X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Dani Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana a jak udostepnia sie biezacy wykres? Bo probowalam i nie wiem jak to zrobic.

Asana lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzieś dziewczyny przewijał się temat TSH i tarczycy.
    Według mnie samo TSH to za mało do oceny tarczycy.
    Taki rzetelny komplet to TSH, FT3, FT4, aTPO i aTG i usg tarczycy.
    Ja akurat mam Hashimoto, moje hormony były w normach, dopiero przeciwciała wykazały u mnie chorobę. Na szczęście zrobiłam od razu cały wymieniony ten pakiet a nie samo TSH (które miałam poniżej 2). Przeciwciała skłoniły mnie następnie do zrobienia USG i okazało się że na USG widać już -na razie niewielkie, ale- zmiany.
    Cóż nie chodzi o to aby się wkręcać w chorobę ani z drugiej strony znowu bagatelizować.
    Jednak odróżniłabym w tym miejscu różne "przypadki". Co innego jest dziewczyna, która nie może zajść - robi TSH, wychodzi jej OK więc nie ma sensu żeby drązyła dalej, TSH może wyjść wywalone w kosmos no i wtedy wiadomo, trzeba dalej się wgłębiać w temat.
    Ale uważam że oddzielna całkiem grupa to dziewczyny po poronieniach, w ich przypadku sprawdzenie samego TSH to trochę mało.
    Proces zapalenia autoimmunologicznego tarczycy to nie jest raptowana choroba, ona się toczy długo zanim zacznie dawać jednoznaczne objawy.
    Przeciwciała podjadają tarczycę, ale póki ta jest jest jeszcze silna nie daje to objawów w postaci złych poziomów hormonów, dopiero podjedzona w znaczymm stopniu daje objawy i wyraźny obraz (zmniejszonej objętości albo i czasami również zmian które wymagają diagnostyki w kierunku nowotworu).
    Problemy z tarczycą utrudniają starania o ciążę.
    Ja chciałam tylko napisać o sobie, ja miałam hormony w normie jednak wysoki poziom przeciwciał - mój endokrynolog powiedział, że zdania naukowców czy przeciwciała mogą powodować problemy z ciążą (podejrzewam że mogę ronić wczesne ciażę, gdyż kilka razy podejrzewam że miałam ciąże biochemiczne - wychodziły mi kreski na testach) są podzielone. Jednak część naukowców jest zdania że albo te przeciwciała albo jakieś inne przeciwciała, które towarzyszą przeciwciałom tarczycowym mogą powodowac poronienia - piszę to do MoBo.
    MoBo, kochana, nie jesteś osobą która tylko się stara, nie lekceważ tarczycy, nie twierdzę, że ona jest przyczyną Twoich problemów ale jestem zdania, że jesli chcesz się diagnozować to nie machaj ręką na tarczycę, gdyż z tego co widzę jest ona częstą przyczyną problemów.

aszka, MoBo, moremi lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    MoBo czy chlorella tez tak jedzie "morzem" jak spirulina? Kupilam sobie spiruline w proszku, chcialam dodawac do salatek, ale to tak jedzie...ma taki zapach ze nie jestem w stanie przełknąć czegokolwiek do czego dodam tą spiruline. Teraz mam plan zakupic spiruline w tabletkach, choc moja przyjaciolka mowila ze po tabletkach odbija się tym morzem...Ja jakos nie znosze zapachu tych alg. A chlorella to tez mikro alg. Jak ty to jesz/jadlas? w Jakiej formie?

Hahahahah dobre :)
    No nie jest to przyjemne na tyle zeby sypac po jedzeniu. Ja sproszkowana spir/ch dodaje do np. smoothisow i wypiekow (robie zielone chleby i muffiny badan/spirulina etc)
    Na codzien mam tabletki. Mnie sie po tabletkach niczym nie odbija. Biore jak zalecaja 30 minut przed posilkiem.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz pod samym wykresem "udostępnij"

Dani lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Asana mozemy sobie dzis lapki podac...

eh no w sumie gdzie mamy narzekać jak nie tutaj, przecież nie wyplaczę się komuś kto mnie nie zrozumie, bo tylko mnie wnerwi

evus, aszka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    powoli nadrabiam czytanie i widzę że dziś jakiś gorszy dzień, chyba coś w powietrzu musi być bo mnie jak mój wczoraj podniósł ciśnienie to dziś też mam husteczkowy dzień :/

Asana, aszka lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tego co wiem forma witaminy B12 w spirulinie nie jest dobra. Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że ona tak na prawdę zmniejsza poziom B12,, gdyż ma nieodpowiednią budowę chemiczną.

aszka lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że tak zapytam, czy wy bierzecie jakieś suplementy? bo mnie gin powiedział że poza kwasem foliowym to jedynie pokrzywę można popijać i zwiększyć o 2 porcje ilość spożywanych warzyw i pestek (dynia, słonecznik) i to wystarczy

Asana lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana, ja mialam robione TSH, FT3, FT4 ( musze znalezc te kartke)
    lekarz mi teraz nie zrobi przeciwcial bo twierdzi cytuje 'nie ma przeslanek swiadczacych o problemach z tarczyca'
    Ja niestety nie wejde sobie tutaj do byle laboratorium i nie zrobie badan :( bo tutaj to tak nie dziala. Moge zmienic lekarza, ale tutaj jakiekolwiek badania robi sie dopiero po powtornym poronieniu, i tak idzie mi na reke zeby sprawdzic immunologie i jak sie uda kardiotypy.

Teraz mam do wyboru sie wk..wiac albo poczekac i se sama zrobic jak bede w polsce na swieta.

Asana, evus lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana, nie smuc sie :)

Asana, MoBo lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze sobie troszke pomarudzic, bo w koncu od tego tez tu jestesmy, ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :)

ja np mialam na spokojnie do konca roku sobie serduszkowac, ale troche sie przestraszylam i dzis juz jestem po utoczeniu krwi ;)

zgodnie z Waszymi wytycznymi zestew tarczycowy, morfologia, zelazo, glukoza - jutro wyniki

mam nadzieje, ze bedzie ok :)

Asana, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    A ja dzis dzwonie do gina znowu i na wizyte biore chlopa moze on bedzie jakis bardziej stanowczy i zapyta jaki ma dla nas plan...??? Bo ja to zawsze wychodze mam wrazenie z niczym:(
    I od nowa zabawa:)
    tak niech facet zapyta, niech lekarka przedstawi jasny plan :)

Basiurka bo tak jest, ze jeden moze to a inny to.

MoBo, evus, loret1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest o B12 w spirulinie
    http://www.weganizm.info/nie-ma-b12-w-spirulinie/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus za wyniki-kciukam :)

Asana o w koncu sie odezwałas :p trudno najwyzej podejdziesz do invitro, a moze sie od razu uda albo przed zaskoczysz?

MoBo ech ci lekarze...

A pomarudzic to dobrze od czasu do czasu. Marudzcie do woli a pozniej uszy do gory i do walki!

evus, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, i co? udało się?

• loret1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Asana gdzies trzeba smutek przelac... Akurat u mnie w towarzystwie padlo na nas z problemem a wiekszosc kobitek hyc i juz i maja maluchy... I teraz one raczej o zabkach, kupkach i planach o rodzenstwie z ja latam z podpuchnietumi oczami od lez i troche nie mam sumienia im non stop o nieplodnosci napitalac, zreszta ciezko jest zrozumiec problem jak sie go nie mialo i latwo radzic, a to nie takie proste...
    Ja np mialam przebada tarczyce i dwoch roznych ginow ja roznie zinterpretowalo... Jeden ze nie ma tragedii drugi ze na granicy hashimoto...:(
    Mnie ciekawi tez co jest u mnie ta blokada, ze nie moze sie glutek zaczepic w takiej pieknej (lekko starawej) macicy :):):)

Mam nadzieje, ze posypia sie tu szczesliwiedonoszone ciaze w tym i moja...:)

evus, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    dobrze sobie troszke pomarudzic, bo w koncu od tego tez tu jestesmy, ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :)

ja np mialam na spokojnie do konca roku sobie serduszkowac, ale troche sie przestraszylam i dzis juz jestem po utoczeniu krwi ;)

zgodnie z Waszymi wytycznymi zestew tarczycowy, morfologia, zelazo, glukoza - jutro wyniki

mam nadzieje, ze bedzie ok :)

evus trzymam kciuki daj znać

MoBo lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak niech facet zapyta, niech lekarka przedstawi jasny plan :)

:) no caly w gotowosci bojowej jest! Chyba ma dosc stekajacej kobity...;) sama jestem ciekawa co nam zaproponuje...?

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Asana, ja mialam robione TSH, FT3, FT4 ( musze znalezc te kartke)

jak te FT3 i FT4 masz w górach normy to raczej wszystko ok, chociaż ja bym sprawdziła te pieprzone przeciwciała, chodze po forach i niestety ale hashimoto + poronienie to częste połączenie:( tak jak napisałam nie chodzi nawet o tarczyce ale często potem się okazuje że jak tarczyca jest posrana to i w ogóle w immunologii moze coś szwankować, warto to wykluczyć bo na to jest jedno leczenie

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    tu jest o B12 w spirulinie
    http://www.weganizm.info/nie-ma-b12-w-spirulinie/

Ja tam jem dla chlorofilu
    B12 jem w tabletce

Asana lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ