X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Szymusiowi zdrowka.
    Ola, wszystkiego co najlepsze i o czym mazysz niech sie spelni.
    Reszcie dobry wieczor.
    Yhm.
    Hm.
    Marzysz.
    Yhm.

    :)

    caffe, efcia, moremi, kapturnica, macduska, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Zdjecie peppy sobie powiekszylam i sie wpatruje coby rozkminic. Maz wszedl do pokoju. Rzucil okiem na monitor "Ooo zdjecia z wesela ogladasz?" :-O

    :)

    a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Yhm.
    Hm.
    Marzysz.
    Yhm.

    :)
    Bylam szybsza. Juz edyt byl i poprawil :-P. Wiesz, narzad nieuzywany itp

    efcia, Simba, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gotujesz pieczeń? ;)
    Prawie ;)

    Lubię takie gotowane wędliny.
    Najczęściej robię łopatkę i schab. Ale można też drobiowe.

    Szynkę (kulkę) surową solę, pieprzę i posypuję majerankiem. Wkładam do rękawa do pieczenia i potem do gara z wodą, żeby zakrywała mięso, a końce folii musza wystawać, zeby się wody nie nabrało. I tak od czasu zagotowania się wody, na minimalnym ogniu pyrka się ok godziny lub ciut więcej, w zależności od tego jak duży jest kawałek mięsa :)
    Potem zostawiam to w wodzie najlepiej na noc i rano do lodówki.

    efcia, Simba, moremi, macduska, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Pewnie tak. Ewa!!!! Daj znaka! Hop hop! :-P
    jeste

    efcia, stara.krycha, Bozia3 lubią tę wiadomość

  • efcia Autorytet
    Postów: 2565 10384

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Prawie ;)

    Lubię takie gotowane wędliny.
    Najczęściej robię łopatkę i schab. Ale można też drobiowe.

    Szynkę (kulkę) surową solę, pieprzę i posypuję majerankiem. Wkładam do rękawa do pieczenia i potem do gara z wodą, żeby zakrywała mięso, a końce folii musza wystawać, zeby się wody nie nabrało. I tak od czasu zagotowania się wody, na minimalnym ogniu pyrka się ok godziny lub ciut więcej, w zależności od tego jak duży jest kawałek mięsa :)
    Potem zostawiam to w wodzie najlepiej na noc i rano do lodówki.


    o musze spróbować , bo ja zawsze piekę

    caffe lubi tę wiadomość

  • efcia Autorytet
    Postów: 2565 10384

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    jeste

    krycha czy twój wrócił, bo Ewa już jest ;-)

    caffe, Simba, stara.krycha, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    o musze spróbować , bo ja zawsze piekę
    ja lubię taką wędlinę. Jedyna różnica od tej pieczonej jest taka, że nie ma chrupiącej skórki. A poza tym jest bardzo soczysta, bo soki się nie wygotowują.

    efcia, Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam sobie z mojej lokalnej biblioteki, ktora sie szczyci calym regalem polskich ksiazek, Ksiazke kucharska M. Marciszewskiej. Wydanie wzorowane na tym z 1929 (pierwsze wydanie tej ksiazki w 1857 pt. Kucharka szlachecka)i tam sa takie przepisy jak np. Baba prawdziwa polska, gdzie na 1 kg maki szly 2 kopy zoltek. Kopa przypominam to 60 jaj.

    efcia, Simba, caffe, moremi, macduska, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Prawie ;)

    Lubię takie gotowane wędliny.
    Najczęściej robię łopatkę i schab. Ale można też drobiowe.

    Szynkę (kulkę) surową solę, pieprzę i posypuję majerankiem. Wkładam do rękawa do pieczenia i potem do gara z wodą, żeby zakrywała mięso, a końce folii musza wystawać, zeby się wody nie nabrało. I tak od czasu zagotowania się wody, na minimalnym ogniu pyrka się ok godziny lub ciut więcej, w zależności od tego jak duży jest kawałek mięsa :)
    Potem zostawiam to w wodzie najlepiej na noc i rano do lodówki.
    No no nie znałam tego przepisu.
    Ja ostatnio bardzo czesto piekłam z kolei pierś z indyka w glazurze, z kwestiasmaku. Dobry na ciepło i na zimno i jeszcze niezły sos do tego wychodzi.

    efcia, caffe lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • efcia Autorytet
    Postów: 2565 10384

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Wzielam sobie z mojej lokalnej biblioteki, ktora sie szczyci calym regalem polskich ksiazek, Ksiazke kucharska M. Marciszewskiej. Wydanie wzorowane na tym z 1929 (pierwsze wydanie tej ksiazki w 1857 pt. Kucharka szlachecka)i tam sa takie przepisy jak np. Baba prawdziwa polska, gdzie na 1 kg maki szly 2 kopy zoltek. Kopa przypominam to 60 jaj.

    Magdala to wrzuć jakiś ciekawy przepis :-)

    Simba lubi tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Wzielam sobie z mojej lokalnej biblioteki, ktora sie szczyci calym regalem polskich ksiazek, Ksiazke kucharska M. Marciszewskiej. Wydanie wzorowane na tym z 1929 (pierwsze wydanie tej ksiazki w 1857 pt. Kucharka szlachecka)i tam sa takie przepisy jak np. Baba prawdziwa polska, gdzie na 1 kg maki szly 2 kopy zoltek. Kopa przypominam to 60 jaj.
    Na chomiku jest ta książka, przynajmniej tytuł na to wskazuje.
    Tyle, że teraz muszę se kurnik założyć żeby tyle jaj uzbierać :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 23:15

    Magdala, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No no nie znałam tego przepisu.
    Ja ostatnio bardzo czesto piekłam z kolei pierś z indyka w glazurze, z kwestiasmaku. Dobry na ciepło i na zimno i jeszcze niezły sos do tego wychodzi.
    Indyka też robiłam tą metodą.

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie no on ma kochanke jak nic! Po poludniu wpadl doslownie na godzine, zjadl, przebral sie i wybyl rzekomo do pracy, bo cos tam nie skonczyl. Teraz wrocil, pokrecil sie i mowi:"Na kebaba ide". Wkurwilam sie! :-/

    A wez mu pierdyknij jutro obiad z trzech dan. To banal jest, ale ludzie lubia dobrze pojesc i to nie tylko faceci.

    caffe, Heretyczka, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A wez mu pierdyknij jutro obiad z trzech dan. To banal jest, ale ludzie lubia dobrze pojesc i to nie tylko faceci.
    ja na ten przykład

    Magdala, efcia lubią tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A wez mu pierdyknij jutro obiad z trzech dan. To banal jest, ale ludzie lubia dobrze pojesc i to nie tylko faceci.
    No właśnie.

    Na pierwsze: ziemniaki

    Na drugie: mięso

    Na trzecie: surówka

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 23:20

    Heretyczka, Magdala, Iwone, macduska, efcia, Mega, ComeToMeBaby, moremi, stara.krycha, kkisia, BISCA, paszczakin, megan8 lubią tę wiadomość

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Magdala to wrzuć jakiś ciekawy przepis :-)



    Zabki smazone.
    zabki uzywaja sie do jedzenia tylko w maju i tylko zielone. Nalapawszy zabek, poodcinac przodki i wyrzucic, a z udek zdjac skorke, wymyc, posolic, wycisnac w serwecie, utaczac w mace, smazyc w goracym masle, ale niedlugo.

    No i juz za pozno jest na zabki. :-(

    efcia, ComeToMeBaby, moremi, stara.krycha, kkisia, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dla odmiany Strudel ciagniony z wisniami zawiera na 3 szk maki tylko 1 jajko.

    Simba lubi tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie poszly? Po zabki? Czerwcowych sie nie jada. Gumowate.

    caffe, efcia, Mega, ComeToMeBaby, stara.krycha, kkisia, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    No gdzie poszly? Po zabki? Czerwcowych sie nie jada. Gumowate.
    ślimaków szukam ;)

    efcia, kkisia, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 9672 9673 9674 9675 9676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ