X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    my póki co bez sterydów ale obawiam się że niebawem to nastąpi, ze starszą było to samo
    Eh, u mnie z corka taka sama droga byla.
    Adas na szczescie na razie oprocz mleka nie wykazuje innych cech alergii. Cos moze odziedziczyl po ojcu, a nie tylko popsute geny po matce. ;-) Po matce ma miec urode, charakter i inteligencje. Wystarczy. ;-)

moremi, kkisia, BISCA, efcia, Bliska 77, iwcia77, Simba, Magdala, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie wiem która ostatnio pisała o niepsujących się pomidorach z genem żaby ale chyba nie prędko zjem pomidora bo co na niego patrzę to widzę żabę.
    Hera pisała. Ona dużo pisze ;-)

Aasiula, Dziobak, kkisia, efcia, Bliska 77, Zofia8, ania.g, iwcia77, Simba, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja wierzę, ze diety eliminujące któryś rodzaj jedzenia są złe :) Najgorzej jest przesadzać w którąś stronę.
    A Ci z teoriami żywieniowymi zwykle mają interes - robią się sławni i wydają książki, na których czeszą kasę.
    Rodzajów diet jest cała masa i nikt jeszcze nie udownił, ze któraś jest lepsza od od innej, a moda na jedzenie czegoś lub niejedzenie przychodzi falami.

Najwazniejsze, ze wszyscy co do jednego sa zgodni: by jesc duuuzo warzyw :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:24

Simba, Magdala lubią tę wiadomość

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie. czy u was, w waszych regionach, rozróżnia się zaproszenia na ślub i zawiadomienia? szczególnie mnie interesuje Małopolska.

bo mi się chuop stresuje, że jak ktoś dostanie zawiadomienie (zatytułowane zawiadomienie, w tekście, że zawiadamiamy kiedy i w jakim mieście, bez info na temat wesela) to może to źle zrozumieć i wpaść nam na imprezę, a my miejsc nie mamy, noclegów nie mamy i ogólnie sytuacja do bani. wczoraj mu pół wieczora tłumaczyłam ale się nie dał przekonać. ogólnie to wogóle ja mu musiałam tłumaczyć co to są zawiadomienia i jego mamie też chwilę zabrało żeby zajarzyć co chcemy zrobić. więc nie wiem- czy Małopolska wie co to zawiadomienia?

efcia, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    mam pytanie. czy u was, w waszych regionach, rozróżnia się zaproszenia na ślub i zawiadomienia? szczególnie mnie interesuje Małopolska.

bo mi się chuop stresuje, że jak ktoś dostanie zawiadomienie (zatytułowane zawiadomienie, w tekście, że zawiadamiamy kiedy i w jakim mieście, bez info na temat wesela) to może to źle zrozumieć i wpaść nam na imprezę, a my miejsc nie mamy, noclegów nie mamy i ogólnie sytuacja do bani. wczoraj mu pół wieczora tłumaczyłam ale się nie dał przekonać. ogólnie to wogóle ja mu musiałam tłumaczyć co to są zawiadomienia i jego mamie też chwilę zabrało żeby zajarzyć co chcemy zrobić. więc nie wiem- czy Małopolska wie co to zawiadomienia?
    W młp raczej nie ma czegos takiego jak zawiadomienia..Przewaznie sa to zaproszenia na slub i adnotacja w nich o zaproszeniu na przyjecie..Mało sie zdarza ,zeby ktos byl tylko zapraszany na sama ceremonie.Przynajmniej w moich rejonach i podkarpacia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 12:50

ComeToMeBaby, efcia, gretka, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa u nas rozróżniaja, ale ja z wielkopolskiego jestem

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz wiekszosc pewnei by to odebrala jako zaproszenie na 2w1 i byla zdziwiona gdzie jest wpis o imprezie..A zaproszenie samo na ceremonie to raczej by nie zostalo odebrane dobrze..Raczej jako selekcje ,ze jedni moga imprezowac a inni niet :P

efcia, ComeToMeBaby, peppapig, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawiadomienie wrzuć na fejsie ;-)

kapturnica, BISCA, iwcia77, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    W młp raczej nie ma czegos takiego jak zawiadomienia..Przewaznie sa to zaproszenia na slub i adnotacja w nich o zaproszeniu na przyjecie..Mało sie zdarza ,zeby ktos byl tylko zapraszany na sama ceremonie.Przynajmniej w moich rejonach i podkarpacia ;)
    u nas często - szczególnie jak jacyś znajomi, wiesz, których nie zapraszasz na wesele, ale np. do kościoła czy urzędu jak najbardziej. wysyłasz zawiadomienia i podajesz gdzie ślubujesz. chcą to przyjdą cię wyściskać i życzenia złożyć.
    zawiadomienia wysyłasz też rodzinie, której nie zapraszasz na ślub (i wesele), bo cię nie stać i mieszkają za daleko żeby wpaść na sam ślub na 15 minut. To pełni tylko formę informacyjną, grzecznościową, żeby się rodzina pokątnie od siebie na plotach nie dowiadywała: a ty wiesz, on i ona wzięli ślub. Tak??? nic nie wiem...
    i my właśnie tą formę grzecznościową przyjmujemy wysyłając zawiadomienia do rodziny z daleka, której nie zapraszamy. że nie zapraszamy ich na ślub, ale o nich pamiętamy i przesyłamy im zawiadomienie.

ja tak zaczęłam podejrzewać, że w Małopolsce chyba to nie funkcjonuje bo ja mówię, a oni na mnie duże oczy. I m się obawia, ze jak napiszemy gdzie to się odbywa to przyjadą. Hyhyhy. O maj gad. Może wyślemy zawiadomienia tydzień przed ślubem? ;)

Dziobak, efcia, ania.g, paszczakin lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, zawiadomienie to o slubie i jest jednoczesnie zaproszeniem na ceremonie koscielna czy w urzedzie. Zaproszenie to na przyjecie weselne. Tak jest chyba w calej Polsce.
    Mozna tez zrobic tak:
    Zawiadamiamy z radoscia ze bierzemy slub i zapraszamy na ceremonie zaslubin, ktora odbedzie sie... ( adres) Oczywiscie ladniej jakos napisac. A dla tych, co ida na chlanie i tance osobna wkladka z adresem wesela. Sporo moich znajomych robilo tak i kazdy gosc kumal. Bo info byly konkretne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:00

ComeToMeBaby, efcia, Bliska 77, peppapig, ania.g, moremi, iwcia77, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiesz wiekszosc pewnei by to odebrala jako zaproszenie na 2w1 i byla zdziwiona gdzie jest wpis o imprezie..A zaproszenie samo na ceremonie to raczej by nie zostalo odebrane dobrze..Raczej jako selekcje ,ze jedni moga imprezowac a inni niet :P
    no no, rozumiem.
    dlatego jakby ktoś jednak przez pół Polski się do nas z Krakowa chciał wybrać jednak po otrzymaniu zawiadomienia to... lipa ;)

musze wziąć poprawkę na Małopolskę.. eh... śmieję się z mamą, ze sobie wzięłam chłopa z innej planety to co się dziwię ;) a ja jej na to, ze młody jest, zasymiluje się jeszcze ;)

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    zawiadomienie wrzuć na fejsie ;-)
    hyhyhy, na fejsie to ja mam różnych innych znajomycc, których niekoniecznie chciałabym powiadamiać bo mi się pół miasta zlizie ;) poza tym, jakoś tak- wolę osobiście, a nie tak publicznie...

dorbie, efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

ja tak zaczęłam podejrzewać, że w Małopolsce chyba to nie funkcjonuje bo ja mówię, a oni na mnie duże oczy. I m się obawia, ze jak napiszemy gdzie to się odbywa to przyjadą. Hyhyhy. O maj gad. Może wyślemy zawiadomienia tydzień przed ślubem? ;)

No raczej nie funkcjonuje bo zaprasza sie z automatu i na ceremonie i na impreze.Tak jak pisałam w moich rejonach i okolicach podkarpacia(mam rodzine niedaleko rzeszowa i krosna ) nie spotkałam sie z takim zaproszeniem i zawiadomieniem..Wiec nie dziwie sie ,ze zrobili oczy ;) I byc moze sie okaze ,ze ktos to zrozUmie wlasnie opacznie i zjawi sie neietylko na ceremonii ale przygotuje sie na impreze no i bedziecie postawieni w kropce.I zrobi sie dym XD ..
    Wiec moze dajcie sobie spokoj z zawiadomieniami w tych rejonach skad pochodzi rodzina przyszlego pana mlodego. ;)

efcia, ComeToMeBaby, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Osobiscie sie nie spotkalam z zawiadomieniem o slubie. Przyjela bym jako zaproszenie ...Zawiadomieni o narodzinach albo zareczynach ok albo o slubie ale po fakcie.

kapturnica, efcia, kkisia, Bliska 77, peppapig, ComeToMeBaby, macduska, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Eh, u mnie z corka taka sama droga byla.
    Adas na szczescie na razie oprocz mleka nie wykazuje innych cech alergii. Cos moze odziedziczyl po ojcu, a nie tylko popsute geny po matce. ;-) Po matce ma miec urode, charakter i inteligencje. Wystarczy. ;-)
    to najważniejsze, matka jest ZAWSZE kwintesencją dobroci ;-)

efcia, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, a po cholere wam te goscie?? Klopot tylko! ;-) A za zaoszczedzona kase pojedzcie sobie na Malediwy, nie Bisca? ;-)

efcia, Bliska 77, BISCA, kkisia, peppapig, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, Simba, SolarPolar, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kometa, zawiadomienie to o slubie i jest jednoczesnie zaproszeniem na ceremonie koscielna czy w urzedzie. Zaproszenie to na przyjecie weselne. Tak jest chyba w calej Polsce.
    Mozna tez zrobic tak:
    Zawiadamiamy z radoscia ze bierzemy slub i zapraszamy na ceremonie zaslubin, ktora odbedzie sie... ( adres) Oczywiscie ladniej jakos napisac. A dla tych, co ida na chlanie i tance osobna wkladka z adresem wesela. Sporo moich znajomych robilo tak i kazdy gosc kumal. Bo info byly konkretne.
    no, tylko tu jemu chodzi o to, alby nie pisać słowa zapraszamy (w zawiadomieniach, dla gości z daleka, bo nie mają przyjechać na 15 minut i spowrotem do Kraka gonić). To ma wyjść chyba coś jak telegram :P tylko informacja.

u nas jak dajesz zawiadomienie dla tych co blisko mają (zazwyczaj w tym samym mieście) to normalne ze przyjdą, bo to ich nic nie kosztuje pójść, złożyć życzenia i wrócić do domu. Inaczej się rzecz ma z tymi co na drugim końcu Polski. Dla mnie normalne jest to, że jak nie ma informacji o tym, gdzie impreza to nie jest się na nią zaproszonym. Potęguje ten efekt słowo zawiadomienia a nie zaproszenie i wszyscy wszystko wiedzą. Widocznie nie wszędzie to tak działa...

Dziobak, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam dziewczynki, obiecuję ze zajrzę jutro :-)

moremi, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo zawiadamiamy, to jak informujemy, oglaszamy. Tylko cymbal moglby skumac, ze to zaproszenie na zarcie jest...

ComeToMeBaby, Zofia8, moremi, efcia, iwcia77, Bliska 77, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na Mazowszu to działało - ja dawałam
    ComeToMeBaby wrote:

ComeToMeBaby, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 9829 9830 9831 9832 9833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ