X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę, że tak przyjście na przyjęcie bez potwierdzenia to jednak jest chamstwo jak i potwierdzenie i nie przyjście.. tak samo jak dawanie młodym pustych kopert (ok nie każdy ma kasę ale czasami wystarczy kartkę z życzeniami włożyć albo kupon totolotka)
    u nas tylko jedna osoba potwierdziła i nie przyszła, męża siostra i do tej pory się do niej nie odzywamy

p.s. my w 2 miesiące (tzn ja wszystko przez net) załatwiłam :-)
    moremi wrote:
    Co ciekawe na przyjęciu zjawiło się parę osób, ktore nie potwierdziły przybycia. W drugą stronę też zadziałało - trzy osoby, które potwierdziły przybycie nie zjawiły się i nie poinformowały o tym.
    Różnie bywa, ale faktycznie niektórzy nie kojarzą o co chodzi w zaproszeniach i zawiadomieniach.
    Kometa, jezeli teściowa dzwoniła już do tych ludzi i uprzedziła o co chodzi, to nad czym się zastanawiasz? Ja bym wysłała.

iwcia77, efcia, ComeToMeBaby, moremi, Krakonka, kkisia, Simba, ania.g, BISCA, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    U NAS w Małopolsce wiemy, co to zawiadomienia. To takie kartki z info, ze w kościele (urzędzie) tym a tym o tej i o tej odbiędzie się zawarcie. I tyle. Bez zaproszenia. Wtedy się idzie dac kwiatki, pogratulować i tyle. Wybrańcy dostają zaproszenie.
    Czasami drukuje się samo zaproszenie z informacją, a do wybranych wkłada kartkę "Wesele odbędzie się..."
    Zaproszenie na wesele zawsze wymaga potwierdzenia do dnia określonego przez parę młodych.
    Ale myślę, że ta MOJA Małopolska to po prostu większe miasto, gdzie rdzennej ludności jest coraz mniej, a napływowa przywlokła ze sobą te jakieś zawiadomienia, bo to pewnie dusigrosze nie powiem skąd, którym żal kasy ;P
    Myślę, że w mniejszych miejscowościach i na wsiach to raczej nowinka, która się rozpleniła przez tego fejsbuka, piekło i szatani.
    Niech się ten Twój kumpli spyta, bo oni młodzi, światlejsi, niż jego mamusia Dulska :) (Dulska w sensie krakowska mieszczanka, nie bardzo złośliwe).
    hyhyhyhyhyyy
    czyli jest nadzieja...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobilam , odnioslam sie i teraz sie witam :) CIAO AMICHE MIE <3

kisia jak tam sie czujesz?

dORBIE-kochana wyluzuj troszku, stres na zapas nie pomaga w niczym , buziaki sle z upalnej Padwy...

...dzisiaj odpoczywamy w domu :) obecnie mamy 30 stopni i siedzimy pod wentylatorem ale mysle napompowac maly basenik i przeniesc sie z Ivo na taras :)

efcia, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko to popieprzone jest

ComeToMeBaby, Simba, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no i moglabym ja sie niechcacy pofatygowac ;D
    hahaha :)
    ja tu chyba na forumie jakieś panieńskie zorganizuję hyhyhyy

iwcia77, Reni, efcia, kkisia, Magdala, Magda*, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, Kometa- my w gdansku rozrozniamy zaproszenia od zawiadomien :)

ComeToMeBaby, efcia, BISCA, paszczakin, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia ale iwo naburmuszony w tym kółku siedzi ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wszystko to popieprzone jest
    co??

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko
    iwcia77 wrote:
    co??

Krakonka, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kometa my 15 lat temu wysłaliśmy zaproszenie do brata mojej babci i jego żony. Przyjechał 15 osobowy bus...

Dodam, że wuj mieszkał w toruńskim nie w Małopolsce.
    Więc różnie może być.
    ło matko fjinta....

iwcia77, macduska, kkisia, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    iwcia ale iwo naburmuszony w tym kółku siedzi ;-)
    nie zawsze ma sie humor :D sam jeszcze nie wie , ze mu sie plywanie w kolku podoba :) pewnie byl zdezorientowany :) taka mine ma tez jak probujemy nowe smaki :)

Reni, efcia, ComeToMeBaby, kkisia, Simba, moremi, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak sobie myślę, że tak przyjście na przyjęcie bez potwierdzenia to jednak jest chamstwo jak i potwierdzenie i nie przyjście.. tak samo jak dawanie młodym pustych kopert (ok nie każdy ma kasę ale czasami wystarczy kartkę z życzeniami włożyć albo kupon totolotka)
    u nas tylko jedna osoba potwierdziła i nie przyszła, męża siostra i do tej pory się do niej nie odzywamy

p.s. my w 2 miesiące (tzn ja wszystko przez net) załatwiłam :-)

Pusta koperta??? Zdarzaja sie takie rzeczy??? Czlowiek tyle lat ma, ale ciagle cos go zaskoczy :-)

efcia, ComeToMeBaby, Krakonka, Bozia3, kkisia, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dobry jest ale jakby mi taki czepiec na głowę naciągnęli i kazali w koszulce pływać też byłabym zła
    tak go odziałaś jakby u Was nie wiadomo jakie słońce było ;-)
    iwcia77 wrote:
    nie zawsze ma sie humor :D sam jeszcze nie wie , ze mu sie plywanie w kolku podoba :) pewnie byl zdezorientowany :) taka mine ma tez jak probujemy nowe smaki :)

efcia, iwcia77, ComeToMeBaby, kapturnica, kkisia, Simba, moremi, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kometa, jezeli teściowa dzwoniła już do tych ludzi i uprzedziła o co chodzi, to nad czym się zastanawiasz? Ja bym wysłała.
    no właśnie to do mnie przemawia. że i tak uprzedzeni. a jeśli ktoś nie jest uprzedzony to i tak wie, że nie zaproszony, bo inni zaproszeni (słownie) od dawna. poczta to tylko formalność. także, chyba nie ma się już co szczypać. wysyłka plus telefon i gra.

Reni, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no paru moich znajomych miało takie koperty
    wierzyć się nie chce co?
    Zofia8 wrote:
    Pusta koperta??? Zdarzaja sie takie rzeczy??? Czlowiek tyle lat ma, ale ciagle cos go zaskoczy :-)

efcia, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Mam dzis zalatany dzien i juz najlepiej polezalabym trochę
    Kapta, gratuluje studniówki :) jak ja bym chciała zeby ta moja ciaza tak szybko leciała jak twoja... Teraz to bedzie dopiero Ci zasuwać :) ciekawe co gin ci powie na utratę wagi, mój jak dobiłam do niższej od startowej bardzo sie zaniepokoił i kazał przerwać dietę.
    Dzis moje cukry sa super, ale sprawdzam dalej i jednak ograniczę pieczywo. Trochę po tych ciemnych dokucza mi zgaga :/ a po ogorasach konserwowych nie ;)

efcia, kapturnica, kkisia, Magdala, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

...dzisiaj odpoczywamy w domu :) obecnie mamy 30 stopni i siedzimy pod wentylatorem ale mysle napompowac maly basenik i przeniesc sie z Ivo na taras :)

zazdraszczam :-)
    u nas 12stopni, szaro, ponuro :/

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale teraz ludzie liczą każdy grosz, więc normalne, że się wszystkich nie zaprasza
    i dlatego, że wysłaliście zaproszenia ;-) a wystarczyło zawiadomić ;-)

Ale my tego wuja z żoną chcieliśmy zaprosić, tylko jego ośmiorga dzieci z rodzinami już nie.... ;-)

efcia, Reni, ComeToMeBaby, iwcia77, Bozia3, kapturnica, kkisia, Dziobak, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon już mam ale gierkę bym wzięła - lubię
    jaką masz?
    ComeToMeBaby wrote:
    wysyłka plus telefon i gra.

ComeToMeBaby, kapturnica, kkisia, Dziobak, moremi lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no paru moich znajomych miało takie koperty
    wierzyć się nie chce co?

Oj nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:17

Zofia8
‹‹ 9832 9833 9834 9835 9836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ