X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka brały i z lekami i było dobrze. Ja akurat wtedy nie brałam leków (chyba) i tak wyszło, w sumie oprocz melisy zadnych ziol nie moge pić bo mnie zaraz brzuch boli i mam sensacje. Nawet po pokrzywie, jak sie okazało. Ale człowiek dopoki nie sprobuje to nie wie jak organizm zareaguje.

Czesc czesc :)

U mnie za to na kuchence obiad, dziś na bogato bo zupa + 2 danie ulubione mojego meza ( w pracy jest) + deser :) dlatego ze mój młodszy mezus bardzo sie sprawdza w roli sprzataczki, praczki, gotowaczki (w tygodniu), kuweciaczki (wyprzata po kocie), zmywaczki itd. Dlatego dzis bedzie nagroda :) dobra wyżerka, wszystko to co lubi happy.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:18

evus, pierwiastka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te młodsze męże to chyba wszystkie takie kochane :D mój też sprząta (odkąd mieszkamy razem odkurzacz w ręce nie miałam) naprawia i zakupy robi zgodnie z wytycznymi

w kuchni za to rządzę ja niepodzielnie i tyrańczo :D a dzisiejszy obiad serwuje teściowa więc też będzie wszystko to co mężak lubi najbardziej ;)

co gotujesz? :>

aszka lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka my mamy daleko obydwoje rodziców, ale moja tesciowka za bardzo nie umie gotowac, bo ją mąż przewaznie wyreczał, wiec zadna strata :D Ale chciałabym zeby mi ktos tak gotował np. blisko mieszkajaca tesciowa + mąż a ja luz (tez nie przepadam za gotowaniem chociaz umiem i dobre wychodzi). Dzis zupa kalafiorowa, a na drugie kaczka a deser szarlotka + lody.

pierwiastka, evus lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż zgłodniałam od tego opisu, mniaaaaam

aszka, evus lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smacznego Wam życze i udanego weekendu!
    ja mam rodzinną imprezę jutro więc będę dopiero po weekendzie

trzymajcie się ciepło

aszka, evus lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije rumianek, werbene, trawe cytrynowa, i liscie malin (liscie malin to bardziej pro-plodnosciowo).
    Jesli ktoras z was interesuje ten temat, ziol ktore wspomagaja plodnosc, to polecam ten artykul i wogole tą stronę: http://natural-fertility-info.com/fertility-herbs

Ziol ojca sroki nie pilam, czytalam ze to jest mieszanka kilku ziół, to moze byc dobre dla ludzi ktorzy dobrze reaguja na wszystkie ziola, ale dla osob ktore mogą byc nadwrazliwe na jeden nawet tylko skladnik z tej mieszanki, to moze sie skonczyc zle. Co nie oznacza, ze osoba ta moglaby pic kilka skladnikow tej mieszanki osobno, i nic by sie nie stalo. Stad problem z takimi gotowymi mieszankami. Ja sama stosuje na sobie osobno rozne ziola, sprawdzam jak na mnie dzialaja i sama mieszam.

Mozna lączyc ziola z braniem leków, ale wczesniej sprawdzic czy to ziolo konkretne nie bedzie miec dzialania hamującego lub wzmacniającego (za bardzo) dany lek.

Milej soboty dziewczyny, przyjemnego gotowania i odpoczywania :)

aszka, evus, pierwiastka lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Hej dziewczny. Wiec jednak dostalam okres dzis rano (15 dpo), wiec dupa i bede miala badanie HSG za 9 dni. AAAA, boje sie bólu. Ale trzeba bedzie przezyc...
    Hej, Dani, ja też sie umówiłam na HSG na czwartek, boje się jak diabli, bo maja mi to zrobić w szpitalu i raczej cackać się nie będą. Ponoć mam dostać ketonal. No i jeszcze się boję, że może po tym badaniu mój "bezpośredni" lekarz nie owinie niczego w bawełnę i powie: ma Pani zrosty, nie będzie dzieci. I czy ja takie info przeżyję. Ech, no chyba sobie meliski naparzę.. Dzięki za podpowiedź z liśćmi malin, muszę gdzieś dorwać i spróbować.

Dziewczynki, do dywagacji obiadowych się nie wtrącam, bo w kuchni mogłabym służyć za nogę od kuchenki jedynie. No czasem coś tam, ale sporadycznie. A dziś mój M gotuje nam rosół na ognisku, w sensie w kominku ogrodowym, specialite de la maison, chwilo trwaj.

Dani, evus, aszka, pierwiastka lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Dani Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya - czwartek? Ja mam w nastepna niedziele. To daj znac jak bylo! Ja tez sie boje...bólu i tego co powiedzą. Ale jak zrosty, niedrozne, to jeszcze nie jest koniec, zawsze mozliwe jest in vitro...Ale miejmy nadzieje, ze bedzie ok! Trzymam kciuki Ylya! Razniej mi wiedziec ze ty tez w tym tygodniu :)

Ylya, evus, aszka lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko opowiem, Dani! Ja też za Ciebie trzymam. Masz rację, nawet na szafot razem raźniej :-)

Dani, evus, aszka lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :)

Ylya lubi tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie ziół... Pije któraś czystek?

Margaret odezwij się, bo się martwię...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 22:11

Asana lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Dawno nic nie pisałam , bo w sumie nic się nie dzieje. Czekam na koniec cyklu i dalsze decyzje mojego dr ( jeśli ktoś w temacie ;) )

Ale.... wczoraj .. moja dawna współlokatorka poprosiła mnie o pomoc :)
    Urodziła córeczkę, śliczna Zosia :) ...i bała się pierwszy raz wykąpać maleństwo
    Serce mi ściskało ! przecież tak dawno nie kąpałam maluchów że szok... a pracowałam długie lata na pediatrii.. I udało się Zosieńka i ja byłyśmy bardzo dzielne hihi gorzej z mamą, bo to jej się ręce strasznie trzęsły. :D Mówię Wam mega uczucie ;)

Tak się wczoraj przejęłam , że dziś całą noc śniły mi się noworodki :D

Pozdrawiam "stare wyjadaczki" i nowe koleżanki
    Miłej niedzieli :*

Asana, aszka, Ylya, MoBo, Dani, evus lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz chyba jak dobze pamietam to u Ciebie torbiel była? A lekarz nie mowil, co po torbieli? Podziwiam Cie ze wykapalas dzieciaczka, bo ja np. mam słabe rece i bym sie bała ze mi sie wyslizgnie... Jestes dzielna babka :)

Wzajemnie miłej niedzieli. :*

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    W temacie ziół... Pije któraś czystek?

Margaret odezwij się, bo się martwię...
    nie, ale czytalam ze to dobrze wplywa na organizm. To juz było po moich ziola Sroki i juz nie chcialam ryzykowac.

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć już po weekendzie dziewczyny, mam nadzieję wypoczęłyście :)

Dani, dzieki za informacje, stronkę poczytam bo ja preferuje zioła zamiast syntetycznych suplementów
    Ylya, trzymam kciuki za zabieg żeby nie bolał i żeby wszystko okazało się ok

Dani lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Jak tam u Was sytuacje? U mnie polegiwanie na kanapie znowu z rozkazu lekarza, ale póki co szpital omijam.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani Fertility cleanse to tez mieszanka ziół, która głównie ma za zadanie oczyszczenie wątroby. Głównie ma za zadanie powrót do równowagi hormonalnej.
    Mieszanka sroki ma za zadanie stymulację jajnikow wiec ich działanie jest kompletnie inne.

Ania teraz jest jakaś moda na czystka, ja sama nigdy nie piłam.

Eltasz jeszcze będziemy kąpać masze dzieci :) <3

Wszystkim przed hsg powodzenia!

My w końcu pomalowalismy sypialnie wczoraj :) i dziś było byczenie na sofie z tej okazji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 08:49

Dani lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sroka na owulke ale jak ktos ma problem z ziołami to czy takie czy owakie to i tak bedzie zle. Ja pozniej pilam jednoskladnikowe i to samo. A sa kobiety ze im pomagaja :)

Mobo to niezle sie byczycie :p

Basiurka zdrowka.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Tak Sroka na owulke ale jak ktos ma problem z ziołami to czy takie czy owakie to i tak bedzie zle. Ja pozniej pilam jednoskladnikowe i to samo. A sa kobiety ze im pomagaja :)

Mobo to niezle sie byczycie :p

Basiurka zdrowka.

Tak tak Aszka ty to jestes wyjatkowym przypadkiem :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Tak tak Aszka ty to jestes wyjatkowym przypadkiem :P
    raczej niezbyt wyjatkowym-inaczej bym to nazwala(mniej miło)raczej organizmowo pierdołowatym :D, na forum jest temat: staraczki po ziolach czy cos takiego i dziewczynom sie udaje. A poza tym wg mnie to juz zdrowiej psychicznie na pewno niz te wizyty u tryliona lekarzy i rozkladanie sie na stołach, ale taki los, ze jednym sie udaje za pomoca ziół a inne musza poddawac sie zabiegom, a innym całkiem naturalnie. Zycie...

Tu jest temat o ziołach https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/wszystkie-zielary-z-ovu-soja-dong-quai-z-o-sroki-i-inne,2308,416.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:15

MoBo, basiurka, Dani, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ