35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo wrote:Eeee to jaj jeszcze naprodukujesz
Tyko uwazaj z clomidem bo widzisz co sie u mnie dzieje
No ja jeszcze go nie brałam i oby mi nie przepisał tegoMoBo lubi tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Dziewczyny
Siknełam.....na teście wyszła druga blada kreska. Latałam po mieszkaniu żeby pod każdym źródłem światła ją porównać, nawet na balkonie byłam hehe i jest.
Na becie też byłam wyniki po 14,
Dziś 12 dni po iui, 14 dzień po pregnylu. Mam mętlik w głowie nie wiem czy znowu mnie test nie oszukuje ( cholerny z rossmama)Do @ 2 dni...
Kurwa ze tak powiem czad ale farciara, tak sie cieszemmmmmmmmmm czekamy teraz na wynik bety! juhuuuuuuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:29
Eltasz, MoBo lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:Margaret do pełnej diagnostyki jajnikowej sie robi AMH< FSH i LH. Dopiero po tym mozna cos stwierdzic. Czekam na relacje z wizyty u N.
Pewnie daje wtedy pełen obraz a LH miałam w grudniu 7,65 wiec tyz ok
faza folikularna 1,1-11,6 bo w tych dniach miałam robione
LH
Wykonanie:
badanie krwi, wykonuje się w 3 dc (łącznie z oznaczeniem FSH) w celu określenia rezerwy jajnikowej lub w okresie okołoowulacyjnym, aby sprawdzić rozwój pęcherzyków
Interpretacja:
2-5 dc wynik <75 pg/ml - niższy poziomjest lepszy do stymulacji, podwyższona wartość może świadczyć o obecności torbieli lub obniżającej się rezerwie jajnikowej
w okresie okołoowulacyjnym na jeden dojrzały pęcherzyk wartość estradiolu powinna wynosić >= 200 pg/ml
Do przeliczania: 1 pg/ml = 3,67 nmol/lWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:38
-
milka1 wrote:Maggie kochana, dlatego właśnie trzymaj głowę w górze, ponieważ nie masz medycznych przeciwskazań! Kwestia wyregulowania, może trochę uspokojenia psychiki, bo to też źle wpływa i często się zdarza, że pary u których niby wszystko ok, a dziecka nie ma, bo psychika się blokuje.
Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze wiem to!
Staram sie słonko trzymac ta juz za ciężka głowe w górze obys miała racje i Wy wszystkie dziewczynki moje kochane :* dobrze ze Was mamMoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEltasz wrote:Dziewczyny
Siknełam.....na teście wyszła druga blada kreska. Latałam po mieszkaniu żeby pod każdym źródłem światła ją porównać, nawet na balkonie byłam hehe i jest.
Dziś 12 dni po iui, 14 dzień po pregnylu. Mam mętlik w głowie nie wiem czy znowu mnie test nie oszukuje ( cholerny z rossmama)Do @ 2 dni...
Eltasz, wiem, że mówiłaś, że te z rossmana Ciebie oszukały, ale właśnie te mnie nigdy nie oszukały i potwierdziły mi mojego kropka.
Trzymam kciuki za betę!!!!!!!!!!!!!
Powiem nieskromnie - a nie mówiłam, że się za mną kolejki ustawiają ??? Jak się ruszyło !! dwa miechy - 4 ciąże!Eltasz, Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:Staram sie słonko trzymac ta juz za ciężka głowe w górze obys miała racje i Wy wszystkie dziewczynki moje kochane :* dobrze ze Was mam
Widziałaś co Ania ostatnio napisała, ta co zaszła w ciążę, po jakich przejściach, nowotworach, chemii - nie poddała się i jest w ciąży!
A pomyśl, może jeżeli będziesz chciała, oprócz kliniki pójść do psychologa, który potrafi postawić do pionu. Czasem jedna rozmowa wystarczy.
Ja chciałam iść - bo mój twierdził, że przez to, że się tak nakręcam i tylko o dziecku gadam to nic z tego nie będzie i chciał, żebym poszła do psychologa, i miałam iść, tylko,że się trafił ten miesiąc z awanturką co na straty spisałam i akurat wtedy wyszło.
Eltasz, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
milka1 wrote:Eltasz, wiem, że mówiłaś, że te z rossmana Ciebie oszukały, ale właśnie te mnie nigdy nie oszukały i potwierdziły mi mojego kropka.
Trzymam kciuki za betę!!!!!!!!!!!!!
Powiem nieskromnie - a nie mówiłam, że się za mną kolejki ustawiają ??? Jak się ruszyło !! dwa miechy - 4 ciąże!
Oby było ich najwiecej tzn kazda zaciążyła w odstepie paru miesiecy a potem bedziemy tylko pisac o objawach, która wiecej i czesciej wymiotuje hehehhehe nie wróć nie bedziemy wymiotować tylko cuper sie czuc hehehmilka1, MoBo lubią tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Dziewczyny
Ja pierdziuuuuu czekamy na bete!
zaciskam paluchy mocno mocnomilka1, Eltasz lubią tę wiadomość
-
milka1 wrote:Widziałaś co Ania ostatnio napisała, ta co zaszła w ciążę, po jakich przejściach, nowotworach, chemii - nie poddała się i jest w ciąży!
A pomyśl, może jeżeli będziesz chciała, oprócz kliniki pójść do psychologa, który potrafi postawić do pionu. Czasem jedna rozmowa wystarczy.
Ja chciałam iść - bo mój twierdził, że przez to, że się tak nakręcam i tylko o dziecku gadam to nic z tego nie będzie i chciał, żebym poszła do psychologa, i miałam iść, tylko,że się trafił ten miesiąc z awanturką co na straty spisałam i akurat wtedy wyszło.
No wiem ale zerknełam ze to Sylwia pisała, wiem wiem kochana i ona zasługuje na ta ciąże bardzo
Wiem czasami dobrze moze zrobic taka wizyta, widzisz los tak pokierował u Ciebie ze nie musisz juz zadnych lekarzy od psychy odwiedzaćMoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ma racje Milka zrób bete za dwa dni w dzień spodziewanej @
-
Dziewczynki jakie powinno byc endo w fazie lutealnej?
-
Eltasz wrote:Jak chodzę do laboratorium to panie załamują ręce takie mam fatalne żyły
Do dr sie nie dodzwoniłam jeszcze, pewnie każe powtórzyć tak jak mówicie za dwa dni. Ale czy tak długo po zastrzyku jeszcze się utrzymuje poziom? cholera już wie
To samo u mnie. Najpierw opukaja dwie rece, pozniej proba na lewej, a poczym nie moze jednak prawa
Daj znac jak sie dodzwonisz!Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Dziewczynki jakie powinno byc endo w fazie lutealnej?
Kotek nie wiem ile musi miec dokladnie w lutealnej ale w czasie okolo-owulacyjnym wszystko powyzej 8mm bedzie dobre a pozniej se troche urosnie.Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eltasz wrote:MoBo nie wiem już, liczę i liczę: 10 dni po podaniu 13, 11 dni po podaniu było 9,Co dzień o 4 jednostki powinien spaść,Dziś praktycznie nie powinno go już być??
No to sama widzisz, ze cos sie nie zgadza bo juz powinno go nie byc.
Milka ma racyje trza powtorzyc i tez patrzec czy test jutro np wyjdzie tez.Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość