X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kat84 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka mocne kciuki! 🤞🫶✊

👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
    👱🏼‍♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%

❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
    04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
    II IVF (z PGT-A) 10.25???
  • Thoruviel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LS wrote:
    No proszę.. właśnie słyszałam, że znowu się zaczyna kolejna fala.. zastanawiamy się nad szczepieniem.
    A jakie miałaś objawy? W każdym razie dobrze, że się czujesz lepiej. Dawaj znać, co powie lekarz. Zdrówka 🍀🍀🍀

Wiesz co, objawy wlasnie jak przeziębienie. We wtorek miałam ból głowy, katar, lekkie drapanie w gardle, chwilkę mialam 37,1, lekkie bóle mięśniowe. Poszłam do internisty, zaczęłam się leczyć domowymi sposobami i leżałam w łóżku. W środę już tylko katar pozostał i niewyspanie. Wczoraj mnie tknęło, zeby zrobić test, bo po pracy nie czułam za bardzo smaku i zapachu + w weekend mieliśmy jechać do rodziny z małym dzieckiem. To zrobiłam ten test 🤷🏼‍♀️ a dzisiaj to już w ogóle lepiej się czuje, nadal nos przytkany, trochę odkaszlnę, ale spałam lepiej. Gdyby nie test, to serio myślałabym że to przeziębienie. Na immunosupresji trzymało mnie 1,5 tygodnia i kiepsko się czułam.
    Jest jak jest, muszę mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, nie mogę nic więcej zrobić.

@STARAczka mocne kciuki ✊️✊️✊️🍀🍀🍀

Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
    -cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
    -allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞

Klinika nr 2 od 09.2024:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
    IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05.04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08.2024
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

preg.png
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Wiesz co, objawy wlasnie jak przeziębienie. We wtorek miałam ból głowy, katar, lekkie drapanie w gardle, chwilkę mialam 37,1, lekkie bóle mięśniowe. Poszłam do internisty, zaczęłam się leczyć domowymi sposobami i leżałam w łóżku. W środę już tylko katar pozostał i niewyspanie. Wczoraj mnie tknęło, zeby zrobić test, bo po pracy nie czułam za bardzo smaku i zapachu + w weekend mieliśmy jechać do rodziny z małym dzieckiem. To zrobiłam ten test 🤷🏼‍♀️ a dzisiaj to już w ogóle lepiej się czuje, nadal nos przytkany, trochę odkaszlnę, ale spałam lepiej. Gdyby nie test, to serio myślałabym że to przeziębienie. Na immunosupresji trzymało mnie 1,5 tygodnia i kiepsko się czułam.
    Jest jak jest, muszę mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, nie mogę nic więcej zrobić.

Po takich wpisach bałam się rano wstać i jechać na pociąg!😂 Śniło mi się, że dzień przed transferem zachorowałam i nie wiedziałam, co robić, a zarodki były już rozmrożone. Mój lekarz darł się na mnie, że pewnie "latałam z gołą dupą i się przeziębiłam". Nie wiem, skąd to słownictwo, bo on tak nie mówi😂. Na dodatek w tym śnie mój partner-przyszły mąż postanowił mnie rzucić i wyjechał zagranicę. A potem zadzwonili ze szpitala, że umarł mój tata... Boże, jak te leki (i lęki!) ryją banię!😱

Więc z tym optymistycznym akcentem wsiadłam do pociągu, żeby dowiedzieć się, że coś się stało i jest komunikacja zastępcza. Za "jakiś czas" podstawią autokary. Całe szczęście, że przezornie wsiadłam w pociąg o 5 rano😉. Podobno po tej komunikacji zastępczej nie wypuścili w trasę już nic, awaria.

Potem krew nie chciała lecieć przy pobraniu krwi na badanie progesteronu. Zadzwonił mój zakręcony partner i spytał, czy ma po mnie przyjechać po tej punkcji, bo to jednak pod znieczuleniem jest...😱 Ja go zaraz sama w kosmos teleportuję. Same cyrki, ten transfer nie może się udać!

Poszłam więc na megaserniczek i koktajl szpinakowy i wyczekuję pory transferu. Mam nadzieję, że chociaż lekarz dojechał i nic mi nie dolega😉.

Dziewczyny, kiedyś napiszę o tym książkę! O nas wszystkich! I dostanę za to Nobla! Ale najpierw jobla...

Ściskam Was mocno! Samych pozytywnych myśli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:41

LS lubi tę wiadomość

• STARAczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:

Bo takich wpisach bałam się rano wstać i jechać na pociąg!😂 Śniło mi się, że dzień przed transferem zachorowałam i nie wiedziałam, co robić, a zarodki były już rozmrożone. Mój lekarz darł się na mnie, że pewnie "latałam z gołą dupą i się przeziębiłam". Nie wiem, skąd to słownictwo, bo on tak nie mówi😂. Na dodatek w tym śnie mój partner-przyszły mąż postanowił mnie rzucić i wyjechał zagranicę. A potem zadzwonili ze szpitala, że umarł mój tata... Boże, jak te leki (i lęki!) ryją banię!😱

Więc z tym optymistycznym akcentem wsiadłam do pociągu, żeby dowiedzieć się, że coś się stało i jest komunikacja zastępcza. Za "jakiś czas" podstawią autokary. Całe szczęście, że przezornie wsiadłam w pociąg o 5 rano😉. Podobno po tej komunikacji zastępczej nie wypuścili w trasę już nic, awaria.

Potem krew nie chciała lecieć przy pobraniu krwi na badanie progesteronu. Zadzwonił mój zakręcony partner i spytał, czy ma po mnie przyjechać po tej punkcji, bo to jednak pod znieczuleniem jest...😱 Same cyrki, ten transfer nie może się udać!

Poszłam więc na megaserniczek i koktajl szpinakowy i wyczekuję pory transferu. Mam nadzieję, że chociaż lekarz dojechał i nic mu nie dolega😉.

Dziewczyny, kiedyś napiszę o tym książkę! O nas wszystkich! I dostanę za to Nobla! Ale najpierw jobla...

Ściskam Was mocno! Samych pozytywnych myśli!

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ