X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam korzenna inke :)

pierwiastka, aszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    polecam korzenna inke :)
    a gdzie taki cymes można nabyć?

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • evus Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza kupilam w jakims markecie w zeszlym roku (taka w rozowej puszce-podobno kolekcja limitowana to byla), ale jak sie skonczyla, to sama sobie robie. do zwyklej inki wrzucam mielone gozdziki, cynamon, imbir, troche galki muszkatalowej i gotowe :)
    polecam :)

pierwiastka, aszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko popijam prawdziwną o poranku z imbirem, kardamonem, cynamonem i miodem bo mi tłucze anginy i odkąd pijam to nie miałam nic poza zwykłą chrypą ale taką inkę to bym piła....idę przetrząsnąć zapasy kuchenne może się skompletuje, dzięki :)

evus, aszka lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna kawe(nie tkne normalnej kawy z dodatkami) uwielbiam i moge pic litrami, ale lubie czasem na rozgrzewke wypic wlasnie korzenna inke (no i podobno zdrowsza niz 5 filizanka zwyklej ;)

aszka lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno ;)
    mnie przestała smakować taka nie "po mojemu" i dlatego nie wyrabiam normy 5 filiżanek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolei u mnie zmiana dobrej kawy na zbożówkę, ble, ale ujdzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:31

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, właśnie, aszka, a jak to jest z tą kawą w ciąży? Ani dydy nie można? I czy tak odstawić z dnia na dzień to dobrze? Czy stopniowo?

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak moja znajoma była w ciąży, a przed piła 3-4 kawy, to lekarka powiedziała jej żeby ograniczyła do 2 dziennie ale nie rezygnowała całkowicie bo to jak odstawienie, zabroniła rozpuszczalnej a rekomendowała taką z ekspresu

Ylya, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze pierwistka niby do dwóch mozna pic, słabe. Ale ja po zwykłej to mam przewaznie wizyty w wc ;) (bo daje 90% mleka i 10% kawy) i zmieniłam na zbozówkę, bo jak byłam u koleżanki w szpitalu leżała tam gdzie cięzarne to dawali zbożówkę i dała mi sie napić. Wtedy mi smakowała, ta w domu to srednio smakuje, ale przynajmniej nie odwiedzam wc po niej :)

Ylya, evus lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wtedy mi smakowała, ta w domu to srednio smakuje, ale przynajmniej nie odwiedzam wc po niej :)

polecam KUJAWIANKĘ taką sypaną do gotowania, dużo smaczniejsza niż te ekspresowe czy rozpuszczalne :)

aszka lubi tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jedną dziennie z ekspresu tu muuuuszę... inaczej nie włącza mi się myślenie. Ale jak piszecie, że w ciąży nie idzie się za to do więzienia, to super :-)

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dzieki dziewczyny, juz sie oswoilam z ta mysla, chyba jakas twarda ze mnie sztuka :P
    Zaraz sie tu mam nadzieje do kolejnej walki stawic :)

Milej niedzieli :)
    tak trzymac :) podziwiam i tule mocno

MoBo lubi tę wiadomość

jamaica
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Co do tarczycy to ja mam inne zdanie. Sama sie lecze na nadczynnosc kupe lat co najmniej juz bedzie blisko 20 lat. Mam do tego guzy, biopsje itd, przeszlam scyntygrafie z radioizotopem i pisałam to wielokrotnie ze normy w Pl sa do z tego co pamietam chyba 4, dla starajacych sie. Obnizanie bez potrzeby TSH jest wg mnie niepotrzebna panika i grzebaniem w hormonach, ale kazdy robi jak uwaza. Jak zaszłam w ciaze to miałam ponad 2,70 czy cos i jest ok. Lekarz ktory mnie leczy w Wawie, babka z medycyny nukleranej i zastepca ordynatora tez nie jest za wlaczaniem leków. Pamietam tez sytuacje na forum jak mnostwo babek leciało do lekarzy zbijac TSH pozniej im zaczeło wariowac i wpadaly np.w nadczynnosc itd. W ciazy norma jest do 2,5 a niektore zrodła podaja ze i do 2.68. Oczywiscie te co tak zbijały do tej pory nie zaszły, osobiscie uwazam jak moja lekarka i rozne zródla medyczne w necie ze jezeli jest TSH w normie, nie ma objawów dodatkowych np. wole, guzy itd to jest bezsens zbijac bo mozna sobie zaszkodzic dodatkowo. Oczywiscie trzeba tez zrobic badanie przeciwciał tarczycowych i to dopiero daje pełny obraz diagnostyki tarczycy plus usg tarczycy. Moja mama ze mna w ciazy miala mega niedoczynnosc (leczona cały czas), moje kolezanki nabyły w ciazy niedoczynnosci w zwiazku z hormonami i lekarze tez nie włączali leków i dzieci zdrowe. U mnie tarczyca dziedziczna, wiele zalezy od zdroworozsadkowego podejscia. Tyle, ze podkreslam kazdy robi jak uwaza. Ja kiedys jak probowałam zajsc w ciaze to korzystałam ze wszystkiego, gdybym sie nie leczyła tyle lat to pewnie tez bym lekarza molestowała o lek na zbicie. W temacie ciezarowki metoda IUI i invitro tez o tym pisałysmy i dziewczyny maja do 2.5 i tez nie ruszaja bo im lekarze nawet nie chca przepisywac, co uwazam ze jest dobre, bo dla mnie to przesada,
    ja zaszlam przy tsh 4,20 i niby aczelam brac leki bo mnie poronieniem straszyla ale sama sobie to kontroluje i jakdonosze i urodze to zadnych lekow , nigdy objawow nie mialam i zlego samopoczucia wiec po co mi to ja mysle ze ten typ tak ma

evus lubi tę wiadomość

jamaica
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to ja jutro z wakacji wracam :) 10 pazziernika mam wizyte u genetyka wiec stres juz sie zaczal .

evus lubi tę wiadomość

jamaica
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamaica wrote:
    ja zaszlam przy tsh 4,20 i niby aczelam brac leki bo mnie poronieniem straszyla ale sama sobie to kontroluje i jakdonosze i urodze to zadnych lekow , nigdy objawow nie mialam i zlego samopoczucia wiec po co mi to ja mysle ze ten typ tak ma
    z tym zachodzeniem to jest tak, ze kobiety maja wyniki złe i zachodza bez problemu u mnie całe lata TSH sie waha miedzy 1-4 i mimo ze brałam leki na tarczyce sie nie udawało. Owszem to jest jakas przesłanka ze trzeba monitorowac, ale sama tarczyca nie jest przyczyna głowna samą w sobie ze nie dochodzi do zapłodnienia. Bo inaczej te wszystkie co zbiły na forum do 1.5 to juz powinny zajsc. U mnie teraz 2.5 i nie ruszamy.

Jamaica ale Ty chyba bedziesz miec połowkowe? :p Powiedz niech Ci lekarz zrobi 3 d :) ja mam takie i są super...naprawde polecam i trzymam kciuki za badanie. A płec juz znasz? :p

evus lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu u nas tak cicho? Spia wszystkie? ;)

MoBo lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zajęta czekaniem na @

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latalam po sklepach dzisiaj a jak wiadomo jest to bardzo wyczerpujące :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem ciągle głodna od 3 dni i zamyślam co sobie upichce, jakieś sugestie???

evus, Asana lubią tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ