35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy my nie mozemy zachodzic normalnie - tylko zawsze z emocjami
Juz tu sranie na testy prawie bylo, plusy-minusy, te co mowily ze temperatura niska i nic z tego w ciazy juz siedza
Wiec sie Eltasz nie poddawaj!!!Margaret.Se, milka1, Eltasz, aszka lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Kotek nie wiem ile musi miec dokladnie w lutealnej ale w czasie okolo-owulacyjnym wszystko powyzej 8mm bedzie dobre a pozniej se troche urosnie.
Czyli jak okołoovulacyjnym powyzej 8mm to 3dpo ovu powinno byc o wiele wiecej, ciekawe ile ja mam dzisiaj endo, obym nie zapomniał się zapytaćMoBo lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:To samo u mnie. Najpierw opukaja dwie rece, pozniej proba na lewej, a poczym nie moze jednak prawa
Daj znac jak sie dodzwonisz!
U mnie to zyły na wierzchu w jednej i drugiej rece, wiec tu problemu u mnie nie mamilka1, MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Margaret.Se wrote:Czyli jak okołoovulacyjnym powyzej 8mm to 3dpo ovu powinno byc o wiele wiecej, ciekawe ile ja mam dzisiaj endo, obym nie zapomniał się zapytać
Nie bojaj bedzie ladneEltasz, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:Pewnie daje wtedy pełen obraz a LH miałam w grudniu 7,65 wiec tyz ok
faza folikularna 1,1-11,6 bo w tych dniach miałam robione
LH
Wykonanie:
badanie krwi, wykonuje się w 3 dc (łącznie z oznaczeniem FSH) w celu określenia rezerwy jajnikowej lub w okresie okołoowulacyjnym, aby sprawdzić rozwój pęcherzyków
Interpretacja:
2-5 dc wynik <75 pg/ml - niższy poziomjest lepszy do stymulacji, podwyższona wartość może świadczyć o obecności torbieli lub obniżającej się rezerwie jajnikowej
w okresie okołoowulacyjnym na jeden dojrzały pęcherzyk wartość estradiolu powinna wynosić >= 200 pg/ml
Do przeliczania: 1 pg/ml = 3,67 nmol/lMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEltasz wrote:Jak chodzę do laboratorium to panie załamują ręce takie mam fatalne żyły
Do dr sie nie dodzwoniłam jeszcze, pewnie każe powtórzyć tak jak mówicie za dwa dni. Ale czy tak długo po zastrzyku jeszcze się utrzymuje poziom? cholera już wieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 16:15
MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:Czy my nie mozemy zachodzic normalnie - tylko zawsze z emocjami
Juz tu sranie na testy prawie bylo, plusy-minusy, te co mowily ze temperatura niska i nic z tego w ciazy juz siedza
Wiec sie Eltasz nie poddawaj!!!Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
-
Hej Mordeczki moje Kochane. W koncu wracam do zywych. Praca, napisana i oddana
Eltasz, ale wkurzajace to jest! Mam nadzieje, ze to ciaza a nie Pregnyl. Niestety trzeba poczekac cierpliwie na kolejna bete
Margaret, powodzenia na wizycie, mam nadzieje, ze jajka popekaly
Mobo, ale Ty masz piekna tempke! Z tego musi byc dzidzi
Aszka , ja wiem, ze troche cialka nie zaszkodzi, ale ja jestem szczupla tylko brzuch mam 'ciazowy'. To mnie wkurza, bo musze nosic ciuchy maskujace albo wciagac brzuch.
Sylwia bardzo mocno gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:02
milka1, aszka lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jestem juz w domku po wizycie. Doktor spodobał mi się, moze nie gaduła ale mówił na temat i nawet smiał sie troche był pod wielkim wrazeniem moich wykresów, ze notuje wszystko az mu sie micha cieszyła hehe:) endo 10mm, jajok prawy pekł a lewy śpał w tym cyklu i jeszcze wydzielina czy jaks błona hmm ze piekna ale zapomniałam o czym dokładnie mówił, w każdym bądz razie po badaniu usg byłam zachwycona do czasu... dał skierowanie na badania i jak poszlismy do pań w rejestracji bo jeszcze nasze wyniki musiały skserować to dowiedzielismy sie ile badani nasze bedą kosztowały wrrrr ja musze AMH zrobic to sppoko i inhibina B, mój morfologie nasienia i parametry i fargmentacja dna plemników, łacznie tysiac po pierwszej wizycie nawet teraz nie mamy zeby tyle wywalic od razu kazał przyjsc z wynikami miedzy 1-5dc nowego
MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
milka1 wrote:o ja pierdziu, jakie koszty !!! A może Wasi rodzice mogli by wspomóc, wiesz, grosz do grosza...
Ja nie mam rodziców a mojego mama niestety nie moze pomóc finansowo -
nick nieaktualny
-
milka1 wrote:kurcze, szkoda, żeby teraz finanse stawały na drodze a na nfz nie da się takich badań zrobić? Tylko prywatnie?
Nie mam pojecia, jutro zadzwonie jak sie dodzwonie do panstwowej kliniki niepłodnosci. Ja zrobie ta rezerwe bo i tak na nfz ona nie jest a to podstawa badanie i mój tą morfologie musi a te dna plemników teraz nie robimy i oby nie były potrzebne -
nick nieaktualny
-
Mrgaret, niestety jak sie zacznie robic te badania, to ciagnie po kieszeni. Ja bym podzwonila po roznych labach i zobaczyla ile gdzie co kosztuje. Ceny bardzo sie roznia, wiec warto
Ale super, ze jajko peklo i oby te badania nie byly juz potrzebne :*milka1, Margaret.Se, Eltasz, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:Jestem juz w domku po wizycie. Doktor spodobał mi się, moze nie gaduła ale mówił na temat i nawet smiał sie troche był pod wielkim wrazeniem moich wykresów, ze notuje wszystko az mu sie micha cieszyła hehe:) endo 10mm, jajok prawy pekł a lewy śpał w tym cyklu i jeszcze wydzielina czy jaks błona hmm ze piekna ale zapomniałam o czym dokładnie mówił, w każdym bądz razie po badaniu usg byłam zachwycona do czasu... dał skierowanie na badania i jak poszlismy do pań w rejestracji bo jeszcze nasze wyniki musiały skserować to dowiedzielismy sie ile badani nasze bedą kosztowały wrrrr ja musze AMH zrobic to sppoko i inhibina B, mój morfologie nasienia i parametry i fargmentacja dna plemników, łacznie tysiac po pierwszej wizycie nawet teraz nie mamy zeby tyle wywalic od razu kazał przyjsc z wynikami miedzy 1-5dc nowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:04
MoBo, Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Margaret dobre wieści o jajcu i endo tez super
Dobrze ze mam fajne wrażenie o lekarzu bo to zawsze pomaga we współpracy.
Koszty faktycznie wysokie ale widzę, że Aszka juz super interes znalazłamilka1, aszka, Margaret.Se, Eltasz lubią tę wiadomość