35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:No raczej nie funkcjonuje bo zaprasza sie z automatu i na ceremonie i na impreze.Tak jak pisałam w moich rejonach i okolicach podkarpacia(mam rodzine niedaleko rzeszowa i krosna ) nie spotkałam sie z takim zaproszeniem i zawiadomieniem..Wiec nie dziwie sie ,ze zrobili oczy
I byc moze sie okaze ,ze ktos to zrozUmie wlasnie opacznie i zjawi sie neietylko na ceremonii ale przygotuje sie na impreze no i bedziecie postawieni w kropce.I zrobi sie dym
..
Wiec moze dajcie sobie spokoj z zawiadomieniami w tych rejonach skad pochodzi rodzina przyszlego pana mlodego.Teraz rezygnować z wysyłki lipa bo niektórzy uprzedzeni, że chcemy wysyłać. Pat.
-
Dziobak wrote:Kometa, a po cholere wam te goscie?? Klopot tylko!
A za zaoszczedzona kase pojedzcie sobie na Malediwy, nie Bisca?
O to!to!
Oh Malediwy ..... Lzka mi sie w oku zakrecila
Jak jakims cudem (zupelnie nieprawdobodobnym) nie bede w ciazy w lutym to tam wrocimy. Mam nadziej,ze nie bede jednal "musiala" tam jechacDziobak, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, efcia, iwcia77, Sabina, caffe, Arwena lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:rozumiem. ale ja się dziwię trochę tej bojaźni, bo jego mama żeby nam skombinować adresy do tych osób, którym wysyłamy zawiadomienia wspominała, że chcemy wysłać takie zawiadomienia i w dwóch zdaniach tłumaczyła że to takie "grzecznościowe", no więc są jakby o fakcie też uprzedzeni... Może za pocztą powinien iść np. telefon? Albo wyślemy po fakcie
Teraz rezygnować z wysyłki lipa bo niektórzy uprzedzeni, że chcemy wysyłać. Pat.
BISCA, ComeToMeBaby, moremi, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Jednak uwazam, ze to bardzo niezreczne.
" Zawiadamiamy, ze sie pobieramy i bedzie impreza z zarciem, niestety nie jestescie nam na tyle bliscy ani drodzy zeby sie nia zalapac". Hm ......
Lepiej wyslac po. Wtedy wszyscy wiedza, moga odpisac i pogratulowac i czescComeToMeBaby, kapturnica, kkisia, moremi, efcia, macduska, Bozia3, Sabina, caffe, Arwena lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:No bo zawiadamiamy, to jak informujemy, oglaszamy. Tylko cymbal moglby skumac, ze to zaproszenie na zarcie jest...
Chyba musimy się zastanowić, może wyślemy po fakcie. Nie wiem. Od tego będzie też zależał tekst. Czy w czasie przyszłym czy przeszłym pisać. Dzisiaj musimy to ogarnąć. -
Reni wrote:u nas na Mazowszu to działało - ja dawałam
trzeba coś wypracować.
-
nie zgadzam się
ja wysyłałam zaproszenia z info o weselu
a zawiadomienia bez wesela
zawiadamiam, że wychodzę za mąż i chciałabym żebyście w tej chwili byli ze mną - tak normalny człowiek to odbiera
koryto to co innego
BISCA wrote:Jednak uwazam, ze to bardzo niezreczne.
" Zawiadamiamy, ze sie pobieramy i bedzie impreza z zarciem, niestety nie jestescie nam na tyle bliscy ani drodzy zeby sie nia zalapac". Hm ......
Lepiej wyslac po. Wtedy wszyscy wiedza, moga odpisac i pogratulowac i czescComeToMeBaby, Dziobak, moremi, efcia, Sabina, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no o to mnie chodzi, a m się upiera, że nie wszyscy to połapią. Ok- on zna lepiej swoją rodzinę.
Chyba musimy się zastanowić, może wyślemy po fakcie. Nie wiem. Od tego będzie też zależał tekst. Czy w czasie przyszłym czy przeszłym pisać. Dzisiaj musimy to ogarnąć.
Popieram Twojego, chlopa i wirtualnie podaje dlon
Zawiadomic lepiej PO. À le zaprozenia PRZED, koniecznie !kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
-
po fakcie to dopiero będzie niezręczne
mam was w chuju i zwisa mi czy byliście, więc wysyłam po fakcieComeToMeBaby wrote:no o to mnie chodzi, a m się upiera, że nie wszyscy to połapią. Ok- on zna lepiej swoją rodzinę.
Chyba musimy się zastanowić, może wyślemy po fakcie. Nie wiem. Od tego będzie też zależał tekst. Czy w czasie przyszłym czy przeszłym pisać. Dzisiaj musimy to ogarnąć.ComeToMeBaby, Dziobak, moremi, efcia lubią tę wiadomość
-
wydaje mi się, że już lepiej w ogóle nie wysyłaj
rozumiem, że na uroczystość zapraszasz tylko tych co idą na wesele?
jakiś tam koleżanek z pracy czy sąsiadek nie zapraszasz?ComeToMeBaby wrote:dzięki za odzew dziewczyny, pomogłyścieoczy mi się szerzej otworzyły.
chyba najlepsze wyjście to Małopolsce wysłać info po imprezie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:24
ComeToMeBaby, moremi, efcia, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:po fakcie to dopiero będzie niezręczne
mam was w chuju i zwisa mi czy byliście, więc wysyłam po fakcie
Może najlepiej będzie wysłać przed, odczekać chwilę i zadzwonić z pytaniem czy dostali pocztę i zagaić rozmowę. ci co nie są zaproszeni to i tak się domyślają bo inni są zaproszeni i to już w styczniu wiedzieli a oni nic. -
Reni wrote:nie zgadzam się
ja wysyłałam zaproszenia z info o weselu
a zawiadomienia bez wesela
zawiadamiam, że wychodzę za mąż i chciałabym żebyście w tej chwili byli ze mną - tak normalny człowiek to odbiera
koryto to co innego
Ok, to w tym wypadku, niestety zaliczam sie do tej drugiej kategori.kapturnica, macduska, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:wydaje mi się, że już lepiej w ogóle nie wysyłaj
rozumiem, że na uroczystość zapraszasz tylko tych co idą na wesele?
jakiś tam koleżanek z pracy czy sąsiadek nie zapraszasz?efcia, Reni, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:No bo zawiadamiamy, to jak informujemy, oglaszamy. Tylko cymbal moglby skumac, ze to zaproszenie na zarcie jest...
Przy pierwszym slubie byly zawiadomienia i zaproszenia. Zadni niezaproszeni goscie na przyjeciu sie nie pojawili a Ci co pojawili sie na slubie nie wygladali na nieszczesliwych.ComeToMeBaby, Dziobak, moremi, efcia, Reni, Bozia3, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
Zofia8
-
tam zaraz normalny, nienormalny.
ja tez tak jeszcze wczoraj myślałam, atmosfera nam zgęstniała nieco w domu.
ale jak się okazuje, zwyczaje są różne, nawet w takiej kwestii. więc jedni robią tak, drudzy inaczej. tyle.
a ja bym nie chciała zrobić tak, żeby ci drudzy nas źle zrozumieli. chyba postawię jednak na to że wysyłamy (bo i tak wiedzą, ze mamy im cos wysłać), zrobimy to krótko przed ślubem i zadzwonimy. To pozwoli uniknąć wpadek oraz pozwoli na rozmowę z każdą z rodzin, to od razu pogratulować nam będą mogli i tyle. Wszystko jasne i mam nadzieję każdy zadowolony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:34
BISCA, efcia, Reni, kkisia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny byłam dzisiaj rano na wizycie u diabetologa, dostałam glukometr do mierzenia cukru 4 razy dziennie przez tydzień a wizyta trwała 2 godz -razem z inną ciężarna dostałam wykład porządny na temat mojego żywienia, które mam wprowadzić w życie. A i najepsze, że uczyli mnie obsługi glukometra i mój cukier godz po śniadaniu to 78. Mam nadzieję że w diagnostyce nie pochrzanili mi wyników, jak się okaże teraz że problemu u mnie nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:40
ComeToMeBaby, moremi, efcia, BISCA, kapturnica, kkisia, Simba, ania.g, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość