35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dość, że dziś księżyc w pełni to jeszcze krwawy księżyc... Wiem, że to głupie, ale mam wrażanie, że księżyc ma większy wpływ na mój cykl niż hormony. Okres zawsze miałam w pełnię księżyca, dopiero jak zaszłam w ciążę to mi się o kilkanaście dni przesunął a teraz z miesiąca na miesiąc jest coraz bliżej pełni, powinnam dostać pojutrze.. Wiem, bajdurzę, ale końcówka cyklu to wiecie, huśtawa emocji i skłonność do dramatyzowania z byle powodu.Zawsze można napsioczyć chociażby na księżyc
evus, MoBo lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no więc wyniki są, glikemia: 88, 102, 103, TSH: 2.44, lekarka mówi że ok i żeby dać morfologie, na co ja że przecież nie zleciła, ona zdziwiona "naprawdę?!, to zrobimy morfologie i żelazo" pytam czy coś jeszcze by zleciła albo zasugerowała zrobić, ona że nie widzi takiej potrzeby.... no to zrobię Ft3 i Ft4
to tak na poprawę humoru
miłego wszystkim!evus lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
Asana wrote:pierwiastka, a co to jest ta glikemia? jak to się robi?
TSH powinno być między 1 a 1,5 (na zachodzenie w ciażę)
dobrze że zrobisz FT3 i FT4
i ja widziałam krwawego sierpa:D
glikemie poposiłkową robisz w 120 minucie po posiłku i sprawdzasz poziom glukozy we krwi z opuszki palca, chodzi o wykluczenie cukrzycy
więcej info tu: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/cukrzyca/glikemia-poposilkowa-normy-prawidlowa-glikemia-poposilkowa_34834.html
no właśnie TSH niby w normie ale nie na ciążę a do tego ciągle mi zimno i kłaki gubie jak bym futro zmieniała na zimę zmieniać więc coś musi być na rzeczy
księżyca widzaiłam i jaevus, Asana lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:no więc wyniki są, glikemia: 88, 102, 103, TSH: 2.44, lekarka mówi że ok i żeby dać morfologie, na co ja że przecież nie zleciła, ona zdziwiona "naprawdę?!, to zrobimy morfologie i żelazo" pytam czy coś jeszcze by zleciła albo zasugerowała zrobić, ona że nie widzi takiej potrzeby.... no to zrobię Ft3 i Ft4
dobry pomysł z pakietem tarczycowym, jeśli masz objawy (zimno, sucha skóra, zmęczenie, włosy) to ja bym na Twoim miejscu zrobiła jeszcze antyTPO i antyTG, aby wykluczyć autoimmunologiczne zapalenie tarczycy. TSH niezłe, ja do takiego dochodzę tylko euthyroxem, bez niego to mam ponad 4 ;-(pierwiastka, Asana lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:dobry pomysł z pakietem tarczycowym, jeśli masz objawy (zimno, sucha skóra, zmęczenie, włosy) to ja bym na Twoim miejscu zrobiła jeszcze antyTPO i antyTG, aby wykluczyć autoimmunologiczne zapalenie tarczycy. TSH niezłe, ja do takiego dochodzę tylko euthyroxem, bez niego to mam ponad 4 ;-(
Dzięki za radę, tak chyba zrobię
oj bruździ nam ta tarczyca.... trzymam kciuki za leczenieYlya lubi tę wiadomość
Hejka dziewczynki, jesteśmy w domciu
Prosto z lotniska zaliczylam lekarza i zrobił usg - nie wszystko się wczoraj jeszcze oczysciloCzekamy co będzie dalej. Mam nadzieje, ze jednak puści i nie będzie trzeba żadnych zabiegów, pliiizzzz.
Lekarz kazał mi wysłać listę badań jakie chce, dziewczynki Jot, Ania co wy badałas ie?
Aszka mi już jedną listę zrobiła
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:Hejka dziewczynki, jesteśmy w domciu
Prosto z lotniska zaliczylam lekarza i zrobił usg - nie wszystko się wczoraj jeszcze oczysciloCzekamy co będzie dalej. Mam nadzieje, ze jednak puści i nie będzie trzeba żadnych zabiegów, pliiizzzz.....
Trzymaj się, dzielna z Ciebie kobietka. Wracaj szybko do walki.
Buziaki :*****
MoBo, Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość
-
MoBo ja, a raczej my mieliśmy wizytę u genetyka i badanie krwi tylko na kariotypy. Ale to po drugim poronieniu. Po pierwszym nie badałam nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:36
MoBo lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualnypierwiastka wrote:glikemie poposiłkową robisz w 120 minucie po posiłku i sprawdzasz poziom glukozy we krwi z opuszki palca, chodzi o wykluczenie cukrzycy
aha dzięki, to ja miałam krzywą cukrową, więc to to samo właściwie
jak tam dziewczyny, która jajka dzisiaj znosi?przyznawać się?
ja pewnie gdzieś za pare dni dopiero:/evus, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asana wrote:MoBo ja bym zrobiła badania genetyczne płodu bo moze jesteście zdrowi tylko niestety wiek wasz miał tu znaczenie a jak wyjdzie ok to szukać w sobie przyczyn
To raczej nie będzie możliwe, poronilam na wakacjach i ostatnie co mi przyszło do głowy żeby wieść ze mną płód do domu.
-
Asana wrote:MoBo napisz jakie badania robiłaś do tej pory, jeśli w ogóle coś robiłaś?
Ja miałam standard polaktyka, progesteron, estrogen, tsh, testosteron, jakość tam 'chlamydia', ponoć różyczka i toxo ( może coś ominelam)
Nasienie partner tez miał badane, ale bez jakiś tam bakterii.
-
nick nieaktualny