X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Aszka on mowi i zdjecia usg daje... Mam nadzieje ze peknie, albo ze sie ta torbiel wchlonie...

MoBo to super jak tak ladnie macie, inna energia:)
    mi tam pekały giganty wiec Tobie tez moga, tego zycze :) U mnie 29 mm i bec pekało, lepiej zeby pekł i problemu nie ma, jak bedzie to znak ze musisz miec zastrzyk nastepnym razem.

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    Hej kobitki,

Szczęśliwy moment nastąpił dwa tygodnie temu, a mały orzeszek teraz grzecznie leży najedzony w łóżeczku :)

Dziewczyny, to, że mamy tyle lat, ile mamy nie jest wcale przeszkodą na drodze do macierzyństwa. Walczcie o swoje szczęście i nie poddawajcie się - na prawdę warto. Bo "Kto nie walczy, nie wychowuje!"
    Ot taka dygresja od cioci Amelci ;)

Teraz powoli zbieram się do walki o drugiego potomka :)
    Będę chyba musiała założyć nowy wątek: "35+ starające się o kolejne dziecko, czy są takie?" :P Mam nadzieję, za jakiś czas, Was wszystkie tam widzieć!!!! :)

Aszka, MoBo dzięki za pamięć i odwiedziny :***** <3 <3

P.S. Fistaszek bez urazy ;)

Amelcia dobrze ze sie szczesliwie skonczyło :) I podziwiam ze chcesz juz drugie dziecko, ale produkuj produkuj :p

MoBo, Amelcia lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mi tam pekały giganty wiec Tobie tez moga, tego zycze :) U mnie 29 mm i bec pekało, lepiej zeby pekł i problemu nie ma, jak bedzie to znak ze musisz miec zastrzyk nastepnym razem.

Tylko ze fajnie gdyby pekalo kiedy ma wlasciwy rozmiar, bo z takiego przerosnietego ciazy raczej nie bedzie :(

aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeście pisały o meno i jak wróciłam zmachana z zakupów bo wybrałam się w kurtce przeciwwiatrowej, czapce i szaliku bo przeciem chora a pogoda paskudna choć nie pomyślałam że w sumie dość ciepło to od razu pomyślałam że już wiem jak to jest z tymi uderzeniami gorąca :P
    no ale kisiel na kolacje bedzie :D

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia gratulacje:) super obrazek...
    To Wy sie juz odwiedzacie ohoho;)

Nie pekl:( w poniedzialek trzeba bedzie luknac co z nim.., takze dupa
    Zastrzyku raczej tez nie bedzie no i o taki lajf...

loret1
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    [...] Nie pekl:( w poniedzialek trzeba bedzie luknac co z nim.., takze dupa
    ale jak to nie bedzie??? to po co sie stymulowac jak nie pękają jajka? przyciśnij doktora i nie daj mu się tym razem sianem wykręcić i zabierz chłopa na wsparcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Nie pekl:( w poniedzialek trzeba bedzie luknac co z nim.., takze dupa
    to lipa :/ u mnie niestety na torbiel tylko antyki pomogły :/ cykl w plecy.

• loret1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ale jak to nie bedzie??? to po co sie stymulowac jak nie pękają jajka? przyciśnij doktora i nie daj mu się tym razem sianem wykręcić i zabierz chłopa na wsparcie

ja mialam pierwszy raz stymulacje i moze chcial zobaczyc co to sie dzieje, ale tez nie wiem czemu nie chce wspomoc pekniecie, bo dzis tez o tym wspomnialam... juz sama nie wiem co myslec... no powiedzial, ze w kolejnym cyklu powinno byc ok
    no ja tez nie umiem chyba byc taka dociekajaca na to wyglada

pierwiastka, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w poniedzialek zobaczymy co sie z nim dzieje dalej, ale cykl w plecy - kolejny :(
    moze sie wchlonie samoistnie-oby!

MoBo, Margaret.Se, Asana, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Tylko ze fajnie gdyby pekalo kiedy ma wlasciwy rozmiar, bo z takiego przerosnietego ciazy raczej nie bedzie :(
    w ogole to trzeba robic badania hormonalne bo na dojrzały pecherzyk powinno byc tak pi razy oko ale juz dobrze jest jak ma 150 estradiolu. I oczywiscie lh i fs blisko fazy owulacyjnej, czyli moga byc w folikularnej ale jakby po srodku bo przynajmniej ja tak miałam ze jakby u mnie normy sie zahaczały. I oczywiscie rozmiar tak 18-24 mm, to max bo to jest wg lekarzy optymalny pecherzyk rozmiarowo.

Margaret.Se, Asana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    ja mialam pierwszy raz stymulacje i moze chcial zobaczyc co to sie dzieje, ale tez nie wiem czemu nie chce wspomoc pekniecie, bo dzis tez o tym wspomnialam... juz sama nie wiem co myslec... no powiedzial, ze w kolejnym cyklu powinno byc ok
    no ja tez nie umiem chyba byc taka dociekajaca na to wyglada
    Ty go cisnij niech da zastrzyk, jak w 1? cyklu masz torbiel to MUSI wypisac, albo go zmienic na innego lekarza. Co on wrozka ze wie jak bedzie w drugim cyklu? Nie wie, a jak w 3 znowu bedzie torbiel...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:37

pierwiastka, MoBo, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret, Aszka dobrze mówi, pogadaj z ginem i wymus zastrzyk a jak nie da to zmien gina i nowemu powiedz jak cykl wygladal, szkoda z powodu torbieli kolejne cykle tracic

MoBo, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Asana dopisz mnie do listy na 3.12

Amelcia gratulacje :) Niech rośnie zdrowo :)

Zapraszam was na sałatkę, rozpędziłam się i zrobiłam miche dla całego wojska :D
    Mam też murzynka z zakalcem ale tego akurat sie można było spodziewać :D Ale jest pyyyyszne i z prawdziwą czekoladą :D

MoBo, Margaret.Se, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore, przekonałaś mnie LECE na sałatkę :D akurat o kolacji myślałam ;)

MoBo lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziołchy moje :D

Alem zem zmeczona jak stary traktor :P ale mam lepsiejszy humorek. Boje sie tych staran i nerwuje sie okropielnie i w tym cyklu nawet nie licze na sukces. Boje sie tez tego ze minie miesiac, drugi trzeci itd i juz ratunku nie bedzie dla mnie bo zem za stara. Zazdraszczam Wam ze macie kilka wiosen mniej niz ja.

Loret, Aszka ma racje cisnij go albo zmien lekarza. Przecie nie masz 18lat zeby czekac az lekarz laske zrobi. Znaczy sie ł mialoby i łaske :D bo czy lekarz lubi robic czy nie te laski to juz jego sprawa :P

MoBo a Ty jak nie Maryja i bez seksu nie zajdziesz a ze nie bylo staranek to po co tesciora chcesz robic? :P

Nie czytałam wszystkiego i nie wiem co u reszty moich owieczek ale mam nadzieje ze ok :D

loret1, pierwiastka, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuu nie umiem cisnac:( on mi ma zrobic tylko dwa cykle i aut;)! bede szukac kliniki, nie wiem gdzie isc i do kogo...zalamka
    ale ciekawi mnie o co kaman, ze jeden daje a drugi nie...? moze oni cos po jajkach widza?
    wykoncze sie nerwowo...
    a moze te jajcymonki nie pekaja bo je blokuje moja bania i wieczne spiecie:(

Lore ja po salatce ale murzynka uuuuuuwielbiam oj jakbym do herbatki opedzlowala:)

Margaret.Se, Storczyk31 lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret leki z tym czasem ma kazda z nas takze sie nie nerwuj:)
    znam przypadek pewnej pani co rozpoczela rodzenie jak miala 40 lat a zakonczyla w wieku lat 43 ma 3 dzieci i doczekala sie wnukow takze... pocieszam sie takimi historiami, ale nie ukrywam ze tez mysle o tym ze moze sie nie udac a zycie czy z dzieckiem czy bez trzeba przezyc!;)

MoBo, Margaret.Se, She Wolf, Asana, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obsmialam sie z laski :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:

MoBo a Ty jak nie Maryja i bez seksu nie zajdziesz a ze nie bylo staranek to po co tesciora chcesz robic? :P

Dla treningu Magi :P
    Ciekawa jestem czy jak się wie, że będzie minus, to zawiedzenie jest takie samo O.o
    A tak ogólnie to nie chce robić, jakoś między postami powiedziałam ze se mogę jedna kreche wysikac i zaraz mi podejrzewały, żem jakie ciche starania zrobiła :P

Margaret.Se, She Wolf, loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mocno martwię o Asane bo ona nadal ciśnie O.o :P

Margaret.Se, pierwiastka, She Wolf, Asana, loret1, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ