35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
pierwsza kupilam w jakims markecie w zeszlym roku (taka w rozowej puszce-podobno kolekcja limitowana to byla), ale jak sie skonczyla, to sama sobie robie. do zwyklej inki wrzucam mielone gozdziki, cynamon, imbir, troche galki muszkatalowej i gotowe

polecam
pierwiastka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
ja tylko popijam prawdziwną o poranku z imbirem, kardamonem, cynamonem i miodem bo mi tłucze anginy i odkąd pijam to nie miałam nic poza zwykłą chrypą ale taką inkę to bym piła....idę przetrząsnąć zapasy kuchenne może się skompletuje, dzięki
evus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter
-
nick nieaktualny
-
jak moja znajoma była w ciąży, a przed piła 3-4 kawy, to lekarka powiedziała jej żeby ograniczyła do 2 dziennie ale nie rezygnowała całkowicie bo to jak odstawienie, zabroniła rozpuszczalnej a rekomendowała taką z ekspresu
Ylya, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jak pisze pierwistka niby do dwóch mozna pic, słabe. Ale ja po zwykłej to mam przewaznie wizyty w wc
(bo daje 90% mleka i 10% kawy) i zmieniłam na zbozówkę, bo jak byłam u koleżanki w szpitalu leżała tam gdzie cięzarne to dawali zbożówkę i dała mi sie napić. Wtedy mi smakowała, ta w domu to srednio smakuje, ale przynajmniej nie odwiedzam wc po niej
Ylya, evus lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:Wtedy mi smakowała, ta w domu to srednio smakuje, ale przynajmniej nie odwiedzam wc po niej

polecam KUJAWIANKĘ taką sypaną do gotowania, dużo smaczniejsza niż te ekspresowe czy rozpuszczalne
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
no ja jedną dziennie z ekspresu tu muuuuszę... inaczej nie włącza mi się myślenie. Ale jak piszecie, że w ciąży nie idzie się za to do więzienia, to super
evus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016
, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017 
-
ja zaszlam przy tsh 4,20 i niby aczelam brac leki bo mnie poronieniem straszyla ale sama sobie to kontroluje i jakdonosze i urodze to zadnych lekow , nigdy objawow nie mialam i zlego samopoczucia wiec po co mi to ja mysle ze ten typ tak maaszka wrote:Co do tarczycy to ja mam inne zdanie. Sama sie lecze na nadczynnosc kupe lat co najmniej juz bedzie blisko 20 lat. Mam do tego guzy, biopsje itd, przeszlam scyntygrafie z radioizotopem i pisałam to wielokrotnie ze normy w Pl sa do z tego co pamietam chyba 4, dla starajacych sie. Obnizanie bez potrzeby TSH jest wg mnie niepotrzebna panika i grzebaniem w hormonach, ale kazdy robi jak uwaza. Jak zaszłam w ciaze to miałam ponad 2,70 czy cos i jest ok. Lekarz ktory mnie leczy w Wawie, babka z medycyny nukleranej i zastepca ordynatora tez nie jest za wlaczaniem leków. Pamietam tez sytuacje na forum jak mnostwo babek leciało do lekarzy zbijac TSH pozniej im zaczeło wariowac i wpadaly np.w nadczynnosc itd. W ciazy norma jest do 2,5 a niektore zrodła podaja ze i do 2.68. Oczywiscie te co tak zbijały do tej pory nie zaszły, osobiscie uwazam jak moja lekarka i rozne zródla medyczne w necie ze jezeli jest TSH w normie, nie ma objawów dodatkowych np. wole, guzy itd to jest bezsens zbijac bo mozna sobie zaszkodzic dodatkowo. Oczywiscie trzeba tez zrobic badanie przeciwciał tarczycowych i to dopiero daje pełny obraz diagnostyki tarczycy plus usg tarczycy. Moja mama ze mna w ciazy miala mega niedoczynnosc (leczona cały czas), moje kolezanki nabyły w ciazy niedoczynnosci w zwiazku z hormonami i lekarze tez nie włączali leków i dzieci zdrowe. U mnie tarczyca dziedziczna, wiele zalezy od zdroworozsadkowego podejscia. Tyle, ze podkreslam kazdy robi jak uwaza. Ja kiedys jak probowałam zajsc w ciaze to korzystałam ze wszystkiego, gdybym sie nie leczyła tyle lat to pewnie tez bym lekarza molestowała o lek na zbicie. W temacie ciezarowki metoda IUI i invitro tez o tym pisałysmy i dziewczyny maja do 2.5 i tez nie ruszaja bo im lekarze nawet nie chca przepisywac, co uwazam ze jest dobre, bo dla mnie to przesada,
evus lubi tę wiadomość
jamaica -
nick nieaktualnyz tym zachodzeniem to jest tak, ze kobiety maja wyniki złe i zachodza bez problemu u mnie całe lata TSH sie waha miedzy 1-4 i mimo ze brałam leki na tarczyce sie nie udawało. Owszem to jest jakas przesłanka ze trzeba monitorowac, ale sama tarczyca nie jest przyczyna głowna samą w sobie ze nie dochodzi do zapłodnienia. Bo inaczej te wszystkie co zbiły na forum do 1.5 to juz powinny zajsc. U mnie teraz 2.5 i nie ruszamy.jamaica wrote:ja zaszlam przy tsh 4,20 i niby aczelam brac leki bo mnie poronieniem straszyla ale sama sobie to kontroluje i jakdonosze i urodze to zadnych lekow , nigdy objawow nie mialam i zlego samopoczucia wiec po co mi to ja mysle ze ten typ tak ma
Jamaica ale Ty chyba bedziesz miec połowkowe? :p Powiedz niech Ci lekarz zrobi 3 d
ja mam takie i są super...naprawde polecam i trzymam kciuki za badanie. A płec juz znasz? :p
evus lubi tę wiadomość