Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • catlady Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, niestety w tym czasie nic się nie zmieniło :( ze względów zdrowotnych plany ciążowe poszły na bok, teraz wraca temat, ale nie wiem czy już nie za późno... mam 36 lat skończone i masę obaw czy to jeszcze bezpiecznie, dodatkowo porobiłam badania i mam za wysoki poziom homocysteiny. kwasu foliowego. wit b12. poczytałam mądre internety i to wskaźniki do większego prawdopodobieństwa wystąpienia ZD co mi spędza sen z powiek... dlatego odkładam starania, może jakieś badania genetyczne. Czy miałyście podobną sytuację ?
    witajcie starające się :)

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • catlady Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 dzięki, za wsparcie, może zbytnio panikuję, ale poczytałam o tej nieszczęsnej homocysteinie i mocno mnie to zaniepokoiło, jeszcze czekają mnie konsultacje i kolejne badania...ale bardzo chciałabym żeby było OK. Tobie dużo zdrowia i sił :)

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • Lore Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zonk dziewuszki, u mnie @ widocznie mój po pijaku i tak wie co czyni :D z jednej strony dobrze, bo muszę się tu w tej UK jeszcze ustatkować a z drugiej to wiecie jak sie czuję .....

I will live my life!!!
  • Dani Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje Kamska! Ale super! :) Super beta, daj znac jak nastepna beta.

Evaness - napewno wszystko jest extra, maluszek pieknie rozwija sie. Daj znac po USG.

Dziekuje za wsparcie dziewczynki. Nie jest mi latwo, wstaje rano z takim ciezkim sercem. Ale jak juz wstane to jest lepiej, bo robie wszystko zeby wlasnie w tym cyklu zrelaksowac sie, cieszyc sie zyciem. Probuje sobie "dogodzic" hehehe. Robie tez medytacje i plodnosciowe relaksacje. W poniedzialek ide na ten masas ajurwedyjski (wtedy jednak nie poszlam).
    Musze wierzyc ze bedzie dobrze, ze w koncu sie uda. Ale tez nie moge przez niepowodzenia pograzyc sie w trudnych emocjach, ktore napewno nie pomoga.

Kamska, loret1, Fiona 30, evaness, Aqu, Moko lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Aqu Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, przytulam <3
    Dobrze że masz plan co dalej. Ale ja Ci życzę żeby IVF nie było potrzebne i udało się naturalnie. Odpoczywaj i relaksuj się.

Kamska, gratulacje! To jest właśnie najpiękniejsze w staraniach, że nigdy nie wiadomo czy szczęście nie uśmiechnie się do nas w najbardziej nieoczekiwanym momencie.

Dani, Kamska lubią tę wiadomość

mhsvtv733430mtzr.png

atdcj44j15o2zkq2.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Mam wyniki kolejnej bety 627,6 mlU/ml. Jest chyba prawidlowy jak myslicie?I mam jeszcze jedną zagadke poziom progesteronu wynosil przy badaniu 2 dni temu 61,41. Wysoki,a gin nie znajac jeszcze wynikow w ciemno powiedzial zebym brala luteine bo nie zaszkodzi. Czy oby na pewno ?

Znowu.ta.kryska, evaness, Margaret.Se, Jusst1 lubią tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catlady wrote:
    ana167 dzięki, za wsparcie, może zbytnio panikuję, ale poczytałam o tej nieszczęsnej homocysteinie i mocno mnie to zaniepokoiło, jeszcze czekają mnie konsultacje i kolejne badania...ale bardzo chciałabym żeby było OK. Tobie dużo zdrowia i sił :)
    Homocysteina jest latwa do zbicia. Nie wiem jaki masz poziom ale w moim przypadku przy stosowaniu suplementow spadala o jakies 2 jednostki przez m-c a przy konskich dawkach nawet szybciej wiec nia sie nie przejmuj. A o zdrowie maluszka kazda z nas bedzie drzala bez wzgledu na to co mamy w wynikach.

catlady lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady ja w ciazy musialam kontrlowac homocysteine i bralam sporo suplementow i bylo ok, takze dobry lekarz i bedzie ok:)
    a te internety to i mi bokiem wyszly bo tez lubie dr google popytac;) ale internet ma tez dobre strony jak np forum gdzie mozna sie wspierac w podobnych trudach;)
    powodzenia dziewczyny w staraniach!
    Dani mocne kciuki:)

Margaret jak tam sie czujesz w roli mamy:)

catlady, Moko, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

loret1
  • evaness Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    I mam jeszcze jedną zagadke poziom progesteronu wynosil przy badaniu 2 dni temu 61,41. Wysoki,a gin nie znajac jeszcze wynikow w ciemno powiedzial zebym brala luteine bo nie zaszkodzi. Czy oby na pewno ?

Kamska no pięknie to wszystko wygląda :) ja miałam na początku prog na poziomie 30 i dostałam większą dawkę luteiny, teraz mam 50/60 i lekarz kazał utrzymać tą zwiększona dawkę.
    Myślę że nie zaszkodzi teraz brać a zapytasz o to przy następnej wizycie i jak ponownie zbadasz proga. Nie słyszałam o przedawkowaniu luteiny ale w sumie każdy lek/hormon w nadmiarze nie służy...

Ja teraz biorę w sumie 300 mg luteiny dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 22:17

35 lat, 1.08.2017 - IUI :) <3
    14.04.2018 SYN <3
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaness ja 200 mg luteiny. A jeszcze jedno czy mialas moze takie bole jak na okres bo ja od wczoraj takie czuje i nie wiem co myslec. Pojawily sie w terminie spodziewanej@. Dzis nawet do pracy nie poszlam. Chyba fiksuje...

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Alicjaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska jak super bardzo się ciesze.
    Ja byłam wczoraj na monitoringu w 12 dc i mam sliczne dwa pęcherzyki na lewym jajniku i jeden troche mniejszy na prawym . Powiedział żeby brać się do roboty hehe. Tylko martwie się że nie dał nic na pęknięcie.

Kamska, evaness, Dani, Jot lubią tę wiadomość

Alicjaa
  • Alicjaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska moim zdaniem skontaktuj się ze swoim ginekologiem ,i staraj się nie stresować.

Alicjaa
  • catlady Znajoma

Wysłany: 14 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    Homocysteina jest latwa do zbicia. Nie wiem jaki masz poziom ale w moim przypadku przy stosowaniu suplementow spadala o jakies 2 jednostki przez m-c a przy konskich dawkach nawet szybciej wiec nia sie nie przejmuj. A o zdrowie maluszka kazda z nas bedzie drzala bez wzgledu na to co mamy w wynikach.

dzięki za info, u mnie homocysteina 14,9 mój gin nic sobie z tego nie robi, więc nie wiem czy nie zacząć szukać lepszego lekarza, zastanawiam się też nad testami DNA na mutacje MTHFR, żeby dobrać suplementy, a Ty co brałaś?

Loret dzięki za wsparcie, na właśnie gr google czasem pomaga a czasem nie, ale jakby nie on to bym Was nie poznała :)

loret1 lubi tę wiadomość

catlady

37l.
    AMH 3,76
  • evaness Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, tak, miałam przez 2 dni takie bóle, to podobno normalne. Brałam nospe żeby skurczów nie było. Jeżeli cie bardzo boli to nie bagatelizuj, każda z nas inaczej przechodzi początki.

Byłam dzisiaj na wizycie i pytałam o luteine - można śmiało brać :) przedawkowania się zdarzają jak ktoś przekroczy dzienna dawkę co zrozumiałe.

U mnie wszystko ok, maluch ma 1,84 cm :)

Dani, ana167, Fiona 30, Flowwer, Moko lubią tę wiadomość

35 lat, 1.08.2017 - IUI :) <3
    14.04.2018 SYN <3
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaness to super ze dzidzia pieknie rośnie. Trochę mnie uspokoilas. Leze w domku pod kocem i teraz tak mysle ze przesadzam. Od czasu do czasu cos tam poczuje, w nocy chyba bardziej odczuwałam. Alicjaa dzieki u gina bylam w poniedzialek ale tylko po recepty kazal umowic sie na usg dopiero jakis czas po terminie @.
    Ale jak przypominam sobie jak to bylo rok temu jak z plamieniami trafilam do szpitala to mnie panika ogarnia. Oczywiście lezalam tam ok tygodnia i nikt sie mna nie interesował bo na usg widac nic nie bylo. Takie czekanie na najgorsze...
    Catlady ja wlasnie po testach na mutacje zaczelam brac zmetylowane formy kwasu foliowego,witaminy b12 i b6 troche na wlasna reke. Kupowalam takie ze Swansona. Potem juz znalazłam lekarke ktora specjaluzuje sie w tych mutacjach i ona zwiekszyla mi dawke zwyklego kwasu i oprocz tego femibion.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Rania Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co myslicie o efekcie "odbicia"?
    to efekt kiedy czesto zachodzi sie w ciaze w pierwszym cyklu, tuz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych...moja kolezanka jest tego zywym dowodem-zaszla w ciaze w pierwszym cyklu, w wieku 35 lat, dla porownania nasza wspolna kolezanka siedem lat mlodsza starala sie rok...
    czy wiecie cos wiecej na jego temat?
    Dziewczyny powodzenia w staraniach,
    moj francuski ginekolog okazal sie byc...polożna, tak to jest wyslac meza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 13:55

Znowu.ta.kryska, Dani lubią tę wiadomość

córka 24 tc[*]
    8p3oqqmzaze9a671.png
    24.04.2018 pierwsze IUI 15dpo 68,8...
    0360136997edde1a6bd36c823e5bb152.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:

Margaret jak tam sie czujesz w roli mamy:)
    Kochana czuje sie cudownie, jestem przeszczeliwa i w koncu poczulam sie spelniona. Nie moge sie napatrzec na nia a jak to robie to sama nie wierze ze spelnilo sie moje marzenie. Dwa dni temu wyskoczylo mi zimno i mam dola bo nie moge jej calowac w ogole, czuje ze jestem nerwowa i wsciekla, juz kilka razy plakalam i nie moge sie doczekac jak to gowno mi zejdzie. Jeszcze zaczely sie kolki a ja moge ja tylko wytulac ehhh
    Jak u Ciebie???

loret1, Liuliu79, evaness, Jot lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady mi lekarka powiedziala, ze jak bedzie homocysteina ponizej 10 to ok, powyzej trzeba dzialac... takze moze Twoj lekarz nie siedzi w tym temacie... ja w ciazy przy badaniach genetycznych dowiedzialam sie o mutacji, dlatego tez bralam b6, b 12, kwas foliowy w zwiekszonej dawce i jakies inne suple...moze trop jest dobry i wystarczy czyms sie wspomoc i bedzie babel:) powodzenia!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 23:00

catlady lubi tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo ciesze sie, ze sie udalo i ze jestes szczesliwa:) tul ile wlezie;) no ja to na poczatku nie za bardzo ogarnialam rzeczywistosc, w szoku bylam:) nadal jestem haha ale juz mlodzienca ogarniam;) chociaz lekko nie jest;)
    powiem tylko tyle, chociaz w to nie wierzylam, ze czas leci jak szalony i nim sie obejrzalam mija prawie 8 mcy...;) kolki przejda, przyjda zabki-zawsze cos:) duzo cierpliwosci i milosci dla malutkiej:)

Moko, ana167, Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaness nudnej i spokojnej ciazy:)

evaness lubi tę wiadomość

loret1
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ