X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Szymusiowi zdrowka.
    Ola, wszystkiego co najlepsze i o czym mazysz niech sie spelni.
    Reszcie dobry wieczor.
    Yhm.
    Hm.
    Marzysz.
    Yhm.

    :)

    caffe, efcia, moremi, kapturnica, macduska, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Zdjecie peppy sobie powiekszylam i sie wpatruje coby rozkminic. Maz wszedl do pokoju. Rzucil okiem na monitor "Ooo zdjecia z wesela ogladasz?" :-O

    :)

    a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Yhm.
    Hm.
    Marzysz.
    Yhm.

    :)
    Bylam szybsza. Juz edyt byl i poprawil :-P. Wiesz, narzad nieuzywany itp

    efcia, Simba, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gotujesz pieczeń? ;)
    Prawie ;)

    Lubię takie gotowane wędliny.
    Najczęściej robię łopatkę i schab. Ale można też drobiowe.

    Szynkę (kulkę) surową solę, pieprzę i posypuję majerankiem. Wkładam do rękawa do pieczenia i potem do gara z wodą, żeby zakrywała mięso, a końce folii musza wystawać, zeby się wody nie nabrało. I tak od czasu zagotowania się wody, na minimalnym ogniu pyrka się ok godziny lub ciut więcej, w zależności od tego jak duży jest kawałek mięsa :)
    Potem zostawiam to w wodzie najlepiej na noc i rano do lodówki.

    efcia, Simba, moremi, macduska, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Pewnie tak. Ewa!!!! Daj znaka! Hop hop! :-P
    jeste

    efcia, stara.krycha, Bozia3 lubią tę wiadomość

  • efcia Autorytet
    Postów: 2565 10384

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Prawie ;)

    Lubię takie gotowane wędliny.
    Najczęściej robię łopatkę i schab. Ale można też drobiowe.

    Szynkę (kulkę) surową solę, pieprzę i posypuję majerankiem. Wkładam do rękawa do pieczenia i potem do gara z wodą, żeby zakrywała mięso, a końce folii musza wystawać, zeby się wody nie nabrało. I tak od czasu zagotowania się wody, na minimalnym ogniu pyrka się ok godziny lub ciut więcej, w zależności od tego jak duży jest kawałek mięsa :)
    Potem zostawiam to w wodzie najlepiej na noc i rano do lodówki.


    o musze spróbować , bo ja zawsze piekę

    caffe lubi tę wiadomość

  • efcia Autorytet
    Postów: 2565 10384

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    jeste

    krycha czy twój wrócił, bo Ewa już jest ;-)

    caffe, Simba, stara.krycha, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    o musze spróbować , bo ja zawsze piekę
    ja lubię taką wędlinę. Jedyna różnica od tej pieczonej jest taka, że nie ma chrupiącej skórki. A poza tym jest bardzo soczysta, bo soki się nie wygotowują.

    efcia, Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam sobie z mojej lokalnej biblioteki, ktora sie szczyci calym regalem polskich ksiazek, Ksiazke kucharska M. Marciszewskiej. Wydanie wzorowane na tym z 1929 (pierwsze wydanie tej ksiazki w 1857 pt. Kucharka szlachecka)i tam sa takie przepisy jak np. Baba prawdziwa polska, gdzie na 1 kg maki szly 2 kopy zoltek. Kopa przypominam to 60 jaj.

    efcia, Simba, caffe, moremi, macduska, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Prawie ;)

    Lubię takie gotowane wędliny.
    Najczęściej robię łopatkę i schab. Ale można też drobiowe.

    Szynkę (kulkę) surową solę, pieprzę i posypuję majerankiem. Wkładam do rękawa do pieczenia i potem do gara z wodą, żeby zakrywała mięso, a końce folii musza wystawać, zeby się wody nie nabrało. I tak od czasu zagotowania się wody, na minimalnym ogniu pyrka się ok godziny lub ciut więcej, w zależności od tego jak duży jest kawałek mięsa :)
    Potem zostawiam to w wodzie najlepiej na noc i rano do lodówki.
    No no nie znałam tego przepisu.
    Ja ostatnio bardzo czesto piekłam z kolei pierś z indyka w glazurze, z kwestiasmaku. Dobry na ciepło i na zimno i jeszcze niezły sos do tego wychodzi.

    efcia, caffe lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • efcia Autorytet
    Postów: 2565 10384

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Wzielam sobie z mojej lokalnej biblioteki, ktora sie szczyci calym regalem polskich ksiazek, Ksiazke kucharska M. Marciszewskiej. Wydanie wzorowane na tym z 1929 (pierwsze wydanie tej ksiazki w 1857 pt. Kucharka szlachecka)i tam sa takie przepisy jak np. Baba prawdziwa polska, gdzie na 1 kg maki szly 2 kopy zoltek. Kopa przypominam to 60 jaj.

    Magdala to wrzuć jakiś ciekawy przepis :-)

    Simba lubi tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Wzielam sobie z mojej lokalnej biblioteki, ktora sie szczyci calym regalem polskich ksiazek, Ksiazke kucharska M. Marciszewskiej. Wydanie wzorowane na tym z 1929 (pierwsze wydanie tej ksiazki w 1857 pt. Kucharka szlachecka)i tam sa takie przepisy jak np. Baba prawdziwa polska, gdzie na 1 kg maki szly 2 kopy zoltek. Kopa przypominam to 60 jaj.
    Na chomiku jest ta książka, przynajmniej tytuł na to wskazuje.
    Tyle, że teraz muszę se kurnik założyć żeby tyle jaj uzbierać :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 23:15

    Magdala, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No no nie znałam tego przepisu.
    Ja ostatnio bardzo czesto piekłam z kolei pierś z indyka w glazurze, z kwestiasmaku. Dobry na ciepło i na zimno i jeszcze niezły sos do tego wychodzi.
    Indyka też robiłam tą metodą.

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie no on ma kochanke jak nic! Po poludniu wpadl doslownie na godzine, zjadl, przebral sie i wybyl rzekomo do pracy, bo cos tam nie skonczyl. Teraz wrocil, pokrecil sie i mowi:"Na kebaba ide". Wkurwilam sie! :-/

    A wez mu pierdyknij jutro obiad z trzech dan. To banal jest, ale ludzie lubia dobrze pojesc i to nie tylko faceci.

    caffe, Heretyczka, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A wez mu pierdyknij jutro obiad z trzech dan. To banal jest, ale ludzie lubia dobrze pojesc i to nie tylko faceci.
    ja na ten przykład

    Magdala, efcia lubią tę wiadomość

  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A wez mu pierdyknij jutro obiad z trzech dan. To banal jest, ale ludzie lubia dobrze pojesc i to nie tylko faceci.
    No właśnie.

    Na pierwsze: ziemniaki

    Na drugie: mięso

    Na trzecie: surówka

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 23:20

    Heretyczka, Magdala, Iwone, macduska, efcia, Mega, ComeToMeBaby, moremi, stara.krycha, kkisia, BISCA, paszczakin, megan8 lubią tę wiadomość

  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Magdala to wrzuć jakiś ciekawy przepis :-)



    Zabki smazone.
    zabki uzywaja sie do jedzenia tylko w maju i tylko zielone. Nalapawszy zabek, poodcinac przodki i wyrzucic, a z udek zdjac skorke, wymyc, posolic, wycisnac w serwecie, utaczac w mace, smazyc w goracym masle, ale niedlugo.

    No i juz za pozno jest na zabki. :-(

    efcia, ComeToMeBaby, moremi, stara.krycha, kkisia, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dla odmiany Strudel ciagniony z wisniami zawiera na 3 szk maki tylko 1 jajko.

    Simba lubi tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet
    Postów: 3479 13515

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie poszly? Po zabki? Czerwcowych sie nie jada. Gumowate.

    caffe, efcia, Mega, ComeToMeBaby, stara.krycha, kkisia, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

    Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • caffe Autorytet
    Postów: 8823 33543

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    No gdzie poszly? Po zabki? Czerwcowych sie nie jada. Gumowate.
    ślimaków szukam ;)

    efcia, kkisia, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 9672 9673 9674 9675 9676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ