X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    W tym roku juz oficjalnie moge dołączyć do staraczek po 35 roku,
    Czy mi sie zdaje czy jestem jedyna bezdzietna w tym wieku :(((.
    Spokojna twoja rozczochrana,jest nas tu wiecej tylko w krzakach siedzą :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia podczytalam cos na lipcowkach o twoim problemie,wiecie juz cos wiecej?Kiedy masz wizyte?Modle sie za twoje dzieci,mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie dobrze,musi byc.Zdrówka kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis odpocznij zatem a ci co bedą grzebac w podwoziu niech to zrobią profesjonalnie,powiedz ze masz byc jak dziewica :-) :-) :-)

Phyllis lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 tobie tez juz spokoju zycze w tej ciazy,niech tam maluszek przybiera,pochwal sie tu jakąs fotka z usg,chcemy poznac twojego maluszka

Ania1602 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha Krycha,awans uderzyl ci do glowy?Zajrzyj i napisz kilka slów co u ciebie,jak sie mąz miewa.Zastukaj szpilkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 00:31

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszencja jak tam twoja pociecha,pewnie juz chodzi :-) Stosunki z tesciową bez zmian?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:

Czekam z niecierpliwoscia na Twoje relacje <3

w czwartek.. matko to już w czwartek! W dodatku pod Jasną Górą w Częstochowie! Oj wyklęczę tam swoje, po tych badaniach, wyklęczę!

Phyllis, Margaret.Se, ana167, MoBo lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, piękna fota <3

Ylya, trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Jutro rano melduję się na izbie przyjęć - odezwę się po powrocie ze szpitala.

Miłego weekendu dla wszystkich :)

Ylya lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    w czwartek.. matko to już w czwartek! W dodatku pod Jasną Górą w Częstochowie! Oj wyklęczę tam swoje, po tych badaniach, wyklęczę!
    Ha ha,juz cie tam widze na kolanach :-) lepiej pączka zjesc :-)
    Moj zawsze spal na wizytach,zadne batoniki,ciastka przed nie pomogly..zjadlam pączka przed ostatnią wizytą to tak brykał ze az milo bylo pani doktor i nawet klejnotami sie pochwalił :-)

Ylya, Margaret.Se, MoBo, Moko lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Jagna, piękna fota <3

Ylya, trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Jutro rano melduję się na izbie przyjęć - odezwę się po powrocie ze szpitala.

Miłego weekendu dla wszystkich :)
    Koniecznie :-) czekamy na wiesci

Phyllis lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bulkaasia podczytalam cos na lipcowkach o twoim problemie,wiecie juz cos wiecej?Kiedy masz wizyte?Modle sie za twoje dzieci,mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie dobrze,musi byc.Zdrówka kochana

Jagna moje bliźniaki mają TTTS czyli Zespół przetoczenia krwi między płodami :( We wtorek mam kolejne usg i jeśli okaże się, że się pogorszylo to czeka nas operacja rozdzielenia :( Żyje w ciągłym strachu i wiecznym stresie...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Margaret :) najlepszego! Też urodzinki masz 15.02 jak ja, więc spóźnione, ale od serca życzenia spełnienia najskrytszych marzeń!

@mmdw - ja skończyłam 2 dni temu 37. Też długo się staraliśmy, raz straciliśmy...
    Teraz jestem pełna obaw, ale szczęśliwa, czekam na 2.03 mam prenatalne i im bliżej tym bardziej się boję.
    Uważam, że każdy ma prawo do szczęścia i przyjdzie do Ciebie Twoje szczęście! Zobaczysz!<3

Dziękuje słoneczko <3 jejka ale fajnie ze mamy tego samego dnia urodziny :) Tobie rowniez spoznione zyczonka ale od serca <3 duzo radosci, spokoju i spełnuenia wysnionych marzeń!!! :*

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Magi,Bąbelek spóznione zyczenia,Zdrówka zycze i szybkiego spelnienia marzen,niech wam sie darzy w tym roku

Dzieki kochana <3

Piekny masz ten brzusio i spory :) u mnie jednak nie tak jak myslalam i nie mam wcale duzego, wtedy byl nabrzmialy i zagazowany zapewne ;) u mnie juz 14tc a mysle ze mam mniejszy niz Ty w 13tc i u mnie najblizszi mojego ukochanego nie zauwalili nic a nic. Fakt ja chodze tez tak ubrana ze kamufluje sie przy nich hehe ale jak ide do lekarza to obcisle rzeczy wkladam i widac troche brzuszka :)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya bedzie dobrze kochana! Mysl jak pieknie i zdrowo wyglada Twoja dziecinka na usg i tak bedzie!

Phyllis daj jak najszybciej znac po zabiegu :) trzymam kciuki mocno! <3

Bulkaasia jejka co to oznacza TTTS i jak to rozdzielenia maluszkow!? Trzymam kciuki za Was troje <3 zeby wszystko bylo dobrze :*******

Phyllis, bulkaasia lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Jagna moje bliźniaki mają TTTS czyli Zespół przetoczenia krwi między płodami :( We wtorek mam kolejne usg i jeśli okaże się, że się pogorszylo to czeka nas operacja rozdzielenia :( Żyje w ciągłym strachu i wiecznym stresie...

Bułkaasia <3 Trzymam za to, żeby się nie pogorszyło i żeby medycyna zaradziła!
    Współczuję Ci, kochana, tego ciągłego lęku i mam nadzieję, że kolejne usg przyniesie dobre wieści! Oby oby!

bulkaasia lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna piękny brzusio <3 Na mojej fotce usg jeszcze nie wiele widać, a poza tym nie wiem jak bym miała ją tutaj wstawić.

Phyllis trzymam kciuki i czekam na wieści.

bulkaasia przykro mi :( Mam nadzieję, że we wtorek okaże się, że jest lepiej a nie gorzej. Trzymam kciuki i czekam na wieści.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Ylya bedzie dobrze kochana! Mysl jak pieknie i zdrowo wyglada Twoja dziecinka na usg i tak bedzie!

Phyllis daj jak najszybciej znac po zabiegu :) trzymam kciuki mocno! <3

Bulkaasia jejka co to oznacza TTTS i jak to rozdzielenia maluszkow!? Trzymam kciuki za Was troje <3 zeby wszystko bylo dobrze :*******

Lekarze po rozdzieleniu dają 90% szans ,że jedno przeżyje. 70% że dwoje i 30% że żadne.

Tutaj jest wszytko bardzo dobrze wytlumaczone.

Mniej więcej w 160 ciążach bliźniaczych rocznie, na skutek patologicznych połączeń naczyniowych między płodami, w obrębie łożyska dochodzi do zespołu transfuzji międzypłodowej, czyli tzw. zespołu podkradania. To niebezpieczne dla obu płodów: "biorca" jest duży, obrzęknięty, z objawami wielowodzia, natomiast okradany "dawca" - mały z bezwodziem. U obu dochodzi do niesymetrycznego wzrostu i zaburzeń krążeniowych oraz hemodynamicznych. Niepodejmowanie prób leczenia w trakcie ciąży kończy się niemal w 100 proc. śmiercią jednego bądź obu płodów.

Sam zabieg ablacji polega na niszczeniu specjalnym laserem mostków naczyniowych między krążeniami obu płodów, występujących na powierzchni łożyska (te, które znajdują się głębiej, nie są dostępne dla żadnej techniki). "Wyjątkowość tego zabiegu polega na zlikwidowaniu przyczyny powstawania zespołu podkradania, czyli patologicznych połączeń, których może być kilka, a nawet kilkanaście. I nawet jeśli pozostają jeszcze naczynia położone głębiej, w łożysku, efekt zlikwidowania tych powierzchniowych jest zazwyczaj wystarczający.

Zabieg powinien być wykonany najpóźniej w 26. tygodniu ciąży. Potem może już dojść do nieodwracalnych uszkodzeń u obu płodów. W większości przypadków po udanym zabiegu i krótkim okresie adaptacji do nowych warunków, wyrównuje się ilość płynu owodniowego i oba płody rosną już równomiernie.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia przykro mi, że ten stress nie odpuszcza Ci w ciąży. Mam nadzieję, że i tym razem wszystko dobrze się skonczy i będziesz jeszcze to kiedyś opowiadać to swoim maluszka. Trzymam kciuki <3

Jagna ty jak już piszesz to piszeeesz :) hehehe brzuch supcio i o matko to już 2p tydz :) spokojnej drugiej połówki :)

Ylya za czwartek kciukam :) na kolanach Ci nie zaszkodzi pochodzić :P

Pozdrawiam całe towarzystwo i dość świeżo tu teraz z nowymi osobami :) fajnie.

Ylya, bulkaasia lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - dziękuję serdecznie za życzenia i Tobie Margaret też ;)
    Jagna, fajny brzusio, u mnie też jakby już troszkę coś zaczyna wystawać, aczkolwiek częściowo chyba to sadełko :P
    Phyllis i bulkaa - trzymam kciuki!

f2wl4z17q60magcw.png
  • mmdw Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Bąbelek1980 - dziękuję, że się odniosłaś do mojego wpisu :)
    Z całego serca Tobie gratuluję :) jestem pewna, że badanie prenatalne wyjdzie pomyślnie!!!Trzymam kciuki i napisz potem proszę , co i jak:)

I dziękuję Tobie za słowa wsparcia:) niesamowicie dodały mi otuchy...
    ja niestety też jestem już po jednym poronieniu ale to dawno temu...
    teraz bardzo wierzę w to, że nam się uda...:)

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

mmdw
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ