X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Ja niestety do roboty jade dzisiaj. Czekam własnie na popisową jajeczniczke mojego ukochanego :)

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry słoneczny ale wietrzny, 15 stopni jest a my w domu bo chorzy :/
    i nawet kawa do łóżka jakoś mi nastroju nie poprawiła

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, otwarte okno i świeczki pomarańczowe bo zawsze mi pomagają na bolącą głowę i muza celtycka w tle i herbata z sokiem malinowym :)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, i o to właśnie chodzi :)

u mnie po wyluzowaniu wróciły normalne cykle a z rok miałam z tym problem, gin nic nie chciał dac bo mówił że to stres i musze przyznać że w tym akurat miał rację ;)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Nie wiem, jak Ci się to udało ;) ja luzuję i chu .. z tego
    wiesz, szczerze powiem że dlugo miałam tak jak ty że niby luz a nic się nie zmieniało
    pomogło mi pogadanie z maużem, poczytanie forum i ustalenie planu działania raczej niż jakichś granic że do tedy a tedy będę w ciąży czy coś
    tak więc robię obserwacje i badania, biorę suplementy i na spokojnie czekam ze 3-4 cykle żeby się niepotrzebnie nie stresować w święta ani dodatkowo faktem że do lekarza jeszcze się nie można umówić bo na styczeń to zapisują dopiero ...(tu wstawić odpowiednią datę, albo i ze 2-3 bo najpierw sprawdzają potencjalną liczbę pacjentów, potem negocjują z lekarzami a potem zapisują)aha, i maużonek też bierze suplementy i ma się zbadać

Storczyk31, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Pierwiastko, jak ja bym chciała na spokojnie, jak Ty :):)
    chcieć to znaczy móc :)
    w razie co bedziem wspierać

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, jeszcze nie zaciążyłam (chyba;) ) więc złotego środka nie dam ale każda para a w sumie głównie kobieta musi przejść swoją drogę i wybrać to co najlepsze

obserwacje nakręcają, fakt, ale po ok 6m-cach jest już jakiś pogląd na sytuację i uczysz się czytać własne ciało już nawet bez pomiarów, wakacje czy inne remonty itp też pomagają bo się nie spinasz na zajściu a zwyczajnie cieszysz przytulaniem na przysłowiowe zakończenie czy początek dnia ;)
    nerwy niestety na hormony nie mają dobrego wpływu ale to działa i przy parciu na zajście i przy frustracji że nie wiesz czemu więc ja bym radziła plan działania ustalić taki lajtowy i dać sobie czas, u mnie się sprawdza :)

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Ja się nie skarżę na swój los, potulna jestem, jak baranek ;)
    oj tam oj tam, o swoje czasem trza sie wykłócić też :D

Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, koniec z tymi! normalnie brzmie jak ciocia dobra rado co wszystkie rozumy pojadła :D

aszka lubi tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    no dobra, koniec z tymi! normalnie brzmie jak ciocia dobra rado co wszystkie rozumy pojadła :D

Zauważyłam, że tu role się wymieniają miedzy nami, jeśli chodzi o wsparcie. Gora-dół.
    No, może w wyjątkiem Ciebie, Asany, MoBo, Wolfa, bo jesteście silnymi typami osobowości tutaj i bardziej dajecie z siebie niż bierzecie. Ale może w tym urok ;) bo mamy z Was tak wiele, ale i Wam jesteśmy potrzebne, żeby w sobie tą siłę odkryć ;)

aszka, pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daję tylko mojemu męzowi

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dobra, to dlaczego wszyscy lekarze, odradzają obserwacje, mierzenie tempki, kiedy miesiącami nie wychodzi?
    Radzą spontanicznie, wyluzować, myśli puścić swobodnie w eter.
    Walą po oczach przykładami z życia par, które wyjechały na wakacje, zaczęły budować dom, zajęły się czymś innym i wstrzeliły się w ciąże.
    A tu człowiek nie wie już w którym kierunku iść, bo spontan na nic się nie zdał, z obserwacji nic nie wynika ;)
    I słyszy na to wszytko: trzeba nie nerwowo, bez stresu.
    Qrwa, jak?????
    ja od wojego gina nie słyszałam zeby wyluzowac tylko zeby isc do kliniki.

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    ja daję tylko mojemu męzowi
    o.O ale wyznania ;)

MoBo lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja od wojego gina nie słyszałam zeby wyluzowac tylko zeby isc do kliniki.
    ale większość ginów zaleca właśnie wyluzowanie i czerwone wino najlepiej na wakacjach, trafiłaś na wyjątkowego jakiegoś :)

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, normalnie siem zarumieniłam od tych komplementów XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ale większość ginów zaleca właśnie wyluzowanie i czerwone wino najlepiej na wakacjach, trafiłaś na wyjątkowego jakiegoś :)
    wiesz jakby mi gin powiedział zebym zluzowała po ilus m-cach prob to bym go wysłała rakieta na ksiezyc :D Po prostu trafiłam na gina ktory nie wierzy w gusła, a podpiera sie wytycznymi medycznymi :) A w nich jest wyraznie p 6 mies prob kobieta po 35 r zycia powinna byc poddana całosciowej diagnostyce wraz z facetem. W sumie to mi sie przedłuzyło poprzez rozne sprawy itd. leczenie,torbiele, złę wyniki itd, i tak wyszło mase m-cy...jezeli podliczyc całosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 16:06

Asana, pierwiastka, Dani lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wiesz jakby mi gin powiedział zebym zluzowała po ilus m-cach prob to bym go wysłała rakieta na ksiezyc :D Po prostu trafiłam na gina ktory nie wierzy w gusła, a podpiera sie wytycznymi medycznymi :) A w nich jest wyraznie p 6 mies prob kobieta po 35 r zycia powinna byc poddana całosciowej diagnostyce wraz z facetem.
    ja się z tym całkowicie zgadzam dlatego wzięłam sprawy w swoje ręce na gina się nie oglądając bo był i jest on zdania że odstresowanie wszystko załatwi

MoBo lubi tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. 2 dni mnie tu nie bylo bo bylam na weekendowym wyjezdzie z mezem (odwiedziny jego rodzicow ktorzy mieszkaja daleko w pieknym miejscu, mielismy aktywny wyjazd bo wycieczka rowerowa w naturze itp) i teraz czytam wasze wpisy z dwoch dni. Wlos mi sie na glowie sie jezy jak czytam o tym jak niedouczeni sa ginekolodzy, choc dla mnie to nie nowosc - z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zwykly gin, to wiele o diagnostyce nieplodnosci nie wie. Najlepiej po paru miesiacach u zwyklego gina i po zrobieniu pakietu podstawowych badan (hormonalne i spermy) udac sie od razu do kliniki plodnosci. Z tym wyluzowywaniem sie, to jest dobra porada moze na samym poczatku staran, jesli np po 3 miesiacach od rozpoczecia staran sie nie zaciazy, to mozna probowac metody "luzowania sie" - jechac na wakacje z mezem w dni plodne itp.

Ale jak po 6 czy wiecej staran miesiecy nie ma ciazy to ruszac do kliniki plodnosci!

Ja zrezygnowalam z antykoncepcji przed slubem i miesiac po slubie pojechalam do Indii na miesiac miodowy z mezem, miesiac caly tam bylismy, w zyciu nie bylam tak wyluzowana jak w tych tygodniach po slubie i w Indiach - zero pracy, i bylam na takim haju, zero stresu i totalne odloczenie sie od spraw zycia codziennego i jego trosk. Na cale dwa miesiace. I nie zaszlam.
    Wiec takie gadanie o "luzowaniu sie" nigdy do mnie nie trafialy.

Storczyk31, She Wolf, moremi, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    I nie zaszlam.

no bo widocznie Tobie bardziej pomógłby mały szczeniaczek
    a jak nie szczeniaczek to może zyrafa?

Dani, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mówie o luzowaniu w znaczeniu czekania miesiącami czy latami na ciążę bez diagnozowania się i leczenia mam na myśli luzowanie w stosunku do siebie bo czasem psyche nas blokuje, czytałam tu jakiś pamiętnik dziewczyny która zaczęła starania a tak faktycznie nie czuła się gotowa zostać mamą, organizm się zbuntował a raczej odpowiedział na jej obawy i cykl jej się całkowicie rozregulował...w końcu zdecydowała się na psychologa i dopiero to pomogło
    w rodzinie mam przypadek dziewczyny u której niby wszystko było ok ale nie zachodziła, za namową męża i rodziny robiła stymulacje i inne leczenie łącznie z ivf i nic, po 1,5 roku zdecydowała że ma dość leków, diety i przysłowiowego odwieszania życia na kołek w imię przyszłej ciąży, wróciła do normalnego życia, imprez rodzinnych, zarywania nocy i nadgodzin i 2 cykle później była już w ciąży

po sobie widzę że jak wszystko z partnerem dogadane, plan akcji uzgodniony i odpowiednie działania wdrożone ale tak żeby nie były przytłaczające to jakoś tak wszystko się normuje i organizm funkcjonuje też lepiej

no ale dla każdego coś innego :)
    więc może i ten szczeniak albo żyrafa są opcją do rozważenia ;D

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ