X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • LS Debiutantka

Wysłany: 28 lutego, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Cześć LS jesteśmy ten sam rocznik i podobny staż ! Amh nawet podobne. I morfologia też obniżona, ale to tak chyba skacze jak chce. Ja się przymierzam do pierwszej inseminacji ale się obawiam że to strata czasu. Ty miałaś tylko jedna ? Nie namawiali na więcej? Powodzenia :)
    Nie, doktor powiedziała, że próbujemy inseminację, a jeśli się nie uda, to od razu rejestrujemy się na program IVF.
    Nawet nie mieliśmy wizyty po drodze. Myślę, że chodzi głównie o nasz wiek — wiadomo, nie ma co tego przeciągać, bo raczej już lepiej nie będzie, ani z ilością, ani z jakością.

Szczerze mówiąc, IVF nie było naszym marzeniem. Mieliśmy nadzieję, że może są jakieś inne metody, albo że lekarze spróbują chociaż poszukać przyczyny naszych problemów z płodnością. A teraz widzę, że raczej idzie się jedną utartą ścieżką. Do tego coraz bardziej dociera do mnie, że nawet IVF nie jest żadnym złotym sposobem i wcale niczego nie gwarantuje.

Trochę się boimy. Chyba najtrudniejsze jest to, żeby się nie zniechęcić i cały czas się wspierać.

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4
    Kariotyp✔️KIR Bx
    Niska ferrytyna

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IUI 10.2024 ❌
    Kwalifikacja do IVF - 01.04⌛
  • Janette Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Nie, doktor powiedziała, że próbujemy inseminację, a jeśli się nie uda, to od razu rejestrujemy się na program IVF.
    Nawet nie mieliśmy wizyty po drodze. Myślę, że chodzi głównie o nasz wiek — wiadomo, nie ma co tego przeciągać, bo raczej już lepiej nie będzie, ani z ilością, ani z jakością.

Szczerze mówiąc, IVF nie było naszym marzeniem. Mieliśmy nadzieję, że może są jakieś inne metody, albo że lekarze spróbują chociaż poszukać przyczyny naszych problemów z płodnością. A teraz widzę, że raczej idzie się jedną utartą ścieżką. Do tego coraz bardziej dociera do mnie, że nawet IVF nie jest żadnym złotym sposobem i wcale niczego nie gwarantuje.

Trochę się boimy. Chyba najtrudniejsze jest to, żeby się nie zniechęcić i cały czas się wspierać.
    A zaproponowali jakies dobre zestawy wit i innych polepszxzaczy dla mezczyzn? My tez dluuuugo sie staralismy miedzy poronieniami nawet i ja wcsiebie tylko pakowalam co sie da a to moj maz musial wziasc i po trzech mies tych supli roznych szybko sie udalo a na in vitro ponoc szans u mnie nie bylo. U nas podgonilam akurat druga strone i zadzialalo.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:

Mam dokładnie te same przemyślenia, czas goni a i tak nie wiadomo czy ivf się uda od razu. Chociaż chciałoby się naturalnie.. też raczej zastopuje na 1 max 2 iui.
    Mój mąż brał wór supli a wyniki się pogorszyły 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 12:39

LS lubi tę wiadomość

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ IV IUI
  • DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Mam dokładnie te same przemyślenia, czas goni a i tak nie wiadomo czy ivf się uda od razu. Chociaż chciałoby się naturalnie.. też raczej zastopuje na 1 max 2 iui.
    Mój mąż brał wór supli a wyniki się pogorszyły 🤷[/QUOc

Przeczytałam wasza rozmowę i coś Wam powiem. Obecnie udało nam się in vitro za czwartym razem, bez immunologii i badania zarodków. Ale nie w tym rzecz, gdybym była dzisiaj na samym początku drogi,a mam 36 lat w tym roku ,w ogóle nie bawiłbym się w inseminację,to strata czasu. Mieliśmy dwa razy,bez skutku. Jeśli naturalnie się nie udaje ,marne szanse na powodzenie iui i strata czasu i poeniedzy. Jestem zdania ,że te kilka procent skuteczności iui to nic. A on vitro to także nic pewnego, mu mieliśmy niepłodność idiopatyczna. Czyli nie wychodziło i nikt nie wie czemu. I tak dopiero za 4 razem się udało,nie byliśmy w programie więc pełni kasy poszło, jeżdżenia do innego miasta, badań. Łącznie zeszlo nam ok 3 lat jeżdżenia do kliniki do dzisiejszego efektu. Teraz macie za darmo, nalegajcie na on vitro. Powodzenia!

Ola8999, LS lubią tę wiadomość

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Darka ja mimo wszystko chce spróbować inseminacji..ale może ogranicze się do 1 😅

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • LS Debiutantka

Wysłany: 1 marca, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    A zaproponowali jakies dobre zestawy wit i innych polepszxzaczy dla mezczyzn? My tez dluuuugo sie staralismy miedzy poronieniami nawet i ja wcsiebie tylko pakowalam co sie da a to moj maz musial wziasc i po trzech mies tych supli roznych szybko sie udalo a na in vitro ponoc szans u mnie nie bylo. U nas podgonilam akurat druga strone i zadzialalo.

Niestety nie, właśnie to mnie trochę martwiło, że żadnej informacji odnośnie witamin i t.p. nawet o podstawowym kwasie foliowym.. musiałam dopytać, co by doktor poleciła i powiedziała tylko Mama DHA. Cenowo nie wyglądało spoko, więc brałam. Teraz dodałam jeszcze Q10 200mg i mio-inozytol 2000mg. Co do partnera, androlog zlecił Płodność Men od Medicover. Nie wiem, może rzeczywiście dobry suplement, ale my zrezygnowaliśmy I zaczęliśmy brać Parenton. Czy pomaga nie wiem, bo nie sprawdzaliśmy, ale niby ma dobre recenzje.🤷🏼‍♀️ Teraz to jeszcze bardziej podskoczył w cenie, to nie wiem czy będziemy go dalej brać.

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4
    Kariotyp✔️KIR Bx
    Niska ferrytyna

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IUI 10.2024 ❌
  • Karolove Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Niestety nie, właśnie to mnie trochę martwiło, że żadnej informacji odnośnie witamin i t.p. nawet o podstawowym kwasie foliowym.. musiałam dopytać, co by doktor poleciła i powiedziała tylko Mama DHA. Cenowo nie wyglądało spoko, więc brałam. Teraz dodałam jeszcze Q10 200mg i mio-inozytol 2000mg. Co do partnera, androlog zlecił Płodność Men od Medicover. Nie wiem, może rzeczywiście dobry suplement, ale my zrezygnowaliśmy I zaczęliśmy brać Parenton. Czy pomaga nie wiem, bo nie sprawdzaliśmy, ale niby ma dobre recenzje.🤷🏼‍♀️ Teraz to jeszcze bardziej podskoczył w cenie, to nie wiem czy będziemy go dalej brać.
    Cześć LS, u nas podobnie. Starania od kilku lat, wyniki na papierze prawidłowe i nigdy nawet ⏸️ na teście nie widziałam. Ale walczymy dalej 😉
    Wpadnij do nas na grupę IVF po nieudanych IUI, mamy już 3 ciąże.

Też nie sądziłam, że dojdziemy do etapu IVF, ale naprawdę to jest bardziej strach przed nieznanym, procedura daje nadzieje 🥰

Ola8999, LS lubią tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 30l
    Wszystko ok 🍀
    👩🏻 37l
    Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
    AMH (2024) 4.51
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11/12.24 2x stymulacja Lamette i IUI ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
    15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m. 7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺 ➡️ 3 x 511, 1 x 432
    30.01.25 transfer ET (duphaston, cyclogest) 💔
    5.03.25 II transfer FET (cyclogest)❄️
    15.03.25 betaHCG 171.91 😳
    17.03.25 betaHCG 598.09 😳 prog 47.86
    22.03.25 betaHCG 6772.60 🙈
    26.03.25 wizyta w klinice, jest maleńkie ❤️🥹
    9.04.25 wizyta w klinice
    ❄️❄️ na zimowisku 🥹
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:
    Cześć LS, u nas podobnie. Starania od kilku lat, wyniki na papierze prawidłowe i nigdy nawet ⏸️ na teście nie widziałam. Ale walczymy dalej 😉

Też nie sądziłam, że dojdziemy do etapu IVF, ale naprawdę to jest bardziej strach przed nieznanym, procedura daje nadzieje 🥰
    Karolove fajnie że tu wpadasz, widzę że miałaś dziś transfer trzymam kciuki za Ciebie ♥️♥️

Karolove, Naadzieja lubią tę wiadomość

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • LS Debiutantka

Wysłany: 7 marca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:

Dzięki Karolove i tego się trzymajmy 😉

Też się martwię przed pierwszą procedurą, bo jak mówisz to coś nieznanego. Poza tym staram się za bardzo nie nastawiać na powodzenie. I to jest tak chore, że w głowie się nie mieści 😵‍💫 Nie nastawiać się za bardzo na sukces, żeby mniej bolało, jeśli się nie powiedzie. Jeśli dojdzie do ciąży – nie cieszyć się za szybko, bo wszystko może się wydarzyć. A potem, jak już urodzi się zdrowe dziecko, niby można się cieszyć, ale nie… bo przecież nie wiadomo, czy za kilka lat nie odkryją się jakieś wrodzone choroby 🙃

Jezu, czy tylko ja mam tak namieszane w głowie? 😵 Przy inseminacji miałam to samo. Partner zakładał, że się uda, a ja, że nie. Tłumaczyłam mu, żeby się nie nakręcał.
    Przez 10 lat wyrobiłam sobie taki mechanizm obronny przed rozczarowaniem. Ale gdyby się coś udało, to byłby cud ✨

Ola8999 lubi tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4
    Kariotyp✔️KIR Bx
    Niska ferrytyna

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IUI 10.2024 ❌
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:

Karolove widziałam twoja betę ♥️♥️ serdeczne gratulacje.
    Tak tu napisze żeby dodać otuchy innym dziewczynom 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:25

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • azja87 Znajoma

Wysłany: 19 marca, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny! Polećcie (jeżeli w ogóle są) jakieś suplementy na poprawę ilości i jakości komórek przy stymulacji - niestety ja rocznik 87, partner 74 i niestety z dwóch stymulacji mieliśmy tylko 4 zarodki łącznie ( 2 uszkodzone genetycznie). Szykujemy się do 3 stymulacji i zastanawiam się co sprawdzić, co zmienić, co zrobić inaczej - ehhhh

Ona: 37 lat
    On: 50
    AMH: 1,0
  • LS Debiutantka

Wysłany: 20 marca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć azja87,

Czy przed poprzednimi transferami brałaś jakieś suplementy?
    Mam podobną różnicę wieku i jestem przed pierwszym transferem, więc tak naprawdę nie wiem, co mnie czeka.

Staram się zadbać o jakość komórek, jak pisałam wyżej, biorę Q10 200 mg i mio-inozytol 2000 mg. Nie wiem, czy to wystarczy, chyba dopiero podczas punkcji się dowiem.😬

Chętnie poznam opinie innych dziewczyn! 😊

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4
    Kariotyp✔️KIR Bx
    Niska ferrytyna

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IUI 10.2024 ❌
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAC jest też polecany.

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Cześć dziewczyny!

Jeśli mogę, to z chęcią do Was dołączę! 😊

Mam 35 lat (jeszcze przez chwilę, bo urodziny tuż-tuż 😁). Aktywnie staramy się o dziecko od półtora roku. Mamy za sobą podstawowe badania i, szczerze mówiąc, wyniki raczej w normie — ani nic bardzo złego, ani też żadnych oczywistych wskazówek, co mogłoby być przyczyną naszych trudności. Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle... Bo z jednej strony fajnie, że nic wielkiego do naprawy, ale z drugiej — czasem myślę, że łatwiej byłoby wiedzieć, na czym się skupić, niż szukać igły w stogu siana.

Dlatego po nieudanej inseminacji doszliśmy do in vitro. Teraz czekam na kwalifikację, a potem – do boju!

Widzę, że są tu dziewczyny co mają podobne wyniki i doświadczenia, więc trzymam mocno kciuki za nas wszystkie. Niech nam nie zabraknie siły, cierpliwości i wytrwałości w tej niełatwej drodze!
    Witaj, jestesmy w podobnej sytuacji. Tez zbliza mi sie rok staran i rocznik ten sam. Rozumiem, ze lekarz zakwalifkowal was do in vitro po jednej nieudanej IUI? Czy wymagal, zebyscie mieli udokumentowany rok leczenia? U mnie wszystkie wyniki ok, trzy nieudane IUI ale brak leczenia przez rok i ostatnio krecil nosem… niby dostalam recepty na antyki w ramach dlugiego protokolu ale o ile dobrze go zrozumialam to kolejna wizyta, przepisane leki beda normalnie platne, a kwalifikacje zrobi nam z rozpoczeciem stymulacji. Wydaje mi sie, ze chce nas po prostu naciagnac…

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01.2025 - 03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ ?)
  • LS Debiutantka

Wysłany: 27 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Runnerka, powiem tak – byliśmy totalnie zieloni, kiedy trafiliśmy do kliniki. Nawet nie przyszło mi do głowy, że dosłownie za rogiem czeka nas IVF…

Pierwsza konsultacja – 08.2024. Miałam tylko podstawowe badania krwi, te, które robi się przed ciążą. Doktor skierowała nas na HSG i badanie nasienia.

Druga konsultacja – 10.2024. Wszystko w normie, więc robimy inseminację. Od razu padła też informacja, że jeśli się nie uda, to zgłaszajcie się do programu IVF. Bo ja 35+, do tego czasu minie już pół roku starań, więc będzie ok. A my O_o! IVF? Już? No ale… chyba dużego wyboru nie ma.

Oczekiwanie na kwalifikację trochę trwało i w końcu w 02.2025 przyszliśmy na kwalifikację. A tu proszę – brakuje nam udokumentowanego roku starań. Tadamm. 😑

Doktor powiedziała, że właśnie wróciła z kilkugodzinnego spotkania i że teraz dokumenty są sprawdzane bardzo rygorystycznie. Podobno mogą nawet żądać zwrotu finansowania. Powiedziałam, że mam dokument z wizyty u gina w którym jest info, że się staramy bezskutecznie od trzech lat, a ona na to: super, ale musi być kod N97, bo dopiero wtedy się liczy.

No to wróciłam do gina po zaświadczenie z kodem N97 i informacją o długoletnich staraniach i teraz czekam na drugą kwalifikację. W międzyczasie leczyłam Helicobacter, więc trochę to trwało, ale przynajmniej miałam czas na branie supli, więc może ta przerwa nawet się przyda.

Podsumowując: tak, czepiają się dokumentów, bo ich też potem czepiają się podczas audytów…
    Ale nie wiem co twój doktorek kombinuje.. chyba warto to wyjaśnić zanim skończysz stymulację..

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4
    Kariotyp✔️KIR Bx
    Niska ferrytyna

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IUI 10.2024 ❌
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    Hej Runnerka, powiem tak – byliśmy totalnie zieloni, kiedy trafiliśmy do kliniki. Nawet nie przyszło mi do głowy, że dosłownie za rogiem czeka nas IVF…

Pierwsza konsultacja – 08.2024. Miałam tylko podstawowe badania krwi, te, które robi się przed ciążą. Doktor skierowała nas na HSG i badanie nasienia.

Druga konsultacja – 10.2024. Wszystko w normie, więc robimy inseminację. Od razu padła też informacja, że jeśli się nie uda, to zgłaszajcie się do programu IVF. Bo ja 35+, do tego czasu minie już pół roku starań, więc będzie ok. A my O_o! IVF? Już? No ale… chyba dużego wyboru nie ma.

Oczekiwanie na kwalifikację trochę trwało i w końcu w 02.2025 przyszliśmy na kwalifikację. A tu proszę – brakuje nam udokumentowanego roku starań. Tadamm. 😑

Doktor powiedziała, że właśnie wróciła z kilkugodzinnego spotkania i że teraz dokumenty są sprawdzane bardzo rygorystycznie. Podobno mogą nawet żądać zwrotu finansowania. Powiedziałam, że mam dokument z wizyty u gina w którym jest info, że się staramy bezskutecznie od trzech lat, a ona na to: super, ale musi być kod N97, bo dopiero wtedy się liczy.

No to wróciłam do gina po zaświadczenie z kodem N97 i informacją o długoletnich staraniach i teraz czekam na drugą kwalifikację. W międzyczasie leczyłam Helicobacter, więc trochę to trwało, ale przynajmniej miałam czas na branie supli, więc może ta przerwa nawet się przyda.

Podsumowując: tak, czepiają się dokumentów, bo ich też potem czepiają się podczas audytów…
    Ale nie wiem co twój doktorek kombinuje.. chyba warto to wyjaśnić zanim skończysz stymulację..
    Czyli lekarz kaze wam czekac az do sierpnia, tak? Ja od kilku dni biore tabletki anty wiec jesli okaze sie, ze biore je na marne i strace cykl to sie naprawde wkurze… tyle ze my mamy za soba 3 IUI, a wlasnie tyle podejsc jest rekomendowanych przed kwalifikacja do in vitro. Wiec moj lekarz nie ma raczej powodow do obaw. Dzieki ze sie odezwalas 🙂 trzymam za Was kciuki.

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01.2025 - 03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ ?)
  • LS Debiutantka

Wysłany: 27 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, nie musimy czekać bo załatwiłam to zaświadczenie z kodem N97 i info, że staram się od trzech lat i tego wystarczy. We wtorek mam drugą kwalifikację i liczę, że tym razem przejdziemy :)

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4
    Kariotyp✔️KIR Bx
    Niska ferrytyna

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IUI 10.2024 ❌
  • Ewa85 Nowa

Wysłany: 28 marca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 39 starania trwają jyz dwa lata

• niebianka Nowa

Wysłany: 28 marca, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do Was - rocznik 89. Staramy się dopiero od listopada, więc wiem że to statystycznie niedługo, ale i tak każdy okres to rozczarowanie. :(
    Do tego mam mega stresy przez pracę, jestem kłębkiem nerwów, słabo śpię i boje się że w combo z wiekiem przez to nigdy nam się nie uda. :(

Kibicuję wszystkim tu obecnym! 🙏

Starania od 11/24

👩‍❤️‍👨'89
    💊 kwas foliowy, wit. D3
  • LS Debiutantka

Wysłany: 31 marca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebianka wrote:
    Hej, dołączam do Was - rocznik 89. Staramy się dopiero od listopada, więc wiem że to statystycznie niedługo, ale i tak każdy okres to rozczarowanie. :(
    Do tego mam mega stresy przez pracę, jestem kłębkiem nerwów, słabo śpię i boje się że w combo z wiekiem przez to nigdy nam się nie uda. :(

Kibicuję wszystkim tu obecnym! 🙏

Hej, stres na pewno nie pomaga w płodności... Nie wiem, czy u mnie nie jest głównym problemem. W pracy mam spokój, ale mamy kilka krążących wokół nas tematów, których nie możemy się pozbyć, a czasami całkowicie wyczerpują naszą energię. Czy robiliście jakąś diagnostykę?

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4
    Kariotyp✔️KIR Bx
    Niska ferrytyna

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IUI 10.2024 ❌
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ