35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Aszka, dzwoniłam do tej kliniki co ma ten rabat i niestety amh nie wchodzi na te 50% musze isc normalnie do naszej kliniki
-
MoBo wrote:dupa dupa!
Dupa i do tego blada jak skurczybyk, co zrobicMoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:heheh mówiłam Ci że jestem wyjatkowa hehehhe
Ja tak mam, że czytam cos ale tylko pierwsze litery w słowie a reszte sobie sama dopisuje hehehhe i dlatego czesto takie głupoty mi wychodzą, to pewnie stąd że jestem marzycielką
marzycielka co buja w chmurachMoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Miski :*
Eltasz, no jakos jeszcze nie spalam, to dopiero po 23 bylo
Robilas dzis testa?
Aszka Ty nastepna jestes zakrecona, ale w Twoim przyoadku to zrozumiale
Margaret, ja tez tak mam, czytam cos, potem jeszcze raz i jeszcze raz i ciagle widze ta wersje ktora tylko ja chce Dopiero pozniej sie okazuje, ze to bylo calkiem co innego
Szkoda,ze na to AMH nie ma znizki. A dzwonilas do innych labow?
Milka jak sie czujesz?
Mobo a co u Ciebie? Jak zycie samotnej kobiety? Kiedy Twoj wraca?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:54
MoBo lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Mobo a co u Ciebie? Jak zycie samotnej kobiety? Kiedy Twoj wraca?
A niech juz wraca bo jestem wymeczona Bedzie w piatem jakos rano.
U mnie zycie towarzyskie kwitnie:
w poniedzialek kolezanki
wczoraj skype -mama, siostra, siostrzenica (matko juz 22 lata) i ja- wszystkie w innych miejscach a gadalysmy na raz - dzieki skype za ten wynalazek
dzis mam umowiona linie telefoniczna z kolezanka przed spotkaniem z inna u mnie koniec wina dzis nie pije!
czwartek ide bawic dzieci bo znow inna kolezanka ma dentyste
Wiec jak widzisz przychodze do pracy odpoczac hahahhaha
She Wolf, milka1, aszka lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:A niech juz wraca bo jestem wymeczona Bedzie w piatem jakos rano.
U mnie zycie towarzyskie kwitnie:
w poniedzialek kolezanki
wczoraj skype -mama, siostra, siostrzenica (matko juz 22 lata) i ja- wszystkie w innych miejscach a gadalysmy na raz - dzieki skype za ten wynalazek
dzis mam umowiona linie telefoniczna z kolezanka przed spotkaniem z inna u mnie koniec wina dzis nie pije!
czwartek ide bawic dzieci bo znow inna kolezanka ma dentyste
Wiec jak widzisz przychodze do pracy odpoczac hahahhaha
No popatrz, a ja myslalam, ze sie smutasz bez niego sama pod kodra
Szalej, szalej, bo kiedy jak nie teraz?
Kurcze, wyslalam skarge do szpitala w piatek i do dzis nikt sie nie odezwal. Konkretna zlewka. Dzis wyslalam kolejnego maila. Moze jak bede ich nekala co kilka dni, to rusza dupymilka1, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Hej Miski :*
Eltasz, no jakos jeszcze nie spalam, to dopiero po 23 bylo
Robilas dzis testa?
Aszka Ty nastepna jestes zakrecona, ale w Twoim przyoadku to zrozumiale
Margaret, ja tez tak mam, czytam cos, potem jeszcze raz i jeszcze raz i ciagle widze ta wersje ktora tylko ja chce Dopiero pozniej sie okazuje, ze to bylo calkiem co innego
Szkoda,ze na to AMH nie ma znizki. A dzwonilas do innych labow?
Milka jak sie czujesz?
Mobo a co u Ciebie? Jak zycie samotnej kobiety? Kiedy Twoj wraca?
A podziękował, dobrze nawet, ale teraz szczerze mówię - w życiu się tak nie stresowałam jak przez ostatnie dwa dni. Pomimo, że wmawiałam sobie, spokojnie, myśl o kropku ale jak się czeka na wyniki m/in z hiv to kuźwa człowiekowi różne głupoty do głowy przychodzą. Jeszcze jak się doczytałam, że kobietom w ciąży zdarzają się wyniki fałszywie dodatnie, to myślałam, ze zwariuje. Noc nieprzespana, łzy, mój się pyta, czy mam powody, ja na to, kotku jedyny nie byłeś to chyba wiesz a z kim poprzednicy sypiali, to przecież na 100% się nie dowiesz! No, ale mam ten koszmar za sobą... teraz wszystko schodzi ze mnie i chyba pójdę spać Normalnie to bym się chyba dzisiaj upiła, ale nie mogę uff...MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:No popatrz, a ja myslalam, ze sie smutasz bez niego sama pod kodra
Szalej, szalej, bo kiedy jak nie teraz?
Kurcze, wyslalam skarge do szpitala w piatek i do dzis nikt sie nie odezwal. Konkretna zlewka. Dzis wyslalam kolejnego maila. Moze jak bede ich nekala co kilka dni, to rusza dupy
He, odezwą się, ja pamiętam, że w Dublinie jak mieszkałam, to się dodatkowo ubezpieczałam w VH1 i miały być zwroty do np 50 % za wizytę u GP albo np. dentystę (zaleznie od specjalizacji) Miałam chirurgicznie usuwane ósemki, ale w Polsce, bo akurat przyjechałam na wielkanoc. Wzięłam więc rachunki i wysłałam do Vh1 ( na zasadzie zwrócą albo nie, bo nie wiedziałam, czy koszty leczenia za granicą wchodzą w grę) wybuliłam prawie 600 pln więc fajnie gdyby coś zwrócili.
Ale, ale przyszedł list, w środku czek, ale się ucieszyłam, a na czeku ile? 1 euro. Poważnie 1 euro. Wysmarowałam im takiego maila, że mogliby się już nie ośmieszać z wysyłaniem takich czeków, albo zwracają konkretnie albo wogóle i nie po to płacę im miesięcznie 70 euro, żeby sobie ze mnie żarty robili. Po kilku dniach, czek na 50 euro i przeprosiny.
Ale co do UK, to się dziwię, mieszkałam też pod Londynem i fantastyczna opieka. Byłam u GP (guzek w piersi) od razu skierowanie do szpitala na dodatkowe badania i biopsję, kontakt ze szpitalem fantastyczny, potwierdzali wizytę mailem i telefonicznie, w terminie w szpitalu usg, badania i od razu biopsja (oczywiście siedziałam i czekałam w kolejkach ale wszystko w 1 dzień załatwione) potem termin wyników też potwierdzony i naprawdę ja byłam pod wrażeniem opieki.
A byłam w King George Hospital w Londynie.MoBo lubi tę wiadomość
-
Milka, nie dziwie sie ze sie stresowalas, bo w tych czasach wszystko jest mozliwe. Mi tez robili hiv, rutynowo i myslalam ze sie przekrece jak czekalam na wynik. Na szczescie wszystko ok.
Co do leczenia tutaj, to fakt, jak jest podejrzenie nowotworu to wszystko szybko idzie, ale na inne badania czy wizyty, ktore nie sa pilne (jak zajscie w ciaze), trzeba swoje odczekac.
Mobo mi tu zajelo jakies dwa lata zdiagnozowanie cysty w kosci stopy, ktora byla bardzo bolesna. Ale ze moj przypadej jest odosobniony i nawet nie podejrzewali ze to moge miec, to odwlekali badania, mialam fizjo, jakies porady cwiczen (ktore sama malam sobie znalezc w sieci), jakies diagnozy, ze to miesnie, a potem ze taka mam budowe kolana i to od tego itp. Dobrze, ze nie stosowalam sie do ich zalecen i nie robilam cwiczen, bo bym tylko sobie zaszkodzila. Dopiero jak trafilam do jakiegos profesora, to stwierdzil ze to cysta, ale tak niefortunnie umiejscowiona, ze sprawia bol przy wiekszym wysilku. Chcieli operowac, ale ja sie chcialam zastanowic i jakos mnie do tego nie ciagnie. Na razie mniej boli jak nie pracuje, wiec wole tego nie ruszac.MoBo, milka1 lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
Eltasz wrote:hello
zwalniam kolejeczkę
Margaret ,MoBo, She Wolf liczymy na Was dziewczyny
Kochana nie! Ja sie nie zgadzam! Jak to?MoBo lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyEltasz wrote:hello
zwalniam kolejeczkę
Margaret ,MoBo, She Wolf liczymy na Was dziewczyny
ej, no!
Powiem tak, nie po to trafiłam ostatnio na pole dosłownie zalane bocianami, żebyście nie stawały w kolejce! Trafiliśmy z moim w weekend jadąc za miasto na łąkę gdzie prawie 20 bocianów naliczyam. W życiu czegoś takiego nie widziałam, więc jestem pewna, że kolejka się wydłuży już zaraz za chwilkę!
Kurcze no, tupię za Was nóżką cały czas!Eltasz, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:Tos jakies szczescie miala Milka
Raczej sie czeka na wizyty dluuugooo i nie chca wysylac bo oszczedzaja kase.
A mi przy dretwieniu twarzy i glowy nawet na badanie krwi nie wyslali
JA w UK tylko z tym przypadkiem byłam, więc nie mam porównania. Ale z tego co piszecie, to faktycznie nie jest lekko.
Ja się cieszę, że nie musiałam korzystać w Irlandii, bo tam za wsystkie wizyty u lekarzy się płaci. Wizyta u GP (jeszcze kilka lat temu jak tam mieszkałam) kosztowała ok 60 euro. O specjalistach się nie wypowiem.
Teraz mam dobrze bo mam abonament(dzięki firmie mojego) w prywatnej klinice i wszystkich specjalistów mam gratis. Prowadzenie ciąży teraz też, wszystkie badania za free (no oczywiście płaci się za abonament, ale przy tylu wizytach ile musiałam odbębnić i badaniach, to już dawno się zwróciło )
Eltasz, MoBo, aszka lubią tę wiadomość