35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
ana167 wrote:Dziewczyny czy mozw byc hasi przy niskim tsh? Powtarzam badania tarczycy,nastraszyl mnie lekarz hasimoto, podczas usg cyckow..przejrzal usg tarczycy i dopytal o przeciwciala, atg i atpo powyzej normy..
buahahaha, przepraszam, bo ja zza krzaków nie wytrzymałam... Lekarz z usg cycków wyczytał hashi, a to dobre
Może być przy niskim TSH. Zarówno przy nadczynności jak i niedoczynności. Z ATG i ATPO nic nie zrobisz, natomiast podstawa to trzymanie TSH w ryzach przy staraniach. Z hashi da się żyćhashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ana jak masz hasi to masz złe wyniki anty tpg i anty tpo, ja mam nadczynnosc i hasi, plus guza. Odebrałam wyniki i nadczynnosc. Niby nie jest to nic strasznego-hasi ale u mnie z kolei wzrasta wole dodatkowo i przytyłam (przy nadczynnosci ) bo jak powiedział profesorek endo to hasi przewaza pomimo nadczynnosci i ze pozniej znowu nadczynnosc przewazy. Pokrecone to troche. A jakie masz TSH?Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
-
ana167 wrote:Zaczynam troche świrowac..
Mi w usg wyszo ze cos sie dzialo w tarczycy lub dzieje, no i male guzki,oby się nie powiekszyly..
A zylam w blogiej swiadomosxi ze tarczyce mam idealna i troche mnie to zdziwilo..
Za to kily hiva i innych dziwactw nie mam.
Kochana, my pokolenie poczarnobylowe. Trudno u nas o idealne tarczyce w tym wieku zwłaszcza. Ciesz się, że nie masz kiły i hifa, to o wiele ważniejsze Dla pocieszenia Ci powiem, że ja mam na tarczycy guzek na guzku, oba płaty powiększone, nie jeden endo już chciał wycinać, aż w końcu trafiłam na mądrego. Ten nie tylko nic nie kazał wycinać, ale po biopsji podjął się mojego zachodzenia w ciążę Jeśli guzki są niepodejrzane i jeśli nie uciskają tchawicy to można z nimi dobrze żyć, tylko trzeba kontrolować TSH. Ciąża lepiej wpływa na nadczynność niż na niedoczynność, więc jest u Ciebie szansa, że się może poprawić, jak zajdziesz. Głowa do góry! Tylko traf na mądrego endo!MoBo, ana167 lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Gdyby ktoś się pytał, to u mnie wszystko dobrze Pozdrawiam wszystkich
MoBo, aszencja, Dani lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Igunia witaj, pamiętam jak dziś kiedy ja tu dolaczylam i dokladnie jak ty byłam że dwa miesiące przed 35tka, uda się i nie nie jesteś za stara
W tym wieku po 7 miesiacach starań pasowało by (jeżeli jeszcze nie zaczelas) odwiedzić dobrego lekarza i zacząć diagnozę tzn sprawdzenie hormonów, czy sa owulacje, sperma faceta to tak na początek
Robiłaś już coś?aszencja, ana167, Dani lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Aniu a to już po prenatalnych? Który tydzień?
MoBo, ana167 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
Jagna ja tam czekam bede ryczaca, chociaz moj mąz mowi ze i tak urzadzam mu ciagle rykowisko Przyszły te buty, wiecie jakie fajowe, za czasów Prlu takich nie było normalnie cud miód i to mowie ja, ktora ma tylko kalosze i trampki i nie znosi butów. Po piasku sie sprawdzaja, po chodniku, trzymaja prawidłowo stope itd. niby jakies tam babki na forach pisały ze za sztywne ale u mnie normalnie sie zginaja i dziecko tez zadowolone. A dzis poszłam po zakupy, madra ja...bez parasola, a tu grad popadał...co za pogoda
Jagna i Ania oby do przodu. http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif
Alicja za pływaki &&&
Ana, Eltasz, Krakowianka &&&
Igunia 35 jeju kiedy to było...ana167, Ania1602, Eltasz, MoBo, Igunia lubią tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Ana nie, nie. Jestem każdego dnia, no dobra, prawie każdego
ana167, MoBo lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
MoBo wrote:Ana chyba jedziecie równo z Eltasz co? Ona długi protokół więc w przyszłym cyklu transfer i ty tez tak?
Ale będą emocje [/QUOT
Witam w ten pochmurny dzień
Jutro mam 18 dc czyli powinnam zacząć gonapeptyl, ide do dr na 20-tą , przełożyli mi wizytę z rana
Na posiewach wyszła bakteria i od tyg jestem na antybiotyku i globulkach. Mam nadzieję, że się wyleczy dziadostwo. Czekam jeszcze na cytolgię- jak będzie nie halo to odstępujemy od protokołu ....
Tym razem jakoś na spokojnie do całej akcji podchodzę pogodziłam się z myślą co ma być to będzie
Powodzenia i Wam Dziewczyny :*MoBo, Dani lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Igunia wrote:Niestety kolejny cykl kończy się @ matko jak mi jest źle !!!! Smutno bardzo Szlag by trafił . Zaczynam tracić wszelkie nadzieje .....
Kochana nie tracimy wiary,ocieramy lzy i dalej do przodu!
Bo kto jak nie my!
Ja juz jestem po drugiej @ po poronieniu i nadal walcze!
Wierze ze juz niedlugo my wszystkie tutaj zawitamy z dobra nowina!
Milej sobotyDani, Igunia lubią tę wiadomość
Liuliu79