X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kat84 Ekspertka

Wysłany: 12 września, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka mocne kciuki! 🤞🫶✊

👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
    👱🏼‍♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%

❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
    04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
    II IVF (z PGT-A) 10.25
    stymulacja: Mensinorm 225 j + Orgalutran
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 12 września, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    No proszę.. właśnie słyszałam, że znowu się zaczyna kolejna fala.. zastanawiamy się nad szczepieniem.
    A jakie miałaś objawy? W każdym razie dobrze, że się czujesz lepiej. Dawaj znać, co powie lekarz. Zdrówka 🍀🍀🍀

Wiesz co, objawy wlasnie jak przeziębienie. We wtorek miałam ból głowy, katar, lekkie drapanie w gardle, chwilkę mialam 37,1, lekkie bóle mięśniowe. Poszłam do internisty, zaczęłam się leczyć domowymi sposobami i leżałam w łóżku. W środę już tylko katar pozostał i niewyspanie. Wczoraj mnie tknęło, zeby zrobić test, bo po pracy nie czułam za bardzo smaku i zapachu + w weekend mieliśmy jechać do rodziny z małym dzieckiem. To zrobiłam ten test 🤷🏼‍♀️ a dzisiaj to już w ogóle lepiej się czuje, nadal nos przytkany, trochę odkaszlnę, ale spałam lepiej. Gdyby nie test, to serio myślałabym że to przeziębienie. Na immunosupresji trzymało mnie 1,5 tygodnia i kiepsko się czułam.
    Jest jak jest, muszę mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, nie mogę nic więcej zrobić.

@STARAczka mocne kciuki ✊️✊️✊️🍀🍀🍀

Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
    -cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
    -allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞

Klinika nr 2 od 09.2024:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
    IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05.04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08.2024
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

preg.png
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 12 września, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Wiesz co, objawy wlasnie jak przeziębienie. We wtorek miałam ból głowy, katar, lekkie drapanie w gardle, chwilkę mialam 37,1, lekkie bóle mięśniowe. Poszłam do internisty, zaczęłam się leczyć domowymi sposobami i leżałam w łóżku. W środę już tylko katar pozostał i niewyspanie. Wczoraj mnie tknęło, zeby zrobić test, bo po pracy nie czułam za bardzo smaku i zapachu + w weekend mieliśmy jechać do rodziny z małym dzieckiem. To zrobiłam ten test 🤷🏼‍♀️ a dzisiaj to już w ogóle lepiej się czuje, nadal nos przytkany, trochę odkaszlnę, ale spałam lepiej. Gdyby nie test, to serio myślałabym że to przeziębienie. Na immunosupresji trzymało mnie 1,5 tygodnia i kiepsko się czułam.
    Jest jak jest, muszę mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, nie mogę nic więcej zrobić.

Po takich wpisach bałam się rano wstać i jechać na pociąg!😂 Śniło mi się, że dzień przed transferem zachorowałam i nie wiedziałam, co robić, a zarodki były już rozmrożone. Mój lekarz darł się na mnie, że pewnie "latałam z gołą dupą i się przeziębiłam". Nie wiem, skąd to słownictwo, bo on tak nie mówi😂. Na dodatek w tym śnie mój partner-przyszły mąż postanowił mnie rzucić i wyjechał zagranicę. A potem zadzwonili ze szpitala, że umarł mój tata... Boże, jak te leki (i lęki!) ryją banię!😱

Więc z tym optymistycznym akcentem wsiadłam do pociągu, żeby dowiedzieć się, że coś się stało i jest komunikacja zastępcza. Za "jakiś czas" podstawią autokary. Całe szczęście, że przezornie wsiadłam w pociąg o 5 rano😉. Podobno po tej komunikacji zastępczej nie wypuścili w trasę już nic, awaria.

Potem krew nie chciała lecieć przy pobraniu krwi na badanie progesteronu. Zadzwonił mój zakręcony partner i spytał, czy ma po mnie przyjechać po tej punkcji, bo to jednak pod znieczuleniem jest...😱 Ja go zaraz sama w kosmos teleportuję. Same cyrki, ten transfer nie może się udać!

Poszłam więc na megaserniczek i koktajl szpinakowy i wyczekuję pory transferu. Mam nadzieję, że chociaż lekarz dojechał i nic mi nie dolega😉.

Dziewczyny, kiedyś napiszę o tym książkę! O nas wszystkich! I dostanę za to Nobla! Ale najpierw jobla...

Ściskam Was mocno! Samych pozytywnych myśli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 09:41

LS, Ola8999 lubią tę wiadomość

• STARAczka Ekspertka

Wysłany: 12 września, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:

Bo takich wpisach bałam się rano wstać i jechać na pociąg!😂 Śniło mi się, że dzień przed transferem zachorowałam i nie wiedziałam, co robić, a zarodki były już rozmrożone. Mój lekarz darł się na mnie, że pewnie "latałam z gołą dupą i się przeziębiłam". Nie wiem, skąd to słownictwo, bo on tak nie mówi😂. Na dodatek w tym śnie mój partner-przyszły mąż postanowił mnie rzucić i wyjechał zagranicę. A potem zadzwonili ze szpitala, że umarł mój tata... Boże, jak te leki (i lęki!) ryją banię!😱

Więc z tym optymistycznym akcentem wsiadłam do pociągu, żeby dowiedzieć się, że coś się stało i jest komunikacja zastępcza. Za "jakiś czas" podstawią autokary. Całe szczęście, że przezornie wsiadłam w pociąg o 5 rano😉. Podobno po tej komunikacji zastępczej nie wypuścili w trasę już nic, awaria.

Potem krew nie chciała lecieć przy pobraniu krwi na badanie progesteronu. Zadzwonił mój zakręcony partner i spytał, czy ma po mnie przyjechać po tej punkcji, bo to jednak pod znieczuleniem jest...😱 Same cyrki, ten transfer nie może się udać!

Poszłam więc na megaserniczek i koktajl szpinakowy i wyczekuję pory transferu. Mam nadzieję, że chociaż lekarz dojechał i nic mu nie dolega😉.

Dziewczyny, kiedyś napiszę o tym książkę! O nas wszystkich! I dostanę za to Nobla! Ale najpierw jobla...

Ściskam Was mocno! Samych pozytywnych myśli!

• Thoruviel Autorytet

Wysłany: 12 września, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, strach tutaj pisać, żeby wlasnie potem nie były jakieś dziwne sny 😅 ale to kombo miałaś we śnie, ale ma szczęście to tylko sny (i projekcje leków 🙈)

Miej nadzieję, czasem jak wszystko idzie na opak to potem są bardzo miłe niespodzianki (u nas tak było, w ogóle się nie spodziewaliśmy 😉 )

Serniczek zawsze na plusie 🤭 tzn obecnie wciąż słodycze mi nie wchodza, ale liczę na to, że później mi się to zmieni, jesteśmy sernikożercami i śmiem twierdzić, ze robię całkiem zaje... fajny sernik 🤭

Trzymam nadal kciuki i miłego dzionka! 🌞

STARAczka lubi tę wiadomość

Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞

Klinika nr 2 od 09.2024:
    3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:

preg.png
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 12 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dwa wjechały! 4.1.1 i 6.2.1. Oba się rozmroziły, więc jeden lęk mniej😂. Całość trwała 15 sekund. Uwielbiam jak Pan Embriolog mówi do mnie z okienka prawie stołówkowego, czuję się wtedy jak w Seksmisji.😂

Thoruviel, Kat84, LS, Ola8999 lubią tę wiadomość

• Just00 Ekspertka

Wysłany: 12 września, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Nie udzielałam się,bo ostatnie dni jak nie tygodnie byly dla mnie wykańczające. Niezmiennie czuje się zle,oprócz tego co było do tej pory to od prawie 2 tyg dokuczają mi wzdęcia tak ogromne,że mam problem czasami aby napić się wody,do tego już i żołądek mnie boli a raczej kłuje. W poniedziałek byłam u rodzinnej m. in.z tym problemem i dostałam leki na recepte,może trochę pomagają ale w dalszym ciągu bez rewelacji. I tak zataczam błędne koło,bo jeść muszę,w innym wypadku zaraz mnie mocno mdli,a poza tym wyszedl mi cukier na granicy,bo 70 🙄 krzywej na razie nie robiłam,możliwe że pojdzie to w kierunku hipoglikemii. Jak już zjem to momentalnie mam pełny żołądek i twardy brzuch. Ratuje się też espumisanem który chyba daje mi największą ulgę. Miałam taka noc gdy w ogóle nie spałam,a wstać nie byłam w stanie,od razu czułam że zemdleje,więc z samopoczuciem dalej kiepsko u mnie.
    W tym tygodniu dowiedziałam się też,że moja babcia trafila do szpitala w ciężkim stanie,dziś lekarz oświadczył aby przygotować się na najgorsze 😪 wiedzieliśmy już od dawna że bardzo słabnie,ale jednak człowiek choć się z tym liczy to nigdy nie jest przygotowany na to co nieuchronne. Dodatkowo,ciężko mi z tym że nie mogę tam pojechać,to co prawda jakieś 130 km ale ja już nie jestem w stanie sama jeździć. U mnie w domu też nikt nie wie,że czuję się aż tak źle,nie chce im zadawać dodatkowych zmartwień w tej i tak ciężkiej sytuacji.
    W zeszłym tyg.bylam na badaniach prenatalnych i na szczęście z maluchem wszystko jest dobrze.Doktor dopatrzył się też niewielkiego krwiaka i mówił że jeśli pochodzę to mogę mieć krwawienia,ale nie przejmował sie tym zbytnio. Zarówno Pappa jak i Sanco nie wykazały żadnych nieprawidłowości,ale przy okazji tych badań też najadlam się stresu. W placówce w której robiłam badania,mieli nawiązana współpracę z diagnostyką,więc wszystkie testy biochemiczne zrobiłam za jednym pobraniem. Po kilku dniach zalogowałam się do swojego profilu pacjenta aby pobrać jakieś tam starsze wyniki krwi,ale od razu zobaczyłam że są częściowe oznaczenia z testu pappa i myślałam że zejdę jak zobaczyłam że jeden wynik mam poza skalą i sie swieci na czerwono. Oczywiście panika i jeszcze wciągnęłam w to mojego męża który też z resztą zesztywniał. Dopiero po chwili przyszło otrzeźwienie,że podany zakres jest dla osób dorosłych i nie uwzględnia kobiet w ciazy. Zaczęliśmy szukac podobnych oznaczeń w necie,ale ciężko było coś rzeczowego znaleźć,bo to był wynik podany w ng/ml bez rzecz jasna wyliczonego ryzyka. To co mnie zastanowiło to to że sprawdzano mi białko AFP,a z tego co czytalam to raczej oznacza sie je dopiero przy badaniu połówkowym,więc oczywiście już sobie nabilam do łba,że może lekarz podczas usg miał jakieś wątpliwości o których mi nie powiedział i kazał to dodatkowo oznaczyc. Z napięciem czekaliśmy na info kiedy wyniki będą do odbioru i w środę odetchnelismy z wielka ulgą.
    Natomiast jakie było moje zdziwienie gdy z testu Sanco wyszedl chłopak!!!! Na usg doktor mi powiedział że bez cienia wątpliwości dziewczynka. W klinice,choć to było bardzo wcześnie też mi moja dr przepowiadała dziewczynkę. Dziś byłam na wizycie u swojej ginekolog i też była bardzo zdziwiona wynikiem Sanco,bo stwierdzila że nic tam nie widzi między nogami,chciała jeszcze raz obejrzeć bombla ale wypiął się pośladkami 😐
    Nie powiem jest mi żal,bo gdy tak każdy mi przepowiadał dziewczynkę to uwierzyłam,ze faktycznie już tak będzie,a o tym marzyłam,ni ale cóż ważne,że maluch jak na razie zdrowy.
    Także tyle co u mnie,wszystkie te okoliczności
    sprawiają,ze ciężko mi się cieszyć z ciazy.
    Zgubiłam też nieco wątek tutaj,widziałam że były dwa transfery u LS i Staraczki-mocne kciuki za Was ✊✊ postaram się nadrobić zaległości jeśli podołam i nie martwcie się dziewczyny,nie zniknę stad bez słowa,po prostu mam kiepski czas i brak sił na co kolwiek,ale często myślę jak sytuacja u Was. Ściskam 🤗

Kat84, Ola8999 lubią tę wiadomość

👱‍♀️36l
    AMH 1.19
    TSH 1.97->1.49
    Ft4 16.60
    Żelazo 60.8->45.8
    Ferrytyna 10.6->22.70
    Estradiol 152
    FSH 5.43
    LH 5.49
    Prolaktyna 20.20
    Podejrzenie adenomiozy
    Kariotypy OK

👦38l
    Badanie nasienia morfologia 2%

08.05 kwalifikacja in vitro
    11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
    26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
    27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
    16.07. Zarodek z echem 🥳
    21.07 CRL 3.7mm i ❤
    31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
    14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
    17.08 CRL 3.07 cm
    05.09 CRL 6.07 cm
    Prenatalne,Pappa,Sanco ok ✌💙
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 12 września, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just00 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Nie udzielałam się,bo ostatnie dni jak nie tygodnie byly dla mnie wykańczające. Niezmiennie czuje się zle,oprócz tego co było do tej pory to od prawie 2 tyg dokuczają mi wzdęcia tak ogromne,że mam problem czasami aby napić się wody,do tego już i żołądek mnie boli a raczej kłuje. W poniedziałek byłam u rodzinnej m. in.z tym problemem i dostałam leki na recepte,może trochę pomagają ale w dalszym ciągu bez rewelacji. I tak zataczam błędne koło,bo jeść muszę,w innym wypadku zaraz mnie mocno mdli,a poza tym wyszedl mi cukier na granicy,bo 70 🙄 krzywej na razie nie robiłam,możliwe że pojdzie to w kierunku hipoglikemii. Jak już zjem to momentalnie mam pełny żołądek i twardy brzuch. Ratuje się też espumisanem który chyba daje mi największą ulgę. Miałam taka noc gdy w ogóle nie spałam,a wstać nie byłam w stanie,od razu czułam że zemdleje,więc z samopoczuciem dalej kiepsko u mnie.
    W tym tygodniu dowiedziałam się też,że moja babcia trafila do szpitala w ciężkim stanie,dziś lekarz oświadczył aby przygotować się na najgorsze 😪 wiedzieliśmy już od dawna że bardzo słabnie,ale jednak człowiek choć się z tym liczy to nigdy nie jest przygotowany na to co nieuchronne. Dodatkowo,ciężko mi z tym że nie mogę tam pojechać,to co prawda jakieś 130 km ale ja już nie jestem w stanie sama jeździć. U mnie w domu też nikt nie wie,że czuję się aż tak źle,nie chce im zadawać dodatkowych zmartwień w tej i tak ciężkiej sytuacji.
    W zeszłym tyg.bylam na badaniach prenatalnych i na szczęście z maluchem wszystko jest dobrze.Doktor dopatrzył się też niewielkiego krwiaka i mówił że jeśli pochodzę to mogę mieć krwawienia,ale nie przejmował sie tym zbytnio. Zarówno Pappa jak i Sanco nie wykazały żadnych nieprawidłowości,ale przy okazji tych badań też najadlam się stresu. W placówce w której robiłam badania,mieli nawiązana współpracę z diagnostyką,więc wszystkie testy biochemiczne zrobiłam za jednym pobraniem. Po kilku dniach zalogowałam się do swojego profilu pacjenta aby pobrać jakieś tam starsze wyniki krwi,ale od razu zobaczyłam że są częściowe oznaczenia z testu pappa i myślałam że zejdę jak zobaczyłam że jeden wynik mam poza skalą i sie swieci na czerwono. Oczywiście panika i jeszcze wciągnęłam w to mojego męża który też z resztą zesztywniał. Dopiero po chwili przyszło otrzeźwienie,że podany zakres jest dla osób dorosłych i nie uwzględnia kobiet w ciazy. Zaczęliśmy szukac podobnych oznaczeń w necie,ale ciężko było coś rzeczowego znaleźć,bo to był wynik podany w ng/ml bez rzecz jasna wyliczonego ryzyka. To co mnie zastanowiło to to że sprawdzano mi białko AFP,a z tego co czytalam to raczej oznacza sie je dopiero przy badaniu połówkowym,więc oczywiście już sobie nabilam do łba,że może lekarz podczas usg miał jakieś wątpliwości o których mi nie powiedział i kazał to dodatkowo oznaczyc. Z napięciem czekaliśmy na info kiedy wyniki będą do odbioru i w środę odetchnelismy z wielka ulgą.
    Natomiast jakie było moje zdziwienie gdy z testu Sanco wyszedl chłopak!!!! Na usg doktor mi powiedział że bez cienia wątpliwości dziewczynka. W klinice,choć to było bardzo wcześnie też mi moja dr przepowiadała dziewczynkę. Dziś byłam na wizycie u swojej ginekolog i też była bardzo zdziwiona wynikiem Sanco,bo stwierdzila że nic tam nie widzi między nogami,chciała jeszcze raz obejrzeć bombla ale wypiął się pośladkami 😐
    Nie powiem jest mi żal,bo gdy tak każdy mi przepowiadał dziewczynkę to uwierzyłam,ze faktycznie już tak będzie,a o tym marzyłam,ni ale cóż ważne,że maluch jak na razie zdrowy.
    Także tyle co u mnie,wszystkie te okoliczności
    sprawiają,ze ciężko mi się cieszyć z ciazy.
    Zgubiłam też nieco wątek tutaj,widziałam że były dwa transfery u LS i Staraczki-mocne kciuki za Was ✊✊ postaram się nadrobić zaległości jeśli podołam i nie martwcie się dziewczyny,nie zniknę stad bez słowa,po prostu mam kiepski czas i brak sił na co kolwiek,ale często myślę jak sytuacja u Was. Ściskam 🤗
    Kolejny samiec nieogarnięty? No nie...😂
    Złośliwa jest ta Matka Natura😂.
    Oczywiście żartuję, żeby Cię choć trochę rozluźnić. Tak, często w naszym życiu działa prawo serii - serii trudnych zdarzeń i nieszczęśliwych wypadków, które jednak na siebie wpływają. Trzeba starać się zachować stoicki spokój, rozmawiać ze sobą i tłumaczyć sobie wszystko na bieżąco. Nie tłumić negatywnych emocji. Organizm rozpoznaje wszystko.

Dzieją się tak dobre rzeczy, że te złe nie odbiorą Ci radości. Ona przyjdzie pewnie dopiero w chwili narodzin. Taka jest procedura... Chyba nie da się inaczej. Życzę Ci dużo wytrwałości, tego spokoju i uśmiechu mimo wszystko. Odżywiaj się zdrowo, dbaj o sen i pamiętaj, wszystko mija...

Just00 lubi tę wiadomość

• Runnerka Autorytet

Wysłany: 12 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just, ale się u Ciebie dzieje, ale najważniejsze, że prenatalne i Sanco wyszły dobrze 🥰 mi też pobrali krew na AFP i też nie wiem po co. a co płci to od kiedy znam wyniki nifty, że będzie chłopak to trzech lekarzy pytałam, co widzi: jeden widział dziewczynkę, drugi chłopca a jedna pani dr nie zdradziła co widzi. Przy czym wszyscy zaznaczali, że to za wcześnie żeby móc to stwierdzić z całą pewnością. Dziwi mnie trochę pewność Twojej lekarki.
    Ja też byłam nastawiona na dziewczynkę (takie miałam przeczucie) i nie ukrywam, że też troszkę się zawiodłam jak zobaczyłam wyniki Nifty. Ale szybko mi przeszło 🙂

Widzę, że sami chlopcy u nas: ja, Ola i Just. Nie pamiętam za to kogo Ty masz w brzuszku @Thoruviel. Czy nie chcesz zdradzać? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 16:36

LS lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
    Cytologia - NILM 🆗
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
    18.07 CRL 1,31cm
    23.07 CRL 1,95cm
    31.07 CRL 2,95cm
    18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙
    preg.png
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 12 września, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:

Widzę, że sami chlopcy u nas: ja, Ola i Just. Nie pamiętam za to kogo Ty masz w brzuszku @Thoruviel. Czy nie chcesz zdradzać? 😉

Dołączam do Waszego klubu 🤭 ale my już przed prenatalnymi wiedzieliśmy, Maluch nie kryje tego i jest dumny z tego kim jest 🤣 każdy lekarz od razu pytał czy chcemy znac płeć 🤭

Kat84, LS lubią tę wiadomość

Klinika nr 2 od 09.2024:

preg.png
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 12 września, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle, same chłopaki 😝 mi się marzyła dziewczynka bo te ciuszki dla dziewczynek są takie urocze. Dla chłopców nie dość że brzydsze, to też mniejszy wybór. Poza tym dla dziewczynek podoba mi się dużo imion, a dla chłopców praktycznie żadne 🙉
    No i dziewczynka wydaje się łatwiejsza do wychowania. Ale to może mi się tak tylko wydaje 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 16:54

🏃🏻‍♀️ 35
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
    Cytologia - NILM 🆗
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
    18.07 CRL 1,31cm
    23.07 CRL 1,95cm
    31.07 CRL 2,95cm
    18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙
    preg.png
  • Kat84 Ekspertka

Wysłany: 12 września, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to jakaś dziewczynka musi się w końcu trafić w tej grupie! 😆

04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
    II IVF (z PGT-A) 10.25
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 12 września, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze mi sie trafi ;), tyle ze wpierw musze miec jakies pecherzyki, komorki, zarodki itd. ;) ale pomarze sobie dzis z Wami. Podczytywalam Was wczesniej zanim zrobilam detox od forum, a ze jestem grubo po 35 to sobie przycupne u Was. I czekam tez na powrot Marysi <3

Kat84, LS, Thoruviel lubią tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ❌insulinoopronosc - glucophage
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Prolaktyna
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ❓czekam na wynik KIR i ANA1
    16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
  • Kat84 Ekspertka

Wysłany: 12 września, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Marysi dawno nie widziałam ani tu ani na wrześniowym wątku. Miała mieć pierwsze usg.

04.06 I monitoring
    II IVF (z PGT-A) 10.25
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 12 września, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just bardzo mi przykro że tak źle się czujesz i jeszcze smutne wieści w rodzinie. Mam nadzieję że okres ciąży szybko ci minie a później już nie będziesz pamiętać złych chwil, odpoczywaj.

Runnerka mam identycznie, też bardziej sobie wyobrażałam dziewczynkę i dużo imion mi się podoba a dla chłopca tylko Aleksander ale trochę tak głupio skoro ja jestem Aleksandra 😅
    W ogóle teraz widzę że razem z Thoruviel jesteśmy praktycznie dzień po dniu 😊
    Dzisiaj umawiałam połówkowe na 9.10 😊 i przyszedł mi zakwas z buraka spróbuję nim poprawić wyniki ze 2 tyg bo jakoś się boje tego żelaza w tabletkach. Poza tym powoli planujemy remont bo trzeba gdzieś to dziecko zmieścić 😶

Mandi hej, jesteś teraz przed stymulacja ?

Też się martwię gdzie jest Marysia i Lajla :(

Staraczka oczywiście kciuki za twoje kropeczki 🥰

Ps. Strasznie dużo reklam teraz na forum 🙄 przynajmniej u mnie w tel na chrome.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 22:05

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    TP 23/27.02.2026

preg.png
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 12 września, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Just bardzo mi przykro że tak źle się czujesz i jeszcze smutne wieści w rodzinie. Mam nadzieję że okres ciąży szybko ci minie a później już nie będziesz pamiętać złych chwil, odpoczywaj.

Runnerka mam identycznie, też bardziej sobie wyobrażałam dziewczynkę i dużo imion mi się podoba a dla chłopca tylko Aleksander ale trochę tak głupio skoro ja jestem Aleksandra 😅
    W ogóle teraz widzę że razem z Thoruviel jesteśmy praktycznie dzień po dniu 😊
    Dzisiaj umawiałam połówkowe na 9.10 😊 i przyszedł mi zakwas z buraka spróbuję nim poprawić wyniki ze 2 tyg bo jakoś się boje tego żelaza w tabletkach. Poza tym powoli planujemy remont bo trzeba gdzieś to dziecko zmieścić 😶

Mandi hej, jesteś teraz przed stymulacja ?

Też się martwię gdzie jest Marysia i Lajla :(

Staraczka oczywiście kciuki za twoje kropeczki 🥰

Ps. Strasznie dużo reklam teraz na forum 🙄 przynajmniej u mnie w tel na chrome.

Tak jestem przed stymulacja i wpadlam w jakas panike badan.. pisalam wlasnie na wrzesniowym watku ze dowiedzialam sie, ze mam Hashimoto mimo, ze tyle badan na tarczyce robilam, dopiero ktos to zauwazyl.
    Chce jeszcze zbadac endometrioze i biobsje endometrium zrobic (tylko nie wiem czy zaraz po tym mozna stymulacje?)

Zgadzam sie, mase reklam teraz. Pewnie sama apka premium sie nie sprzedaje..

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Hashimoto
    ❌Homocysteina 11,40
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Prolaktyna
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
  • LS Ekspertka

Wysłany: 12 września, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @STARAczka - kciuki za kropeczki 🤞🏼🤞🏼 Niech się ładnie wgryzają i sprawią Ci miłą niespodziankę, mimo Twojego nastawienia ☺️

@Just - bardzo mi przykro, że tak dużo przechodzisz.. Kurczę, i w dodatku nie wiadomo, od czego to zależy: czemu jedna osoba czuje się dobrze, inna średnio, a u Ciebie to trwa już tak długo.. Ta noc, którą opisałaś, aż mnie przeraziła 😔 Życzę Ci dużo zdrowia i lepszego samopoczucia - oby wreszcie choć trochę odpuściło 🫂🍀🍀🍀

Witaj @Mandi! A biopsję planujesz robić prywatnie? Z tego, co wiem, trochę się czeka na wyniki, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaczynać stymulację zaraz po badaniach - o ile oczywiście wyjdą dobre i nie trzeba będzie leczyć ewentualnego zapalenia.

Czytałam gdzieś, że statystycznie po IVF rodzi się więcej chłopców. Nie wiem, gdzie tu logika, ale podobno tak jest 😅 Więc idziemy bardzo statystycznie - no, może pomijając fakt, że mamy tu też naturalsów 🤭

@Runnerka, @Ola - myślę, że świetnie sobie poradzicie z wyborem imion dla synków ☺️ Zobaczycie, jak zaczną się zachowywać w drugiej połowie ciąży, odkryjecie ich charakterki i wtedy imię samo się znajdzie 😁

Co do reklam - absolutnie się zgadzam. Czasem trafią mi się nawet bardzo nie miłe obrazki, które aż mnie przerażają. Ale wątpię, żeby tym sposobem skusili mnie na wykupienie subskrypcji 😄

Ola8999 lubi tę wiadomość

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️KIR Bx (2DS1✔️)
    Niska ferrytyna 21-->27-->20

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IVF 2025:
    Kwalifikacja 01.04✔️
    07.05 💉Menopur300, Rekovelle12
    20.05 - pobrano 11🥚- dojrzałych 11 - zapłodniono 10 - 3 ❄️❄️❄️ 4AB, 4BB, 4BA
    06.06 - histeroskopia✔️
    11.09 - FET 4AB ❌
    12.25 - kwalifikacja do FET⏳
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: 13 września, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć @Mandi! Będziemy mocno trzymać kciuki za Ciebie i oby stymulacja dobrze poszła ✊✊✊🍀🍀🍀

@Just00 współczuję tego co przechodzisz 🫂 Mam nadzieję, że w końcu poczujesz się lepiej <3 Cieszę się, że Sanco i prenatalne wyszły prawidłowe, kolejny kamień milowy za Wami 💪

@Ola8999 tak, rzeczywiście prawie że dzień po dniu jesteśmy wraz z @Runnerka 🤗 My połówkowe mamy dopiero na 20.10, chyba nie było terminów skoro tak późno, brałam już co było.

Ja zaczynam powoli wychodzić z tego Covida, więc jakiś ekspresowy był i w miarę łagodny. Jeszcze trochę chrypy zostało i nos trochę przytkany. Teraz tylko na mojego Męża przeszło i teraz on biedny leży w łóżku 🤷‍♀️

Mandi41, Ola8999 lubią tę wiadomość

Klinika nr 2 od 09.2024:

preg.png
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 13 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    @STARAczka - kciuki za kropeczki 🤞🏼🤞🏼 Niech się ładnie wgryzają i sprawią Ci miłą niespodziankę, mimo Twojego nastawienia ☺️

@Just - bardzo mi przykro, że tak dużo przechodzisz.. Kurczę, i w dodatku nie wiadomo, od czego to zależy: czemu jedna osoba czuje się dobrze, inna średnio, a u Ciebie to trwa już tak długo.. Ta noc, którą opisałaś, aż mnie przeraziła 😔 Życzę Ci dużo zdrowia i lepszego samopoczucia - oby wreszcie choć trochę odpuściło 🫂🍀🍀🍀

Witaj @Mandi! A biopsję planujesz robić prywatnie? Z tego, co wiem, trochę się czeka na wyniki, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaczynać stymulację zaraz po badaniach - o ile oczywiście wyjdą dobre i nie trzeba będzie leczyć ewentualnego zapalenia.

Czytałam gdzieś, że statystycznie po IVF rodzi się więcej chłopców. Nie wiem, gdzie tu logika, ale podobno tak jest 😅 Więc idziemy bardzo statystycznie - no, może pomijając fakt, że mamy tu też naturalsów 🤭

@Runnerka, @Ola - myślę, że świetnie sobie poradzicie z wyborem imion dla synków ☺️ Zobaczycie, jak zaczną się zachowywać w drugiej połowie ciąży, odkryjecie ich charakterki i wtedy imię samo się znajdzie 😁

Co do reklam - absolutnie się zgadzam. Czasem trafią mi się nawet bardzo nie miłe obrazki, które aż mnie przerażają. Ale wątpię, żeby tym sposobem skusili mnie na wykupienie subskrypcji 😄

Ide w piatek na usg endometriozy do Medicoveru i zapytam ile u nich ta biopsja i ile sie czeka. Jesli pobiora u mnie komorke :( to i tak mozliwe ze bede miec laparoskopie i wyciecie wodniaka, wiec ogolnie i tak nie w tym cyklu. Wiec ideolo byloby miec biopsje na cito bo spodziewam sie @ 23,24 wrzesnia. Ale co chwile wlasnie wychodzi ze cos mam, hashimoto.. dzis wynik homocysteiny 11.40 :(, nie wiem w ogole czy w takim razie podchodzic do stymulacji.. Masakra. Ciekawe co jeszcze mi wyjdzie..

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Hashimoto
    ❌Homocysteina 11,40
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Prolaktyna
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: 13 września, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Cześć @Mandi! Będziemy mocno trzymać kciuki za Ciebie i oby stymulacja dobrze poszła ✊✊✊🍀🍀🍀

Ja zaczynam powoli wychodzić z tego Covida, więc jakiś ekspresowy był i w miarę łagodny. Jeszcze trochę chrypy zostało i nos trochę przytkany. Teraz tylko na mojego Męża przeszło i teraz on biedny leży w łóżku 🤷‍♀️

Dziekuje bardzo i zycze zdrowka <3

Thoruviel lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Hashimoto
    ❌Homocysteina 11,40
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Prolaktyna
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ