temacie mam do powiedzeniaa nie karmie juz..
Wszystko pogniecione..BISCA, Reni, Mega, Bozia3, gretka, moremi, ComeToMeBaby, caffe, Dziobak, macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
a ja odkąd się staram, to prawie w ogóle
okazjonalnie przeprasuję jeden rękaw i to też niedokładniepaszczakin wrote:A ja dalej prawie nica nie karmie juz..
Wszystko pogniecione..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:58
Mega, Bozia3, gretka, moremi, ComeToMeBaby, peppapig, caffe, BISCA, Dziobak, macduska, kkisia, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Myślę , że u mnie nie będzie tak źle
Właśnie pamiętam jak pisałaś co się stało jak wypiłaś glukozę, jeśli chodzi o mnie to hmm... raczej po tym się jeszcze ze smakiem obliżę
Ale miałam zmrozona, z cytryna..
Niemniej później reakcja organizmu niefajnapeppapig, efcia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:A ja dalej prawie nic
a nie karmie juz..
Wszystko pogniecione..aaaa, godzina jeszcze wczesna?
paszczakin, BISCA, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
W każdym razie ja juz po pierwszej glukozie na czcvzo mierzonej w 7tyg ciąży i po krzywej z 9tyg( kiedy glukoze mogłam spic jeszcze ze 2razy i nic mi nie było) gdzie krzywa wyszła super a znów na czczo lekko przekroczona juz powinna zasięgnąc rady diabetologa..Na szczęście nie dużo przekroczone mam ty cukry i nie miały wpł na małego bo chyba bym sie zastrzeliłą
efcia lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:a ja odkąd się staram, to prawie w ogóle
okazjonalnie przeprasuję jeden rękaw i to też niedokładniekapturnica, Mega, Reni, caffe, BISCA, Simba, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Się Reni napij, bo wiesz, potem to sto lat nie wolno.. A tu przecież do 18tki chcesz karmić cyckiem..
ComeToMeBaby, Reni, efcia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ktoś ma jeszcze imieniny?
przeoczyłam?
Jeszcze ja urodziny 36 ....... miałam się nie przyznawaćto 35 bardzo mi pasowało. A co do prasowanie, zagoniłam wczoraj do tego męża, ja nie mam czasu w ogóle na oglądanie telewizji , nie oglądałam odkąd córka się urodziła , a on ma czas -więc niech w tym czasie chociaż prasuje.
moremi, ComeToMeBaby, Reni, caffe, ania.g, BISCA, Dziobak, macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:To na co czekasz?
aaaa, godzina jeszcze wczesna?
Hehe, kiedys by mnie to nie zniechęcilo w wolny dzień. Ale teraz poczucie odpowiedzialności za młodego mi kieliszek z ręki wyrywa.. Ale plan jest, Simba przyjedzie mnie nawrócić, a mauzowie przejmą odpowiedzialność.. Jeszcze 2 tygodnie..Mega, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, Reni, caffe, BISCA, macduska, kkisia, efcia, beates lubią tę wiadomość
-
Ola, to wszystkiego najlepszego! Spokojnej ciazy, łatwego porodu i bezproblemowego dziecia..
Ja zaraz za Tobą, dokładnie 2 tygodnie będę jeszcze miała 35.Mega, ola_35, ComeToMeBaby, macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Ola, to wszystkiego najlepszego! Spokojnej ciazy, łatwego porodu i bezproblemowego dziecia..
Ja zaraz za Tobą, dokładnie 2 tygodnie będę jeszcze miała 35.
StaruchyJa sie bede delektować az do końca listopada 35
paszczakin, ola_35, ania.g, kkisia, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość