X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powoli zaczytuje sie we wczesniejsze posty (ilez tego jest) i staram sie pozytywnie nastawic do tego wszystkiego :)

Trzymam mocno kciuki i niech sie urzeczywistniaja Wasze plany i marzenia.... moze i nam sie uda :)

Liuliu79, Allende lubią tę wiadomość

• Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem zalamana
    Na srode mialam zaplanowany crio transfer
    Niestety koronawirus mi pokrzyzowal plany
    Transfer sie nie odbedzie
    Wszystkie zabiegi zostaly odwolane
    Martwie sie tym wszystkim
    Dajcie znac jak u was
    Dodam ze mieszkam w belgii i tu sytuacja nieciekawa jest

Pozdrawiam

Liuliu79
  • poprostuinna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liuliu79 wrote:
    Witam

Jestem zalamana
    Na srode mialam zaplanowany crio transfer
    Niestety koronawirus mi pokrzyzowal plany
    Transfer sie nie odbedzie
    Wszystkie zabiegi zostaly odwolane
    Martwie sie tym wszystkim
    Dajcie znac jak u was
    Dodam ze mieszkam w belgii i tu sytuacja nieciekawa jest

Pozdrawiam

Ja też miałam zaplanowany na połowę marca transfer i też niestety został odwołany, i też mnie to mocno zdołowało.

No ale wszystkie chyba jesteśmy w podobnej sytuacji i nie pozostaje nam jak uzbroić się w cierpliwość i czekać!!! Trzymajmy się

Liuliu79 lubi tę wiadomość

• Anka.Ja Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystkie niestety jedziemy na tym samym wózku :( ciekawe ile to wszystko potrwa

• Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2020, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobre wiesci
    Od pondz 4 maja ruszaja u mnie z zabiegami
    Nadzieja wrocila

A jak u was?
    Dajcie znac

Pozdrawiam
    Liuliu

ev. lubi tę wiadomość

Liuliu79
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest tu jakaś osóbka, która miała problemy z endometrium niejednorodnym i pogrubionym, prawdopodobnie polipowatym?

• ev. Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2020, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liuliu79 wrote:
    Dziewczyny dobre wiesci
    Od pondz 4 maja ruszaja u mnie z zabiegami
    Nadzieja wrocila

A jak u was?
    Dajcie znac

Pozdrawiam
    Liuliu
    Hej, dołączam się do wątku 😊
    My także wszystko mieliśmy wstrzymane przez pandemie i 1 maja ogłosili ze w UK procedury będą wracać od 11 maja. Co za ulga bo myślałam ze to już nigdy nie nastąpi.
    Co prawda moja klinika jest w szpitalu publicznym i maja bardzo dużo procedur i wymagań do spełniona zabim wszystko wznowią ale i tak jest nadzieja 🍀🍀🍀
    Może jeszcze się uda zajść w ciąże przed 36 urodzinami 🤞🏻

👩🏻‍🦱36 🧔36
    Starania od 2018
    👩🏻‍🦱 badania Ok, wrogi śluz i przeciwciała p/plemnikowe (++)
    🧔 morfologia 3%, niskie parametry nasienia

03/2020 odwołany IVF przez 🦠
    08/2020 krótki protokół

🔆IVF start 07/08/2020
    35 jajeczek
    18 zapłodnionych
    12 embrionów w 3 dobie
    7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    ❌Transfer wrzesień/październik - cykl odwołany (brak owulacji)
    ✅FET na cyklu naturalnym listopad
    ❄️4AA jest ze mną od 28/11

U5qH.png
  • klaudia.kol Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś leczy się w Invikcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani zagladasz tu czasem? Co u Ciebie?

Dani lubi tę wiadomość

• julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ev. wrote:
    Hej, dołączam się do wątku 😊
    My także wszystko mieliśmy wstrzymane przez pandemie i 1 maja ogłosili ze w UK procedury będą wracać od 11 maja. Co za ulga bo myślałam ze to już nigdy nie nastąpi.
    Co prawda moja klinika jest w szpitalu publicznym i maja bardzo dużo procedur i wymagań do spełniona zabim wszystko wznowią ale i tak jest nadzieja 🍀🍀🍀
    Może jeszcze się uda zajść w ciąże przed 36 urodzinami 🤞🏻

o to super, że wszystko ruszyło z powrotem. :) A długo się staracie?

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
  • Madzia123 Znajoma

Wysłany: 22 maja 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.kol wrote:
    Ktoś leczy się w Invikcie?

jest chyba oddzielny wątek o invikcie

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem tutaj nowa. Staramy sie z mezem o kolejne dzieciatko. Na poczatku kwietnia poronilam 😭. Zaczynamy teraz od nowa. Zycze wam wszystkim brzuszkow w niedlugim czasie.

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Aishkamsterdam Nowa

Wysłany: 23 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki. W lipcu płynie mi 36 lat, nigdy nie byłam w ciąży, a testy ciążowe zawsze wychodzą negatywnie. Nie powiem żebym była bardzo zaangażowana tan na 200 % W starania ale to dlatego że obawiam się o moje zdrowie psychiczne myślę że w moim wypadku poświęcenie tak wiele ( metoda in vitro te całe zastrzyki i kontrole lekarskie i cały ten proces- naprawdę podziwiam kobiety które się na to decydują i to nawet kilka razy) A potem brak rezultatu byłby strasznym przeżyciem i nie chciałabym aby brak posiadania dziecka odbierał mi radość z życia nie wiem czy mnie rozumiecie ale bardzo chciałabym zostać mamą naprawdę bardzo ale jednocześnie nie chce aby to był główny cel dla którego żyje. Ja znam swoją głowę i wiem że tylko takie myślenie mnie nie wwala w depresję więc co będzie to będzie A jak nie to też tragedii nie ma najwyżej sobie kotka sprawie jak już będę miała dość 😁po prostu nie chce skupiać się tylko na jednym, bo wtedy stalabymsię toksyczna dla siebie jak i dla męża tak myślę.
    Ok. A teraz przedstawię inne sprawy zdrowotne. Najprawdopodobniej mam PCOS i IO pisze najprawdopodobniej bo to zależy od lekarza jeden to potwierdza drugi nie zauważa ale z objawów by się zgadzało: owłosienie na brodzie i trochę na piersiach otyłość brzuszna, i te nieszczęsne nieregularne miesiączki bywają bardzo dlugiebcykle 35, 40, 60 dni no chyba że biorę dupka to wtedy regularne i bardziej obfite. Ale w tym miesiącu nie brałam to okres się pojawił ale po 37 dniach i jest naprawdę bardzo skapy i wygląda na to że jutro już słuch po nim zaginie o to właśnie mnie martwi bo czy to oznacza że moje endometrium jest słabe i czy mozna to jakoś poprawić np dietetycznie czy myślicie że lepiej byłoby stosować dupka

• Blondie81 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja.
    Trzymam kciuki dziewczyny 🙂

• wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 10:57

• Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie. Czy wysoki poziom AMH przekłada się na jakość komórek jajowych?

Liuliu79
  • Liuliu79 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie. Czy wysoki poziom AMH przekłada się na jakość komórek jajowych?
    Hey
    Wysoki poziom amh nie swiadczy o jakosci komorek jedynie o szansie na wyprodukowanie wiekszej ich ilosci i tym samym zwieksza szanse na ciaze

Pozdrawiam

Liuliu79
  • Allende Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:

Na jakość nie, tylko na ilość, Ale tu uwaga- ilość pęcherzyków A nie komórek jajowych. Cześć z tych pęcherzyków może być pusta, A część ze złej jakości komórkami...tak więc wysokie AMH to jeszcze nie wszystko :/

• Klaska Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szkoda ;)

• natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaa, jaki wątek! Wprost dla mnie :)) 35+ starania o pierwsze dziecko. To ja tutaj zatrzymam się na dłużej ! Pozdrawiam was wszystkie mocno

‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ