X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :)
    Przyjmiecie mnie do grupy? Ja 38 lat.

To mój pierwszy pierwszuni post na OF... zatem jak nic ma moc spełniania życzeń :))) - szybkiego zafasolkowania i zadzieckowania Nam! :)
    oby sie udało :)

Miłego dnia dziewuszki s0312.gif

Ja czekam na @ i nowy cykl, nowe nadzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 11:15

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Ja czekam na @ i nowy cykl, nowe nadzieje.

Właściwe podejście :) Będę trzymać kciuki :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, trudno ;) i dalej :D Shmimmer a jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:23

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie git :) Znaczy nowy cykl (okres się zaraz kończy i dobrze bo mam dziką chcicę) nowe nadzieje i możliwości :)

Aaaa dziś się pochwaliłam mężowi jakiego avatarka sobie zrobiłam :) i moje wary zrobiły na nim wrażenie :) chyba większe niż normalnie :) w sensie zdziwił się, że to moje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:46

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer i niech docenia :) :) A ja na @ czekam, tyle ze mam dlugie cykle i mysle ze jeszcze troche poczekam :D

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Shimmer i niech docenia :) :) A ja na @ czekam, tyle ze mam dlugie cykle i mysle ze jeszcze troche poczekam :D

No ja mam niby 28-29 dni ale i tak dłuży mi się strasznie. A Ty ile masz zazwyczaj dni?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia Kochane :)
    dziś 8 dpo, obiecuję sobie na wszystko, że w następnym cyklu już nie będę się tak nakręcać ;) (chociaż to samo obiecywałam se miesiąc temu).
    Czy 10 dni drugiej fazy to nie za mało?

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:
    dziś 8 dpo, obiecuję sobie na wszystko, że w następnym cyklu już nie będę się tak nakręcać ;) (chociaż to samo obiecywałam se miesiąc temu).

Gdzieś czytałam, że 10 dni to dolna granica normy. A może spróbuj wit b6? Z tego co widzę dużo dziewczyn ją bierze właśnie na wydłużenie tej fazy (progesteron)?
    A jeśli chodzi o nakręcanie się to wydaje mi się, że nie da się nie nakręcać mierząc temp i obserwując ciało :/

Navi lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) przyjrzę się tej B6 bo martwi mnie to. Czas odwiedzić gina, zmotywowałam się dzięki temu portalowi.
    A co do nakręcania... no masz rację - jak się nie nakręcać jak bacznie się obserwujemy co dnia a co dopiero po owulce ;) Choć tego miesiąca już staram się i tak tak strasznie nie nakręcać się. Shimmer_lip, Aszka, trzymam kciuki Dziewczyny za aktualne cykle, aby były dłuuuuugie aż do szczęśliwych porodów. Amen amen amen :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam p0503.gif własnie wrociłam z mezem z parku, było ekstra i na koniec lody :D

Shimmer_lip ja miałam cykle 60 dniowe teraz mi zeszło do 35-40. Ale ten to pewnie bedzie z 40.

Navi 10 dni to dolna granica, tak wiec jak napisala shimmer_lip warto sprawdzic co sie dzieje :)

Ciepełka życzę m0150.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 15:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:
    Dziękuję :) przyjrzę się tej B6 bo martwi mnie to. Czas odwiedzić gina, zmotywowałam się dzięki temu portalowi.
    A co do nakręcania... no masz rację - jak się nie nakręcać jak bacznie się obserwujemy co dnia a co dopiero po owulce ;) Choć tego miesiąca już staram się i tak tak strasznie nie nakręcać się. Shimmer_lip, Aszka, trzymam kciuki Dziewczyny za aktualne cykle, aby były dłuuuuugie aż do szczęśliwych porodów. Amen amen amen :)
    ja pierwszy miałam na clo ale juz sie nie nakrecam....moze a jednak mnie trafi w ktoryms cyklu :D Tez trzymam kciukaski!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja pierwszy miałam na clo ale juz sie nie nakrecam....moze a jednak mnie trafi w ktoryms cyklu :D Tez trzymam kciukaski!!!!

Mocno zatem życzę aby to zaskoczenie było za pierwszym z brzegu cyklem! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:
    Mocno zatem życzę aby to zaskoczenie było za pierwszym z brzegu cyklem! :D
    u mnie na pewno za duza dawka byla, jajcory mnie bolaly :/
    Teraz zmniejszam i zobaczymy jak bedzie :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie na pewno za duza dawka byla, jajcory mnie bolaly :/
    Teraz zmniejszam i zobaczymy jak bedzie :)
    No to teraz musi byc dobrze.
    Ja jestem zla od rana bo mi budzik na mierzenie temp nie zadzwonil i mierzylam 1,5 godz pozniej. Zignorowalam ja ale i tak jestem zla :-( i chyba dzis zrobie pierwszy test owu (of juz mi niby plodne pokazuje) ale nie wiem jak wytrzymam bez picia dwie godziny w tym upale. I pytanie mam w trakcie tych 2 godzin mozna normalnie sikac? Czy trzeba trzymac? Normalnie jak debil sie czuje :-D a w instrukcji to nic nie jest napisane nawet o tym nie piciu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 18:13

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pokazuje to rzeczywiście zrób dziś :) Powiem Wam, że ja ten mam pierwszy z testami owu i zadziwiona jestem, że bez nich byłam pół życia przekonana, że owulkę mam gdzieś raczej na początku cyklu, nie miałam nigdy monitoringu a tu i OF i testy pokazują, że ta moja potencjalna owulka to w innym miejscu cyklu. Człowiek to się uczy przez całe życie ;)
    Z tym piciem to rzeczywiście kiszka w upał, ale sama się przekonałam na sobie, jak drobne picie fałszuje jednak wynik. Sikać można z tego co mi wiadomo :) Tylko przy ciążowym poranne stężenie ma znaczenie. Tak ja się dowiedziałam :)

Dobrego dzionka :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:
    jak pokazuje to rzeczywiście zrób dziś :) Powiem Wam, że ja ten mam pierwszy z testami owu i zadziwiona jestem, że bez nich byłam pół życia przekonana, że owulkę mam gdzieś raczej na początku cyklu, nie miałam nigdy monitoringu a tu i OF i testy pokazują, że ta moja potencjalna owulka to w innym miejscu cyklu. Człowiek to się uczy przez całe życie ;)
    Z tym piciem to rzeczywiście kiszka w upał, ale sama się przekonałam na sobie, jak drobne picie fałszuje jednak wynik. Sikać można z tego co mi wiadomo :) Tylko przy ciążowym poranne stężenie ma znaczenie. Tak ja się dowiedziałam :)

Dobrego dzionka :)

No właśnie ja też obstawiam, że mam jakoś wcześnie owulację (jeśli ją mam) ale chyba nie aż tak wcześnie ;/ i właśnie dlatego zacznę te testy robić dziś bo zwyczajnie nie chcę akcji przegapić. W następnym cyklu już bardziej będę wiedziała co i kiedy :)
    No i to wszystko jednak nie jest takie łatwe :) Pij bo gorąco, pij żeby śluz był dobry ale nie pij jak chcesz na testa siknąć :) Jaja jak berety :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer sikac mozesz, chodzi o to ze jak duzo pijesz to mocz sie rozciencza i wtedy moze nic nie wykryc. Najlepiej tez codziennie o tej samej porze te testy robic, bo ja np jak robilam wczesniej to mi tez nie pokazywalo, a jak pozniej o tej samej godzinie to juz pokazywalo :D Nawet na poczatku kupilam te testy z rosmananna, z allegro i z apteki ale wszystkie to samo pokazywaly a cena na allegro 1 zl w aptece 12 zl za test wiec jest roznica.

Navi mi tez niby pokazywalo owu, a usg nie, wiec tez z tym roznie, ale co poradzic -milego dnia :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:

To Ty kochana jakoś na dniach testujesz??? Powodzenia :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Shimmer sikac mozesz, chodzi o to ze jak duzo pijesz to mocz sie rozciencza i wtedy moze nic nie wykryc. Najlepiej tez codziennie o tej samej porze te testy robic, bo ja np jak robilam wczesniej to mi tez nie pokazywalo, a jak pozniej o tej samej godzinie to juz pokazywalo :D Nawet na poczatku kupilam te testy z rosmananna, z allegro i z apteki ale wszystkie to samo pokazywaly a cena na allegro 1 zl w aptece 12 zl za test wiec jest roznica.

Navi mi tez niby pokazywalo owu, a usg nie, wiec tez z tym roznie, ale co poradzic -milego dnia :)

Dzięki za rady :) Dziś 7dc i blada druga kreska więc negatywny. Czekam i bardzo jestem ciekawa czy wyjdzie mi jakiś pozytyw :) Robię te testy w wielkiej konspiracji żeby męża nie przerażać :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer :D maz pewnie nawet nie bedzie wiedzial co to :D

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ