X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niezle z tym spaniem ;) a myslalam, ze to ja jakis mieczak i spioch jestem ;)

pierwiastka, aszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Aszka, ja się na tarczyce diagnozuje bo objawy (wypadanie włosów, sucha skóra, zmęczenie itp) jak przy niedoczynności, TSH w normie więc za radą dochtorowej zrobiłam resztę badań pakietu tarczycowego ale Was podpytuję boście doświadczone to przecież początkującej koleżance doradzicie, za co Wam Bozia w dzieciaczkach wynagrodzi :)
    jasne diagnozowac trzeba mi chodzi o to, ze np. nie ma objawów w wynikach bo sa w normie podanej na badaniu i w badaniu np. usg tarczycy a sa dziewczyny ktore zbijają, dla mnie wtedy to bez sensu. Owszem ze zbadac zawsze trzeba i sprawdzic czy cos sie nie dzieje, ale to tak samo np. z sercem, jak sie pojdzie do lekarza to moze wystapic artymia z nerowów czy to oznacza ze trzeba brac lek kardiologiczny? Nie, bo nie ma przesłanek, tym bardziej ze np. TSH potrafi sie co m-c wahac, wiec jezeli pomimo roznych przesłanek np. sucha skóra, TSH i p/ciala tarczycowe w normie plus usg tarczycy dobre to ja sadze ze nie ma co zbijac"profilaktycznie", ale podkreslam kazdy robi jak uwaza.

evus, pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    no niezle z tym spaniem ;) a myslalam, ze to ja jakis mieczak i spioch jestem ;)
    juz jesien to i pogoda tak senna jesien.gif

evus, pierwiastka lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wynikami to jeszcze jest tak, ze po prostu taka moze byc uroda. kolezanka mojej mamy ma cale zycie OB ponad 100. tak juz ma i ciagle tlumaczy lekarzom, ze taka uroda. wiec zgadzam sie z aszka, warto badac, ale jak nie ma objawow nie warto zmieniac na sile :)

aszka, pierwiastka, MoBo, jamaica lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek odbieram wyniki, zobaczymy co i jak ale dochtorowa już po wynikach TSH (2.44 czyli w normie) dala mi skierowanie do endokrynologa więc trochę jestem zdziwiona...

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    juz jesien to i pogoda tak senna
    ...ja kocham moje łóżko a ono mnie z wzajemnością ...ale budzik nie akceptuje naszego związku ;)

aszka, evus, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    w piątek odbieram wyniki, zobaczymy co i jak ale dochtorowa już po wynikach TSH (2.44 czyli w normie) dala mi skierowanie do endokrynologa więc trochę jestem zdziwiona...
    bo zalezy na jakiego lekarza trafisz, sa tacy co od razu przepisa euthyrox a sa tacy co biora pod uwage wszystko. Zrzeszta konsultacji nigdy za wiele o ile lekarz kompetentny. :)

pierwiastka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ...ja kocham moje łóżko a ono mnie z wzajemnością ...ale budzik nie akceptuje naszego związku ;)
    ja sie teraz ciesze ze mam wolne i moge sie wysypiac bez konsekwencji :D

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    bo zalezy na jakiego lekarza trafisz, sa tacy co od razu przepisa euthyrox a sa tacy co biora pod uwage wszystko. Zrzeszta konsultacji nigdy za wiele o ile lekarz kompetentny. :)
    dochtorowa w piątek z wynikami i zobaczymy jeszcze co gin powie na komplet wyników, endo umówiłam na grodzeń tylko się zastanawiam czy nie zmienić na endo-gina...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    dochtorowa w piątek z wynikami i zobaczymy jeszcze co gin powie na komplet wyników, endo umówiłam na grodzeń tylko się zastanawiam czy nie zmienić na endo-gina...
    to moze poszukaj, ja chodze do dwóch oddzielnych bo normalnego, który ma w Wawie dwukrotną specjalizacje nie znalazłam.

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to moze poszukaj, ja chodze do dwóch oddzielnych bo normalnego, który ma w Wawie dwukrotną specjalizacje nie znalazłam.
    w Poznaniu jak szukałam to też ciężko bo albo opinie na necie kiepskie albo znajomi nie polecają albo terminów brak na kolejny rok a nie chce tyle czekać...

ale może coś mi przypadkiem w oczy wejdzie ;)

• Dani Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy rzeczywiscie najlepiej testowac z pierwszego porannego moczu, a z wieczornego wyniki moga byc nie prawdziwe, bo tylko rano jest odpowiednia koncentracja? Zastanawiam sie czy testowac dzis wieczor czy dopiero rano jutro. Mam koniec 12 dpo.

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziewczyny czy rzeczywiscie najlepiej testowac z pierwszego porannego moczu, a z wieczornego wyniki moga byc nie prawdziwe, bo tylko rano jest odpowiednia koncentracja? Zastanawiam sie czy testowac dzis wieczor czy dopiero rano jutro. Mam koniec 12 dpo.
    po 14 dpo albo po terminie @ pora dnia nie ma znaczenia, wcześniej lepiej rano

Dani lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Co do tarczycy to ja mam inne zdanie. Sama sie lecze na nadczynnosc kupe lat co najmniej juz bedzie blisko 20 lat. Mam do tego guzy, biopsje itd, przeszlam scyntygrafie z radioizotopem i pisałam to wielokrotnie ze normy w Pl sa do z tego co pamietam chyba 4, dla starajacych sie. Obnizanie bez potrzeby TSH jest wg mnie niepotrzebna panika i grzebaniem w hormonach, ale kazdy robi jak uwaza. Jak zaszłam w ciaze to ponad 2,70 czy cos i jest ok.
    Norma dla starających się jest nizsza niz wskazalaś. Generalnie nie powinno przekraczać 4,25, ale podczas starań najlepsze jest w okolicach 1,5-2, więc MoBo ma idealnie. Nie obniza się lekami też tego w okolicach 3, ale juz w górnej granicy świadczy o zaburzeniach i niedomodze tarczycy - w ciąży i tak trzeba w takim wypadku włączyć leki ponieważ poziom tsh rośnie.
    Raz zaszłam w ciążę z tsh 4,08. Skonczyło się poronieniem, a tsh skoczyło do 5.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dani Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wstrzymac sie, ok. Ja nigdy wczesnie tak nie testowalam, ale teraz sie jakos tak przedziwnie czuje...Ale dobra, poczekam. Bez sensu wydawac kase, jak miesiaczka moze nadejsc.

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Lore Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Jakąś chwilkę mnie znów nie było.
    MoBo straszliwie mi przykro :( To nie tak miało być. Miałyśmy być ciociami dla gromadki :( Trzymaj się kochana
    Witam wszystkie "nowalijki" :)

MoBo lubi tę wiadomość

I will live my life!!!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w glowie mi się kręci od tych wszystkich badań O.o
    No zobaczymy co mi lekarz w końcu zrobi.

Póki co mam cykl spoczynkowy a szkoda bo mi urodzinowy przepadnie :(

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore, witanko :)

MoBo, szkoda...:( urodzinowy ponoć najlepszy na starania... ale jak to mawia mój gin, uśmiech, pierś do przodu i robimy swoje, trzymam kciuki :)

dobry dzień wszystkim, u mnie słoneczny ale ziiiimnyyyyy, ktoś coś na rozgrzania zmarzlaka???

MoBo lubi tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzątek z imbirem lub kilka wymachów ramion i 10 przysiadów i da się żyć nie trzęsąc z zimna ;-)

evus, pierwiastka, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imbirówka, lubię ;) po spacerze w sam raz!

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ