35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNavi wrote:Dzień dobry Dziewczyny
Przyjmiecie mnie do grupy? Ja 38 lat.
To mój pierwszy pierwszuni post na OF... zatem jak nic ma moc spełniania życzeń )) - szybkiego zafasolkowania i zadzieckowania Nam!
Miłego dnia dziewuszki
Ja czekam na @ i nowy cykl, nowe nadzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 11:15
-
nick nieaktualny
-
No u mnie git Znaczy nowy cykl (okres się zaraz kończy i dobrze bo mam dziką chcicę) nowe nadzieje i możliwości
Aaaa dziś się pochwaliłam mężowi jakiego avatarka sobie zrobiłam i moje wary zrobiły na nim wrażenie chyba większe niż normalnie w sensie zdziwił się, że to mojeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Navi wrote:Dobrego dnia Kochane
dziś 8 dpo, obiecuję sobie na wszystko, że w następnym cyklu już nie będę się tak nakręcać (chociaż to samo obiecywałam se miesiąc temu).
Czy 10 dni drugiej fazy to nie za mało?
Gdzieś czytałam, że 10 dni to dolna granica normy. A może spróbuj wit b6? Z tego co widzę dużo dziewczyn ją bierze właśnie na wydłużenie tej fazy (progesteron)?
A jeśli chodzi o nakręcanie się to wydaje mi się, że nie da się nie nakręcać mierząc temp i obserwując ciałoNavi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję przyjrzę się tej B6 bo martwi mnie to. Czas odwiedzić gina, zmotywowałam się dzięki temu portalowi.
A co do nakręcania... no masz rację - jak się nie nakręcać jak bacznie się obserwujemy co dnia a co dopiero po owulce Choć tego miesiąca już staram się i tak tak strasznie nie nakręcać się. Shimmer_lip, Aszka, trzymam kciuki Dziewczyny za aktualne cykle, aby były dłuuuuugie aż do szczęśliwych porodów. Amen amen amenshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam własnie wrociłam z mezem z parku, było ekstra i na koniec lody
Shimmer_lip ja miałam cykle 60 dniowe teraz mi zeszło do 35-40. Ale ten to pewnie bedzie z 40.
Navi 10 dni to dolna granica, tak wiec jak napisala shimmer_lip warto sprawdzic co sie dzieje
Ciepełka życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 15:44
-
nick nieaktualnyNavi wrote:Dziękuję przyjrzę się tej B6 bo martwi mnie to. Czas odwiedzić gina, zmotywowałam się dzięki temu portalowi.
A co do nakręcania... no masz rację - jak się nie nakręcać jak bacznie się obserwujemy co dnia a co dopiero po owulce Choć tego miesiąca już staram się i tak tak strasznie nie nakręcać się. Shimmer_lip, Aszka, trzymam kciuki Dziewczyny za aktualne cykle, aby były dłuuuuugie aż do szczęśliwych porodów. Amen amen amen -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:u mnie na pewno za duza dawka byla, jajcory mnie bolaly
Teraz zmniejszam i zobaczymy jak bedzie
Ja jestem zla od rana bo mi budzik na mierzenie temp nie zadzwonil i mierzylam 1,5 godz pozniej. Zignorowalam ja ale i tak jestem zla i chyba dzis zrobie pierwszy test owu (of juz mi niby plodne pokazuje) ale nie wiem jak wytrzymam bez picia dwie godziny w tym upale. I pytanie mam w trakcie tych 2 godzin mozna normalnie sikac? Czy trzeba trzymac? Normalnie jak debil sie czuje a w instrukcji to nic nie jest napisane nawet o tym nie piciuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 18:13
-
nick nieaktualnyjak pokazuje to rzeczywiście zrób dziś Powiem Wam, że ja ten mam pierwszy z testami owu i zadziwiona jestem, że bez nich byłam pół życia przekonana, że owulkę mam gdzieś raczej na początku cyklu, nie miałam nigdy monitoringu a tu i OF i testy pokazują, że ta moja potencjalna owulka to w innym miejscu cyklu. Człowiek to się uczy przez całe życie
Z tym piciem to rzeczywiście kiszka w upał, ale sama się przekonałam na sobie, jak drobne picie fałszuje jednak wynik. Sikać można z tego co mi wiadomo Tylko przy ciążowym poranne stężenie ma znaczenie. Tak ja się dowiedziałam
Dobrego dzionkashimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Navi wrote:jak pokazuje to rzeczywiście zrób dziś Powiem Wam, że ja ten mam pierwszy z testami owu i zadziwiona jestem, że bez nich byłam pół życia przekonana, że owulkę mam gdzieś raczej na początku cyklu, nie miałam nigdy monitoringu a tu i OF i testy pokazują, że ta moja potencjalna owulka to w innym miejscu cyklu. Człowiek to się uczy przez całe życie
Z tym piciem to rzeczywiście kiszka w upał, ale sama się przekonałam na sobie, jak drobne picie fałszuje jednak wynik. Sikać można z tego co mi wiadomo Tylko przy ciążowym poranne stężenie ma znaczenie. Tak ja się dowiedziałam
Dobrego dzionka
No właśnie ja też obstawiam, że mam jakoś wcześnie owulację (jeśli ją mam) ale chyba nie aż tak wcześnie ;/ i właśnie dlatego zacznę te testy robić dziś bo zwyczajnie nie chcę akcji przegapić. W następnym cyklu już bardziej będę wiedziała co i kiedy
No i to wszystko jednak nie jest takie łatwe Pij bo gorąco, pij żeby śluz był dobry ale nie pij jak chcesz na testa siknąć Jaja jak berety -
nick nieaktualnyShimmer sikac mozesz, chodzi o to ze jak duzo pijesz to mocz sie rozciencza i wtedy moze nic nie wykryc. Najlepiej tez codziennie o tej samej porze te testy robic, bo ja np jak robilam wczesniej to mi tez nie pokazywalo, a jak pozniej o tej samej godzinie to juz pokazywalo Nawet na poczatku kupilam te testy z rosmananna, z allegro i z apteki ale wszystkie to samo pokazywaly a cena na allegro 1 zl w aptece 12 zl za test wiec jest roznica.
Navi mi tez niby pokazywalo owu, a usg nie, wiec tez z tym roznie, ale co poradzic -milego dnia -
Navi wrote:Dobrego dnia Kochane
dziś 8 dpo, obiecuję sobie na wszystko, że w następnym cyklu już nie będę się tak nakręcać (chociaż to samo obiecywałam se miesiąc temu).
Czy 10 dni drugiej fazy to nie za mało?
To Ty kochana jakoś na dniach testujesz??? Powodzenia -
aszka wrote:Shimmer sikac mozesz, chodzi o to ze jak duzo pijesz to mocz sie rozciencza i wtedy moze nic nie wykryc. Najlepiej tez codziennie o tej samej porze te testy robic, bo ja np jak robilam wczesniej to mi tez nie pokazywalo, a jak pozniej o tej samej godzinie to juz pokazywalo Nawet na poczatku kupilam te testy z rosmananna, z allegro i z apteki ale wszystkie to samo pokazywaly a cena na allegro 1 zl w aptece 12 zl za test wiec jest roznica.
Navi mi tez niby pokazywalo owu, a usg nie, wiec tez z tym roznie, ale co poradzic -milego dnia
Dzięki za rady Dziś 7dc i blada druga kreska więc negatywny. Czekam i bardzo jestem ciekawa czy wyjdzie mi jakiś pozytyw Robię te testy w wielkiej konspiracji żeby męża nie przerażać -
nick nieaktualny