35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret.Se wrote:
Czekam z niecierpliwoscia na Twoje relacje
w czwartek.. matko to już w czwartek! W dodatku pod Jasną Górą w Częstochowie! Oj wyklęczę tam swoje, po tych badaniach, wyklęczę!
Phyllis, Margaret.Se, ana167, MoBo lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Jagna, piękna fota
Ylya, trzymam kciuki, będzie dobrze
Jutro rano melduję się na izbie przyjęć - odezwę się po powrocie ze szpitala.
Miłego weekendu dla wszystkichYlya lubi tę wiadomość
-
Ylya wrote:w czwartek.. matko to już w czwartek! W dodatku pod Jasną Górą w Częstochowie! Oj wyklęczę tam swoje, po tych badaniach, wyklęczę!
lepiej pączka zjesc
Moj zawsze spal na wizytach,zadne batoniki,ciastka przed nie pomogly..zjadlam pączka przed ostatnią wizytą to tak brykał ze az milo bylo pani doktor i nawet klejnotami sie pochwaliłYlya, Margaret.Se, MoBo, Moko lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Phyllis wrote:Jagna, piękna fota
Ylya, trzymam kciuki, będzie dobrze
Jutro rano melduję się na izbie przyjęć - odezwę się po powrocie ze szpitala.
Miłego weekendu dla wszystkichczekamy na wiesci
Phyllis lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Bulkaasia podczytalam cos na lipcowkach o twoim problemie,wiecie juz cos wiecej?Kiedy masz wizyte?Modle sie za twoje dzieci,mam nadzieje ze mimo wszystko bedzie dobrze,musi byc.Zdrówka kochana
Jagna moje bliźniaki mają TTTS czyli Zespół przetoczenia krwi między płodamiWe wtorek mam kolejne usg i jeśli okaże się, że się pogorszylo to czeka nas operacja rozdzielenia
Żyje w ciągłym strachu i wiecznym stresie...
-
Bąbelek1980 wrote:Margaret
najlepszego! Też urodzinki masz 15.02 jak ja, więc spóźnione, ale od serca życzenia spełnienia najskrytszych marzeń!
@mmdw - ja skończyłam 2 dni temu 37. Też długo się staraliśmy, raz straciliśmy...
Teraz jestem pełna obaw, ale szczęśliwa, czekam na 2.03 mam prenatalne i im bliżej tym bardziej się boję.
Uważam, że każdy ma prawo do szczęścia i przyjdzie do Ciebie Twoje szczęście! Zobaczysz!
Dziękuje słoneczkojejka ale fajnie ze mamy tego samego dnia urodziny
Tobie rowniez spoznione zyczonka ale od serca
duzo radosci, spokoju i spełnuenia wysnionych marzeń!!! :*
Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Magi,Bąbelek spóznione zyczenia,Zdrówka zycze i szybkiego spelnienia marzen,niech wam sie darzy w tym roku
Dzieki kochana
Piekny masz ten brzusio i sporyu mnie jednak nie tak jak myslalam i nie mam wcale duzego, wtedy byl nabrzmialy i zagazowany zapewne
u mnie juz 14tc a mysle ze mam mniejszy niz Ty w 13tc i u mnie najblizszi mojego ukochanego nie zauwalili nic a nic. Fakt ja chodze tez tak ubrana ze kamufluje sie przy nich hehe ale jak ide do lekarza to obcisle rzeczy wkladam i widac troche brzuszka
-
Ylya bedzie dobrze kochana! Mysl jak pieknie i zdrowo wyglada Twoja dziecinka na usg i tak bedzie!
Phyllis daj jak najszybciej znac po zabiegutrzymam kciuki mocno!
Bulkaasia jejka co to oznacza TTTS i jak to rozdzielenia maluszkow!? Trzymam kciuki za Was trojezeby wszystko bylo dobrze :*******
Phyllis, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Jagna moje bliźniaki mają TTTS czyli Zespół przetoczenia krwi między płodami
We wtorek mam kolejne usg i jeśli okaże się, że się pogorszylo to czeka nas operacja rozdzielenia
Żyje w ciągłym strachu i wiecznym stresie...
BułkaasiaTrzymam za to, żeby się nie pogorszyło i żeby medycyna zaradziła!
Współczuję Ci, kochana, tego ciągłego lęku i mam nadzieję, że kolejne usg przyniesie dobre wieści! Oby oby!bulkaasia lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Jagna piękny brzusio
Na mojej fotce usg jeszcze nie wiele widać, a poza tym nie wiem jak bym miała ją tutaj wstawić.
Phyllis trzymam kciuki i czekam na wieści.
bulkaasia przykro miMam nadzieję, że we wtorek okaże się, że jest lepiej a nie gorzej. Trzymam kciuki i czekam na wieści.
Phyllis, bulkaasia lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Margaret.Se wrote:Ylya bedzie dobrze kochana! Mysl jak pieknie i zdrowo wyglada Twoja dziecinka na usg i tak bedzie!
Phyllis daj jak najszybciej znac po zabiegutrzymam kciuki mocno!
Bulkaasia jejka co to oznacza TTTS i jak to rozdzielenia maluszkow!? Trzymam kciuki za Was trojezeby wszystko bylo dobrze :*******
Lekarze po rozdzieleniu dają 90% szans ,że jedno przeżyje. 70% że dwoje i 30% że żadne.
Tutaj jest wszytko bardzo dobrze wytlumaczone.
Mniej więcej w 160 ciążach bliźniaczych rocznie, na skutek patologicznych połączeń naczyniowych między płodami, w obrębie łożyska dochodzi do zespołu transfuzji międzypłodowej, czyli tzw. zespołu podkradania. To niebezpieczne dla obu płodów: "biorca" jest duży, obrzęknięty, z objawami wielowodzia, natomiast okradany "dawca" - mały z bezwodziem. U obu dochodzi do niesymetrycznego wzrostu i zaburzeń krążeniowych oraz hemodynamicznych. Niepodejmowanie prób leczenia w trakcie ciąży kończy się niemal w 100 proc. śmiercią jednego bądź obu płodów.
Sam zabieg ablacji polega na niszczeniu specjalnym laserem mostków naczyniowych między krążeniami obu płodów, występujących na powierzchni łożyska (te, które znajdują się głębiej, nie są dostępne dla żadnej techniki). "Wyjątkowość tego zabiegu polega na zlikwidowaniu przyczyny powstawania zespołu podkradania, czyli patologicznych połączeń, których może być kilka, a nawet kilkanaście. I nawet jeśli pozostają jeszcze naczynia położone głębiej, w łożysku, efekt zlikwidowania tych powierzchniowych jest zazwyczaj wystarczający.
Zabieg powinien być wykonany najpóźniej w 26. tygodniu ciąży. Potem może już dojść do nieodwracalnych uszkodzeń u obu płodów. W większości przypadków po udanym zabiegu i krótkim okresie adaptacji do nowych warunków, wyrównuje się ilość płynu owodniowego i oba płody rosną już równomiernie. -
Bulkaasia przykro mi, że ten stress nie odpuszcza Ci w ciąży. Mam nadzieję, że i tym razem wszystko dobrze się skonczy i będziesz jeszcze to kiedyś opowiadać to swoim maluszka. Trzymam kciuki
Jagna ty jak już piszesz to piszeeeszhehehe brzuch supcio i o matko to już 2p tydz
spokojnej drugiej połówki
Ylya za czwartek kciukamna kolanach Ci nie zaszkodzi pochodzić
Pozdrawiam całe towarzystwo i dość świeżo tu teraz z nowymi osobamifajnie.
Ylya, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane,
Bąbelek1980 - dziękuję, że się odniosłaś do mojego wpisu
Z całego serca Tobie gratulujęjestem pewna, że badanie prenatalne wyjdzie pomyślnie!!!Trzymam kciuki i napisz potem proszę , co i jak:)
I dziękuję Tobie za słowa wsparcia:) niesamowicie dodały mi otuchy...
ja niestety też jestem już po jednym poronieniu ale to dawno temu...
teraz bardzo wierzę w to, że nam się uda...Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
mmdw