35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:zrob test, ja bym poleciała wtedy szybko do lekarza, najlepiej immunnologa. Pisałas ze masz badania dobre, ale w takich przypadkach lekarze i tak zapisuja przewaznie heparyne i aspiryne. Z tego co czytałam na forum dziewczyny z takim problemem mają to zapisane proflikatycznie nawet jak badania ok. Tak samo jak czytałam kiedys blog Naszego bociana, moze linka nie bede podawac, ale lekarz ktory pisał o stratach tak samo sie wypowiadał, ze profilatyka heparyna + aspiryna, ale oczywiscie podkreslam to musi lekarz zdecydowac o tym leczeniu. Zreszta gina tez sie zapytaj, jak w miare ogarniety to powinien sie orientowac.
Rób ten test. Najlepiej jutro, żeby mieć punkt zaczepienia na wizycie u lekarza. I od razu betę na potwierdzenie - to dla lekarza, żeby mógł ewentualnie te zastrzyki wypisać.
I spokojnie - ja 7 miesiąc już kończę i nadal na tych zastrzykach.milka1, MoBo, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Asana wrote:Aszka, mam troche badań za sobą (co to widać w podpisie), niestety mimo leków nic nie wychodzi.
Czy może któraś z Was podchodziła prywatnie do in vitro, jakie są koszta?MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsana wrote:Aszka, mam troche badań za sobą (co to widać w podpisie), niestety mimo leków nic nie wychodzi.
Czy może któraś z Was podchodziła prywatnie do in vitro, jakie są koszta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:52
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Aszka, Moremi, jutro rano zrobię test, ale na betę nie pójdę, to dla mmnie za duży stres . Jutro późnym wieczorem napiszę o strategii mojego lekarza .
MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJot, ja nie wiem co przeżywasz i nie będę udawać, że wiem.
Wiem jedno, zrobienie testu, czy bety nie zmieni tego co ma się wydarzyć.
To, czy będziesz się cieszyć, czy będziesz denerwować, nie wpłynie na to, czy następną ciążę utrzymasz. To jest jak z "nie zapeszam, bo za wcześnie" - to, że komuś powiem o ciąży to nie ma wpływu, czy donoszę dziecko, czy nie.
Stresu i tak nie wyeliminujesz do końca, nie da się.
Moja siostra 3 razy poroniła zanim urodziła zdrowego chłopaka, cała ciąża na podtrzymaniu, w szpitalu.
Pamiętaj, nie masz wpływu bezpośredniego - możesz zadbać o siebie i wierzyć, że tym razem będzie dobrze.
Głowa do góry, pierś do przodu!MoBo, Jot, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczynki widze ze u was dobrze sie dzieje ale widze ze do przodu )) bardzo sie ciesze . ja szykuje sie do przeprowadzki i troche zabiegana jestem u mnie juz 10 tydz , narazie oprocz mdlosci jest oki w czwartek wizyta u lekarza troche sie stresuje bo oczywiscie boje sie ze cos moze byc nie tak. Staram sie zyc normalnie jak narazie bo odpukac klopotow zadnych nie mam , zadnych plamien , ale w czwartek sie okaze caly czas trzymam za was kciuki.
MoBo, milka1, Ania1602, Margaret.Se, aszka, Eltasz lubią tę wiadomość
jamaica -
nick nieaktualnyjuż 10 tydzień? ale czas leci ciesz się, że nie masz za dużo dolegliwości a przeprowadzka pomoże Ci skupić uwagę na innych rzeczach - tylko pamiętaj nie dźwigaj. Słuchaj się tego, co podpowiada Ci organizm i nie rób nic na siłę. Czujesz zmęczenie, to odpoczywaj, połóż się, nie myśl a to jeszcze to i to zrobię. Teraz słuchaj tego, co potrzebuje dzidzia Heh, też się stresuję przed każdym usg - trzymam kciuki będzie dobrze
MoBo, jamaica, Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość
-
Jot kochana rob testa z rana a potem lec na bete jeszcze przed wizyta u lekarza. Jejka juz nie moge sie doczekac jutrzejszych wiesci
Witaj Asana nie martw sie wiekiem jak badania sa ok to zajdziesz ale wiecej czasu potrzeba. Jestem przykladem wlasnie takim tez sie stresowalam martwila i na koniec zrezygnowalam, upilam sie bo i tak nic z tego a tu tadammmmmm pojawila sie moja najcudowniejsza kruszynka i oczywiscie do ktorej mowilam i glaskalam sie po brzuchu jak jeszcze nie bylam w ciazy i wysluchala mnie no i zjawila sie predziutko tak to wlasnie metoda Milki jak moge cos doradzic to jak masz gesty sluz to lec do apteki po syrop guajazyl i pij go 5dni przed ovulka a w dzien ovulki zaprzestac po 1lyzce 3razy dzienniemilka1, MoBo, She Wolf, aszka lubią tę wiadomość
-
Oj matko, matko, Jot i jak ja jutro w pracy wytrzymam. Będę trzymać kciuki i co ino, żeby to było właśnie TO
Jak tak piszecie, że zaciążacie to przez chwilkę mam uczucie zazdrości ale potem sobie myślę, dziewczyną się udało to i w końcu mnie się uda
Teraz byłby dobry czas bo obie babcie zostały wdowami i przydałoby się im zajęcie ale jakoś chcę odczekać, przeczekać i wrócić do normalnościMargaret.Se, Jot, aszka lubią tę wiadomość
I will live my life!!!
-
milka1 wrote:już 10 tydzień? ale czas leci ciesz się, że nie masz za dużo dolegliwości a przeprowadzka pomoże Ci skupić uwagę na innych rzeczach - tylko pamiętaj nie dźwigaj. Słuchaj się tego, co podpowiada Ci organizm i nie rób nic na siłę. Czujesz zmęczenie, to odpoczywaj, połóż się, nie myśl a to jeszcze to i to zrobię. Teraz słuchaj tego, co potrzebuje dzidzia Heh, też się stresuję przed każdym usg - trzymam kciuki będzie dobrze
milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jamaica -
Asana witaj:)
Jot dobra decyzja, trzymam kciuki.Asana, Margaret.Se, Jot, aszka lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Jot ja tez czekam z niecierpliwoscia
Lore, ja tez tak mam. Uczucie zazdrosci jest normalne i kazda ze staraczego choc raz tego doswiadczyla. Ale jak mowisz dla nas wszytkich jest nadzieje i tego musimy sie trzymac.
Asana, cos mi sie obilo o uszy, ze w Gyncentrum maja promocje 2+1. Jesli Ci sie uda za pierwszym razem to oddaja Ci 7 tys. A jak sie nie uda za drugim, to sponsoruja Ci trzecie podjscie. To chyba kosztuje 14tys., ale poczytaj na ich stronie bo nie pamietam.Asana, milka1, Margaret.Se, MoBo, Jot lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty