X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede, bede jak wczesniej nie zwariuje od tych staran;)

MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • Dani Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jesuuuuu ja nie wiedzialam, ze ja tyle bolu mam w sobie ukrytego?!!!! wszystko mi zaczelo drgac, lzy naplywaly do oczu ehhhhhhhh
    .

Bardzo dobrze, brawo, cos tam ci sie odblokowalo dzieki tej medytacji, to wazne.

Medytacje, wizualizacje sa bardzo dobre, zwlaszcza te plodnosciowe, mozna stosowac w domu samemu, ale napewno grupowa taka sesja ma wieksza moc oddzialywania.

Margaret a ty stosujesz? Jak taki bol masz w sobie zwiazany z przeszloscia, tobie by dobrze zrobila taka joga, medytacje, wizualizacje, by sie od niego uwolnic.

MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret pamietam ze ostatnio sobie wysnilas te II kreski wiec i teraz sie spelni :)

Mobo, ja tez chce na taka joge. W domu zawsze mi sie przypomina jak juz jestm w lozku, ze nie cwiczylam :P
    Ja mialam w nocy tak dziwne sny ze lepiej zeby mi sie to nie spelnilo. Uciekalam przed jakimis mafjozami :P

Ja dzis musze dokonczyc prace bo do jutra termin, a jestem jeszcze w czarnej d_u_p_i_e (nie wiem czy mozna tutaj tego slowa uzywac?)
    A wieczorem moj Ksiaze porywa mnie na kolacyjke z okazji moich imienian :)

Storczyk31, MoBo, Margaret.Se, Dani, Jot lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego She!!! Niech Ci sie spelni najwazniejsze marzenie:)

She Wolf, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, Storczyk dziekuje :*

Tak ucieklam :P

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze ruszyc moje ciezkie 4 litery i pojde chyba na ta joge hormonalna i zafunduje sobie refleksologie glowy i stop anuz cos mi sie odblokuje...
    I moze zapanuje nad stresem bo dzis cos zaczynam miec w q u r wa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:41

Storczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Idąc za ciosem MoBo zapisałam się na jogę:):) Jutro o 17.30

:)
    To obys miala takie same przezycia jak i ja :)

Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She mordko moja baw sie dobrze dzisiaj i najlepszego <3

Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Wow MoBo ale przezylas oczyszczenie:)
    To pomoze zobaczysz:)
    No ja chyba tez sie w koncu zmolestuje na ta joge hormonalna, moze cos sie odblokuje:) jakies cudo sie zdarzy i tez bede miec milusiego bobaska w domu...?

Margaret a Ty sie leczysz w klinice juz? A moge spytac w jakiej?

Eee Dzien Dobry tak w ogole :)

Jasne pytaj :) leczyc sie nie leczyłam bo nie zdazyłam bo zaszlam w ciaze. Nie udawalo sie i w koncu wyladowałam własnie w Invicta. Bylam na jednej wizycie, dowalił mi badania na dzien dobry na tysiaka. Mielismy je zrobic ale tez nie wszystkie. Nie musialam bo sie udało niestety zakonczenie wiadomo jakie było :( Wczesniej robilam badania hormonalne i HSG i wszystko ok łacznie z nasienie. Mi sie wydaje ze u mnie problem to gesty, za gesty sluz i guajazylkiem go rorzedziłam i w drugim cyklu udalo sie. Teraz tez jade z koksem z tym syropem drugi dzien i juz widze roznice, takze polecam bo działa sukinsyn :P

Storczyk31, loret1, MoBo, Dani, She Wolf, Jot lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Bardzo dobrze, brawo, cos tam ci sie odblokowalo dzieki tej medytacji, to wazne.

Medytacje, wizualizacje sa bardzo dobre, zwlaszcza te plodnosciowe, mozna stosowac w domu samemu, ale napewno grupowa taka sesja ma wieksza moc oddzialywania.

Margaret a ty stosujesz? Jak taki bol masz w sobie zwiazany z przeszloscia, tobie by dobrze zrobila taka joga, medytacje, wizualizacje, by sie od niego uwolnic.

Ja to mam nasrane we łbie i tyle :P
    fakt zabieralam sie w tym roku kilka razy za joge ale skonczylo sie na czytaniu w necie :D musze powaznie pomyslec o tym. Ja to cwicze callanetics a to co innego, napinanie i rozciaganie miesni.

MoBo, Dani, She Wolf, Jot lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No ponoc tak :) ze niby cos czego sie bardzo pragnie, badz sie sni w tym czasie (noc z 10 na 11, 11go i noc z 11 na 12go) sie sprawdzic.
    Dlatego pani joga pokierowala nami podczas medytacji, tyle ze nie powinno byc wymuszone, dlatego powiedziala nam o tym pozniej.

Super :D mam cudowny humorek od razu hehe jak mi mało do szczescia potrzeba :P

Storczyk31, aszka, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Margaret pamietam ze ostatnio sobie wysnilas te II kreski wiec i teraz sie spelni :)

Mobo, ja tez chce na taka joge. W domu zawsze mi sie przypomina jak juz jestm w lozku, ze nie cwiczylam :P
    Ja mialam w nocy tak dziwne sny ze lepiej zeby mi sie to nie spelnilo. Uciekalam przed jakimis mafjozami :P

Ja dzis musze dokonczyc prace bo do jutra termin, a jestem jeszcze w czarnej d_u_p_i_e (nie wiem czy mozna tutaj tego slowa uzywac?)
    A wieczorem moj Ksiaze porywa mnie na kolacyjke z okazji moich imienian :)

Kotek moja kochana <3 Sto lat! Duzo zdrowka i spełnienia wszystkich marzen!!!!!! :D

Tak wysniłam i sie sprawdziło :) mowie ze miewam sny prorocze, pamietacie jak przysniła mi sie tempka 37.10 budze sie mierze i taka sama była :) 5 minut pozniej wysikany test i dwie kreseczki :) hyyyyyy :D

Storczyk31, aszka, MoBo, Dani, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Margaretko, nazwę syropu poproszę i dawkowanie, plis

Bardzo prosze :) syrop guajazyl o tej nazwie i składzie. Łyzka 3xdziennie piec dni przed ovulka i konczymy w dniu ovulki :)

Storczyk31, aszka, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Bardzo prosze :) syrop guajazyl o tej nazwie i składzie. Łyzka 3xdziennie piec dni przed ovulka i konczymy w dniu ovulki :)
    Dziekuję <3

aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• loret1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Margaret:) czyli Ty tez invicta...
    Czyli teraz zawiesilas leczenie i po prostu sie staracie?
    A ten syropek to mozna sobie pobrac np przy leczeniu z clo bromkiem? Czy to ma jakis wplyw? Moze i ja sobie zapodam i pomoge troche chlopakom :)

Oj oj zaczynam sie robic niecierpliwa wrrrr

Storczyk31, Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nigdy w zyciu jogi. Mam bardzo stresujaca prace i kilka lat temu zapisałam sie do centrum jogi w Wawie. Przyszłam a tam na jednej sali ze 80 osob, szok. I dali mate itd, oczywiscie stroj swoj miałam. Jako ze byłam wtedy sama, a zadna kolezanka nie mogła isc wiec oczywiscie stałam jak ten kołek. Ale to nie było najgorsze bo chcialam cwiczyc sama, a prowadzaca mowi, ze musza byc pary i dała mi jakiegos koniowatego faceta. Wyobrazcie sobie ja mała drobinka i facet 2 metry 120 kg. I zaczelismy cwiczyc, jak ona zaczeła pokazywac te cwiczenia to ja oczy miałam jak 5 złotych :D i sie pytam tych ludzi dookoła czy to joga dla poczatkujacych a oni ze tak. I wszyscy te 79 osob w sali robi jakies tam skrety, jakies tam dotykanie na stojaca rak do podlogi, wygibasy itd, a ja nawet palcami nie moglam siegnac podłogi. A ta prowadzaca łazila z mikrofonem, przyszła do mnie i jak nie wrzasnie :D ze chyba ja dopiero zaczynam, a ja mowie tak ale tutaj to sa cwiczenia dla poczatkujacych a ona ze tak, ale musze duzo sie rozciagac w domu i wziela mnie na srodek ze niby taka miła zebym lepiej widziała itd. Oczywiscie stała nade mna jak kat i wrzeszczała przez ten mikrofon w stylu tylek wyzej/nizej, skret taki, szmaki...ale to to nic. I kobietka mowi, a teraz cwiczenia w parach i przyniosla cegły...tak cegły...a do tego sznur i to jest takie cwiczenie ze jedna osoba lezy na tych cegłach a druga pod jej tylek daje ten sznur i ciagnie, wyobrazcie sobie ze jak ten facecik 2 metry mnie pociagnał to ja zobaczyłam gwiazdy w dzien :) I wtedy to juz mi nerwy puscily, jak wstalam i wydarlam gebe na niego i na nia :) a ona do mnie to ja dam pani karimate i pani sobie pod kocykiem polezy. I to mi sie podobało i tak sobie lezalam do konca cwiczen :) oczywiscie juz mnie tam wiecej nie zobaczyli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:47

Storczyk31, Margaret.Se, Ylya, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Dzieki Margaret:) czyli Ty tez invicta...
    Czyli teraz zawiesilas leczenie i po prostu sie staracie?
    A ten syropek to mozna sobie pobrac np przy leczeniu z clo bromkiem? Czy to ma jakis wplyw? Moze i ja sobie zapodam i pomoge troche chlopakom :)

Oj oj zaczynam sie robic niecierpliwa wrrrr
    na pewno warto z kliniki skorzystac zeby zrobic badania na poczatek, ale to sa koszty i koszty. Ja do tej pory splacam pozyczke niestety bo niezle wydalismy na te leczenie.

Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf najlepszego :)

Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ta Twoja historia z joga to prawie jak kupic mieso ze straganu, co grzalo sie caly dzien w 30stopniach celcjusza.

Dobra joga to male klasy, prowadzacy co pochodzi do kazdego i reguluje postawe, wytlumaczy postawe (robic co inni nie znaczy robic dobrze), a podczas medytacji sprawdza czy cialo jest rozluznione.
    Bardzo dobrze, ze ucieklas, ae szkoda ze sie zrazilas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:07

aszka, Dani, Margaret.Se, Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Aszka ta Twoja historia z joga to prawie jak kupic mieso ze straganu, co grzalo sie caly dzien w 30stopniach celcjusza.

Dobra joga to male klasy, prowadzacy co pochodzi do kazdego i reguluje postawe, wytlumaczy postawe (robic co inni nie znaczy robic dobrze), a podczas medytacji sprawdza czy cialo jest rozluznione.
    Bardzo dobrze, ze ucieklas, ae szkoda ze sie zrazilas.
    niestety, a wybrałam niby polecana szkołe, tutaj link i ta babka co prowadziła zajecia J.J.http://www.jogafoksal.pl/index.php/content/view/48/72/ W sumie ona do mnie podchodziła ale byłam na srodku sali-mozna przeczytac ze sala ma 135 m2, wiec stac naprzeciwko 79 osob i wypinac tylek to nie jest komfortowe uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:10

MoBo lubi tę wiadomość

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ