35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
stara.krycha wrote:Nie lubie Twojej sytuacji
Sorki, nie wiedzialam
No tak jakoś wyszło.
Ale cyc do przodu i nie poddajemy się, prawdastara.krycha, moremi, gretka, iwcia77, Mega, macduska, Aasiula, kkisia, Simba, Magdala, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Na czczo do 110 nieciezarne wiec spoko .A po 2godzinach bajerancki bo norma do 140 jest , wiec ciesz sie cukrzycy nie masz
No to się cieszęKiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Na czczo do 110 nieciezarne wiec spoko .A po 2godzinach bajerancki bo norma do 140 jest , wiec ciesz sie cukrzycy nie masz
Ale że jest nieco powyżej 100 to nic nie szkodzi, jeśli ci tak spada. Pytanie jaka masz po 1 godz, do rozpozniania cukrzycy nie ma znaczenia, tylko do hiperinsulinemii takNiuta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle już zamykam się z tym swoim smeceniem...
Życzę Wam miłego i owocnego w rozmowy wieczorku
Ja idę się dowietrzyc z piesławem na dwór i pogadac z M przez fona
Jak nie padne to zajrze jeszcze do Was
Z całego serducha dziękuje za pomoc i wsparcie niby w takiej prostej banalnej sprawie ale nie mogłam się odnalezc...
MerciWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:30
stara.krycha, iwcia77, Mega, ania.g, macduska, kkisia, Magdala, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Na czczo do 100, a po 2 godz do 140
Ale że jest nieco powyżej 100 to nic nie szkodzi, jeśli ci tak spada. Pytanie jaka masz po 1 godz, do rozpozniania cukrzycy nie ma znaczenia, tylko do hiperinsulinemii tak
Inny system jest przy obciazeniu glukoza 50 wtedy badaja na czczo i po godzinie.Jesli ten test wypada podejrzanie wtedy kieruja na test obciazenia z 75Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:34
-
dorbie wrote:Na czczo do 100, a po 2 godz do 140
Ale że jest nieco powyżej 100 to nic nie szkodzi, jeśli ci tak spada. Pytanie jaka masz po 1 godz, do rozpozniania cukrzycy nie ma znaczenia, tylko do hiperinsulinemii takKiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
kapturnica wrote:Ale jak insuliny ?I ponizej jakiej normy ?
Normalnej insuliny. Też sobie zbadalam.
Mój wynik to 6,8 a norma to 7,1 - 15,6Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
No, truskawy umyte w garze, zasypane cukrem. Mają 4 godziny odpocząć
Tymczasem sloiki w zmywarce na 80 stopni plus wyparzanie. Zastanawiam się, czy iść do piwnicy po wyparzarkę do butelek i bawić się po 2-3 słoiczki czy raczej wyparzyć je ostatecznie w piekarniku. W piekarniku jeszcze nie robiłam, ale kusząco proste się wydaje.
Kupiłam małe sloiczki 0,24l, żeby były na raz. Wolę dwa odkręcić w razie czego, niż marnować.
Teraz poprawie coś koleżance i albo przebąbluję wieczór, albo popracuję.
W kolenym rzucie będą morele. Tylko na razie są po 10zł, to sobie myślę, ze poczekam. W sobotę na targu zobaczę czy potaniały, jak tak, to jeszcze poczekam, a jak nie to znaczy, ze chyba już takie zostaną.
Uwielbiam robić przetwory. Mając owoce w słoiczkach czuję się bogataAle już muszę robić małe ilości i w małych pojemikach, bo miejsca do przechowaywanie nie będzie wiele.
iwcia77, ania.g, Magdala, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013