35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
pierwiastka wrote:a czym wspomagałaś folikularną?
W cyklu ciążowym był to letrozol. Ale nie ma co się sugerować. U koleżanki zadziałały gonadotropiny i były bliźniakiteż bez progesteronu.
U mnie progesteron został włączony w 7 tygodniu z uwagi na odklejanie się kosmówki.
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Bardzo długo inofemem. Jajniki pracowały idealnie, śluz był super, ale lekarz (zwykły gin) zepsuł mi stymulując clo.
W cyklu ciążowym był to letrozol. Ale nie ma co się sugerować. U koleżanki zadziałały gonadotropiny i były bliźniakiteż bez progesteronu.
U mnie progesteron został włączony w 7 tygodniu z uwagi na odklejanie się kosmówki.
inofem zamówiony ale dostałam też luteine na skrócenie drugiej fazy i czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się nad sensem jej brania.Storczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
She Wolf wrote:Faktycznie
No ale sama widzisz, ze progesteron Ci wydluza fl, wiec spoko. Tylko prosze Cie, nie nakrecaj sie, bo wies ze progesteron moze powodowac objawy podobne do ciazowych. Ja odkad zaczelam sie obserwowac, to bylam w urojonej ciONzy juz wiele razy
Nasze cialo to nie maszynka i cykle moga byc rozne z miesiaca na miesiac
Dopoki nie zaczniemy staran o ciaze to nie wsluchujemy sie tak bardzo w nasze organizmy i dlatego teraz kazde klucie w jajniku, pierdniecie czy swedzacy cycek powoduje ze sie ekscytujemy niepotrzebnie
w punkt! Ten swedzacy cycek przerobilam;)
Mi tez sie wydaje ze u mnid cos te fazy sa zwalone...
A mi np tu dobrze, serio czasami sobie poczytam roznosci, madrosci, cos z Waszego zycia i sie czuje jak z kumpelami na babskim wieczorze;)
I czasami mam takie przeczucie ze uda mi sie z Wami!!!
I jeszcze czasami pojawiaja sie takie cytaty ktorych tu nie ma, to skad sa one?She Wolf, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
loret1 -
pierwiastka wrote:Dzięki
inofem zamówiony ale dostałam też luteine na skrócenie drugiej fazy i czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się nad sensem jej brania.
W Twoim orzypadku jest sens jej brania, bo luteina mozna wywolac @ w cyklach bezowulacyjnych. U Ciebie jak juz wczesniej mowilam te niskie temperatury moga byc powodowane niskim progesteronem, prawdopodobnie przez brak owulacji.MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:W Twoim orzypadku jest sens jej brania, bo luteina mozna wywolac @ w cyklach bezowulacyjnych. U Ciebie jak juz wczesniej mowilam te niskie temperatury moga byc powodowane niskim progesteronem, prawdopodobnie przez brak owulacji.
She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:czyli wychodzi na to ze ja to cienzki przypadek jestem
Niekoniecznie. Wlasnie mozesz byc latwym przypadkiem ktory z niewielka pomoca medyczna zaskoczy
Najgorszymi przypadkami sa dziewczyny u ktorych wszystkie badnia sa w normie a ciazy nie ma i nie wiadomo jak je leczycMoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
loret1 wrote:Oj ja od tego cylku jak przyjdzie @ mam to clo... A jak mi gin tez cos rozreguluje.... Bojem siem
Nie boj sie Kochana, Clo pomaga wielu dziewczynom. Ja tez od przyszlego cyklu mam miec clo jako stymulacje przez IUIja akurat sie z tego powodu ciesze
MoBo, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
pierwiastka wrote:Dzięki
inofem zamówiony ale dostałam też luteine na skrócenie drugiej fazy i czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się nad sensem jej brania.
Prawdopodobnie dostałaś na 10 dni i wtedy powinno byc krwawienie z odstawienia. Tyle ze warto znaleźć przyczynę tak długiej fl.MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
She Wolf wrote:W Twoim orzypadku jest sens jej brania, bo luteina mozna wywolac @ w cyklach bezowulacyjnych. U Ciebie jak juz wczesniej mowilam te niskie temperatury moga byc powodowane niskim progesteronem, prawdopodobnie przez brak owulacji.
MoBo lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
loret1 wrote:Oj ja od tego cylku jak przyjdzie @ mam to clo... A jak mi gin tez cos rozreguluje.... Bojem siem
Ale na wiele dziewczyn działa.
Dopiero po trzech cyklach bym się zaczęła martwić. Clo można stosowac przez sześć, ale moim zdaniem to za długo. Po trzech szukajcie nowego stymulantu.MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi, tylko ze Pierwiastka na razie stara sie na luzie, a @ jak nie bylo tak nie ma. Ciazy chyba tez nie, chociaz miejmy nadzieje ze jednak tak.
A w tych cyklach z Clo mialas tez zastrzyki na pekniecie?
MoBo lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Storczyk31 wrote:A mogę jeszcze powiercić
?
Czy jest efekt brania tego cudu? Jest dłuższa lutka?
Lubię tak wiercić
Ciebie lubię
Wiadomo ze branie Ci wydluzy.
W przypadku jednak defektu lutealnego to nie jest takie proste bo sama suplementacja tylko tuszuje problemy.moremi, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Dzieki laseczki;)
Trochem siem bojem, ale sprobujem...!
Ooo She to my od listopada clo, tylko ja nie bede miec iui a monitoring jak wyglada sytuacja...
No i mi tez nic o zastrzykach nie mowil, moze po tym cyklu zobaczy jak sprawa wyglada...? Ech...
Ciagle nowe pytania w glowie sie rodzaStorczyk31, aszka lubią tę wiadomość
loret1 -
She Wolf wrote:Moremi, tylko ze Pierwiastka na razie stara sie na luzie, a @ jak nie bylo tak nie ma. Ciazy chyba tez nie, chociaz miejmy nadzieje ze jednak tak.
A w tych cyklach z Clo mialas tez zastrzyki na pekniecie?
No i luz luzem, ale przyczynę długiej fazy lutealnej warto poznać. Tym bardziej, ze faktycznie wygląda to na cykl bezowulacyjny.
Nie miałam zastrzyków na pękanie. Nie miałam monitoringuo przerastaniu pęcherzykow dowiedziałam sie w klinice, bo już sie niecierpliwiłam. Sam mi pękł całe szczęście. Nie każdy lekarz ginekolog zna się na leczeniu niepłodności. Dlatego ja polecam klinikę. U lekarza zwykłego czas tylko traciłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:28
MoBo, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:A miałaś robiony monitoring cyklu? Czy na pewno masz owulację?
Prawdopodobnie dostałaś na 10 dni i wtedy powinno byc krwawienie z odstawienia. Tyle ze warto znaleźć przyczynę tak długiej fl.
zrobiłam pakiet tarczycowy i krzywą cukrową - wyniki ok
gin dał mi lutke bez badan bo mam skąpe @ i długie cykle tak więc w następnym cyklu sama chce zrobić badania a tymczasem mam zamiar brać inofem i lutke ze 2-3 cykle, jak nie będzie zmian (czytaj cionzy) to ide do gina w klinice bo na luzie juz sie 13 cykli staram z zalozonych 18
i dlatego moje pytanie o luteine bo jesli inofem tak stymuluje I faze to dodatkowy progesteron w II fazie nie byłby potrzebny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:39
evus, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
Loret, zapytaj o zastrzyki, bo Clo czesto wlasnie powoduje przerost pecherzykow i w rezultacie torbiele. A monitoring musi byc
Moremi, acha, nam mowila ze jeszcze luzuje przez kolejne cykle
No widzisz, nie pekaly pewnie same bez zastrzykow. Dlatego ja dziekuje Bogu ze jest to forum i inne na ktorych dowiedzialam sie co z czym jesc. I klinika nie klinika mnie juz w konia nie zrobiMoBo, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
moremi wrote:Miałam podobny problem.
W mojej klinice rzadko dają progesteron na drugą fazę wychodzac z założenia, że jeżeli jest pełnowartościowa owulacja, to ciałko żółte produkuje odpowiednią ilość progesteronu.
Trochę sceptycznie do tego podchodzilam, ale w tym cyklu faktycznie 7dpo progesteron był powyżej 20 bez wspomagaczy. Podsumowując - warto wspomóc fazę folikularną, żeby lutealna była na wysokim , albo przynajmniej dobrym poziomie.
Storczyk, ja poroniłam trzy razy. Każda prędzej czy później będzie w tej upragnionej ciąży, ale warto się badać i działać.
Margaret, dobrze że wracasz do gry
Moremi nie zawsze. Na CLO wyprodukowalam 3 tej samej wielkosci pecherzyki, wszystkie pekly i bylo widac 3 cialka zolte na USG, a faza lutealna byla dokladnie tej samej dlugosci (dla testu nie bralam zadnego progesteronu).
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
She, i nadal mówie że na luzie
ale powoli zaczynam działania bo mnie takie zapewnienia gina ze to stres i ze trzeba wyluzowac i cierpliwym byc to jakos nie uspokajaja a wrecz przeciwnie bo widze ze z cyklem cos nie teges i cionzy tesh ani widu ani slychumoremi, evus, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter