WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Teraz to serio bede musiala namiot kupic ;)
    Jak 75I cisnie
    Poczekaj jak maluchy sie zagniezdza i wersja sie ze 3razy ejszcze zmieni..Ja mam 4rozmiary wieksze od zajscia..Normalnie jak 2arbuzy nosze..A co bedzie po porodzie łe

efcia, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To rozpusc wici XD A a ale zrob najpierw moze jaki masz poziom ?? Bo jak prolaktyna gra to kilogram bromka nie poradzi... Nie wiem jak z Twoim AMH ale kauteryzacja by napewno wspomogla na ten cholerny LUFcik

strzelam ze mam podwyższona ;-) tonący brzytwy sie chwyta ;-)

a kiedy najlepiej zbadac? czy nie ma znaczenia?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wogole nie moge dostac sie do rzadnego gina w tym zasranym enelmedzie,bez kolejki tylko jakies zjeby z negatywnymi opiniami:/ nie mam juz sily... babka do ktorej codzilam nie wierzyla ze luf moze byc mimo tego ze progesteron po owu ponad norme
    Moze byc bo niepekniete pecherzyki tez potrafia wytwarzac znaczne ilosci progesteronu dlatego tak wazne jest monitorowanie cyklu/..

efcia, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amh 7,36

u5cvp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ja też nie pamietam
    szlak :/
    elfik???

efcia lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moze byc bo niepekniete pecherzyki tez potrafia wytwarzac znaczne ilosci progesteronu dlatego tak wazne jest monitorowanie cyklu/..
    mialam usg ze 3 razy w fazie owu i albo byl pechol albo go nie bylo albobyla zapadniety:/ na monitoring niestety kasy brak:(

u5cvp2.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    strzelam ze mam podwyższona ;-) tonący brzytwy sie chwyta ;-)

a kiedy najlepiej zbadac? czy nie ma znaczenia?
    Sa podobno rozne szkoly..Ale ja zawsze staralam sie z innymi hormonami miedzy 2a 5tym .I oprocz zwyklej zrob moze tez po obciazeniu za jednym machnieciem

efcia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapta ale ta kauteryzacja nie jest mi potrzebna, bo torbiele za kazdym razem przy @ sie wchlaniaja

• efcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    elfik???

Elfik nie miala , miala clo i metke

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    mialam usg ze 3 razy w fazie owu i albo byl pechol albo go nie bylo albobyla zapadniety:/ na monitoring niestety kasy brak:(
    Moze pomysl o monicie na nfz.Poszukaj lekarza z usg w gabinecie i sie zapisz..To cie wtedy by umawialz wizyty na wizyte..Ja tak robilam....Samo w fazie owulacji ejst malo miarodajne...
    No a jesli zapadaja sie to moze pomyslec o metforminie ???Wsio tez zalezy od tego jak wygladaja Twoje jajniki w pierwszych dnaich cyklu, czy jest duzo pecherzykow ,czy sie promuja a jesli ta to ile..

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    kapta ale ta kauteryzacja nie jest mi potrzebna, bo torbiele za kazdym razem przy @ sie wchlaniaja
    kauteryzacja nie ejst jedynie robiona wtedy kiedy sie torbiele nie wchlaniaja.U mnie sie zawsze same wchlanialy przy @ ..Ona pozwala na pekanie pecherzykow bo pogrubiala oslonka korowata jajnika jest w wiekszosci rpzyczyna problemuz peknieciem pecherzykow..

efcia, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    amh 7,36
    to masz odpowiedz masz pcos..A przy pcos skojarzone leczenie metformina , clo lub inny stymulant a w razie luf kauteryzacjajajnikow by wspomoc wlasnie pekanie pecherzykow..

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    kauteryzacja nie ejst jedynie robiona wtedy kiedy sie torbiele nie wchlaniaja.U mnie sie zawsze same wchlanialy przy @ ..Ona pozwala na pekanie pecherzykow bo pogrubiala oslonka korowata jajnika jest w wiekszosci rpzyczyna problemuz peknieciem pecherzykow..

o znowu sie czegoś nauczylam ;-) dzieki nie wiedzialam

kapturnica lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moze pomysl o monicie na nfz.Poszukaj lekarza z usg w gabinecie i sie zapisz..To cie wtedy by umawialz wizyty na wizyte..Ja tak robilam....Samo w fazie owulacji ejst malo miarodajne...
    No a jesli zapadaja sie to moze pomyslec o metforminie ???Wsio tez zalezy od tego jak wygladaja Twoje jajniki w pierwszych dnaich cyklu, czy jest duzo pecherzykow ,czy sie promuja a jesli ta to ile..
    no wlasnie jak wykryc lekarza na nfz ktory ma usg i przyjmuje dzien po dniu? w wawie nie ma szans:/
    nie chcial mi endo dac mety bo nie mam insulinoop. ani pcos, jajniki mam czyste w 1 fazie

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg usg nie mam pcosa

u5cvp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no wlasnie jak wykryc lekarza na nfz ktory ma usg i przyjmuje dzien po dniu? w wawie nie ma szans:/
    nie chcial mi endo dac mety bo nie mam insulinoop. ani pcos, jajniki mam czyste w 1 fazie
    No sie dowiedziec po przychodniach czy maja w gabinetach i sie umowic do danego..Widzisz .Ja mam pcos, jajka nie chcialy rosnac i zapadlay sie albo nie pekaly, , jednostronna droznosc bo lewy jajowod niedrozny(robilam laparoskopie zwiadowcza po 1szym nieudanym cyklu staran ) , mialam prolaktyne przekroczona po obciazeniu , chlopa pracujacego za granica zjezdzajacego co 2, 3 miesiace i w ciagu niecalego roku w 6tym cyklu staran sie udalo.Ale ja od poczatku dzialalam , nie liczylam na to ,ze samo sie uda.POszlam do gina na nfz i powiedzialm co i jak , zaczal mnie monitorowac , zlecac leki i badania(czesto , gesto przeze mnie podsuwane ) i zalapalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:09

kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wg usg nie mam pcosa
    a ile razy mialas robione usg w 1szej fazie? pcos a pco to tez roznica.Pcos to zespol zaburzen w organizmie prowadzacy do nieplodnosci , natomiast pco to obraz jajnikow policystycznych.,To troche rozne diagnozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:09

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to nie,to nie mam pco, mam normalne jajniki wg usg, raz mialam w 1 fazie usg

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po odstawieniu tabsow mialam 1 jajnik z koralikami,ale jadlam inozytuol i jak poszlam po 4 miesiacach to juz bylook,bez koralikow i od tamtej pory za kazdym razem pytalam gin przy usg czy jest pco,mowil ze nie ma

u5cvp2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry na wieczor nowej kulezance :-)

olencja, Aasiula, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 9725 9726 9727 9728 9729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ