35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Gratki MoBo a cos sobie zapodajesz na lepszy sen czy poszlo naturalnie?
A tak w ogole to mnie ciekawilo co tak zniklas:) chociaz sama czasami czytam ale brakuje weny na pisanie...
Milego dnia dla Was staraczki:)
Ps Basiurka to rozumiem ze udalo sie dzieki in vitro? Fajnie, gratulacje i wspolczuje tych przezyc, ale do poki staran nie bylo u nas to i glowa inaczej pracowala, natomiast po prawie 2 latach staran jestem w stanie uwierzyc ze to moze skonczyc sie depresja... Chociaz walcze o to, zeby tak nie bylo!
A te badania genetyczne wszystkim robia czy trzeba sie upomniec?
Piszesz gdzies o tym? Bo to zaczyna byc ciekawy temat;)
Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualny
-
loret1 wrote:Hej,
Gratki MoBo a cos sobie zapodajesz na lepszy sen czy poszlo naturalnie?
A tak w ogole to mnie ciekawilo co tak zniklas:) chociaz sama czasami czytam ale brakuje weny na pisanie...
A akupunkture testuje na niespanie, w poniedzialek mialam pierwsza.
Wiesz ja ledwo chodzilam przez te miesieczna bezsennos, wiec ciezko bylo tryskac radosciom, energiom lub miec wene na pisanie.
She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
loret1 wrote:Czy moge poprosic o porade:)
Wyczytalam, ze przy stymulacji siada sluz i endometrium i wczoraj zaczelam 2 cykl z clo i co byscie poradzily naturalnego na to endo?
I w jakiej fazie? Pewnie pisane bylo o tym, alem zapomniala...
Ja bym Ci polecila wszystko co estrogenne zeby dorzucic do diety np orzeszki, winko, siemie lniane (rozuscic z woda i wypic, albo kupic olej), omegi - wiesionek, olej rybi itp. Jak zgooglujesz dieta estrogenna to znajdziesz inne wynalazki.
Clo wysyla sygnal, zeby nie produkowac estrogenu, co powoduje mniejszce endo, sluz etc. estrogen zaczyna byc produkowany pozno i jezeli na poczatku wartosci juz byly niskie, potem zostaly zblokowane to rezultatem bedzie niski estrogen. Ten nizszy poziom nie jest w stanie skompresowac nadwyzki FSH (CLO stymuluje FSH by bardziej podzialalo na jajniki), po czym mozna skonczyc jak ja z podwyzszonym FSH. Jak masz ok estrogen to przezyjesz u mnie jednak trzeba bylo podac wraz z ClO, no ale lakarz byl dupa i tyle.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Hej baby
Tym razem ja choruje na bezsennosc
Od 5.30 na nogach
Mobo a czym tlumaczyc ze ja na dawce 150mg clo maialam estrogen 1600, a endo dzien przed iui 12mm? Fakt ze wspomagalam sie winkiem, orzechami, rybami itp., ale watpie zeby to az tak wywindowalo estrogenMargaret.Se lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Hej baby
Tym razem ja choruje na bezsennosc
Od 5.30 na nogach
Mobo a czym tlumaczyc ze ja na dawce 150mg clo maialam estrogen 1600, a endo dzien przed iui 12mm? Fakt ze wspomagalam sie winkiem, orzechami, rybami itp., ale watpie zeby to az tak wywindowalo estrogen
No i wlasnie wszystko zalezy od tego jakie byly twoje wartosci i przed. ja mialam graniczne.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:No i wlasnie wszystko zalezy od tego jakie byly twoje wartosci i przed. ja mialam graniczne.
Tego niestety nie wiemMargaret.Se lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Poniewaz ja teraz jestem na estrogennej diecie to zapodam wam fajny pomysl na lakocie (zeby nie zrec czekolady) i pieknie bedzie wplywac na estrogenek.
Kulki energetyczne Moniki:
- kubek orzechow (co tam wolicie migdaly, brazylijskie, wloskie etc)
- pol kubka fig
- pol kunka daktyli
- jagody goji - ile sie sypnie
- lyzeczka nasion chia
- 2 lyzeczki cacao
- wiorka kokosowe.
1 orzechy namoczyc na 3-6 godzin, daktyle i figi na ok 1 godz, goji na 15 min, przecedzic i wrzucic do jednego pojemnika
2 chia zmieszac z lyzka cieplej wody i odczekac 15 min, dodac do nr 1
3 wszystko razem zmielic i dodac cacao
4 wyrobic kulki i obtoczyc w kokosie (jak ktos nie lubi to w cacao)
Przechowywac w lodowce, wytrzymaja do jakiegos 1.5 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:53
Margaret.Se, pierwiastka, loret1, Storczyk31, Ylya, Dani lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:A akupunkture testuje na niespanie, w poniedzialek mialam pierwsza.
Wiesz ja ledwo chodzilam przez te miesieczna bezsennos, wiec ciezko bylo tryskac radosciom, energiom lub miec wene na pisanie.
O kurka to Ci wspolczuje podwojnie!
Mi sie zdarzylo kilka nocy zarwac nawet leki mi nie pomagaly, myslalam ze zwariuje... Lek pozostal i zdarza mi sie jak mam nabita glowe nie przespac nocy, ale zawsze powtarzam sobie to minie nie nakrecaj sie...roznie to pomaga
Ale dobrze ze idzie poprawa i fajna perspektywa przec Toba:)
Jakbym miala sprawdzone namiary to moze i ja bym sie wybrala na akupunkture. To nie boli?
Ja mysle czy nie pojsc na zabieg refleksologii?
I dzieki za te podpowiedzi estrogenowe:)
Moj tez nic nie dal, dziwne to troche ze nie patrza kompleksowo na to wszystko. A estrogen kiedy sie bada? Moze sobie zbadam?
Milego wieczoru:)loret1 -
loret1 wrote:O kurka to Ci wspolczuje podwojnie!
Mi sie zdarzylo kilka nocy zarwac nawet leki mi nie pomagaly, myslalam ze zwariuje... Lek pozostal i zdarza mi sie jak mam nabita glowe nie przespac nocy, ale zawsze powtarzam sobie to minie nie nakrecaj sie...roznie to pomaga
Ale dobrze ze idzie poprawa i fajna perspektywa przec Toba:)
Jakbym miala sprawdzone namiary to moze i ja bym sie wybrala na akupunkture. To nie boli?
Ja mysle czy nie pojsc na zabieg refleksologii?
I dzieki za te podpowiedzi estrogenowe:)
Moj tez nic nie dal, dziwne to troche ze nie patrza kompleksowo na to wszystko. A estrogen kiedy sie bada? Moze sobie zbadam?
Milego wieczoru:)
Aku nie boli, choc czasem zakluje przy wbijaniu, ale nie siedzisz w bolu. Ja chce wierzyc, ze pomoze. Ten moj sen nie jest jeszcze idealny, ale widze poprawe. Pierwsze zadbamy zebym spala (bo bez snu organizm sie nie regeneruje),a pozniej cyklem.
Estrogen sie bada 3-5 dnia cyklu, czasem przy stymulacjach badaja kolo fazy owulacyjnej, pozniej 7-8 dzien po owulce.
No moj lekarz na 100% nie dzialal kompleksowo.
-
Witajcie dziewczyny, jeśli można to chciałabym do Was dołączyć. Pod czytałam was trochę, wszystkiego na razie nie dałam rady ale widzę, że macie tu bardzo dobrą atmosferę. Napiszę kilka słów o sobie. Mam skończone 37 lat, od mniej więcej roku staram się o ciąże, kilka pierwszych miesięcy bez żadnych testów, obliczeń i myślenia. Byłam u lekarza i wszystkie badania, które do tej pory wykonałam mam w normie, oprócz hashimoto nie mam stwierdzonej żadnej innej choroby. Dziś rano zrobiłam test, jutro mam termin miesiączki, test oczywiście jak zawsze negatywny.
Storczyk31, She Wolf, aszka, Margaret.Se, Ylya, Jastin76, Jot, Dani lubią tę wiadomość
-
MoBo sen spokojny wroci nie ma innej opcji:)
Jesssoooo jak Ty duzo wiesz, no wlasnie u mnie dzis 5 dc to juz nie zbadam, ale kontrolnie zrobie po owulce, no ciekawa jestem co tam mi wyjdzie...
Slabe to jest troche, ze lekarzom sie nie chce chciec!
aszka lubi tę wiadomość
loret1 -
Dzięki dziewczyny, za miłe powitanie. Hashi mam prawie dwa lata, TSH mam około 1-1,5 robię badania raz na kwartał, biorę euthyrox 75. Wykresu nie udostępniam, bo go jeszcze nie prowadzę, jak się ogarnę z tymi wykresami, to udostępnię.
Storczyk31, aszka, MoBo, Margaret.Se, loret1, Ylya, Jot lubią tę wiadomość
-
Hej Kazia
Trafilas w dobre miejsce
To hashi to jakas plagaStorczyk31, aszka, MoBo, loret1, Kazia, Jastin76, Jot lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
nick nieaktualnyKazia wrote:Witajcie dziewczyny, jeśli można to chciałabym do Was dołączyć. Pod czytałam was trochę, wszystkiego na razie nie dałam rady ale widzę, że macie tu bardzo dobrą atmosferę. Napiszę kilka słów o sobie. Mam skończone 37 lat, od mniej więcej roku staram się o ciąże, kilka pierwszych miesięcy bez żadnych testów, obliczeń i myślenia. Byłam u lekarza i wszystkie badania, które do tej pory wykonałam mam w normie, oprócz hashimoto nie mam stwierdzonej żadnej innej choroby. Dziś rano zrobiłam test, jutro mam termin miesiączki, test oczywiście jak zawsze negatywny.
MoBo, Kazia lubią tę wiadomość