X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Dziewczynki mam takie pytanie. Od wczoraj cos mnie cisnie w klatce piersiowej. Nie mam kaszlu ani kataru, a uczycie sie nasila jak glebiej oddycham. Co to za cholerstwo sie mnie uczepilo?

Po tym co piszesz to nawet moze byc z tego stresu, nie?

aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Loret :( Ja jestem jakas placzliwa i nic mi sie nie chce, nie wiem, czy to jakas depresja, czy co :(

Mobo dziekuje Ci za te slowa, mam nadzieje, ze masz racje, bo juz chyba bardziej zestresowana byc nie moge :( W takim razie czekam z tym progesteronem :*

Margaret, chcialabym zebys miala racje, ale wies sama ze to nie takie proste.

Dziewczynki mam takie pytanie. Od wczoraj cos mnie cisnie w klatce piersiowej. Nie mam kaszlu ani kataru, a uczycie sie nasila jak glebiej oddycham. Co to za cholerstwo sie mnie uczepilo?
    moze nerwobol, a mogą tez uwaga zebra, czy nie podnosilas czegos do gory?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:46

MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Spoko byla, ja jestem fachowcem od owulek bez skokow :P
    No i wasnie zajdziesz skoro juz masz dosc :)
    Poczekaj jeszcze do jutra z tym progesteronem.
    albo wlasnie poczekaj do jutra.

She Wolf lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    She, może to jakiś nerwoból. Żyjesz ostatnio w ogromnym stresie z tego co widzę : egzamin, praca obronna, staranka i nerwy cały kłębek....

Zamiast szybko odpowiadac to powinnam doczytac inne posty, bo to samo mi sie wydaje :P

She Wolf, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe i diagnoza postawiona :P

She Wolf, milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eltasz
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She- jakbysmy byly ta sama osoba normalnie...:(
    No ja tez lzy na wierzchu i bole w klacie...
    Niestety moim zdaniem to kumulacja stresow i np ja nie za bardzo sie wyladowuje, ale ponoc joga dobrze robi...
    Ledwo czasami oddech lapie:(
    Takze wspolczuje Ci bo jest to okropne uczucie.., no to sie teraz dzieje z tymi starankamk tez raczej moze sie przyczyniac do spadku samopoczucia..,
    A ja jutro ide do lekarza s nie za miesiac, moze to jakis znak:)
    Juz czuje jak sie spinam, nie lubie zmian o losie:(

Jot-trzymam kciuki za powodzenia;)

milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz, no byc moze, nie mam pojecia wlasnie...

Aszka, ja wiem jak sie sie wyznacza owulke bo juz od dawna sie obserwuje ;) , chodzi mi o konkretnie ten cykl. Sluzu juz dzis nie ma, ale szyjka jeszcze ciagle w miare otwarta, a zazwyczaj na tym etapie juz mi sie zamykala. No i tempka bardzo niska. Moze to cykl bezowulacyjny.
    Mysle ze tak jak Mobo mowi poczekam do jutra z progesteronem
    A co do tego bolu, to nie, nie podnosilam nic ciezkiego.

Dzieki moje Panie lekarki :*
    No to co, mam sie przestac stresowac? Tylko jak to zrobic?

aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, wspolczuje Ci bo wiem jakie to wszystko ciezkie :/
    A co to za wizyta jutro? Ginekolog?
    Ja tez nie lubie zmian :P Moze my siostrami jestesmy :D

milka1, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf tak to jest z tymi wykresami, u mnie dwa razy nie pokazał owu a juz była, potwierdzone na monicie. Programy... :D

She Wolf, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez bym chciala isc na monit, ale w tym momencie mnie nie stac, bo trzeba oszczedzac na urlop, ale jak wrocimy, to nie czekam na durna klinike, tylko ide prywatnie przynajmniej na monitoring i moze jakas mala stymulke!

milka1, aszka, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    No wlasnie tez bym chciala isc na monit, ale w tym momencie mnie nie stac, bo trzeba oszczedzac na urlop, ale jak wrocimy, to nie czekam na durna klinike, tylko ide prywatnie przynajmniej na monitoring i moze jakas mala stymulke!
    idz niech zapisze clo i moze sie uda :)

MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Loret, wspolczuje Ci bo wiem jakie to wszystko ciezkie :/
    A co to za wizyta jutro? Ginekolog?
    Ja tez nie lubie zmian :P Moze my siostrami jestesmy :D

:) no kto wie, moze jakimis genetycznymi:) albo z podobna wrazliwoscia:)
    Ale Ty chyba dobrze z matma stoisz a ja bardziej humanistka, marzycielka:)

Powiem szczerze ze ciezko, bo z jednej strony sie staram a z drugiej strony stresuje mnie wszystko nawet ta jutrzejsza wizyta.
    Tak, to Pani ginelog, od nieplodnosci. Poczytalam o niej i z tego co pisza dziewczyny ma duza skutecznosc w diagnozie, ale tez byly opinie ze jest za szybka, ze sie szybko irytuje jak zapyta o to samo...
    Nie lubimy zmian, a dziecko to dopiero rewolucja;)

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    idz niech zapisze clo i moze sie uda :)

zeby tylko nie reagowala na clo jak ja :P
    matko ale byl bol :(

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    zeby tylko nie reagowala na clo jak ja :P
    matko ale byl bol :(

:( hormonow tez sie dygam, ze to wlasnie nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje.
    A dlugo sie MoBo leczylas?

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka no taka mam wlasnie nadzieje, tylko nie wiem czy przepisza to bez HSG, no ale moze do powrotu uda mi sie w koncu na to zapisac.

Loret, ja tez kiedys bylam marzycielka, a teraz twardo stapam po ziemi :P Co do matmy to w technikum bylam cieniutka, a teraz na studiach to normalnie geniusz :D Teraz juz wiem ze to byla wina nauczycielki. No i ja tez bylam typowa humanistka. Teraz to sie zmienilo na starosc.
    Trzymam kciuki za wizyte, a te opinie to tez trzeba traktowac na pol serio, bo kazdy ma inne odczucia.

Mobo nie kracz :P

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, to moze być z nerwów
    od żelaza
    widze że "grzebiesz" w tarczycy, a dawki euthyroksu nie podnosisz ostatnio?

• loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She-no same zmiany Cie spotkaly jak w doroslosc wfrpkas:)
    Hm... No u mnie po staremu jakos, ale twardo po ziemi to bym chciala zaczac stapac;)
    A Ty nie mialas She hsg robionego? Moze tam jest jakas przyczyna?

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she, moim zdaniem też jesteś już po owu

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    She, to moze być z nerwów
    od żelaza
    widze że "grzebiesz" w tarczycy, a dawki euthyroksu nie podnosisz ostatnio?

Od zelaza? Ja mam niedobory ferryrtyny i zwiekszylam dawke zelaza kilka dni temu.
    A co do tarczycy, to nie mam zadnych lekow na nia. Dopiero sie wybieram do lekarza, ale watpie, zebym cos dostala bo tylko przeciwciala sa wysokie, a reszta w normie.

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    :( hormonow tez sie dygam, ze to wlasnie nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje.
    A dlugo sie MoBo leczylas?

Na clo bylam tylko jeden cykl, jajniki zaregaowaly spoko byly 3trzy fajne pecherzyki i cykl przebiegl ok ale i tak poleglam na fazie lutealnej (9 dni). Jak sie zaczal kolejny cykl to cyrki sie zaczely bol plecow i jajnikow NIE DO WYTRZYMANIA. Wyladowalam dwa dni lezac w domu plackiem i spiac po 24 godziny przy srodkach przeciwbolowych x10, w mniejszym stanie bol zostal do konca cyklu. Lekarz stwierdzil, ze tak sie moze stac po stymulacji.
    Ogolnie pierwszy staraniowy strzal byl lipiec 2014. Od tamtej pory zaliczylam 15 cykli bo moje fazy lutealne sa krotkie (np cykle 19 dni sie zdarzyly).
    Do lekarza chodzilam co miesiac od wrzesnia 2014, ale jakos mala byla z niego pociecha. Ja czekalam na laparo (ponoc niedrozny lewy jajowod) i inseminacje wrzesniowa, a tu kropek przyszedl :P z lewego jajnika hahahhaha

She Wolf lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ