Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dani trzymamy kciuki ;)

Dani lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Pragne podzielic sie z wami mala rewelacja z wlasnego cyklu. Otoz od 9 dc mam rozciagliwy sluz. OK, zdarza sie. Ale. W 11 dc doszla lekka smuga krwi. Tez sie zdarza, plamienie okoloowulacyjne to sie nazywa. Ale najlepsze przed nami, bo wczoraj juz niby nic, sucho i spokojnie, wiec mysle sobie, wczesna owu, krotki cykl. Nic bardziej mylnego, gdyz dzis powtoreczka: w rozciagliwym sluzie kolejna krwawa niteczka. I teraz zagadka? Pekly dwa pecherzyki? Czy to jakas endometriozopodobna przypadlosc? Panikowac? Czy zyc sobie dalej jakby nigdy nic?

Ciekawe to bardzo O.o hmmm i co z tym zrobic fantem? moze to jakis pojedynczy wyskok i nie trza sie tym martwic. Jakbys plamila kilka dni i powracalo kilka cykli to trza by bylo to sprawdzic.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani ja tez kciuki zaciskam.

Dani lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    ... jeszcze tylko dodam, ze Moko , Mobo i Jusst juz gratulowalam i dzieki Wam za slowa wsparcia Cmok:)

Zycze kazdej bez wyjatku powodzenia w staraniach i upragnionego bobasa co wywroci zycie do gory girami:)

Jagna-u mnie tez Antek:)

dobra, nie zasmiecam watku staraniowego: trzymajcie sie dziewczyny, walka trudna i nierowna ale jak widac moze sie udac...
    Jezeli, ktoras jest z Wawy to moge podac namiar na kekarke u ktorej mi sie udalo od rau napisze ze nie uznaje ona naprotechnologii...i jest specyficzna ale walczy o bobasa:)

to paaaa

Ja poprosze o namiary :)

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Dani Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki kochane! Na razie to bol gardla stal sie nie do zniesienia i rano glos stracilam , ale po kawie odzyskalam choc z chrypka. Czuje sie ogolnie dosyc kiepsko, taka przeziebiona. Zakladajac hioptetycznie ze jestem w ciazy, co moge brac, jakie medykamenty bezpiecznie? Trzymac sie natury samej (imbir, czosnek) czy moge cos ssac z apteki? Kupilam cos do ssania bo nie moglam zasnac tak mnie drapalo w gardle a tam w skladzie jest lokalnie dzialajacy antybiotyk. Czy to jest ok?

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, ja bym nie ryzykowała. Może poproś w aptece o coś dla kobiet w ciąży.

• Lore Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, dziś mam 8 dpo, byłam w pracy jak gdyby nigdy nic , zjadłam śniadanie a tu ni z gruszki, ni z pietruszki świat mi zawirował. Musiałam aż klapnąć na mój szacowny tyłek. Od 2 dni kiepsko wyglądam jakbym rozpalona była, milion pryszczy jak u nastolatki wylazło. Ogólnie sie dziwnie czuję, źle śpię, dziś o 3 rano Grę o tron oglądałam :/ Ale by się narobiło jakbym "zaskoczyła" po pijaku :D Niezbyt odpowiedni moment ale byśmy się cieszyli jak wariaty. Wcale jakoś nie myślę o tym, ale jak się mi zawróciło w głowie to pierwsza myśl była... w ciąży jestem. Teraz czekamy na @ albo i nie :)

niezapominajka2017, Znowu.ta.kryska, Moko, Fiona 30, MoBo, Jusst1, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore oby 'albo i nie' :) kciuki

Lore lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Lore Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Lore oby 'albo i nie' :) kciuki
    MoBo z poprzednim partnerem się staraliśmy 4 lata, u mnie ok było, jego nasienie z lekka słabe. Ale każdego miesiąca miałam nadzieję, wariacje i te sprawy. Tym razem nas poniosło po imprezie, nie zerkałam w kalendarzyk, że oho, w ten dzień owulka czy coś. Po prostu się sobą cieszyliśmy. Po 2 dniach przyszło olśnienie, że to mogły być te dni (bo nie monitoruję tak dokładnie jak kiedyś) Mój M nie pamięta dokładnie czy coś ten teges mogło być :D twierdzi, że nie, ale był zawiany jak ja, to kto wie :D Czekamy :D

Dani, Fiona 30, MoBo, Moko, Margaret.Se lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • FinnRasiel Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona 30 wrote:
    FinnRasiel, doskonale Cię rozumiem. Mi Ovitrelle rozwaliło cykl kompletnie. Też mi się skrócił z 31 do 27 dni. Najlepsze jest to, że w tym cyklu miałam dwie owulacje, potwierdzone testami i bólami jajników. Jeszcze wczoraj miałam 14 punktów za oznaki ciąży, a dzisiaj zniknęły i ovufriend przesunęło mi owu z 25 sierpnia na 1 września :/

Fiona, dzięki, że się tym podzieliłaś bo już cały net przewertowałam, żeby sprawdzić, czy więcej kobiet tak reaguje. U mnie cykle 27-dni - teraz mają 23-24 :(
    Ja się tych zawirowań obawiam, bo zawsze miałam cykle jak w zegarku. Teraz przestaję czuć własne cykle :(
    Mam wrażenie, że dobrze zrobiłam z tym wzięciem Lametty teraz, bo to co miałam to ewidentnie było jak skąpa @. Zrobiłam betę i progesteron i beta ujemna a progesteron 5,93 - tak jakby się zbierało z 1 fazy, powoli na owulację. Czyli wygląda na to, że intuicja mi dobrze podpowiedziała. Nie wykluczam, że jeśli jajeczko na Lammecie się wyhoduje, to może pęknąć porzed zastrzykiem w Ovitrelle, który mam na poniedzialek zaplanowany.

Liuliu79 - ja nie mam w zasadzie stwierdzonych nieprawidłowości. Hormony w normie, jajniki po HSG sprawdzone, drożne i żadnych nieprawidłowości macicy ani jajowodów.
    Ale...mam endometrium nienajgrubsze i niestety AMH 0,9 :( więc byłam/jestem przygotowana, że czeka mnie walka o ciążę (mój mąż miał jak dotąd świetne wyniki badań, teraz mamy zamiar sprawdzić aktualne, bo może coś się pogorszyło, w końcu, choć jest 5 lat młodszy ode mnie to nie młodnieje :P)

Fiona 30, Liuliu79 lubią tę wiadomość

# mother, you're mumbling...
    36l
    AMH- 1,2 (2016) 0,9 (2017) 0,9 (2018)
    LUF - niepotwierdzone
    (I) ICSI (Marzec 2019)przez torbiel procedura przerwana
    03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)
  • Lore Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ... jesień idzie .... wstałam o 7 a o 10 zrobiłam drzemkę .... ja chcę lato jeszcze .... buuu

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • FinnRasiel Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore - Zimno i pada we Wro u mnie...a ja pracuję z domu z laptopem i gorącym termoforem na kolanach.
    Dziś ostatni dzień Lametty i zostanie mi Ovitrelle w poniedziałek a potem już tylko nadzieja. Dobrze, że mam sporo pracy bo mogę mniej myśleć o tym co się dzieje z tymi cyklami moimi.

36l
    LUF - niepotwierdzone
    03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FinnRasiel wrote:
    Fiona, dzięki, że się tym podzieliłaś bo już cały net przewertowałam, żeby sprawdzić, czy więcej kobiet tak reaguje. U mnie cykle 27-dni - teraz mają 23-24 :(
    Ja się tych zawirowań obawiam, bo zawsze miałam cykle jak w zegarku. Teraz przestaję czuć własne cykle :(
    Mam wrażenie, że dobrze zrobiłam z tym wzięciem Lametty teraz, bo to co miałam to ewidentnie było jak skąpa @. Zrobiłam betę i progesteron i beta ujemna a progesteron 5,93 - tak jakby się zbierało z 1 fazy, powoli na owulację. Czyli wygląda na to, że intuicja mi dobrze podpowiedziała. Nie wykluczam, że jeśli jajeczko na Lammecie się wyhoduje, to może pęknąć porzed zastrzykiem w Ovitrelle, który mam na poniedzialek zaplanowany.

Liuliu79 - ja nie mam w zasadzie stwierdzonych nieprawidłowości. Hormony w normie, jajniki po HSG sprawdzone, drożne i żadnych nieprawidłowości macicy ani jajowodów.
    Ale...mam endometrium nienajgrubsze i niestety AMH 0,9 :( więc byłam/jestem przygotowana, że czeka mnie walka o ciążę (mój mąż miał jak dotąd świetne wyniki badań, teraz mamy zamiar sprawdzić aktualne, bo może coś się pogorszyło, w końcu, choć jest 5 lat młodszy ode mnie to nie młodnieje :P)

FinnRasiel możemy sobie rękę podać. Mój jest młodszy ode mnie o 6 lat :) Będzie komu chodzić na wywiadówki, bo ja już za stara będę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 15:59

Znowu.ta.kryska, Dani, Millaa lubią tę wiadomość

• evaness Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Zakladajac hioptetycznie ze jestem w ciazy, co moge brac, jakie medykamenty bezpiecznie? Trzymac sie natury samej (imbir, czosnek) czy moge cos ssac z apteki? Kupilam cos do ssania bo nie moglam zasnac tak mnie drapalo w gardle a tam w skladzie jest lokalnie dzialajacy antybiotyk. Czy to jest ok?

Dani ja brałam takie ziołowe tabletki na gardlo i zwyczajne cukierki ziołowe jakieś znalazłam w drogerii i pomogło :) ...na ciążę też ;) trzymam kciuki!

35 lat, 1.08.2017 - IUI :) <3
    14.04.2018 SYN <3
  • FinnRasiel Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona 30 wrote:
    FinnRasiel możemy sobie rękę podać. Mój jest młodszy ode mnie o 6 lat :) Będzie komu chodzić na wywiadówki, bo ja już za stara będę :D

Hahaha ;) To samo mojemu powiedziałam...ale już widzę, jak "wywiadówkowe matki" wodzą za nim rozmarzonym wzrokiem ;) Nie jestem pewna, czy go samego puścić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 08:37

Fiona 30, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

36l
    LUF - niepotwierdzone
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, chyba się zastanowię nad tymi wywiadówkami :D

Znowu.ta.kryska, FinnRasiel lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    Ja też mam mało Wit D, suplementowałam i nadal nie wskakuje na właściwy poziom.
    ja brałam 10.000 j przez 2 mies to wzrosło do 58 ;) a teraz jestem na 6000j bo na 4000j spadał mi poziom szybko.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Destiny80 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Jestem zalamana .Dziś byłam na pierwszej wizycie w Invikcie i niestety załamka.Moje AMH 1.1 i w lewym 2 pecherzyki i jeden już w 6 dc ma 11 mm ,a w prawym 4 pecherzyki.Lekarz powiedział że już nie potrzebuje widzieć fsh.LH i estradiolu bo widzi amh i pecherzyki .Powiedział że mam 25% szans.Ale jeszcze na genetyke trzeba poczekać i zaawansowane badanie nasienia.Moje amh w zeszłym roku było ponad 2 .Masakra .Co myslicie.Nie wiem co zrobię jak jeszcze geny będą do bani.Zalamie się chyba:(

Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się moim skarbem:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a254da0e773.jpg

niezapominajka2017, ana167, Kamska, MisiaABC, Znowu.ta.kryska, Jot, evaness, Flowwer, Liuliu79, sandzu, Fiona 30, Lore, Dani, FinnRasiel, Aqu, tAnia, Jastin76, Moko, Jusst1, Millaa, Ania1602, bulkaasia lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna Laurunia :) Gratulacje Margaret!!!

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ