X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    a czym wspomagałaś folikularną?
    Bardzo długo inofemem. Jajniki pracowały idealnie, śluz był super, ale lekarz (zwykły gin) zepsuł mi stymulując clo.
    W cyklu ciążowym był to letrozol. Ale nie ma co się sugerować. U koleżanki zadziałały gonadotropiny i były bliźniaki :-) też bez progesteronu.
    U mnie progesteron został włączony w 7 tygodniu z uwagi na odklejanie się kosmówki.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bardzo długo inofemem. Jajniki pracowały idealnie, śluz był super, ale lekarz (zwykły gin) zepsuł mi stymulując clo.
    W cyklu ciążowym był to letrozol. Ale nie ma co się sugerować. U koleżanki zadziałały gonadotropiny i były bliźniaki :-) też bez progesteronu.
    U mnie progesteron został włączony w 7 tygodniu z uwagi na odklejanie się kosmówki.
    Dzięki :)

inofem zamówiony ale dostałam też luteine na skrócenie drugiej fazy i czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się nad sensem jej brania.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Faktycznie :) No ale sama widzisz, ze progesteron Ci wydluza fl, wiec spoko. Tylko prosze Cie, nie nakrecaj sie, bo wies ze progesteron moze powodowac objawy podobne do ciazowych. Ja odkad zaczelam sie obserwowac, to bylam w urojonej ciONzy juz wiele razy :P Nasze cialo to nie maszynka i cykle moga byc rozne z miesiaca na miesiac :P Dopoki nie zaczniemy staran o ciaze to nie wsluchujemy sie tak bardzo w nasze organizmy i dlatego teraz kazde klucie w jajniku, pierdniecie czy swedzacy cycek powoduje ze sie ekscytujemy niepotrzebnie ;)

;) w punkt! Ten swedzacy cycek przerobilam;)

Mi tez sie wydaje ze u mnid cos te fazy sa zwalone...
    A mi np tu dobrze, serio czasami sobie poczytam roznosci, madrosci, cos z Waszego zycia i sie czuje jak z kumpelami na babskim wieczorze;)
    I czasami mam takie przeczucie ze uda mi sie z Wami!!!

I jeszcze czasami pojawiaja sie takie cytaty ktorych tu nie ma, to skad sa one?

She Wolf, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

inofem zamówiony ale dostałam też luteine na skrócenie drugiej fazy i czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się nad sensem jej brania.

W Twoim orzypadku jest sens jej brania, bo luteina mozna wywolac @ w cyklach bezowulacyjnych. U Ciebie jak juz wczesniej mowilam te niskie temperatury moga byc powodowane niskim progesteronem, prawdopodobnie przez brak owulacji.

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    W Twoim orzypadku jest sens jej brania, bo luteina mozna wywolac @ w cyklach bezowulacyjnych. U Ciebie jak juz wczesniej mowilam te niskie temperatury moga byc powodowane niskim progesteronem, prawdopodobnie przez brak owulacji.
    czyli wychodzi na to ze ja to cienzki przypadek jestem ;D

She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja od tego cylku jak przyjdzie @ mam to clo... A jak mi gin tez cos rozreguluje.... Bojem siem

She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    czyli wychodzi na to ze ja to cienzki przypadek jestem ;D

Niekoniecznie. Wlasnie mozesz byc latwym przypadkiem ktory z niewielka pomoca medyczna zaskoczy :)
    Najgorszymi przypadkami sa dziewczyny u ktorych wszystkie badnia sa w normie a ciazy nie ma i nie wiadomo jak je leczyc :/

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Oj ja od tego cylku jak przyjdzie @ mam to clo... A jak mi gin tez cos rozreguluje.... Bojem siem

Nie boj sie Kochana, Clo pomaga wielu dziewczynom. Ja tez od przyszlego cyklu mam miec clo jako stymulacje przez IUI :) ja akurat sie z tego powodu ciesze :)

MoBo, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

A miałaś robiony monitoring cyklu? Czy na pewno masz owulację?
    Prawdopodobnie dostałaś na 10 dni i wtedy powinno byc krwawienie z odstawienia. Tyle ze warto znaleźć przyczynę tak długiej fl.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ae dlatego warto zrobic monitoring cyklu.

MoBo lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Nie martw się na zapas. U mnie uposledzało endometrium (poniżej 8 mm) i powodowało przerost pęcherzyków (do 30 mm). Dlatego raczej zalecany jest równocześnie monitoring. Tym bardziej, że mogą też być torbiele.
    Ale na wiele dziewczyn działa.
    Dopiero po trzech cyklach bym się zaczęła martwić. Clo można stosowac przez sześć, ale moim zdaniem to za długo. Po trzech szukajcie nowego stymulantu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, tylko ze Pierwiastka na razie stara sie na luzie, a @ jak nie bylo tak nie ma. Ciazy chyba tez nie, chociaz miejmy nadzieje ze jednak tak.
    A w tych cyklach z Clo mialas tez zastrzyki na pekniecie?

MoBo lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    A mogę jeszcze powiercić ;)?
    Czy jest efekt brania tego cudu? Jest dłuższa lutka?
    Lubię tak wiercić
    Ciebie lubię :) :)

Wiadomo ze branie Ci wydluzy.
    W przypadku jednak defektu lutealnego to nie jest takie proste bo sama suplementacja tylko tuszuje problemy.

moremi, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laseczki;)

Trochem siem bojem, ale sprobujem...!
    Ooo She to my od listopada clo, tylko ja nie bede miec iui a monitoring jak wyglada sytuacja...

No i mi tez nic o zastrzykach nie mowil, moze po tym cyklu zobaczy jak sprawa wyglada...? Ech...
    Ciagle nowe pytania w glowie sie rodza

Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Moremi, tylko ze Pierwiastka na razie stara sie na luzie, a @ jak nie bylo tak nie ma. Ciazy chyba tez nie, chociaz miejmy nadzieje ze jednak tak.
    A w tych cyklach z Clo mialas tez zastrzyki na pekniecie?
    Pierwiastka udziela się tez na innym wątku i stąd wiem, że zaczyna działać :-)
    No i luz luzem, ale przyczynę długiej fazy lutealnej warto poznać. Tym bardziej, ze faktycznie wygląda to na cykl bezowulacyjny.
    Nie miałam zastrzyków na pękanie. Nie miałam monitoringu O.o o przerastaniu pęcherzykow dowiedziałam sie w klinice, bo już sie niecierpliwiłam. Sam mi pękł całe szczęście. Nie każdy lekarz ginekolog zna się na leczeniu niepłodności. Dlatego ja polecam klinikę. U lekarza zwykłego czas tylko traciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:28

MoBo, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A miałaś robiony monitoring cyklu? Czy na pewno masz owulację?
    Prawdopodobnie dostałaś na 10 dni i wtedy powinno byc krwawienie z odstawienia. Tyle ze warto znaleźć przyczynę tak długiej fl.
    nie miałam nic bo zawsze wszystko było w miare ok
    zrobiłam pakiet tarczycowy i krzywą cukrową - wyniki ok
    gin dał mi lutke bez badan bo mam skąpe @ i długie cykle tak więc w następnym cyklu sama chce zrobić badania a tymczasem mam zamiar brać inofem i lutke ze 2-3 cykle, jak nie będzie zmian (czytaj cionzy) to ide do gina w klinice bo na luzie juz sie 13 cykli staram z zalozonych 18
    i dlatego moje pytanie o luteine bo jesli inofem tak stymuluje I faze to dodatkowy progesteron w II fazie nie byłby potrzebny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:39

evus, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, zapytaj o zastrzyki, bo Clo czesto wlasnie powoduje przerost pecherzykow i w rezultacie torbiele. A monitoring musi byc :)

Moremi, acha, nam mowila ze jeszcze luzuje przez kolejne cykle :/
    No widzisz, nie pekaly pewnie same bez zastrzykow. Dlatego ja dziekuje Bogu ze jest to forum i inne na ktorych dowiedzialam sie co z czym jesc. I klinika nie klinika mnie juz w konia nie zrobi ;)

MoBo, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• MoBo Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Miałam podobny problem.
    W mojej klinice rzadko dają progesteron na drugą fazę wychodzac z założenia, że jeżeli jest pełnowartościowa owulacja, to ciałko żółte produkuje odpowiednią ilość progesteronu.
    Trochę sceptycznie do tego podchodzilam, ale w tym cyklu faktycznie 7dpo progesteron był powyżej 20 bez wspomagaczy. Podsumowując - warto wspomóc fazę folikularną, żeby lutealna była na wysokim , albo przynajmniej dobrym poziomie.
    Storczyk, ja poroniłam trzy razy. Każda prędzej czy później będzie w tej upragnionej ciąży, ale warto się badać i działać.
    Margaret, dobrze że wracasz do gry :-)

Moremi nie zawsze. Na CLO wyprodukowalam 3 tej samej wielkosci pecherzyki, wszystkie pekly i bylo widac 3 cialka zolte na USG, a faza lutealna byla dokladnie tej samej dlugosci (dla testu nie bralam zadnego progesteronu).

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, i nadal mówie że na luzie :)
    ale powoli zaczynam działania bo mnie takie zapewnienia gina ze to stres i ze trzeba wyluzowac i cierpliwym byc to jakos nie uspokajaja a wrecz przeciwnie bo widze ze z cyklem cos nie teges i cionzy tesh ani widu ani slychu

moremi, evus, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    denerwować się zaczne PO 36 urodzinach a do tego czasu jeszcze kilka miechów zostało ;)

evus, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ