35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:Aszka, ja się na tarczyce diagnozuje bo objawy (wypadanie włosów, sucha skóra, zmęczenie itp) jak przy niedoczynności, TSH w normie więc za radą dochtorowej zrobiłam resztę badań pakietu tarczycowego ale Was podpytuję boście doświadczone to przecież początkującej koleżance doradzicie, za co Wam Bozia w dzieciaczkach wynagrodzi
evus, pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
z wynikami to jeszcze jest tak, ze po prostu taka moze byc uroda. kolezanka mojej mamy ma cale zycie OB ponad 100. tak juz ma i ciagle tlumaczy lekarzom, ze taka uroda. wiec zgadzam sie z aszka, warto badac, ale jak nie ma objawow nie warto zmieniac na sile
aszka, pierwiastka, MoBo, jamaica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:w piątek odbieram wyniki, zobaczymy co i jak ale dochtorowa już po wynikach TSH (2.44 czyli w normie) dala mi skierowanie do endokrynologa więc trochę jestem zdziwiona...
pierwiastka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:bo zalezy na jakiego lekarza trafisz, sa tacy co od razu przepisa euthyrox a sa tacy co biora pod uwage wszystko. Zrzeszta konsultacji nigdy za wiele o ile lekarz kompetentny.jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:dochtorowa w piątek z wynikami i zobaczymy jeszcze co gin powie na komplet wyników, endo umówiłam na grodzeń tylko się zastanawiam czy nie zmienić na endo-gina...
pierwiastka lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:to moze poszukaj, ja chodze do dwóch oddzielnych bo normalnego, który ma w Wawie dwukrotną specjalizacje nie znalazłam.
ale może coś mi przypadkiem w oczy wejdziejeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Dziewczyny czy rzeczywiscie najlepiej testowac z pierwszego porannego moczu, a z wieczornego wyniki moga byc nie prawdziwe, bo tylko rano jest odpowiednia koncentracja? Zastanawiam sie czy testowac dzis wieczor czy dopiero rano jutro. Mam koniec 12 dpo.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Dziewczyny czy rzeczywiscie najlepiej testowac z pierwszego porannego moczu, a z wieczornego wyniki moga byc nie prawdziwe, bo tylko rano jest odpowiednia koncentracja? Zastanawiam sie czy testowac dzis wieczor czy dopiero rano jutro. Mam koniec 12 dpo.
Dani lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
aszka wrote:Co do tarczycy to ja mam inne zdanie. Sama sie lecze na nadczynnosc kupe lat co najmniej juz bedzie blisko 20 lat. Mam do tego guzy, biopsje itd, przeszlam scyntygrafie z radioizotopem i pisałam to wielokrotnie ze normy w Pl sa do z tego co pamietam chyba 4, dla starajacych sie. Obnizanie bez potrzeby TSH jest wg mnie niepotrzebna panika i grzebaniem w hormonach, ale kazdy robi jak uwaza. Jak zaszłam w ciaze to ponad 2,70 czy cos i jest ok.
Raz zaszłam w ciążę z tsh 4,08. Skonczyło się poronieniem, a tsh skoczyło do 5.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Czyli wstrzymac sie, ok. Ja nigdy wczesnie tak nie testowalam, ale teraz sie jakos tak przedziwnie czuje...Ale dobra, poczekam. Bez sensu wydawac kase, jak miesiaczka moze nadejsc.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Lore, witanko
MoBo, szkoda...urodzinowy ponoć najlepszy na starania... ale jak to mawia mój gin, uśmiech, pierś do przodu i robimy swoje, trzymam kciuki
dobry dzień wszystkim, u mnie słoneczny ale ziiiimnyyyyy, ktoś coś na rozgrzania zmarzlaka???MoBo lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
wrzątek z imbirem lub kilka wymachów ramion i 10 przysiadów i da się żyć nie trzęsąc z zimna
evus, pierwiastka, aszka, MoBo lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017