35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
stara.krycha wrote:Nie lubie Twojej sytuacji
Sorki, nie wiedzialam
No tak jakoś wyszło.
Ale cyc do przodu i nie poddajemy się, prawda
stara.krycha, moremi, gretka, iwcia77, Mega, macduska, Aasiula, kkisia, Simba, Magdala, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Na czczo do 110 nieciezarne wiec spoko .A po 2godzinach bajerancki bo norma do 140 jest , wiec ciesz sie cukrzycy nie masz

No to się cieszę
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa czczo do 100, a po 2 godz do 140kapturnica wrote:Na czczo do 110 nieciezarne wiec spoko .A po 2godzinach bajerancki bo norma do 140 jest , wiec ciesz sie cukrzycy nie masz

Ale że jest nieco powyżej 100 to nic nie szkodzi, jeśli ci tak spada. Pytanie jaka masz po 1 godz, do rozpozniania cukrzycy nie ma znaczenia, tylko do hiperinsulinemii tak
Niuta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle już zamykam się z tym swoim smeceniem...
Życzę Wam miłego i owocnego w rozmowy wieczorku
Ja idę się dowietrzyc z piesławem na dwór i pogadac z M przez fona
Jak nie padne to zajrze jeszcze do Was
Z całego serducha dziękuje za pomoc i wsparcie niby w takiej prostej banalnej sprawie ale nie mogłam się odnalezc...
MerciWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:30
stara.krycha, iwcia77, Mega, ania.g, macduska, kkisia, Magdala, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
Z tego co sie orientuje to krzywa najczesciej robia wszystkim (nieciezarnym)z 2pomiarow na czczo i po2godzinach. W ciazy stosuja posrednie badanie po godzinie..dorbie wrote:Na czczo do 100, a po 2 godz do 140
Ale że jest nieco powyżej 100 to nic nie szkodzi, jeśli ci tak spada. Pytanie jaka masz po 1 godz, do rozpozniania cukrzycy nie ma znaczenia, tylko do hiperinsulinemii tak
Inny system jest przy obciazeniu glukoza 50 wtedy badaja na czczo i po godzinie.Jesli ten test wypada podejrzanie wtedy kieruja na test obciazenia z 75Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:34

-
A jak do tego się ma poziom insuliny ciut poniżej normy ?dorbie wrote:Na czczo do 100, a po 2 godz do 140
Ale że jest nieco powyżej 100 to nic nie szkodzi, jeśli ci tak spada. Pytanie jaka masz po 1 godz, do rozpozniania cukrzycy nie ma znaczenia, tylko do hiperinsulinemii takKiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
kapturnica wrote:Ale jak insuliny ?I ponizej jakiej normy ?
Normalnej insuliny. Też sobie zbadalam.
Mój wynik to 6,8 a norma to 7,1 - 15,6Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
No, truskawy umyte w garze, zasypane cukrem. Mają 4 godziny odpocząć
Tymczasem sloiki w zmywarce na 80 stopni plus wyparzanie. Zastanawiam się, czy iść do piwnicy po wyparzarkę do butelek i bawić się po 2-3 słoiczki czy raczej wyparzyć je ostatecznie w piekarniku. W piekarniku jeszcze nie robiłam, ale kusząco proste się wydaje.
Kupiłam małe sloiczki 0,24l, żeby były na raz. Wolę dwa odkręcić w razie czego, niż marnować.
Teraz poprawie coś koleżance i albo przebąbluję wieczór, albo popracuję.
W kolenym rzucie będą morele. Tylko na razie są po 10zł, to sobie myślę, ze poczekam. W sobotę na targu zobaczę czy potaniały, jak tak, to jeszcze poczekam, a jak nie to znaczy, ze chyba już takie zostaną.
Uwielbiam robić przetwory. Mając owoce w słoiczkach czuję się bogata
Ale już muszę robić małe ilości i w małych pojemikach, bo miejsca do przechowaywanie nie będzie wiele.
iwcia77, ania.g, Magdala, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013

lo matko i corko...cud ze sie nic nie stalo...