X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo a o czym Ty mówisz, jakieś zaćmienie ciążowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie towarzyszki niedoli
    ujawniam się, staramy się od dwóch lat, męża poznałam późno
    ze względu na czterdzieche coraz częściej myśle o in vitro, niestety to kupa kaski
    wspieram Was wszystkie

milka1, aszka, MoBo, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka i ja spróbuje Twojego patentu

milka1, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana witaj. Nie lam sie zobacz co tu sie u nas dzieje. Dziewczyny zachodza, niewazne czy maja 35 czy 40 lat :P

Lore, milka1, Asana, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaa, to MoBo Ciebie przyczaiła :-) proszę korzystać ile wlezie, mam nadzieję, że na efekty nie trzeba będzie długo czekać :-) kolejka ciążowa u nas się ładna ustawia, więc czekamy na kolejne zaciążone :-)

Witamy, trzymamy kciuki! Porad i wsparcia tu dostatek. NA fachowe porady można liczyć przede wszystkim u Aszki i MoBo :-)

Asana, Lore, aszka, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    Witajcie towarzyszki niedoli
    ujawniam się, staramy się od dwóch lat, męża poznałam późno
    ze względu na czterdzieche coraz częściej myśle o in vitro, niestety to kupa kaski
    wspieram Was wszystkie
    witaj :) a jakies badania macie zrobione?

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    MoBo a o czym Ty mówisz, jakieś zaćmienie ciążowe?

Jakie zacmienie :P

Widze ze jakas nowa duszyczka lubi nasze posty :P

aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Witamy, trzymamy kciuki! Porad i wsparcia tu dostatek. NA fachowe porady można liczyć przede wszystkim u Aszki i MoBo :-)

No to se polecialas teraz :P usmialam sie na calego :)

Ja poprawie milke na fachowe porady Aszki zawsze mozna liczyc :)

aszka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    No wlasnie ja ostatnio malo co czuje i zaczynam sie denerwowac ze wizyta dopiero za tydzien a jeszcze serduszka nie widzialam. Moj mi mowi zobacz jak zle sie czulas az musialas usiasc na lawce to bylo ci niedobrze. No fakt ale to bylo w zeszlym tygodniu :) hehe
    spokojnie, zobaczysz i sie zakochasz :)

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana witaj :)

Razem razniej i wygadac sie tez dzies trzeba :P

aszka, milka1, She Wolf, Eltasz lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No to se polecialas teraz :P usmialam sie na calego :)

Ja poprawie milke na fachowe porady Aszki zawsze mozna liczyc :)

no co, co? Nie znam nikogo, kto wie tyle rzeczy na temat ziół ! Kurcze, weź tu człowieku komplement walnij to jeszcze źle ;-) i się wypiera, nie, nie fachowe to tylko u Aszki ;-)

She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, u nas taka okropna pogoda, ze mam wlaczone ogrzewanie i siedze pod kocem :( Nauka mi nie wchodzi, bo spac mi sie chce :( Takie oto mamy piekne lato tej jesieni :P

MoBo lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jot Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja dziś od 7 mam taką gonitwę że masakra. Właśnie znalazłam chwilkę, i już szybko piszę co u mnie :) No więc, okresu jak nie było tak nie ma :). Jestem tyle co podekscytowana co przerażona...jutro mam wieczorem wizytę u gina. Ale nie wiem czy zrobię podejście do usg, bo to dopiero będzie 4t + 2 d:).
    Nie zrobiłam testu...chcę jeszcze poczekać z dwa, trzy dni.

Witaj Asana !

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Dziewczynki, ja dziś od 7 mam taką gonitwę że masakra. Właśnie znalazłam chwilkę, i już szybko piszę co u mnie :) No więc, okresu jak nie było tak nie ma :). Jestem tyle co podekscytowana co przerażona...jutro mam wieczorem wizytę u gina. Ale nie wiem czy zrobię podejście do usg, bo to dopiero będzie 4t + 2 d:).

Witaj Asana !

TEST proszę zrobić !!! Gin Ciebie i tak jutro zapyta, czy test zrobiłaś i co powiesz? A on Ci nie potwierdzi, bo za wcześnie! Proszę zrobić test i nas tu nie trzymać tyle czasu w takiej niepewności !!!

MoBo, aszka, Eltasz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, Dziewczyny
    Zatem razem do celu. W kupie raźniej.
    Jot, przyznam, że lubisz trzymać w napięciu, siebie i innych.
    teraz chyba jest jakaś seria ciąż więc pewnie się załapiesz:)

Jot, MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1 masz rację, zresztą wszystkie macie rację pisząc o teście...obiecuję, że do piątku najpóźniej zrobię, muszę się po prostu przełamać. Naprawdę nie jest to dla mnie łatwe, tym bardziej że dalej nie znam przyczyny moich małych-wielkich strat :(.

Mam głęboką nadzieję, że jeśli to prawda, do dołączę do Was, szczęśliwych mamusiek :)i będę potrafiła tak jak Wy cieszyć się każdym dniem :). Jak Was tak czytam to sobie myślę, że będziecie wkrótce najcudowniejszymi mamami świata :)

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Milka1 masz rację, zresztą wszystkie macie rację pisząc o teście...obiecuję, że do piątku najpóźniej zrobię, muszę się po prostu przełamać. Naprawdę nie jest to dla mnie łatwe, tym bardziej że dalej nie znam przyczyny moich małych-wielkich strat :(.

Mam głęboką nadzieję, że jeśli to prawda, do dołączę do Was, szczęśliwych mamusiek :)i będę potrafiła tak jak Wy cieszyć się każdym dniem :). Jak Was tak czytam to sobie myślę, że będziecie wkrótce najcudowniejszymi mamami świata :)

Nie, no dobra, ale jak jesteś w ciąży, to ja lecę do urzędu patentowego, bo to lepsze statystyki będą niż inseminacja - a tak to testu nie robisz i nie wiem :-(
    Jak jesteś w ciąży, to rozmawiaj z dzidzią, że pragniesz aby zostało zdrowe i niech Ciebie nie opuszcza jak rodzeństwo i pragniesz je utulić - to co myślisz, że nie posłucha? Ściskam mocno - musi być dobrze!

Jot, aszka, MoBo, Asana, Eltasz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:

Witaj Asana !
    zrob test, ja bym poleciała wtedy szybko do lekarza, najlepiej immunnologa. Pisałas ze masz badania dobre, ale w takich przypadkach lekarze i tak zapisuja przewaznie heparyne i aspiryne. Z tego co czytałam na forum dziewczyny z takim problemem mają to zapisane proflikatycznie nawet jak badania ok. Tak samo jak czytałam kiedys blog Naszego bociana, moze linka nie bede podawac, ale lekarz ktory pisał o stratach tak samo sie wypowiadał, ze profilatyka heparyna + aspiryna, ale oczywiscie podkreslam to musi lekarz zdecydowac o tym leczeniu. Zreszta gina tez sie zapytaj, jak w miare ogarniety to powinien sie orientowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 15:50

milka1, MoBo, Asana, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Wiecie co, u nas taka okropna pogoda, ze mam wlaczone ogrzewanie i siedze pod kocem :( Nauka mi nie wchodzi, bo spac mi sie chce :( Takie oto mamy piekne lato tej jesieni :P
    a ja czekam na burze :) ale brak.

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu Jot!!! :) ja wszystko co tylko moge zaciskam <3

aszka, milka1, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ