X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    super ze masz zrozumienie :) mnie E spytał co chcę przez to powiedziec..
    ze historia powrotu po latach to niby ze on ma tak na swoja ex reagowac,czy ja na swojego ex..
    no gadaj tu z facetami
    Hehehe, nie, mojemu to do głowy nie przyszło. Poza tym to żaden powrót. Spotkanie po latach. Ale jakie piękne. I historia przed też piękna. Artystyczne dusze. I to wzruszenie. Tak mogą na siebie zareagować tylko ci, którzy mocno się kochali i rozstali się w pokoju.

Magda* lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A ja mam powazny problem.
    Od wczoraj robie testy ovu I tak. Wczoraj byl wyrazny bladzioch, dzis zdecydowanie ciemniejsza niz wczoraj. Pewnie jutro bedzie na rowni, jesli nie dzis wieczorem. A chlop we wtorek wieczor wraca. Za pozno bedzie, nie? Mam troche towaru z wczoraj rano, ale moga nie dotrwac. :-/
    Od pozytywnego testu ovu może nastąpić w przeciągu 1-3 dni (sprawdź w instrukcji), także jak we wtorek wraca to jest szansa, że zdąży zapodać świeży towar ;-)

Magdala, moremi, ania.g lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    92/177/155, odebrałam w piątek wynik i od piątku nie jem już słodyczy i nie pije soków (były moim jedynym źródłem picia, nie piłam nigdy herbaty , kawy ani wody)
    No masz trochę złe. Pisałam Ci jakie są wytyczne rozpoznania cukrzycy w ciązy, najnowsze wytyczne
    Na czczo masz tuż powyżej granicy, bo od 92 to już źle, po 1 godz do 180 jest norma, po 2 godz jest do 153 norma. Także masz odpowiedź. To są najnowsze wytyczne
    Dieta i dieta :-( i test prawdopodobnie do powtórki

malgos741, ola_35 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No masz trochę złe. Pisałam Ci jakie są wytyczne rozpoznania cukrzycy w ciązy, najnowsze wytyczne
    Na czczo masz tuż powyżej granicy, bo od 92 to już źle, po 1 godz do 180 jest norma, po 2 godz jest do 153 norma. Także masz odpowiedź. To są najnowsze wytyczne
    Dieta i dieta :-( i test prawdopodobnie do powtórki
    U mnie akurat po 2h po obciazeniu powiedziala diabetolog ,ze ma byc max 140 wiec wiesz...... A testu raczej nie kaza jej powtarzac(mi nie kazala diabetolog)i widze ,mze na watku cukrzycowek tez nie powtarzaja tylko mierzenie cukrow i dieta a pozniej kontrola..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:39

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co taka cisza?

Mega lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, Ty brałaś przed ciążą Metforminę, nie ma to wpływu na obecne wyniki glukozy?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może komuś się przyda

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5490dd68426c.jpg

BISCA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie akurat po 2h powiedziala diabetolog ,ze ma byc max 140 wiec wiesz...... A testu raczej nie kaza jej powtarzac(mi nie kazala diabetolog)i widze ,mze na watku cukrzycowek tez nie powtarzaja tylko mierzenie cukrow i dieta a pozniej kontrola..
    Czasami powtarzają w 22 tyg, Ola ma generalnie na granicy i jest w 11/12 tyg ciazy, ale może będzie miała mierzyć glc na czczo i 2 godz po jedzeniu. Myślę, że zależy na jakiego gin i diabet trafi
    A u Ciebie przy już rozpoznanej cukrzycy ma być przy samokontroli 2 godz po jedzeniu do 140

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Kapta, Ty brałaś przed ciążą Metforminę, nie ma to wpływu na obecne wyniki glukozy?
    Nie.....

dorbie, Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    nie

Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Może komuś się przyda

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5490dd68426c.jpg
    To jest własnie to co pisałam, najnowsze wytyczne

Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Czasami powtarzają w 22 tyg, Ola ma generalnie na granicy i jest w 11/12 tyg ciazy, ale może będzie miała mierzyć glc na czczo i 2 godz po jedzeniu. Myślę, że zależy na jakiego gin i diabet trafi
    A u Ciebie przy już rozpoznanej cukrzycy ma być przy samokontroli 2 godz po jedzeniu do 140

A to to napewno kaza jej zrobic w drugim trymestrze..Myslalam ,ze masz na mysli ,ze teraz jej znow kaze..

Tu akurat zle piszesz bo 2godz po jedzeniu mierzy sie normalnie tj nie bedac w ciazy i wtedy norma jest do 140 jak najbardziej.
    W ciazy zawsze na czczo norma ma byc do 90ciu i po godzinie po posilkach max 120 wynik ma byc.Do rozpoznania cukrzycy ciezarnych na ten moment wystarcza jeden przekroczony wynik i moze byc to zarowno ten na czczo(tak jak jest to u mnie) jak i wynik przekroczony w krzywej glukozowej,U mnie o tyle o ile po obciazeniu miescily sie w normie to na czczo wlasnie przekraczalam.I to wystarczylo
    Ja mam mierzyc 4razy dziennie tj na czczo i godzina po glownych posilkach .Chociaz sama mi powiedziala ,ze najlepiej aby wyczaic co mozna a co nie mozna jesc powinnam zbadac sobie rowniez po 2gim sniadaniu i podwieczorku.Wiec kluje sie najczesciej 6razy
    Azeby bylo smieszniej ja 2godziny po jedzeniu zmierzylam pare razy i mialam maks 110 wiec nie byloby wogole rozpoznaniacukrzycy bo wynik bardzo dobry..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:39

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos slabo sie staracie by natrzaskac 10tys stron =D Ruchy staraczki!!

Mega, efcia, malgos741, ania.g, moremi, kkisia, stara.krycha lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tu akurat zle piszesz bo 2godz po jedzeniu mierzy sie normalnie tj nie bedac w ciazy i wtedy norma jest do 140 jak najbardziej.

Tak do 140 po 2 godz jest norma, powyzej 140 do 199 jest nietolerancja glukozy, cukrzyca jest m.in >=200 w teście. I w poprzednich wytycznych o których wczesniej pisałam tzn te co obowiazywały do 2014 roku, było, że przy obciązeniu glc 75g glc po 2 godz cukrzyca ciązowa jest przy >=140 lub na czczo >=100. Teraz są takie wytyczne, o których pisałam wcześniej i wystarczy spełnić jedno kryterium (tez w tym algorytmie co zamiesciła Iwone.
    Ale! Lekarz zawsze patrzy całościowo na wszystkie wyniki i nie tylko kieruje się jedynie wytycznymi. Patrzy na wszystkie wyniki glc w ciąży.

Iwone lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Tak do 140 po 2 godz jest norma, powyzej 140 do 199 jest nietolerancja glukozy, cukrzyca jest m.in >=200 w teście. I w poprzednich wytycznych o których wczesniej pisałam tzn te co obowiazywały do 2014 roku, było, że przy obciązeniu glc 75g glc po 2 godz cukrzyca ciązowa jest przy >=140 lub na czczo >=100. Teraz są takie wytyczne, o których pisałam wcześniej i wystarczy spełnić jedno kryterium (tez w tym algorytmie co zamiesciła Iwone.
    Ale! Lekarz zawsze patrzy całościowo na wszystkie wyniki i nie tylko kieruje się jedynie wytycznymi. Patrzy na wszystkie wyniki glc w ciąży.
    No to na wszytskich wynikach u mnie tylko na czczo byla poza norma..Dwukrotny test tolerancji glukozy po obciazeniu byl idealny.U mnie jako tako nie ma cukrzycy jest tylko tzw stan przedcukrzycowy ze wzg lna to,ze po obciazeniu jest gitara..
    Oni wogole zaostrzyli te normy inaczej wogole nie bylabym brana pod uwage bo jak dobrze pamietam wczensiej norma na czczo w ciazy byla do 95ciu a ja mialam 91/92 na czczo i to mnie zakwalifikowało .Nic nie wspominala ze cukier na czczo ma byc do 100(z tego co wiem do 100 jest norma poza ciaza ) jesli by tak bylo nie musialabym miec insuliny na noc bo mi 100 nie lapie.Rano mam srednio 95/93

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to na wszytskich wynikach u mnie tylko na czczo byla poza norma..Dwukrotny test tolerancji glukozy po obciazeniu byl idealny.U mnie jako tako nie ma cukrzycy jest tylko tzw stan przedcukrzycowy ze wzg lna to,ze po obciazeniu jest gitara..
    Oni wogole zaostrzyli te normy inaczej wogole nie bylabym brana pod uwage bo jak dobrze pamietam wczensiej norma na czczo w ciazy byla do 95ciu a ja mialam 91/92 na czczo i to mnie zakwalifikowało .Nic nie wspominala ze cukier na czczo ma byc do 100(z tego co wiem do 100 jest norma poza ciaza ) jesli by tak bylo nie musialabym miec insuliny na noc bo mi 100 nie lapie.Rano mam srednio 95/93
    No właśnie, generalnie zmienili, ale cos musiało im w badaniach wychodzic nie teges, dlatego zmienili. Może być np więcej cukrzycy u matek po ciązy, u których była glc na czczo 92 lub wiecej cukrzycy rozpoznaje po 24tyg ciązy, jesłi na czczo w I trymestrze była glc na czczo 92.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciągam krówki. Kurcze, a idę na moje pierwsze badania we wtorek

malgos741, ania.g, moremi, Dziobak, kkisia, Aasiula, BISCA, efcia, Mega, Iwone, Sabina, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Cos slabo sie staracie by natrzaskac 10tys stron =D Ruchy staraczki!!
    no właśnie ;)

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No właśnie, generalnie zmienili, ale cos musiało im w badaniach wychodzic nie teges, dlatego zmienili. Może być np więcej cukrzycy u matek po ciązy, u których była glc na czczo 92 lub wiecej cukrzycy rozpoznaje po 24tyg ciązy, jesłi na czczo w I trymestrze była glc na czczo 92.
    Ona mi to jakos mowila ,ze zaostrzono wlasnie normy ztego wzgl ,ze w pozniejszych latach zwiekszylo sie ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 wlasnie w zwiazku z nie leczeniem podwyzszonych poziomow glukozy

dorbie lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja wciągam krówki. Kurcze, a idę na moje pierwsze badania we wtorek
    smacznego :)

dorbie, efcia lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 9781 9782 9783 9784 9785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ