X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    MoBo,kotek, co bierzesz, żeby wydłużyć lutke? :)

Tak tak czasem biore utrogestan 200. Nie chce tu paplac zle o braniu progesteronu, ale to nie mobilizuje organizmu do produkcji wlasnego.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (A)lutka wrote:
    Przemyslalam, co napisalyscie i dochodze do wniosku, ze to jednak nie miejsce dla mnie. Wierze w samospelniajaca sie przepowiednie i przyciaganie myslami. A tutaj problemy i dlugie starania. Ja tego nie chce, wiec zostawiam wam pozytywne wibracje szybkiego zaciazenia!

Uwazaj bo juz sie moglas naszym jadem zarazic :P
    Powodzenia.

Storczyk31, She Wolf, evus, pierwiastka, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Uwazaj bo juz sie moglas naszym jadem zarazic :P
    Powodzenia.
    Spokojnie, za te negatywne wibracje już do niej myszy jadą ;-)
    Nie przejmujcie się takimi tekstami. Na drugim wątku co i rusz takie kwiatki wyskakują. Niestety.

Storczyk31, She Wolf, evus, pierwiastka, MoBo, Dani, Margaret.Se, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Napisz, proszę, coś więcej o tym leku?
    ;)

U nos nie ma lutki i bromka. To jest taka inna forma lutki i tyle. Ponoc w Polsce tez sie dostanie, ale jest drogi (gdzies na owu dziewczyny pisaly). Zapodajesz se dopochwowo w lutealnej. Ja mam niestety duzo skutkow ubocznych, no ale w niektorych cyklach bralam. W ostatnim lekarz nie kazal zeby sprawdzic czy moja @ sama przyjdzie.

Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dziubek, ale wydłuuuuża?
    Sprawdziłaś na sobie, działa? :)

A co Ty tak sie dopytujesz? Przeciez masz dluga fl ;)

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • evus Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (A)lutka wrote:
    Przemyslalam, co napisalyscie i dochodze do wniosku, ze to jednak nie miejsce dla mnie. Wierze w samospelniajaca sie przepowiednie i przyciaganie myslami. A tutaj problemy i dlugie starania. Ja tego nie chce, wiec zostawiam wam pozytywne wibracje szybkiego zaciazenia!

ja tam dopiero 2 cykle z Wami, ale nie zamierzam sie wynosic, bo tu same pozytywne wibracje :)

Dani, pierwiastka, She Wolf, Storczyk31, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    ja tam dopiero 2 cykle z Wami, ale nie zamierzam sie wynosic, bo tu same pozytywne wibracje :)
    wibracje i info o suplementach i porady jakich ginów nie słuchać i jak sobie z mężami / partnerami radzić i wszystko gratis :)
    <3

She Wolf, Storczyk31, evus, Margaret.Se lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dziubek, ale wydłuuuuża?
    Sprawdziłaś na sobie, działa? :)

No patrz wierci dziure :P

Wiec u mnie i tak dosc mocne plamienia przychodza w czas @ jak biore normalna dawke (1) i bole jakby moja @ juz byla. Jak lekarz zwiekszyl do 2ch to bol w klatce piersiowej, i wielkie sapanie + 2 dni w lozku bo glowy nie moglam podniesc, tak mnie bolala.

Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    ... on w amoku mnie jako pierwszej puścił fotkę z sali porodowej.. w dobrej wierze... a tylko ja wiem, jaka to była bomba emocjonalna. Dziś już jest ok, ustawiłam sobie to w głowie ale na spotkanie z jego dzieciakami jeszcze nie jestem gotowa.Staram się cieszyć...

Ilya ty tez mu w 2016 wyslesz taką fotkę.

Storczyk31, Ylya, MoBo lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az weszlam na drugi watek i podnioslam sobie cisnienie :P
    Po co taka pisze na watku staraczkowym? Wiadomo ze my tu sie staramy, co oznacza ze NIE JESTESMY W CIAZY! Po pozytywne informacje trzeba isc na watek ciazowy i tam pytac ile zajelo staranie :/
    Jeszcze bedzie nam ublizac ze mamy negatywna energie :/ Wez tu czlowieku badz mily i staraj sie doradzic to dostanie po lbie i tyle :(

pierwiastka, Storczyk31, Dani, evus, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, nie nerwuj siem ani nie złość bo to pikności szkodzi ;D

a ppoza tym, takie wyzytacje się zdarzają dość często więc luz i zen :)

moremi, She Wolf, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    TAK!

Jak Ci tam detox leci?

Detox swietnie. To niesamowite, jako efekt uboczny - schudlam troche. Choc ja ogolnie szczupla jestem, ale w ostatnich dwoch latach zrobil mi sie brzuch taki, no to znaczy ze nie jest plaski jak kiedys byl....To dlatego ze pracuje przed kompem i nie regularnie uprawiam sport...Pozatym wiek, no. No i w tym miesiącu ten brzuch mi sie splaszczyl, hehehe. Nie 100%, ale znacznie. Jestem pewna ze to jest związane z oczyszczaniem watroby. Wspaniale.
    :)

MoBo lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Nie mam, Wolfiku, i to jest przecież mój problem.
    Dlatego poroniłam, nie pamiętasz?
    całuski w sam środek noska ;)

Czekaj, poronilas z powodu niedoboru progesteronu? Sorki ale mam bardzo krotka pamiec :(
    A zerknelam na Twoj wykres poprzedni i mialas fl 16 dni, wiec bardzo dluga :)

17 cs <3 2.11.2019

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Detox swietnie. To niesamowite, jako efekt uboczny - schudlam troche. Choc ja ogolnie szczupla jestem, ale w ostatnich dwoch latach zrobil mi sie brzuch taki, no to znaczy ze nie jest plaski jak kiedys byl....To dlatego ze pracuje przed kompem i nie regularnie uprawiam sport...Pozatym wiek, no. No i w tym miesiącu ten brzuch mi sie splaszczyl, hehehe. Nie 100%, ale znacznie. Jestem pewna ze to jest związane z oczyszczaniem watroby. Wspaniale.
    Gratuluję, Dani :)

evus, Dani lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:

Ooooo ja tez chce sie pozbyc brzucha :) Moze i ja sobie zamowie ten specyfik :) Zawsze balam sie ze to sciema, ale skoro dziala, to chyba warto :)

Storczyk, ja jestem nerwowa baba i nie lubie jak ktos mi bruzdzi, a w tym wypadku nam wszystkim ;)

Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Czekaj, poronilas z powodu niedoboru progesteronu? Sorki ale mam bardzo krotka pamiec :(
    A zerknelam na Twoj wykres poprzedni i mialas fl 16 dni, wiec bardzo dluga :)
    tamto to ściema.
    Aż wstyd opowiadać.
    Byłam pewna, że zaskoczyło, piersi bolały, jak nigdy od owu, brałam przepisaną przez dr luteinę i ....wstyd przyznać :/...
    sobie jeszcze łykałam dupka (ale se wymyśliłam), bo luteina dopochwowa wypływała i nie wiedziałam, ze robię źle
    Miałam ciążę hormonalną
    Widziałaś jakie piękne tempki były

Mea culpa :/
    Ale wiesz co, Ty ryba piła jesteś, która kocham <3

She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Nie mam, Wolfiku, i to jest przecież mój problem.
    Dlatego poroniłam, nie pamiętasz?
    całuski w sam środek noska ;)
    Miałam podobny problem.
    W mojej klinice rzadko dają progesteron na drugą fazę wychodzac z założenia, że jeżeli jest pełnowartościowa owulacja, to ciałko żółte produkuje odpowiednią ilość progesteronu.
    Trochę sceptycznie do tego podchodzilam, ale w tym cyklu faktycznie 7dpo progesteron był powyżej 20 bez wspomagaczy. Podsumowując - warto wspomóc fazę folikularną, żeby lutealna była na wysokim , albo przynajmniej dobrym poziomie.
    Storczyk, ja poroniłam trzy razy. Każda prędzej czy później będzie w tej upragnionej ciąży, ale warto się badać i działać.
    Margaret, dobrze że wracasz do gry :-)
    Powodzenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 14:13

pierwiastka, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    tamto to ściema.
    Aż wstyd opowiadać.
    Byłam pewna, że zaskoczyło, piersi bolały, jak nigdy od owu, brałam przepisaną przez dr luteinę i ....wstyd przyznać :/...
    sobie jeszcze łykałam dupka (ale se wymyśliłam), bo luteina dopochwowa wypływała i nie wiedziałam, ze robię źle
    Miałam ciążę hormonalną
    Widziałaś jakie piękne tempki były

Mea culpa :/
    Ale wiesz co, Ty ryba piła jesteś, która kocham <3

Faktycznie :) No ale sama widzisz, ze progesteron Ci wydluza fl, wiec spoko. Tylko prosze Cie, nie nakrecaj sie, bo wies ze progesteron moze powodowac objawy podobne do ciazowych. Ja odkad zaczelam sie obserwowac, to bylam w urojonej ciONzy juz wiele razy :P Nasze cialo to nie maszynka i cykle moga byc rozne z miesiaca na miesiac :P Dopoki nie zaczniemy staran o ciaze to nie wsluchujemy sie tak bardzo w nasze organizmy i dlatego teraz kazde klucie w jajniku, pierdniecie czy swedzacy cycek powoduje ze sie ekscytujemy niepotrzebnie ;)

17 cs <3 2.11.2019

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    [...] Podsumowując - warto wspomóc fazę folikularną, żeby lutealna była na wysokim , albo przynajmniej dobrym poziomie.
    [...]

a czym wspomagałaś folikularną?

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Faktycznie :) No ale sama widzisz, ze progesteron Ci wydluza fl, wiec spoko. Tylko prosze Cie, nie nakrecaj sie, bo wies ze progesteron moze powodowac objawy podobne do ciazowych. Ja odkad zaczelam sie obserwowac, to bylam w urojonej ciONzy juz wiele razy :P Nasze cialo to nie maszynka i cykle moga byc rozne z miesiaca na miesiac :P Dopoki nie zaczniemy staran o ciaze to nie wsluchujemy sie tak bardzo w nasze organizmy i dlatego teraz kazde klucie w jajniku, pierdniecie czy swedzacy cycek powoduje ze sie ekscytujemy niepotrzebnie ;)
    Tak .
    Wiem
    Niestety :/ sprawdziłam to na sobie
    Tulimy? ;)

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ