35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anna maria wrote:co to oznacza ze jak nie lubie ,to ta osoba tego nie widzi ze to ja nie lubie ?bo juz nie rozumiem .
efcia, moremi, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorbie,
"Niskie TSH w ciąży - czy wymagam leczenia?
Dziś otrzymałam wyniki z badań krwi, wszystkie są bardzo dobre, oprócz hormonu TSH, który wynosi 0,022. Dodam, że jestem w 13 tygodniu ciąży. W szpitalu powiedziano mi, że to jest norma dla kobiet w ciąży. Jednak ja się bardzo obawiam, że jest zbyt niskie.
TSH 0,02 uIU/ml to nie jest norma w ciąży. Nie znaczy jednak, ze wymaga Pani leczenia. Natomiast wymaga Pani dokładnego zbadania, skierowania na inne badania wyjaśniające przyczynę niskiego stężenia TSH. Dopiero po wykonaniu tych wszystkich badań wiadomo będzie, czy wymaga Pani leczenia i jeśli tak, to jakiego czy tylko kontroli.
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/niskie-tsh-w-ciazy-czy-wymagam-leczenia/92859/1/dorbie lubi tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Dorbie,
"Niskie TSH w ciąży - czy wymagam leczenia?
Dziś otrzymałam wyniki z badań krwi, wszystkie są bardzo dobre, oprócz hormonu TSH, który wynosi 0,022. Dodam, że jestem w 13 tygodniu ciąży. W szpitalu powiedziano mi, że to jest norma dla kobiet w ciąży. Jednak ja się bardzo obawiam, że jest zbyt niskie.
TSH 0,02 uIU/ml to nie jest norma w ciąży. Nie znaczy jednak, ze wymaga Pani leczenia. Natomiast wymaga Pani dokładnego zbadania, skierowania na inne badania wyjaśniające przyczynę niskiego stężenia TSH. Dopiero po wykonaniu tych wszystkich badań wiadomo będzie, czy wymaga Pani leczenia i jeśli tak, to jakiego czy tylko kontroli.
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/niskie-tsh-w-ciazy-czy-wymagam-leczenia/92859/1/
Mi się tak TSH trzymalo ok 0,7-0,5. Musze powtorzyc i zrobić ft4 i ft3kapturnica, Zofia8, moremi, efcia lubią tę wiadomość