35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf przykro mi:(
Jot wiem, pamiętam. Ja już mam dużo mniejszą nadzieję niż przed tą ciążą. Po pierwszym poronieniu miałam dużą nadzieję i wierzyłam, że się uda. Udało się, ale dlaczego znowu to samo?... Teraz nadzieja dużo mniejsza, ale jeszcze jest...* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
Aszka wlasnie nie rozumiem pytan typu: a co zrobisz z psam jak zajdziesz w ciaze? No normalnie oddam do schroniska, bo juz nie beda potrzebne! Sa tepi i nie rozumieja ze zwierzak to czlonek rodziny i u mnie na rownych prawach z innymi jej czlonkami, a o wiele wazniejsze niz wszyscy znajomi razem wzieci
Margaret, ja mysle ze nam troche ciezej wyluzowac, bo jest presja czasu, co innego jakby sie mialo 20kilka lat
Ania wierze ze Ci jest coraz ciezej. Nawet nie ma takich slow ktore by Cie pocieszyly. Po prostu staraj sie jakos trzymac :*
Ja mam dzisiaj bardzo placzliwy dzien, chociaz myslalam , ze sie trzymam. Pewnie jeszcze bede ryczec jak T wroci z pracy.
Ale dalam rade zrobic kolejna czesc pracy z matmy, a zaraz robimy na szybko grilla i winko juz do mnie jedzie ze sklepu Jutro bedzie bol glowyaszka, Margaret.Se, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Aszka wlasnie nie rozumiem pytan typu: a co zrobisz z psam jak zajdziesz w ciaze? No normalnie oddam do schroniska, bo juz nie beda potrzebne! Sa tepi i nie rozumieja ze zwierzak to czlonek rodziny i u mnie na rownych prawach z innymi jej czlonkami, a o wiele wazniejsze niz wszyscy znajomi razem wzieci
Margaret, ja mysle ze nam troche ciezej wyluzowac, bo jest presja czasu, co innego jakby sie mialo 20kilka lat
Ania wierze ze Ci jest coraz ciezej. Nawet nie ma takich slow ktore by Cie pocieszyly. Po prostu staraj sie jakos trzymac :*
Ja mam dzisiaj bardzo placzliwy dzien, chociaz myslalam , ze sie trzymam. Pewnie jeszcze bede ryczec jak T wroci z pracy.
Ale dalam rade zrobic kolejna czesc pracy z matmy, a zaraz robimy na szybko grilla i winko juz do mnie jedzie ze sklepu Jutro bedzie bol glowy
Wlasnie a u mnie ta czworka z przodu to juz porazka prawie ehhh
Kochana a kto takie durne pytania zadaje o psa? Ja bym odpowiadala jeszcze durniejsza odpowuedzia ze uspie. Ludzie mozg gdzies po drodze gubia w swoim zyciu. Chcialabym psiaka i dzidzie i ehhhh koncze bo ...MoBo, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja sobie zapełniam czas planowaniem urlopu do którego zostało mi tylko 46 dni Ale powiem wam, że to działa,rozmyślam co mam wybrać z mojej opasłej szafy a nie czy mam objawy, czy jestem w ciąży czy nie jestem. Fajnie tak się odstresować
Nie przypuszczałam, że doświadczę tego tzw. "luzu" a jednakMargaret.Se, MoBo, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość
I will live my life!!!
-
Lore wrote:Ja sobie zapełniam czas planowaniem urlopu do którego zostało mi tylko 46 dni Ale powiem wam, że to działa,rozmyślam co mam wybrać z mojej opasłej szafy a nie czy mam objawy, czy jestem w ciąży czy nie jestem. Fajnie tak się odstresować
Nie przypuszczałam, że doświadczę tego tzw. "luzu" a jednak
To zazdroszczę tego luzu i tych zblizających się wakacji ja w tym roku juz miałam 4miesieczne wakacje heheh a teraz robota i niestety laby już brak -
Lore wrote:Połowa roku a ja mam cały urlop jeszcze, ciekawe kiedy będzie mi dane go wybrać
Ja idę za dwa tygodnie na urlop, ale trochę się go boję. Więcej wolnego czasu do rozmyślania...* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEltasz wrote:Jakby u mnie się udało , to od razu ide na L4. W pracy mam za dużo czynników ryzykownych. No i już tez mam ochotę odpocząć trochę od roboty
Eltasz, milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
przede wszystkim trzeba myśleć o swoim zdrowiu i samopoczuciu, także w takich sytuacjach L4 to podstawa. Co innego jak praca jest mało wymagająca i mało stresujaca (nie wiem czy są takie). Ale znam ludzi, którzy się nie przejmują i nie ulegają łatwo stresowi, ja z kolei jestem podatna na stres i szybko się denerwuję.
Myślcie przede wszystkim o sobie!
Co do zwierząt (sama mam zwierzyniec, tylko psa mi brakuje, bo od śmierci ostatniego jeszcze nie nabrałam siły na przybycie nowego) to nigdy nie słyszałam, żeby ktoś mówił o pozbyciu się psa, bo ciąża? Kot, słyszałam, chodzi o toksoplazmozę, ale tu nie chodzi o samego kota a jego odchody, więc ja zwyczajnie czyszczenie kuwety przekazałam mojemu. Uważać eż trzeba na jego ślinę i lepiej częściej myć ręce po zabawie z kotem. A tym można się też zarazić na wiele innych sposobów jak surowe mięso a nawet źle umyte jabłko! U mnie testy wyszły bardzo dobrze na szczęście.
Poza tym, dziecko lepiej się rozwija jak od małego ma styczność ze zwierzętami.
Ludzie tak mówią z niewiedzy mim zdaniem, albo zwykłej niechęci i zazdrości.Eltasz, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MoBo wrote:A ja bede pracowac do zasranej smierci + 3 miechy macierzynskiego
Moja siostra tak pracowała w dwóch ciążach. (w biurze) mówiła że stresy ogromne bo odpowiedzialna za jakies tam zamówienia na kupę kasy. Teraz to się wszystko odbija, ma jakąś depreche bidusia i siedzi na wolnym. Na moje szczęście przylatuje do PL z dzieciakami 30.06
MoBo, milka1, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eltasz