35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
peppapig wrote:Melduje się
co tam? Wczoraj mnie wzięło na sprzątanie,latałam że ścierą i mopem,upiekłam biszkopt z truskawkami,małego chyba truskawecznik nazwę... szacun dla dziewczyn które buźke rozpoznały na zdjęciu
nikt nic nie widzi komu pokaże..no!
Przecież tam czoło jest,jedno oczko,nos z ustami tylko te łapki trochę zasłaniają.
Dzisiaj idziemy na kocyk, muszę mojego w końcu śmignąć bo ciągle usypiam w końcu mi się puścikkisia, efcia, peppapig lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Odbieglas znacznie od tematu bo chyba chodzilo o dorozkarza co bil konia a nie o tresowanie konia z osrodka jezdziectwa
I tak jak napisałam moj dziadek mial konia pociagowego(wiesz tez nim ruszal , zmienial bieg jak to nazwalas
) i zadnego bata nie uzywal..Wiec uwazam ze to calkowicie zbedne narzedzie jesli sie zwierzaka traktuje dobrze...
Magda* lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Twój dziadek był więc jednym z wyjątków, któremu lejce wystarczaly. ..
I nie ma co generalizowac ,ze wszyscy dla ktorych kon jest narzedziem zarobku zle je traktuje . No bez przesad..Bo tak to by mozna bylo podpiac i te szkoly jazdy przeciez .One tez nie sa za free , tylko po to by dochody miec
efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Reasumujac ..Bicie nie jest zadna forma nauki ani dla zwierzaka ani dla dzieciaka czyli takie straszaki w stylu baty , szpice i chuj nie wie co jeszcze wg mnie powinny byc stanowczo zakazane.Nawet do machania nad glowa zwierzakow..
Chociaż ja pamiętam, że nie raz i nie dwa mi się od rodziców oberwalo i uważam, że nic mi się nie stało. Więcej, nie wyrazilabym się bez szacunku do rodziców. To całe bezstresowe wychowanie jest dla mnie dziwną modą. Pierwsze pokolenie właśnie w okolicach gimnazjum się znajduje. Widzę jak te wynalazki się zachowują. Ja uważam, że karać trzeba mądrze, ale jeśli zdarzy się grubsza afera to chyba nie będę miała większych oporów dać dziecku klapsa. Okaże się w praniu.stara.krycha lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Po prostu kochał i szanował swoje zwierzeta jak i innych ludzi
I nie ma co generalizowac ,ze wszyscy dla ktorych kon jest narzedziem zarobku zle je traktuje . No bez przesad..Bo tak to by mozna bylo podpiac i te szkoly jazdy przeciez .One tez nie sa za free , tylko po to by dochody miecefcia lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Howgh.
Chociaż ja pamiętam, że nie raz i nie dwa mi się od rodziców oberwalo i uważam, że nic mi się nie stało. Więcej, nie wyrazilabym się bez szacunku do rodziców. To całe bezstresowe wychowanie jest dla mnie dziwną modą. Pierwsze pokolenie właśnie w okolicach gimnazjum się znajduje. Widzę jak te wynalazki się zachowują. Ja uważam, że karać trzeba mądrze, ale jeśli zdarzy się grubsza afera to chyba nie będę miała większych oporów dać dziecku klapsa. Okaże się w praniu.
No widzisz i tu sie kompletnie nie zgadzamy .Moj syn ma 14lat(pokolenie gimnazjalne) i nigdy klapsa nie dostal.Jakos nie widze u niego syndromu rozpuszczonego bachora.Nie mam z nim jak do tej pory i nie mialam wiekszych problemow wychowawczych.Zawsze bylo tlumaczenie, rozmowa i w konsekwencji kara jesli dalej nie docieralo..A ktos kto uzywa argumentu przemocy wobec dziecka pokazuje jedynie wlasna bezsilnosc i slabosc i swiadczy to o nim zle.Bo nie sztuka uderzyc- nawet klapsa dac(klaps to tez przemoc wg mnie ) slabszego od siebie. Nie widze roznicy miedzy klapsem u dziecka a trzasnieciem starszego to i to jest wykorzystywaniem sily fizycznej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:56
efcia, stara.krycha, macduska, caffe, peppapig, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:U mnei Dawid nadal spi.Poszedl z etgo co zajarzylam chyba kolo 2giej bo tlukl sie niemilosiernie po lazience..Ciekawe kiedy wstanie.Jego rekord to 13.30
jest po 14 a moja nadal śpi - pobije rekord twojego jak nickapturnica, Mega, caffe, moremi lubią tę wiadomość
-
Moze zrobimy nieobecnym psikusa i natrzaskamy rach ciach te 97 stron?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 14:28
efcia, stara.krycha, kapturnica, malgos741, paszczakin, Magdala, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, Mega, caffe, BISCA, Arwena, moremi, Bozia3, Reni lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Kurde, cały czas czuje zapach zmywacza do paznokci, a małż mówi ze nic nie czuje....ciekawe...
Na kawę tez chętnie sie pisze
Jutro musze jakiego testa zakupić
Mega kupuj i sikaj pozytywnie
kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość