X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Jesli moge zapytac, to macie jakas granice do kiedy sie staracie...?

Az sie uda!!! :)

evus, Asana, loret1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Jesli moge zapytac, to macie jakas granice do kiedy sie staracie...?
    Przepraszam ale caly dzien o tym mysle...

ja do tej pory sobie ustalałam granice wiekowe, które ciągle przesuwałam, a teraz myślę że do meno- mam szansę w sumie, więc nie ustaliłam nowej granicy, no chyba że m. coś się odmieni, chociaż na razie nic nie mówi, więc jest jak jest, liczę że inv rozwiąże mój dylemat:)

evus, MoBo lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    Dani, i co? udało się?

Tak, dzieki wielkie :) Na razie nic ciekawego na moim wykresie bo mam okres. W tym cyklu wogole mam HSG, w zwiazku z czym nie mozemy serduszkowac az do badania (10 dpo- boze nie wiem jak uda nam sie powstrzymac...) a po HSG podobno sa czasami krwawienia itp, a niektorzy lekarze odradzaja serduszkowanie po badaniu droznosci jajowodow, wiec w tym cyklu niczego sie nie spodziewam, mozna powiedziec "odpuszczam".

Ja tez mysle ze na tym forum mozna swoje smutki wyrazać...Asana. Czasami czlowiek ma zalamke...Albo odechciewa mu sie tych wyrzeczen. Tez tak czasami czuje.

W kazdym razie w grupie razniej, bo w realu to rzeczywiscie ile mozna swoim przyjaciolkom gadac o tych wszystkich klimatach...Szczegółach. Moje przyjaciolki albo mają swoje dzieci, albo jeszcze nie planują, albo nigdy nie planują, albo dopiero co zaczely sie starac lub maja zacząć się starac niedlugo (dopiero co wyszly za mąż lub planują ślub).
    Ale mam tez przyjaciolki i znajome po in vitro. Wiec nie wszystkim tak latwo poszlo. Nie znam zadnej ktorej sie nie udalo nawet z in vitro...Ale moze takie nie opowiadają?

Asana, evus lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus, ale pomyśl, ustalisz sobie granicę i co? zaczniesz łykać tabletki? podwiżąesz jajowody? chyba nie?

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się w realu nikomu nie zwierzam, no może mama troche wie, a tak... to wiem że i tak nie zostanę zrozumiana a tylko przypieta mi zostanie łatka nieszczęśnika (nie chodzi o to że ktoś tak będzie myślał o mnie bo mu wygodnie i "milej" tylko zwyczajnie automatycznie wyjde na pechową, a nie chcę tego)

evus, MoBo lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja tez jestem na forum i codziennie zagladam:)
    Z tego wszystkiego to ja juz nie wiem co z czym i kiedy brac....
    No ja biore q10, b12, b6, kwasy omega i powinnam kwas foliowy 5 mg ale musze jedno badanie zrobic przed braniem i cos sie ociagam...

evus, Asana lubią tę wiadomość

loret1
  • evus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie cos mi nie wyszlo z cytowaniem, bo to loret1 pisala o granicach starania, ja poki co granic sobie nie stawiam ;)

Asana lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    tak, ale jak masz takie piękne TSH i FT3 i FT4 też ładne to może jednak nie tu pies pogrzebany? bo dla mnie ten poprzedni wynik co podałaś to był taki, że obudziłby mój lekki niepokója ten 1,7 jest bardzo ładny

to ja moze znajde te kartke pierwsze :P wiesz juz jak mi lekarz powiedzial ze nie, to cos mi w glowie zaswitalo, ze co on odrzuci to w polsce zrobie.

evus, Asana lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, a jak kliknęłaś udostępnij to otworzyło Ci sie okno z takimi zakładkami i w jednej jest np czy udostępniać informacje o serduszkowaniu? bo ja Twojego wykresu nie widzę:)
    a HSG chyba masz 10dc a nie 10dpo?
    co do starań po HSG są różne szkoły
    jedni mówia że promieniowanie szkodzi na komórkę jajową a drudzy że szkodzi dopiero na zarodek, czyli przed owulacją HSG nie szkodzi
    no i w tym pierwszym cyklu jest ponoć największa szansa
    ale ja nie namawiam, ani nie odradzam piszę tylko co czytałam

evus, Dani, aszka lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie ide z Wami! Az sie uda! Do meno!
    I nikomu nic do tego...:)
    Najgorsze sa komentarze: "w tym wieku..." Mam ochote grysc;)

evus, Asana, aszka, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    to ja moze znajde te kartke pierwsze :P wiesz juz jak mi lekarz powiedzial ze nie, to cos mi w glowie zaswitalo, ze co on odrzuci to w polsce zrobie.

MoBo wejdz sobei najlepiej na dział Poronienia, tam był taki wątek 3 poronienia nie pomógł nawet clexane tam rozsądnie dziewczyny piszą i poczytaj
    ja na Twoim miejscu porobiłabym badania które wykluczą lub dowiodą że potrzebujesz clexane, acardu, sterydu (encortonu) (niepotrzebne skreślić) - to jest podstawowy, tzw żelazny zestaw na poronienia
    niektórzy ginowe zaczynają zapisywać go prawie w ciemno przy niewyjaśnionych przyczynach poronien, tak jakby poronienie było objawem choroby którą się leczy tym zestawem, ale to tak ogólnie pisząc, czasami jeden z tych leków pomaga a czasami dopiero wszystkie trzy a czasami nawet one nie pomogą

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    To w takim razie ide z Wami! Az sie uda! Do meno!
    I nikomu nic do tego...:)

no dokładnie:/
    dlatego nie warto:/

evus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    ja mam wrażenie że ci lekarze to zachowuja się jak naiwne panienki, im bardziej się od nich coś chce tym bardziej się stawiają
    ja dlatego zreszygnowałam ze swojego obecnego gina, bo tylko mnie straszył, że to lub tamto a nie proponował rozwiązań, potem wchodziłam na neta i czytałam co powinno się robić i kurwica mnie brała, za co ja mu kurna płacę - za słodkie pierdzenie??? dwie stówy za wizyte to za mało żeby włączyć się do akcji?
    dlatego ja do tego wrocilam co chodzilam przed staraniami nie dosc ze superowy lekarz, to jeszcze on mnie nie naciagal ani na kase ani na zabiegi. Wprost powiedzial ze po 6 miesiacach trzeba szukac pomocy w klinice, w ogole jak do niego wrocilam to mowi ze masa kobiet ma problemy, coraz wiecej i teraz co juz 2-3 kieruje do kliniki chociazby z tego powodu ze on nie ma takiego sprzetu bo wiadomo, pojedynczy lekarz to co innego niz wielka firma-klinika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:00

Asana lubi tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus - ja nie mam zadnej granicy!

Asana- o dzieki za info co do udostepniania wykresu, teraz chyba juz to rozkmninilam i bedzie widac.

Nie no ja oczywiscie sie bede serduszkowac po HSG (tak oczywiscie w 10 dc mam badanie, a nie 10 dpo...) no chyba ze bym krwawila jak nie wiem co...Po tych dniach abstynencji bede wyglodniala ze hej :) Ale robie w tym miesiacu tez fertility cleanse (ten program) i tam zalecane jest odlozenie staran w miesiacu stosowania programu (bo np. Dong Quai tam jest caly cykl, w tej mieszance), ale wiem ze rozne kobiety zaszly w trakcie stosowania tego programu, wiec ja tez nie bede sie powstrzymywac (z serduszkowaniem). Z tym ze poprostu to jest taki cykl, no specyficzny, wiec nie bede sie tak spinać.

aszka, Asana, MoBo lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:

taaa, bo najlepiej to sobie zrobic dziecko w wieku lat 17, 18 siedziec na utrzymaniu rodziców i na dodatek ciagnac z mopsu. Jasne...Powiem Wam ze u mnie na osiedlu juz to chyba pialam ale napisze jeszcze raz jest rodzina co ma 6 dzieci i wcale nie jest tak rozowo, wrecz szaro, oczywiscie ze kazda z nas chce byc matka, ale robic dzieci co rok to tez przesada. Ta babka to wyglada na jakas 60 mimo ze ma z 32 lata, a ten facet jak smieciarz. 6 dzieci, wszystko oczywiscie z mopsu bo oni nie pracuja, dzieci chodza po ludziach i prosza kase itd. owszem wiadomo ze instynkt macierzynski jest ale u niektorych to chyba wylacznie te dzieci sluza za parawan dla mopsu aby wyciagac rece po darmowa kase. A tak w ogole to u mnie jakies 40% znajomych ktorzy pobrali sie w wieku 20 lat juz sa dawno po rozwodach. Nawet dzieci nie pomogły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:59

Asana, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    co do starań po HSG są różne szkoły
    jedni mówia że promieniowanie szkodzi na komórkę jajową a drudzy że szkodzi dopiero na zarodek, czyli przed owulacją HSG nie szkodzi
    no i w tym pierwszym cyklu jest ponoć największa szansa
    ale ja nie namawiam, ani nie odradzam piszę tylko co czytałam
    rtg podobno szkodzi bo jest napromieniowanie, sono nie szkodzi bo to przez usg, ile w tym prawdy z tym rtg niewiadomo. Podobno lekarze kaza cykl odczekac dla spokoju ducha po rtg. Ja mialam sono...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:03

Dani lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    taaa, bo najlepiej to sobie zrobic dziecko w wieku lat 17, 18 siedziec na utrzymaniu rodziców i na dodatek ciagnac z mopsu.

czasami to i takim zazdroszczę...

aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszajace Aszka:)
    Czyli starac sie i mie dac sie!!! Co ma byc to bedzie...
    I zalozyc pancerz, zeby nie dotykaly glupie teksty.
    Mi kiedys lekarz powiedzial, ze pora na dziecko jest wtedy kiedy kobieta poczuje ze chce je miec a ze poczulam troszke pozno no coz...
    Zreszta mnie paralizowal troche lek o ciaze o porod no ale poki co trza sie jak to ladnie mowicie serduszkowac!:)

aszka, Dani, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    rtg podobno szkodzi bo jest napromieniowanie, sono nie szkodzi bo to przez usg, ile w tym prawdy z tym rtg niewiadomo. Podobno lekarze kaza cykl odczekac dla spokoju ducha po rtg.

no to ja chyba się nasłuchałam więcej bo słyszałam dwie przeciwstawne wersje, że nie albo że wprost przeciwnie że jak najbardziej, no i że dawka we współczesnych rtg jest bardzo mała
    aha i jeszcze słyszałam że podobno kontrast z HSG może szkodzić na endometrium i implantację
    ale to są tylko opinie z forum
    mi lekarz zabronił ale i tak probowałam:D

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Pocieszajace Aszka:)
    Czyli starac sie i mie dac sie!!! Co ma byc to bedzie...
    I zalozyc pancerz, zeby nie dotykaly glupie teksty.
    Mi kiedys lekarz powiedzial, ze pora na dziecko jest wtedy kiedy kobieta poczuje ze chce je miec a ze poczulam troszke pozno no coz...
    Zreszta mnie paralizowal troche lek o ciaze o porod no ale poki co trza sie jak to ladnie mowicie serduszkowac!:)
    wazne zeby sie starac wtedy kiedy sie poczuje tzw instynkt macierzynski, czyli potrzebe bycia matką :) Oczywiscie wiadomo ze juz wiek 45 ogranicza bo przewaznie menopauza, ale u mnie jedna z zastepców dyrektora miała 3 dziecko w wieku 45 wiec to zalezy kto i kiedy ma menopuaze. Natomiast ja wiem ze w wieku lat 18 nie byłam na gotowa na dziecko, ani pozniej bo trafiałam na samych poparanców :) a uwazam ze jednak dziecko powinno miec rodziców, ktorzy sie wzajemnie kochaja i szanuja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 18:15

Asana, MoBo, evus lubią tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ