X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Shimmer :D maz pewnie nawet nie bedzie wiedzial co to :D

No właśnie on niestety z tych kumatych :) Wcześniej musiałam mu jakoś wytłumaczyć dlaczego rano sobie w cipkę termometr wkładam :D Przyjął to na klatę :) ale z testami to już boję się, że będzie przegięcie :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam :D jak to 100% facet to zniesie, chyba nie zemdleje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie te nasze "prawdziwe facety" :D Mój chyba troszkę udaje, że wszystko rozumie bo czasem jego mina mówi że czasem nie rozumie ;)

Nie wytrzymałam, zatestowałam dziś i brak nawet cienia cienia nadziei;) Czyli szykuję się na wakacyjny przyjazd "ciotki Walerii" choć OF przesunął jej najazd o dwa dni choć od lat cykl mam 24 dni. Rzeczywiście to dziwne, że wczoraj nie plamiłam a dziś mój termin @ a tempka dalej podwyższona. Zobaczymy za 2 dni :)

Dobrego dnia! :) Trzymam kciuki mocno za Wasze zieloności które się szykują właśnie do zazielenienia niebawem :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:
    takie te nasze "prawdziwe facety" :D Mój chyba troszkę udaje, że wszystko rozumie bo czasem jego mina mówi że czasem nie rozumie ;)

Nie wytrzymałam, zatestowałam dziś i brak nawet cienia cienia nadziei;) Czyli szykuję się na wakacyjny przyjazd "ciotki Walerii" choć OF przesunął jej najazd o dwa dni choć od lat cykl mam 24 dni. Rzeczywiście to dziwne, że wczoraj nie plamiłam a dziś mój termin @ a tempka dalej podwyższona. Zobaczymy za 2 dni :)

Dobrego dnia! :) Trzymam kciuki mocno za Wasze zieloności które się szykują właśnie do zazielenienia niebawem :)

To jeszcze nic straconego :-) jak @ brak i temp wysoka za dwa dni siknij znowu :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam na @bo musze brac lek antygrzybicy niestety po zapaleniu gardla w czerwcu dostalam lek na 5 dni sie okazalo ze za krotko, jakos kilka dni temu mi to wrocilo w zaostrzonej formie (Zawsze mam tak po antybiotyku) i teraz mi lekarz przepisal na 10-12 dni, i tak biore i biore ...ale dlatego pewnie mi przesunelo bo test wiadomo zrobilam i negatywny i tym lepiej bo ten lek jest dosc mocny, ale teraz pewnie jeszcze z kilka co najmniej dni czekania na @.

Navi tak jak pisze shimmer zatestuj w dzien spodziewanej miesiaczki moze bedzie dobra wiadomosc :D

Powodzenia :) nam wszystkim. m0112.gif

Jeszcze opisze Wam moja historie bo jest smieszna. Otoz jak ja zaczelam uzywac testow owu to wzielam taki stary kubeczek ktory wczesniej sluzyl do picia np herbaty i nalalam tak siku :D i zrobilam test i zapomnialam to wylac. A mezus wchodzi do lazienki zobaczyl ten kubelek wzial i mowi: a co tam masz witaminy rozpuszczone to moze wypije a ja nie moje siki HAHAHA. Mina bezcenna:D dobrze ze nie wypil :D Teraz juz wie :D i sie zawsze smiejemy z tej historii :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:35

shimmer_lip, Navi lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ja nadal czekam na @bo musze brac lek antygrzybicy niestety po zapaleniu gardla w czerwcu dostalam lek na 5 dni sie okazalo ze za krotko, jakos kilka dni temu mi to wrocilo w zaostrzonej formie (Zawsze mam tak po antybiotyku) i teraz mi lekarz przepisal na 10-12 dni, i tak biore i biore ...ale dlatego pewnie mi przesunelo bo test wiadomo zrobilam i negatywny i tym lepiej bo ten lek jest dosc mocny, ale teraz pewnie jeszcze z kilka co najmniej dni czekania na @.

Navi tak jak pisze shimmer zatestuj w dzien spodziewanej miesiaczki moze bedzie dobra wiadomosc :D

Powodzenia :) nam wszystkim. m0112.gif

No czad :-) ja ostatecznie wzielam korek od dezodorantu do sikania :-) moze nikt sie z niego nie bedzie chcial napic :-)

Jeszcze opisze Wam moja historie bo jest smieszna. Otoz jak ja zaczelam uzywac testow owu to wzielam taki stary kubeczek ktory wczesniej sluzyl do picia np herbaty i nalalam tak siku :D i zrobilam test i zapomnialam to wylac. A mezus wchodzi do lazienki zobaczyl ten kubelek wzial i mowi: a co tam masz witaminy rozpuszczone to moze wypije a ja nie moje siki HAHAHA. Mina bezcenna:D dobrze ze nie wypil :D Teraz juz wie :D i sie zawsze smiejemy z tej historii :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer na pewno korek bezpieczniejszy :D

Navi lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi Ty jutro sikasz??? Trzymam kciuki :) Daj znać co i jak!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi pisz!!!

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)
    Nie miałam dostępu do Internetu przez 2 dni.

No nie zdążyłam zatestować, bo zaskoczyła mnie @ ;) No nic, jest najlepiej jak może być... z nową nadzieją w nowy cykl :)

Bardzo dobrego dnia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:

No nie zdążyłam zatestować, bo zaskoczyła mnie @ ;) No nic, jest najlepiej jak może być... z nową nadzieją w nowy cykl :)

Pewnie dobrego dnia :) a ja czekam nadal na @

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:

Wlasciwe podejscie :-) ja mam dzis jakis dupowaty humor :-(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszko a ta @ to kiedy zaś? A jest szansa, że nie tym razem? :) :)

Shimmer :) to ja tu wysyłam Ci humoru, szuuuu... łap :) :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navi wrote:
    Aszko a ta @ to kiedy zaś? A jest szansa, że nie tym razem? :) :)

Shimmer :) to ja tu wysyłam Ci humoru, szuuuu... łap :) :)
    juz przyszła, uff :D

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze :) Teraz niech się jajka ładnie produkują :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, właśnie chciałam Wam odpisać a tu nagle taki straszny trrrach w łazience. Lecę a tam lustro ze ściany w milion kawałków rozpadło się... samo! Prawda, że zaś nie trza zawracać se głowy głupimi przesądami? ;) No oczywiście, że nie trzeba ;)

A chciałam przed tym lustrem napisać, że te cykle wyjątkowo jajcarne będą. Aszko, to my prawie równo zaczynamy :) a Shimmer Ty prowadź przykładem do zieloności :)

shimmer_lip, aszka lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo chętnie poprowadzę :) Za to mam problem :) Znowu :) Test owu prawie pozytywny, myślę sobie, że jutro może być już całkiem pozytywny :) A my jedziemy na działkę :) Tyle, że tam już jest mój tata, siostra i jej mąż, a pokoje mamy dwa :) No i szkoda mi będzie zmarnować jeden dzień na brak <3 ale z drugiej strony bzyknąć się przy tatusiu też głupio :D Co robić???

PS. Z ręką na sercu zaczynam myśleć o tym coby wynieść w środku nocy koc na podwórko i bzyknąć się między porzeczkami :D

aszka, Navi lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Oj bardzo chętnie poprowadzę :) Za to mam problem :) Znowu :) Test owu prawie pozytywny, myślę sobie, że jutro może być już całkiem pozytywny :) A my jedziemy na działkę :) Tyle, że tam już jest mój tata, siostra i jej mąż, a pokoje mamy dwa :) No i szkoda mi będzie zmarnować jeden dzień na brak <3 ale z drugiej strony bzyknąć się przy tatusiu też głupio :D Co robić???

PS. Z ręką na sercu zaczynam myśleć o tym coby wynieść w środku nocy koc na podwórko i bzyknąć się między porzeczkami :D
    bzykaj sie miedzy porzeczkami.

Navi to fajnie :D:D

Navi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

Porzeczki - extra! Świetny pomysł! Ty to jeszcze opatentujesz niebawem nową metodę wspierania płodności "poczynanie w porzeczkach jako najskuteczniejsza metoda NPR" :D ja Ci to mówię :D

aszka, shimmer_lip lubią tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ