X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, dzwoniłam do tej kliniki co ma ten rabat i niestety amh nie wchodzi na te 50% :( musze isc normalnie do naszej kliniki

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aszka, dzwoniłam do tej kliniki co ma ten rabat i niestety amh nie wchodzi na te 50% :( musze isc normalnie do naszej kliniki

dupa dupa!

Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    dupa dupa!

Dupa i do tego blada jak skurczybyk, co zrobic :(

MoBo lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    heheh mówiłam Ci że jestem wyjatkowa ;) hehehhe
    Ja tak mam, że czytam cos ale tylko pierwsze litery w słowie a reszte sobie sama dopisuje hehehhe i dlatego czesto takie głupoty mi wychodzą, to pewnie stąd że jestem marzycielką :P

marzycielka co buja w chmurach :-)

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    o lipa :/ widzisz ciagna w Wawie do oporu jednak mimo znizek. Moze w tej diagnostyce sprobuj.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miski :*

Eltasz, no jakos jeszcze nie spalam, to dopiero po 23 bylo :P
    Robilas dzis testa?

Aszka Ty nastepna jestes zakrecona, ale w Twoim przyoadku to zrozumiale :D

Margaret, ja tez tak mam, czytam cos, potem jeszcze raz i jeszcze raz i ciagle widze ta wersje ktora tylko ja chce :P Dopiero pozniej sie okazuje, ze to bylo calkiem co innego ;)
    Szkoda,ze na to AMH nie ma znizki. A dzwonilas do innych labow?

Milka jak sie czujesz?

Mobo a co u Ciebie? Jak zycie samotnej kobiety? Kiedy Twoj wraca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:54

MoBo lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

A niech juz wraca bo jestem wymeczona :) Bedzie w piatem jakos rano.

U mnie zycie towarzyskie kwitnie:
    w poniedzialek kolezanki
    wczoraj skype -mama, siostra, siostrzenica (matko juz 22 lata) i ja- wszystkie w innych miejscach a gadalysmy na raz - dzieki skype za ten wynalazek :)
    dzis mam umowiona linie telefoniczna z kolezanka przed spotkaniem z inna u mnie :P koniec wina dzis nie pije!
    czwartek ide bawic dzieci bo znow inna kolezanka ma dentyste

Wiec jak widzisz przychodze do pracy odpoczac :) hahahhaha

She Wolf, milka1, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A niech juz wraca bo jestem wymeczona :) Bedzie w piatem jakos rano.

U mnie zycie towarzyskie kwitnie:
    w poniedzialek kolezanki
    wczoraj skype -mama, siostra, siostrzenica (matko juz 22 lata) i ja- wszystkie w innych miejscach a gadalysmy na raz - dzieki skype za ten wynalazek :)
    dzis mam umowiona linie telefoniczna z kolezanka przed spotkaniem z inna u mnie :P koniec wina dzis nie pije!
    czwartek ide bawic dzieci bo znow inna kolezanka ma dentyste

Wiec jak widzisz przychodze do pracy odpoczac :) hahahhaha

No popatrz, a ja myslalam, ze sie smutasz bez niego sama pod kodra :P
    Szalej, szalej, bo kiedy jak nie teraz? :D

Kurcze, wyslalam skarge do szpitala w piatek i do dzis nikt sie nie odezwal. Konkretna zlewka. Dzis wyslalam kolejnego maila. Moze jak bede ich nekala co kilka dni, to rusza dupy ;)

milka1, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej Miski :*

Eltasz, no jakos jeszcze nie spalam, to dopiero po 23 bylo :P
    Robilas dzis testa?

Aszka Ty nastepna jestes zakrecona, ale w Twoim przyoadku to zrozumiale :D

Margaret, ja tez tak mam, czytam cos, potem jeszcze raz i jeszcze raz i ciagle widze ta wersje ktora tylko ja chce :P Dopiero pozniej sie okazuje, ze to bylo calkiem co innego ;)
    Szkoda,ze na to AMH nie ma znizki. A dzwonilas do innych labow?

Milka jak sie czujesz?

A podziękował, dobrze nawet, ale teraz szczerze mówię - w życiu się tak nie stresowałam jak przez ostatnie dwa dni. Pomimo, że wmawiałam sobie, spokojnie, myśl o kropku ale jak się czeka na wyniki m/in z hiv to kuźwa człowiekowi różne głupoty do głowy przychodzą. Jeszcze jak się doczytałam, że kobietom w ciąży zdarzają się wyniki fałszywie dodatnie, to myślałam, ze zwariuje. Noc nieprzespana, łzy, mój się pyta, czy mam powody, ja na to, kotku jedyny nie byłeś to chyba wiesz a z kim poprzednicy sypiali, to przecież na 100% się nie dowiesz! No, ale mam ten koszmar za sobą... teraz wszystko schodzi ze mnie i chyba pójdę spać :-) Normalnie to bym się chyba dzisiaj upiła, ale nie mogę :-) uff...

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    No popatrz, a ja myslalam, ze sie smutasz bez niego sama pod kodra :P
    Szalej, szalej, bo kiedy jak nie teraz? :D

Kurcze, wyslalam skarge do szpitala w piatek i do dzis nikt sie nie odezwal. Konkretna zlewka. Dzis wyslalam kolejnego maila. Moze jak bede ich nekala co kilka dni, to rusza dupy ;)

He, odezwą się, ja pamiętam, że w Dublinie jak mieszkałam, to się dodatkowo ubezpieczałam w VH1 i miały być zwroty do np 50 % za wizytę u GP albo np. dentystę (zaleznie od specjalizacji) Miałam chirurgicznie usuwane ósemki, ale w Polsce, bo akurat przyjechałam na wielkanoc. Wzięłam więc rachunki i wysłałam do Vh1 ( na zasadzie zwrócą albo nie, bo nie wiedziałam, czy koszty leczenia za granicą wchodzą w grę) wybuliłam prawie 600 pln więc fajnie gdyby coś zwrócili.
    Ale, ale przyszedł list, w środku czek, ale się ucieszyłam, a na czeku ile? 1 euro. Poważnie 1 euro. Wysmarowałam im takiego maila, że mogliby się już nie ośmieszać z wysyłaniem takich czeków, albo zwracają konkretnie albo wogóle i nie po to płacę im miesięcznie 70 euro, żeby sobie ze mnie żarty robili. Po kilku dniach, czek na 50 euro i przeprosiny.

Ale co do UK, to się dziwię, mieszkałam też pod Londynem i fantastyczna opieka. Byłam u GP (guzek w piersi) od razu skierowanie do szpitala na dodatkowe badania i biopsję, kontakt ze szpitalem fantastyczny, potwierdzali wizytę mailem i telefonicznie, w terminie w szpitalu usg, badania i od razu biopsja (oczywiście siedziałam i czekałam w kolejkach ale wszystko w 1 dzień załatwione) potem termin wyników też potwierdzony i naprawdę ja byłam pod wrażeniem opieki.
    A byłam w King George Hospital w Londynie.

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tos jakies szczescie miala Milka :)

Raczej sie czeka na wizyty dluuugooo i nie chca wysylac bo oszczedzaja kase.

A mi przy dretwieniu twarzy i glowy nawet na badanie krwi nie wyslali :(

She Wolf lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello
    zwalniam kolejeczkę :P
    Margaret ,MoBo, She Wolf liczymy na Was dziewczyny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 15:07

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, nie dziwie sie ze sie stresowalas, bo w tych czasach wszystko jest mozliwe. Mi tez robili hiv, rutynowo i myslalam ze sie przekrece jak czekalam na wynik. Na szczescie wszystko ok.
    Co do leczenia tutaj, to fakt, jak jest podejrzenie nowotworu to wszystko szybko idzie, ale na inne badania czy wizyty, ktore nie sa pilne (jak zajscie w ciaze), trzeba swoje odczekac.

Mobo mi tu zajelo jakies dwa lata zdiagnozowanie cysty w kosci stopy, ktora byla bardzo bolesna. Ale ze moj przypadej jest odosobniony i nawet nie podejrzewali ze to moge miec, to odwlekali badania, mialam fizjo, jakies porady cwiczen (ktore sama malam sobie znalezc w sieci), jakies diagnozy, ze to miesnie, a potem ze taka mam budowe kolana i to od tego itp. Dobrze, ze nie stosowalam sie do ich zalecen i nie robilam cwiczen, bo bym tylko sobie zaszkodzila. Dopiero jak trafilam do jakiegos profesora, to stwierdzil ze to cysta, ale tak niefortunnie umiejscowiona, ze sprawia bol przy wiekszym wysilku. Chcieli operowac, ale ja sie chcialam zastanowic i jakos mnie do tego nie ciagnie. Na razie mniej boli jak nie pracuje, wiec wole tego nie ruszac.

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    hello

Kochana nie! Ja sie nie zgadzam! Jak to?

MoBo lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee tam będe walczyć w lipcu :D :D

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jutro @ przyjdzie to jak dr wystymuluje mnie znowu ( jak się ta dziadowska torbiel wchłonie) to 8.07 mam kolejna owulacje :D a potem jademy na urlop i nie będę się już tak stresować ;)

milka1 lubi tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    eeee tam będe walczyć w lipcu :D :D

Ja juz Ci opsmarowalam przeklenstwami wykres :/

Tak trzymaj Eltasz!
    Szkoda wiadomo i smutasno mi za Ciebie, ale walczyc trza dalej!

Eltasz, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w lipcu żadnych temp, przynajmniej na urlopie :D

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    hello

ej, no!

Powiem tak, nie po to trafiłam ostatnio na pole dosłownie zalane bocianami, żebyście nie stawały w kolejce! Trafiliśmy z moim w weekend jadąc za miasto na łąkę gdzie prawie 20 bocianów naliczyam. W życiu czegoś takiego nie widziałam, więc jestem pewna, że kolejka się wydłuży już zaraz za chwilkę!

Kurcze no, tupię za Was nóżką cały czas!

Eltasz, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Tos jakies szczescie miala Milka :)

Raczej sie czeka na wizyty dluuugooo i nie chca wysylac bo oszczedzaja kase.

A mi przy dretwieniu twarzy i glowy nawet na badanie krwi nie wyslali :(

JA w UK tylko z tym przypadkiem byłam, więc nie mam porównania. Ale z tego co piszecie, to faktycznie nie jest lekko.
    Ja się cieszę, że nie musiałam korzystać w Irlandii, bo tam za wsystkie wizyty u lekarzy się płaci. Wizyta u GP (jeszcze kilka lat temu jak tam mieszkałam) kosztowała ok 60 euro. O specjalistach się nie wypowiem.

Teraz mam dobrze bo mam abonament(dzięki firmie mojego) w prywatnej klinice i wszystkich specjalistów mam gratis. Prowadzenie ciąży teraz też, wszystkie badania za free (no oczywiście płaci się za abonament, ale przy tylu wizytach ile musiałam odbębnić i badaniach, to już dawno się zwróciło ;-))

Eltasz, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ