35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zofia8 wrote:Czesc i czolem
Dorbie
Magdalo, czy to dr R przepisal Ci aspiryne. Laj ?
Przepisal mi ten slawny dr Guy Thorpe- Beston na konsultacji w szpitalu po poronieniu porzednim. Dr R.K. zalecil kontynuowac.efcia, Simba lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Natka_79 wrote:Cześć
Mam dzis zalatany dzien i juz najlepiej polezalabym trochę
Kapta, gratuluje studniówkijak ja bym chciała zeby ta moja ciaza tak szybko leciała jak twoja... Teraz to bedzie dopiero Ci zasuwać
ciekawe co gin ci powie na utratę wagi, mój jak dobiłam do niższej od startowej bardzo sie zaniepokoił i kazał przerwać dietę.
A co do wagi no u mnie nadbagaz przedciążowy to pewnie tylko pogratulujekkisia, efcia, Natka_79, moremi, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ja uważam podobnie jak Bisca. I nie masz co znowu tak tą Małopolską rzucać - jak jakimiś ćwiokami...
Grzecznie jest zaprosić na ślub. Po co zawiadamiać kogoś - kogo to obchodzi - jeśli tej osoby nie życzysz sobie - jako świadka swojego ślubu....to dopiero jest niegrzeczne....
Uważam, że powinno się zaprosić wszystkich, których chcesz powiadomić o tym zdarzeniu. Część osób dalszych - zwykle to znajomi z pracy, jacyś znajomi w ogóle- zaprasza się tylko na ślub. I wtedy wysyłasz zaproszenie na ślub. A do takiego zaproszenia dokładasz wkładkę z zaproszeniem na przyjęcie weselne - jeśli chcesz kogoś gościć na przyjęciu, Zawiadomieniem poczułabym się dotknięta - i wywaliłabym natychmiast do kosza....
Czytam i myślę, że rzeczywiście jak chcesz żeby przyszli na ślub to piszesz zaproszenie i nie piszesz miejsca wesela. Ok, u nas jednak praktykuje się zaproszenia i zawiadomienia. Zaproszenia na ślub w przypadku gości z Małopolski nie zdadzą egzaminu. Te osoby wiedzą, że ślub będzie i wiedzą że bardzo byśmy ich chcieli ugościć, ale środki finansowe nam nie pozwalają. To, że chcemy im wysłać zawiadomienia jest wyrazem szacunku do nich jako rodziny, taki zamierzchły zwyczaj. Jeśli ktoś się obrazi kiedy dostanie zawiadomienie o ślubie to ja wymiękam. Wogóle już wymiękam. Człowiek by chciał to jakoś dobrze rozegrać.kkisia, kapturnica, Reni, moremi lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ze tez czlowiek musial przezyc te 36 lat jako jedynak, zeby wreszcie dowiedziec sie ile ma wspanialego rodzenstwa
Wszystkiego najlepszego wszystkie Drogie Babki z okazji Dnia Przyjaciela
A to nie byl dzien seksu? Czyli to sie laczy?
Czy seks wczoraj?
Kto to oglaszal? Ktos stad.Simba, moremi, Mega lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Ja nie jestem jakas znow stara , raczej z małego miasta .I nigdy sie nie spotkałam z zawiadomieniem o slubie ani osobiscie ani nie obił mi sie taki zwyczaj.Sama ostatnio dostałam zaproszenie od kuzyna na jego slub w lipcu i w nim jest napisane ,ze zawiadamia o tym ,że wezmą slub tam i tam i że przyjecie odbędzie sie po ceremoni tu i tu.Az zapytam z ciekawości czy cos takiego wysyłali do innych..Bo w zwyczaju było zawsze zaproszenie 2w1 a tych co sie nie zaprasza ,sie nie powiadamia również o tym fakcie jakos oficjalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 15:11
Krakonka, ComeToMeBaby, macduska lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:A to nie byl dzien seksu? Czyli to sie laczy?
Czy seks wczoraj?
Kto to oglaszal? Ktos stad.
Ale to wczoraj byloMagdala, Bozia3, efcia, iwcia77, Dziobak, moremi lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:też zazdraszczam
u nas tyle było w sobote i ponoć ma byc znowu na weekend - to mnie trzyma przy życiuefcia lubi tę wiadomość