X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy my nie mozemy zachodzic normalnie - tylko zawsze z emocjami O.o
    Juz tu sranie na testy prawie bylo, plusy-minusy, te co mowily ze temperatura niska i nic z tego w ciazy juz siedza :)
    Wiec sie Eltasz nie poddawaj!!!

Margaret.Se, milka1, Eltasz, aszka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Kotek nie wiem ile musi miec dokladnie w lutealnej ale w czasie okolo-owulacyjnym wszystko powyzej 8mm bedzie dobre a pozniej se troche urosnie.

Czyli jak okołoovulacyjnym powyzej 8mm to 3dpo ovu powinno byc o wiele wiecej, ciekawe ile ja mam dzisiaj endo, obym nie zapomniał się zapytać ;)

MoBo lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    To samo u mnie. Najpierw opukaja dwie rece, pozniej proba na lewej, a poczym nie moze jednak prawa :P

Daj znac jak sie dodzwonisz!

U mnie to zyły na wierzchu w jednej i drugiej rece, wiec tu problemu u mnie nie ma :)

milka1, MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też żyły na wierzchu - do wyboru do koloru ;-)

MoBo, Eltasz, Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Czyli jak okołoovulacyjnym powyzej 8mm to 3dpo ovu powinno byc o wiele wiecej, ciekawe ile ja mam dzisiaj endo, obym nie zapomniał się zapytać ;)

Nie bojaj bedzie ladne :)

Eltasz, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Pewnie daje wtedy pełen obraz a LH miałam w grudniu 7,65 wiec tyz ok
    faza folikularna 1,1-11,6 bo w tych dniach miałam robione

LH
    Wykonanie:
    badanie krwi, wykonuje się w 3 dc (łącznie z oznaczeniem FSH) w celu określenia rezerwy jajnikowej lub w okresie okołoowulacyjnym, aby sprawdzić rozwój pęcherzyków
    Interpretacja:
    2-5 dc wynik <75 pg/ml - niższy poziomjest lepszy do stymulacji, podwyższona wartość może świadczyć o obecności torbieli lub obniżającej się rezerwie jajnikowej
    w okresie okołoowulacyjnym na jeden dojrzały pęcherzyk wartość estradiolu powinna wynosić >= 200 pg/ml
    Do przeliczania: 1 pg/ml = 3,67 nmol/l
    stosunek wychodzi dobry lh do fsh, wg mnie 1.75 a widzisz i jeszcze mah i bedzie cacy :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Jak chodzę do laboratorium to panie załamują ręce takie mam fatalne żyły :P
    Do dr sie nie dodzwoniłam jeszcze, pewnie każe powtórzyć tak jak mówicie za dwa dni. Ale czy tak długo po zastrzyku jeszcze się utrzymuje poziom? cholera już wie
    eltasz powtórz za 48 godzin sie zobaczy, dobrze by było gdyby albo calkiem urosła albo całkiem spadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 16:15

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Czy my nie mozemy zachodzic normalnie - tylko zawsze z emocjami O.o
    Juz tu sranie na testy prawie bylo, plusy-minusy, te co mowily ze temperatura niska i nic z tego w ciazy juz siedza :)
    Wiec sie Eltasz nie poddawaj!!!
    ja na forum siedze juz z 2.5 roku to wiesz, swoje odbebniłam :D

Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja na forum siedze juz z 2.5 roku to wiesz, swoje odbebniłam :D

No dokladnie, latwe przypadki z nas nie sa i trza swoje odbebnic :)

aszka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mordeczki moje Kochane. W koncu wracam do zywych. Praca, napisana i oddana :D

Eltasz, ale wkurzajace to jest! Mam nadzieje, ze to ciaza a nie Pregnyl. Niestety trzeba poczekac cierpliwie na kolejna bete :(

Margaret, powodzenia na wizycie, mam nadzieje, ze jajka popekaly :D

Mobo, ale Ty masz piekna tempke! Z tego musi byc dzidzi :D

Aszka , ja wiem, ze troche cialka nie zaszkodzi, ale ja jestem szczupla tylko brzuch mam 'ciazowy'. To mnie wkurza, bo musze nosic ciuchy maskujace albo wciagac brzuch.

Sylwia bardzo mocno gratuluje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:02

milka1, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domku po wizycie. Doktor spodobał mi się, moze nie gaduła ale mówił na temat i nawet smiał sie troche :) był pod wielkim wrazeniem moich wykresów, ze notuje wszystko az mu sie micha cieszyła hehe:) endo 10mm, jajok prawy pekł a lewy śpał w tym cyklu i jeszcze wydzielina czy jaks błona hmm ze piekna ale zapomniałam o czym dokładnie mówił, w każdym bądz razie po badaniu usg byłam zachwycona do czasu... dał skierowanie na badania i jak poszlismy do pań w rejestracji bo jeszcze nasze wyniki musiały skserować to dowiedzielismy sie ile badani nasze bedą kosztowały wrrrr ja musze AMH zrobic to sppoko i inhibina B, mój morfologie nasienia i parametry i fargmentacja dna plemników, łacznie tysiac po pierwszej wizycie :( nawet teraz nie mamy zeby tyle wywalic od razu :( kazał przyjsc z wynikami miedzy 1-5dc nowego

MoBo lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja pierdziu, jakie koszty !!! A może Wasi rodzice mogli by wspomóc, wiesz, grosz do grosza...

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    o ja pierdziu, jakie koszty !!! A może Wasi rodzice mogli by wspomóc, wiesz, grosz do grosza...

Ja nie mam rodziców a mojego mama niestety nie moze pomóc finansowo

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Ja nie mam rodziców a mojego mama niestety nie moze pomóc finansowo

kurcze, szkoda, żeby teraz finanse stawały na drodze a na nfz nie da się takich badań zrobić? Tylko prywatnie?

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    kurcze, szkoda, żeby teraz finanse stawały na drodze a na nfz nie da się takich badań zrobić? Tylko prywatnie?

Nie mam pojecia, jutro zadzwonie jak sie dodzwonie do panstwowej kliniki niepłodnosci. Ja zrobie ta rezerwe bo i tak na nfz ona nie jest a to podstawa badanie i mój tą morfologie musi a te dna plemników teraz nie robimy i oby nie były potrzebne :(

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie smutaj Meggi, wszystko jest dobrze i będzie. To dzisiaj Ciebie tak dobiło, ale ja mam nadzieję, że uda się coś zrobić na nfz.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrgaret, niestety jak sie zacznie robic te badania, to ciagnie po kieszeni. Ja bym podzwonila po roznych labach i zobaczyla ile gdzie co kosztuje. Ceny bardzo sie roznia, wiec warto :)
    Ale super, ze jajko peklo i oby te badania nie byly juz potrzebne :*

milka1, Margaret.Se, Eltasz, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Jestem juz w domku po wizycie. Doktor spodobał mi się, moze nie gaduła ale mówił na temat i nawet smiał sie troche :) był pod wielkim wrazeniem moich wykresów, ze notuje wszystko az mu sie micha cieszyła hehe:) endo 10mm, jajok prawy pekł a lewy śpał w tym cyklu i jeszcze wydzielina czy jaks błona hmm ze piekna ale zapomniałam o czym dokładnie mówił, w każdym bądz razie po badaniu usg byłam zachwycona do czasu... dał skierowanie na badania i jak poszlismy do pań w rejestracji bo jeszcze nasze wyniki musiały skserować to dowiedzielismy sie ile badani nasze bedą kosztowały wrrrr ja musze AMH zrobic to sppoko i inhibina B, mój morfologie nasienia i parametry i fargmentacja dna plemników, łacznie tysiac po pierwszej wizycie :( nawet teraz nie mamy zeby tyle wywalic od razu :( kazał przyjsc z wynikami miedzy 1-5dc nowego
    margaret zrob AMH, to koszt około 150 zł mozna znalezc w wawie. Wiem ze cmp med na Ursynowie w soboty ma znizki na wszystkie chyba badania do 50% ale nasienia nie robia. Nasienie zrob w klinice ale podstawowe, jak wyjdzie zaburzone to wtedy zrobisz z morfologia. Nasienie podstawowe około 120, a reszte badan zrobisz po znizkach podaje Ci link http://cmp.med.pl/pl/opieka-dla-ciebie/cennik i na ursynowie w sobote jest 50% taniej. Tam sobie masz wyniki online:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:04

MoBo, Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Wam pisałam ale ja wydałam na wszystko z 15 tysiecy. Spłacamy teraz pozyczke niestety.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret dobre wieści o jajcu i endo tez super :)
    Dobrze ze mam fajne wrażenie o lekarzu bo to zawsze pomaga we współpracy.
    Koszty faktycznie wysokie ale widzę, że Aszka juz super interes znalazła :)

milka1, aszka, Margaret.Se, Eltasz lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ