35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
tak sobie myślę, że tak przyjście na przyjęcie bez potwierdzenia to jednak jest chamstwo jak i potwierdzenie i nie przyjście.. tak samo jak dawanie młodym pustych kopert (ok nie każdy ma kasę ale czasami wystarczy kartkę z życzeniami włożyć albo kupon totolotka)
u nas tylko jedna osoba potwierdziła i nie przyszła, męża siostra i do tej pory się do niej nie odzywamy
p.s. my w 2 miesiące (tzn ja wszystko przez net) załatwiłam
moremi wrote:Co ciekawe na przyjęciu zjawiło się parę osób, ktore nie potwierdziły przybycia. W drugą stronę też zadziałało - trzy osoby, które potwierdziły przybycie nie zjawiły się i nie poinformowały o tym.
Różnie bywa, ale faktycznie niektórzy nie kojarzą o co chodzi w zaproszeniach i zawiadomieniach.
Kometa, jezeli teściowa dzwoniła już do tych ludzi i uprzedziła o co chodzi, to nad czym się zastanawiasz? Ja bym wysłała.iwcia77, efcia, ComeToMeBaby, moremi, Krakonka, kkisia, Simba, ania.g, BISCA, Arwena, Mega lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:U NAS w Małopolsce wiemy, co to zawiadomienia. To takie kartki z info, ze w kościele (urzędzie) tym a tym o tej i o tej odbiędzie się zawarcie. I tyle. Bez zaproszenia. Wtedy się idzie dac kwiatki, pogratulować i tyle. Wybrańcy dostają zaproszenie.
Czasami drukuje się samo zaproszenie z informacją, a do wybranych wkłada kartkę "Wesele odbędzie się..."
Zaproszenie na wesele zawsze wymaga potwierdzenia do dnia określonego przez parę młodych.
Ale myślę, że ta MOJA Małopolska to po prostu większe miasto, gdzie rdzennej ludności jest coraz mniej, a napływowa przywlokła ze sobą te jakieś zawiadomienia, bo to pewnie dusigrosze nie powiem skąd, którym żal kasy ;P
Myślę, że w mniejszych miejscowościach i na wsiach to raczej nowinka, która się rozpleniła przez tego fejsbuka, piekło i szatani.
Niech się ten Twój kumpli spyta, bo oni młodzi, światlejsi, niż jego mamusia Dulska(Dulska w sensie krakowska mieszczanka, nie bardzo złośliwe).
czyli jest nadzieja... -
nadrobilam , odnioslam sie i teraz sie witam
CIAO AMICHE MIE
kisia jak tam sie czujesz?
dORBIE-kochana wyluzuj troszku, stres na zapas nie pomaga w niczym , buziaki sle z upalnej Padwy...
...dzisiaj odpoczywamy w domuobecnie mamy 30 stopni i siedzimy pod wentylatorem ale mysle napompowac maly basenik i przeniesc sie z Ivo na taras
efcia, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Kometa my 15 lat temu wysłaliśmy zaproszenie do brata mojej babci i jego żony. Przyjechał 15 osobowy bus...
Dodam, że wuj mieszkał w toruńskim nie w Małopolsce.
Więc różnie może być.iwcia77, macduska, kkisia, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:iwcia ale iwo naburmuszony w tym kółku siedzi
sam jeszcze nie wie , ze mu sie plywanie w kolku podoba
pewnie byl zdezorientowany
taka mine ma tez jak probujemy nowe smaki
Reni, efcia, ComeToMeBaby, kkisia, Simba, moremi, Arwena, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:tak sobie myślę, że tak przyjście na przyjęcie bez potwierdzenia to jednak jest chamstwo jak i potwierdzenie i nie przyjście.. tak samo jak dawanie młodym pustych kopert (ok nie każdy ma kasę ale czasami wystarczy kartkę z życzeniami włożyć albo kupon totolotka)
u nas tylko jedna osoba potwierdziła i nie przyszła, męża siostra i do tej pory się do niej nie odzywamy
p.s. my w 2 miesiące (tzn ja wszystko przez net) załatwiłam
Pusta koperta??? Zdarzaja sie takie rzeczy??? Czlowiek tyle lat ma, ale ciagle cos go zaskoczy
efcia, ComeToMeBaby, Krakonka, Bozia3, kkisia, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
Zofia8
-
hahaha dobry jest ale jakby mi taki czepiec na głowę naciągnęli i kazali w koszulce pływać też byłabym zła
tak go odziałaś jakby u Was nie wiadomo jakie słońce było
iwcia77 wrote:nie zawsze ma sie humorsam jeszcze nie wie , ze mu sie plywanie w kolku podoba
pewnie byl zdezorientowany
taka mine ma tez jak probujemy nowe smaki
efcia, iwcia77, ComeToMeBaby, kapturnica, kkisia, Simba, moremi, Arwena, Mega lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Kometa, jezeli teściowa dzwoniła już do tych ludzi i uprzedziła o co chodzi, to nad czym się zastanawiasz? Ja bym wysłała.
Reni, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
no paru moich znajomych miało takie koperty
wierzyć się nie chce co?
Zofia8 wrote:Pusta koperta??? Zdarzaja sie takie rzeczy??? Czlowiek tyle lat ma, ale ciagle cos go zaskoczyefcia, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Cześć
Mam dzis zalatany dzien i juz najlepiej polezalabym trochę
Kapta, gratuluje studniówkijak ja bym chciała zeby ta moja ciaza tak szybko leciała jak twoja... Teraz to bedzie dopiero Ci zasuwać
ciekawe co gin ci powie na utratę wagi, mój jak dobiłam do niższej od startowej bardzo sie zaniepokoił i kazał przerwać dietę.
Dzis moje cukry sa super, ale sprawdzam dalej i jednak ograniczę pieczywo. Trochę po tych ciemnych dokucza mi zgagaa po ogorasach konserwowych nie
efcia, kapturnica, kkisia, Magdala, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:ale teraz ludzie liczą każdy grosz, więc normalne, że się wszystkich nie zaprasza
i dlatego, że wysłaliście zaproszeniaa wystarczyło zawiadomić
Ale my tego wuja z żoną chcieliśmy zaprosić, tylko jego ośmiorga dzieci z rodzinami już nie....efcia, Reni, ComeToMeBaby, iwcia77, Bozia3, kapturnica, kkisia, Dziobak, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość