X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo dzieki za straszczenie. Teraz to juz wiem ze jestem w ciazy :D
    A co do pracy to podobnie jak Milka na razie mi dobrze w roli kury domowej. Zawsze mam wymowke ze studia itp :P Planujemy niedlugo wyprowadzke, moze wtedy sie w koncu rusze zeby czegos poszukac. W tym momencie jest mi dobrze tak jak jest :D

MoBo, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Lore Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Od jakiegos czasu tak, chociaż chwytałam się paru zajęć,mam działalność, ale kiepsko szło, więc zawiesiłam. A ja lubię być kurą domową :-) obiadki gotować, chlebek piec, zioła sadzić :-) chociaz parę lat wstecz, to bym w zyciu nie powiedziała, że to mi się spodoba, tylko praca w korporacji, poza którą świata nie widziałam :-) jak to się wszystko zmienia :-)
    A skoro w domku jestem, to tak dlatego tez przyspieszyliśmy z dzieciątkiem :-) wiadomo, że dodatkowy dochód, to też luźniej by było, ale ja na razie dbam o swoje zdrowie (brak stresów!) ;-)
    Ach, jak też bym chciała pobyć kurą domową. W pracy stresów na maxa a i jeszcze dziewczyny co miesiąc pytają, czym już ciężarna ... masakra :/

aszka, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak mnie denerwuja takie pytania. Jak bede w ciazy i bede miala taki kaprys to powiem wszystkim szukajacym taniej sensacji!

MoBo, Margaret.Se, aszka, Eltasz, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie chcialam byc kura domowa, a teraz chetnie bym została. Jak jest leczenie to lepiej w domu, wychodzisz kiedy chcesz,kładziesz sie kiedy chcesz, nie masz napiny ze w pracy stres...ale coz w sumie to nawet lubie swoja prace, ale mogłabym miec wolne :) juz :D

Byłam u lekarza, sie okazało ze trafiłam mam pecherz jeden dominujacy, lekarz powiedział, ze dobrze zaczelismy bo po hormonach itd itd to i tak dobrze ze jest jeden dominujacy. Na razie jeszcze maławy wiec ustawił mi inseminacje na sobote na rano. Jutro mam zrobic hormony w klinice. Do tego mam troche male endometrium ale powiedzial ze do soboty podrosnie i tak jak wracalam z kliniki zaszlam do takiego sklepu clkiem ekologicznego, kupilam sobie orzechy brazylijskie i nerkowca, -dobre niby na endometrium, chociaz ich nie lubie bo sa okropne. I nie uwierzycie, zaplacilam za paczuszke mini 20 zł za paczke i jak je rozpakowałam to pycha! A jak kupowałam w hipermarkecie to były obrzydliwe, a z tego sklepu mniam mniam, moze faktycznie ze sa calkiem ekologiczne to inaczej smakuja, ale cena tez niezla. Za kilkanascie orzeszkow 20 zł. Takze w koncu sie chyba doczekam 1 iui.

MoBo, Adelajda, Margaret.Se, Eltasz, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Pisalam o 'The baby making bible' - ale sie nie oplaca kupowac, ja Ci powiem w skrocie, prosze:
    1-5 dc wyobrazaj sobie ze sie oczyszczasz i budujesz tracona energie
    6-13 dc wyobrazaj sobie ze twoje jajo z dnia na dzien rosnie i jest silniejsze/wieksze
    14 dc - owulke
    15-21 dc - wedrowke jaja (jak sie dzieli ect) oraz jaka coraz to ladniejsza wyscioleczke macicy przygotowalas na jajo
    22-27 dc - zagniezdzenie, dzien po dniu coraz wieksze
    28 dc - nawet testu nie musisz robic bo juz wiesz ze jestes w CIAZY :P

Easy :)
    ja to zastosuje :D

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    milka1 i She Wolf to wy w domciu jestescie?

Cholera to u mnie tak latwo nie ma i jak nawet sie ciaza zdazy to moj juz mi powiedzial, ze on chce miec 'daddy day' i zredukowac do 80%
    U nas macierzynski najdluzej 6 miechow :(
    6 miechow to mało.

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    6 miechow to mało.

No niestety jak chce się więcej to rozwiązanie umowy o pracę. Póki co to ten problem wydaje się mi daleki :p

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zaczytana bo nowa książka doszła ;) the infertility cure. Od jutra ja zaczynam majówkę (dwa dni wolnego plus weekendzik) wiec zdążę przeczytać :)

Aszka no to dobrze, że jajo czeka na emka :) no i dokładnie myśl o nim duuuuzzzzoooo.

Ja tez idę myśleć jak moje pięknie rosną!

aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może będę myśleć jak moje drzewka owocowe rosną bo inaczej zwariuję z tym czekaniem ... a tu dopiero 3 dzień wyższej tempki. Nie nadaję się na takie obserwacje bo się denerwuję

MoBo, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    Ja może będę myśleć jak moje drzewka owocowe rosną bo inaczej zwariuję z tym czekaniem ... a tu dopiero 3 dzień wyższej tempki. Nie nadaję się na takie obserwacje bo się denerwuję

A kto się nadaje?
    Ja mierze żeby wiedzieć czy organizm reaguje na zioła. W innym wypadku dałabym se spokój po owu :)

aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nikt sie nie nadaje, ja tez sobie mierze ale mam nisko jak zwykle. Czasami mysle, ze mam zepsuty termometr ;)

A tak jajko akurat na meza poczeka, sie udało. Na szczescie :) nie jest jeszcze mega wielkie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:56

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Aszka w sobote wielki dzień :)ciesze sie bardzo :)

Milka no nie wiem czy ja działam, cholera jutro musze poszukac jakiegos lekarza, mam cały dzien na to. Dzisiaj zrobiła mi sie bóla spora i wyczuwalna jest i jescze bardziej boli. Czytałam o apaleniu przydatków to raczej nie bo szyjka mnie nie bol w ogóle. Torbiele moze ale nie mam zadnych innych objawów, cholera martwie sie strasznie. Czytałam tez o ciazy pozamacicznej, chyba o wszystkim juz przeczytałam ale objawy nie dotycza sie tych co ja mam ehhh

milka1, aszka lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Margaret jedziemy, jedziemy, ja już jadę, bo już płodne, więc jak mi powiedział, że na dwa dni musi wyjechać, to nie miał wyjścia, tylko to przełożyć :-) i mu powtarzam - jak chcesz gdzieś jechac, to najpierw sprawdź z moim kalendarzem :-) Nawet chciałam mu w telefonie taką aplikację zainstalować z kalendarzykiem, żeby miał zaznaczone kiedy i co ;-) powiedział, że nie będzie babskich kalendarzy owulacyjnych instalował, że zwariowałam :-) no to musi dzwonić do mnie i potwierdzać terminy :-)

Nie ma bata, w tym miesiącu tupnęłam nóżką!

Hehe dobre, tak trzymaj :) ja na szczęście juz nie musze ale kiedys tak samo robilismy, wyjazdy, pzyjazdy dostosowane do dni płodnych :)

milka1 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprawdopodobniej mogą to być jednak torbiele, jak sa duze i duzo to wycinają z jajnikem.po prostu cudownie!

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka własnie chłopy sie musza do nas dostosowac.

Maragaret ja miałam torbiel w styczniu i nic mnie nie bolało, ale wiadomo sa rozne opcje. Na usg było widac dał mi najpierw poczworna dawke luteiny nie pomogło i antykoncepcje. I dopiero po tym zeszło.

milka1 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Najprawdopodobniej mogą to być jednak torbiele, jak sa duze i duzo to wycinają z jajnikem.po prostu cudownie!

Ja tez sobie raz wkrecilam torbiel wiec wiem jak to jest.
    jedno jest pewne, bez lekarza się nie obejdzie. Lec i szukaj tam kogoś.

aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja tez sobie raz wkrecilam torbiel wiec wiem jak to jest.
    jedno jest pewne, bez lekarza się nie obejdzie. Lec i szukaj tam kogoś.
    tak umow sie i dzis idz na usg.

milka1, She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

Margaret czekam na wieści!!! Zobaczysz, to nic takiego:-)
    Aszka, trzymam mocno kciuki!!!!
    MoBo, czytałam opinie o książce, są super!
    Lore, spokojnie, każda z nas wariuje :)
    She Wolf, nie ma jak laski, które zamiast żyć swoim życiem, uwielbiają życie innych ( a to dla tego, że same są nieszczęśliwe!)

Dzisiaj śnił mi się ginekolog - oszołom (nie będę wchodzić w szczegóły snu) :-)

A, i czytając o dietach natknęłam się na ebook "Jem Mądrze – Jestem Płodna"

http://www.jestemplodna.pl/prezent-do-pobrania-ebook-jem-madrze-jestem-plodna/

jeszcze nie czytałam, ale zaraz się zabiorę!

She Wolf, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zastrzyki co bede brac to zawieraja hormon ciazowy chociaz raz bede w ciazy mimo ze udawanej ;)

Czytajcie czytajcie a pozniej co lepsze fragmenty tutaj cytujcie :D

Laski to nie tylko sie wpitalaja, ja bedac u znajomych od takiego grubasa usłyszałam czy jestem juz w ciazy i mowie mu a Ty widac ze przenosiles...sie zamknał dziad jeden :)

Margaret.Se, She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka super, ciesze sie ze bedziesz miala ta inseminacje i oczywiscie trzymam mocno kciuki :*
    A orzechy wcinaj na endo ile wlezie :D

Mobo zycze Ci zeby ten problem macierzynskiego szybko Cie zaczal dotyczyc :D
    Czekam na recenzje kolejne ksiazki :)

Lore ja dlatego przestalam mierzyc tempke, bo to byla straszna nerwica! Po nocach nie moglam spac i ciagle myslalam o tempce, dlaczego jest taka niska, dlaczegu wysoka, czemu skok. A do dupy z tym. Wykresy ciazowe sa tak rozne, ze ja sie juz tym nie sugeruje. Dowiedzialam sie przez kilka misiecy czego chcialam i przestalam mierzyc i to byla dobra decyzja :D

Margaret nie diagnozuj sie sama tylko marsz do lekarza, to sie sa przelewki!

Milka, to sa takie wampiry energetyczne od ktorych trzeba sie trzymac na kilometr ;)
    Juz sobie sciagnelam ksiazke, dzieki. Ty zawsze cos fajnego wynajdziesz :D

A ja dostalam wczoraj wynik biopsji - mild abnormality, wiec jest git :D Musze jak zwykle isc na cytologie za 6 miesiecy, a potem co roku. Moj piekny idzie za tydzien po skierowanie na badanie hormonow i miejmy nadzieje, ze juz niedlugo dostane termin HSG :D

milka1, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ