X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    bo clo jeszcze działa w następnych cyklach po odstawieniu
    dziala bo pobudza cały układ rozrodczy do pracy.

MoBo, Asana lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moja kolezanka sie z mezem starala od 2011, napisala mi wczoraj ze sie jej udało. Jest po 1 cyklu z clo. Tez odstawiła bo chcieli jechac nad morze i bez monitu i udało sie jej sie. W temacie clo to samo dziewczyny pisały,jak odstawiały zaszły,moj gin kiedys mowił ze 6 cykli i odstawic jak sie nie uda to niestety dalej diagnozowac, u mnie wyszlo ze dalej, ale sa rozne wlasnie przypadki.

tyle ze ja clo caly jeden cykl :P i u mnie kolejny cykl po clo byl oplakany - najkrotsza faza lutealna 7 dni.

aszka lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    tyle ze ja clo caly jeden cykl :P i u mnie kolejny cykl po clo byl oplakany - najkrotsza faza lutealna 7 dni.
    a bo tak mowia, jak niby ze endo ma byc 13 mm, a jak mialam 13 mm to nic nie bylo a jak miałam 8 mm to sie udało i tak to jest :D Niespodzianka.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Teraz na 100% mialam owulke z lewego i zobaczymy na USG za 3 tygodnie po ktorej stronie sie zagniezdzilo :P

to pocieszające, co piszesz, czytam że nawet jak pod zwiększonym ciśnieniem kontrast dopiero przechodzi to już jest niedobrze, a Ty piszesz że wcale nic nie przeciekało; możliwe też że drugi jajowód przechwycił u Ciebie jajeczko, tak przynajmniej piszą, że jak leżą koło siebie blisko jajowody to możliwe takie cuda, ale ja juz chyba w nic nie wierze. Możliwe też że miałaś spazm jajowodu podczas hsg, tak też sie zdarza, chociaż rzadko
    ja wczoraj wyczytałam ze jak przytkane jajowody to duża szansa że ma sie endometrioze jajowodów:( jeszcze mi tego brakowało

MoBo lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, ja jade do Wloch za 3 tyg. a Mobo na Majorke, co widac w podpisie :P

Jezuuuuu ide, bo dzis tak sie rozgadalyscie ze nic sie nie pouczylam :P
    A wczoraj nie dalam tez rady, bo tak mnie mulilo, ze zasypialam, przy kazdej probie czytania :P

MoBo, aszka, loret1, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    A to kiedy i gdzie na urlop lecicie MoBo i She?:)

My majorka na dwa tygodnie - bede lezec plackiem jak nic!

aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana ja mam problemy z sercem, nadczynnosc, brak owulacji naturalnie, brak sluzu itd. i wszystko mi podciagali lekami. Zaczeli od tego ze najpierw cykle miałam 60 dniowe i za pomoca dhupastonu to mi zmiejszali.Oczywiscie cały czas pod opieka endo i kardio, ale to od dwien dawna, pozniej hormony, badania, znowu hormony i IUI i sie udało, tyle ze to trwało, bo w miedzyczasie tez były rozne akcje ze organizm odmawiał posłuszenstwa.

MoBo, Asana, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze tak sie poznalyscie:) hm...
    Ale super! MoBo wybierzcie sie do Valdemossy bardzo ladna i dobre zarcie tam dajo:)
    She-a Ty gdzie do Wloch. Pytam bo szukam pomyslu i ja...
    Gdyz tez wybieram sie na urlopik i nie wiem gdzie i w sumie to jakos checi nie mam... Caly czas leb nabity jednym ech..,

MoBo, Asana, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    to pocieszające, co piszesz, czytam że nawet jak pod zwiększonym ciśnieniem kontrast dopiero przechodzi to już jest niedobrze, a Ty piszesz że wcale nic nie przeciekało; możliwe też że drugi jajowód przechwycił u Ciebie jajeczko, tak przynajmniej piszą, że jak leżą koło siebie blisko jajowody to możliwe takie cuda, ale ja juz chyba w nic nie wierze. Możliwe też że miałaś spazm jajowodu podczas hsg, tak też sie zdarza, chociaż rzadko
    ja wczoraj wyczytałam ze jak przytkane jajowody to duża szansa że ma sie endometrioze jajowodów:( jeszcze mi tego brakowało

Moja droga ty mojego zdziwienia nie widzialas. Test zrobilam zeby dziewczyny na forum zatkac bo ciazy przeciez nie ma :P Wkurzalam sie, ze mi termin laparo przepadnie. a tu pyk...

Co do jajowodu to bylam juz przygotowana na wszystko i nawet nastawilam sie, ze totalnie zatkany i nic sie nie da zrobic.

Asana, She Wolf, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to troche przeszlas, dobrze ze sie udalo:)
    A czasami jest niby wszystko ok wg lekarzy i nie ma kropka:(

MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nieźle Cię stuningowali, Aszka
    ja chyba biorę jeszcze o jeden worek za mało tych leków :(((

MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    no to nieźle Cię stuningowali, Aszka
    ja chyba biorę jeszcze o jeden worek za mało tych leków :(((

hahahahhahahahahha dobre :)

Asana, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie mówienie do brzucha pomogło
    ja nie wiem czy już mam zacząć - owulacja pewnie w sobote, to już pisać ten poemat?

MoBo, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Ale super! MoBo wybierzcie sie do Valdemossy bardzo ladna i dobre zarcie tam dajo:)

A dzieki popatrzymy :) bedziem miec samochod i robic wycieczki, moj na tylku nie wysiedzi dlugo :P

Margaret.Se lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret tydzien w Toskani, zaraz obok Pizy, a na kolejny tydzien bede szukala pomyslow :P moze Umbria, jezioro Garda, albo blizej Venecji? Nie mam pojecia.
    Jedz gdzies i sie odstresuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 17:59

MoBo, Jot, aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jot Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Loret tydzien w Toskani, zaraz obok Pizzy, a na kolejny tydzien bede szukala pomyslow :P moze Umbria, jezioro Garda, albo blizej Venecji? Nie mam pojecia.
    Jedz gdzies i sie odstresuj

Jej, zazdroszczę...uwielbiam Włochy...i to jedzenie...i wino...spędzisz cudnie czas !

She Wolf, aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Lore Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, Toscania jest cudownaaaaa <3 jak jadę z moim M na wycieczkę krajoznawczą tirem to krzyczę, że tu, o tu chcę domek !! Wielkie miast włoskie mnie nie przekonują ale te małe cudne mieścinki na wzgórzach to czysta poezja :3

She Wolf, MoBo, aszka, milka1, Margaret.Se lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Lore Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie coś na uspokojenie i nerwobóle https://www.youtube.com/watch?v=jiwuQ6UHMQg ;)

aszka lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo z samochodem to super, mozna duzo zobaczyc fajnie:)
    She- haha widze, ze pokusa forumowa silniejsza niz nauka:) tez fajne miejsca... Jezioro Garda super a i Wenecja ok. Tylko w tej Wenecji to moze byc tlok... Relaksik bedzie jak nic:)

Jot- to prawda pyszne jedzonko + winko to fajna sprawa... A ja jestem makaronowa mniam mniam...

She Wolf, MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lore, zara lukniem co to na te nerwy :)
    Ale sie wycieczkowi zrobilo mmmmm... Toskania tez piekna:)

MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ