X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Chcesz w to brnąć? Pisałam, że się zapętlimy. Dzisiaj to ten makaron jest (był) przedwczorajszy, kiedy o nim piszesz. Ale to nie pisanie jest ważne tylko podanie. W momencie podania był wczorajszy. Podałaś mu wczorajszy makaron, jednodniowy. I nawet jak o tym makaronie napiszesz dziś to on i tak był wczorajszy, a dziś już go nie ma więc nawet nie miał okazji stać się przedwczorajszy.
    Chyba że zostało trochę tego wczorajszego makaronu na dzisiaj to jest przedwczorajszy. Tylko będą jaja jak o nim napiszesz jutro :-P
    Wyjdz stad

ComeToMeBaby, Mega, kapturnica, kkisia, efcia, moremi, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wyjdz stad
    Hyhyhy ja ciebie też <3
    Mmua :-*

Simba, Mega, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A to juz do Simby z tym. Ja nie wnikam. ;-)
    On jest mlody inaczej :-P

kapturnica, kkisia, stara.krycha, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Jest potrzebny. Do trzymania w ręce, jak koń niesforny to trzyma się go w zasięgu wzroku konia (koń ma szerokie pole widzenia wzdłuż tułowia). W każdym ośrodku tak się przyucza konie aby reagował na różne bodźce, na wędzidło, na nacisk łydek, pięty, dosiad i palcat właśnie. Tyle że ma to być klepniecie,a nie walenie z całej siły za karę. W tym sensie palcat nigdy nie powinien być używany.
    Nie wiem jak jest w osrodkach itp , ale wiem ,ze nawet zwykly tzw. pociagowy kon moze sluchac bez zadnych batogow czy straszakow.Moj ś.p dziadek mial nascie lat kobyłe i nigdy nie widziałam bata u niego , nie mowiac o straszeniu ,czy karceniu.

Simba, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Posprzątałam i teraz się mogę lenić. W czasie sprzątania zaczęła mi się tlić z tyłu głowy myśl czy ja nie przeginam z mocą tych porządków i czy nie powinnam teraz bardziej odpuścić. Zanim się dobrze zastanowiłam to zrobiłam co miałam zrobić. Teraz skoczę po swoją mamę bo co ma sama siedzieć w taki piękny dzień a potem będę wylegiwać się z Marcelem na trampolinie (okazała się świetnym kojcem) a i na wieczór ognisko :)
    Miłego dnia :)

Simba, Margolcia88, kkisia, ComeToMeBaby, stara.krycha, efcia, Magdala, anna maria, macduska, Mega, caffe, Arwena, moremi, beates, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    On jest mlody inaczej :-P
    Znaczy sie makaron ?? XD

Simba, kkisia, stara.krycha, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej! Biscuitek! Ja tez potrafie wnerwiac! Pacz! To moj wczorajszy lunch:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/476e6b20f8a3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1858e0177fc1.jpg

kapturnica, Margolcia88, kkisia, ComeToMeBaby, ania.g, stara.krycha, efcia, malgos741, macduska, Niuta, Mega, caffe, BISCA, dorbie, moremi, Bozia3, megan8, Reni lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Znaczy sie makaron ?? XD
    TAK.
    MAKARON.

Gdzie jest zelazko...

kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, peppapig, stara.krycha, efcia, anna maria, macduska, Mega, caffe, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ej! Biscuitek! Ja tez potrafie wnerwiac! Pacz! To moj wczorajszy lunch:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/476e6b20f8a3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1858e0177fc1.jpg
    No nie powiem skusilabym sie zwł na te puste weglowodanki =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:24

Simba, ComeToMeBaby, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    A my już godzinę po obiedzie :) Schabowe i zupa z buraczków :)
    Dziś zaczynam nowy cykl - no nie powiem - nadzieje spore.

ComeToMeBaby, ania.g, kkisia, stara.krycha, efcia, malgos741, Magdala, Mega, caffe, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wiem jak jest w osrodkach itp , ale wiem ,ze nawet zwykly tzw. pociagowy kon moze sluchac bez zadnych batogow czy straszakow.Moj ś.p dziadek mial nascie lat kobyłe i nigdy nie widziałam bata u niego , nie mowiac o straszeniu ,czy karceniu.
    Pewnie że może, ja mówię o ośrodkach jeździeckich z końmi pod siodło. Palcat to standardowe wyposażenie jeźdźca. Klepie się nim konia delikatnie w zad, jednocześnie zmieniając dosiad lub podając sygnał piętą za przednią nogę żeby zmienić bieg. Zobacz na zawodach jeździeckich. Każdy palcat ma. Tylko nie używa do tego co ten palant o którym ty pisałaś. Koniom pociagowym palcat nie potrzebne, powożący ma za daleko do konia z wozu, a czasem działanie samym wędzidłem czy lejcami nie wystarcza, bo nie tylko o zmianę kierunku jazdy czy zatrzymanie chodzi. Czasem trzeba też ruszyć czy zmienić bieg :-) do tego służy bacik. To normalne wyposażenie woźnicy. Ale jak ktoś używa tych przyrządów żeby lać zwierzę w amoku to mnie krew zalewa.

Magda*, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nie powiem skusilabym sie zwł na te puste weglowodanki =D
    Byly doooobre i takie malutkie, to i wyrzuty sumienia malutkie :)
    Ale danie glowne tez bylo zaje. Rzadko sie zdarza, zeby warzywa byly tak doskonale przyrzadzone, pod nimi ryba ktora jadlam pierwszy raz w zyciu: mietus. Mieso takie jak w homarze. Bosko! :)

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, stara.krycha, efcia, macduska, Mega, caffe, BISCA, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Pewnie że może, ja mówię o ośrodkach jeździeckich z końmi pod siodło. Palcat to standardowe wyposażenie jeźdźca. Klepie się nim konia delikatnie w zad, jednocześnie zmieniając dosiad lub podając sygnał piętą za przednią nogę żeby zmienić bieg. Zobacz na zawodach jeździeckich. Każdy palcat ma. Tylko nie używa do tego co ten palant o którym ty pisałaś. Koniom pociagowym palcat nie potrzebne, powożący ma za daleko do konia z wozu, a czasem działanie samym wędzidłem czy lejcami nie wystarcza, bo nie tylko o zmianę kierunku jazdy czy zatrzymanie chodzi. Czasem trzeba też ruszyć czy zmienić bieg :-) do tego służy bacik. To normalne wyposażenie woźnicy. Ale jak ktoś używa tych przyrządów żeby lać zwierzę w amoku to mnie krew zalewa.
    Odbieglas znacznie od tematu bo chyba chodzilo o dorozkarza co bil konia a nie o tresowanie konia z osrodka jezdziectwa 8) I tak jak napisałam moj dziadek mial konia pociagowego(wiesz tez nim ruszal , zmienial bieg jak to nazwalas XD ) i zadnego bata nie uzywal..Wiec uwazam ze to calkowicie zbedne narzedzie jesli sie zwierzaka traktuje dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:30

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, lunch pierwsza klasa :-D

Mega lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Byly doooobre i takie malutkie, to i wyrzuty sumienia malutkie :)
    Ale danie glowne tez bylo zaje. Rzadko sie zdarza, zeby warzywa byly tak doskonale przyrzadzone, pod nimi ryba ktora jadlam pierwszy raz w zyciu: mietus. Mieso takie jak w homarze. Bosko! :)
    No nie powiem moglby mi ktos takie danie zrobic 8)

stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Odbieglas znacznie od tematu bo chyba chodzilo o dorozkarza co bil konia a nie o tresowanie konia z osrodka jezdziectwa 8)
    No tak się rozwinęło w tym kierunku bo ten palant bił konia batem. A to powinno służyć zupełnie do czegoś innego. Wiem do czego i dlaczego to poszło w tym kierunku. W każdym razie wkurzają mnie tacy ludzie, katujący zwierzęta. Ile się słyszy o bitych psach chociażby. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:32

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Simba, lunch pierwsza klasa :-D
    I nie makaron ;)

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, stara.krycha, macduska, Mega, caffe, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I nie makaron ;)
    No..i w dodatku nie wczorajszo=przedwczorajszy 8)

Simba, ComeToMeBaby, kkisia, stara.krycha, macduska, Mega, caffe, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No tak się rozwinęło w tym kierunku bo ten palant bił konia batem. A to powinno służyć zupełnie do czegoś innego. Wiem do czego i dlaczego to poszło w tym kierunku. W każdym razie wkurzają mnie tacy ludzie, katujący zwierzęta. Ile się słyszy o bitych psach chociażby. Masakra.
    Reasumujac ..Bicie nie jest zadna forma nauki ani dla zwierzaka ani dla dzieciaka czyli takie straszaki w stylu baty , szpice i chuj nie wie co jeszcze wg mnie powinny byc stanowczo zakazane.Nawet do machania nad glowa zwierzakow..

ComeToMeBaby, macduska, Mega, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ;) co tam? Wczoraj mnie wzięło na sprzątanie,latałam że ścierą i mopem,upiekłam biszkopt z truskawkami,małego chyba truskawecznik nazwę... szacun dla dziewczyn które buźke rozpoznały na zdjęciu :-) nikt nic nie widzi komu pokaże..no!
    Przecież tam czoło jest,jedno oczko,nos z ustami tylko te łapki trochę zasłaniają.
    Dzisiaj idziemy na kocyk, muszę mojego w końcu śmignąć bo ciągle usypiam w końcu mi się puści ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:36

kapturnica, ania.g, ComeToMeBaby, kkisia, efcia, malgos741, Magdala, macduska, Mega, caffe, BISCA, Magda* lubią tę wiadomość

‹‹ 9697 9698 9699 9700 9701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ