35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJastin hydro dobra ale do owulki, bo ma nikły % alko, ja tam uwazam ze lepiej wtedy unikac. Chyba ze w tabsach brac.
Jot i ładnie
Kazia moze w ogole sie nie pojawi?
Margaret to samo, doczytałam ze dopiero testujesz, kciuki &&.
Pierwiastka niedługo swieta, to odpoczniesz -
nick nieaktualny
-
Jot wrote:Dzieczynki, wczoraj byłam na wizycie, i jak pewnie się domyślacie byłam jednym wielkim kłębkiem nerwów...ale badanie usg wykazało, że na chwilę obecną ciąża rozwija się prawidłowo
Super wiescistrasznie sie ciesze :*
-
She Wolf wrote:
Margaret, objawy na tym etapie mozna o kant dupy rozbic. Sama dobrze wiesz, ze do terminu jeszcze daleko i wszystko sie moze zdarzyc
A no i wiedzialam ze nie wytrzymasz do srody hahaha! A i nie jestem pewna czy wytrzymasz nawet do soboty
Kotek a tu sie mylisz, bo w mojej ciąży lipcowej od początku ovulki miałam objawy które sie nasilały z dnia na dzień. Wiadomo kazda ciąża jest inna ale teraz zaczełam miec jakies tam objawy ale nie nasiliły sie jakos jak myslałam. Dzisiaj zaczełam miec ból brzucha z bóle miesiączkowym i czekam juz na @. Wpadłam w doła i juz nie licze nawet ze bedą dwie krechy. Ciekawe ile opóźni mi sie @ przez lutke, nigdy wczesniej jej nie brałam po ovulce
Miłego dnia
-
Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 26 listopada 2015, 14:39
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Margret jak mizesz miec objawy od owulki skoro jeszcze nawet do zaplodnienia nie doszlo, nie mowisc juz o zagniezdzeniu? Pic na wode.
Ja jak bylam w ciazy to objawem byly bolace masakrycznie piersi (czyli to co mialam co miesiac) a potem nic az dopiero po tescie, a przed testowaniem nic, bo po prostu nie staralam sie i nie wsluchiwalam na sile w organizm.
Moge uwierzyc w jakies objawy bluzej terminu @ ale wczesniej nie.
Mam dzis wielkiego WKURWA (sorry mod)!
Tempka mi spadla i bajka sie skonczyla. Mam serdecznie dosc wszystkiego
Napisałam ze sie nasilały z dnia na dzien a tu mi sie zatrzymały kilka dni temu. Objawy przed @to tez objawy ciazowe ale uderzaja z ogromna siła i tak bylo u mnie w lipcu a przed wtedota zaczely sie dodatkowe objawy. Skoro pic na wode to zajrzyj sobie na moj lipcowy cykl. Wiem dobrze jak przepiegal od ovulki. Kazda ciaza jest inna od poczatku i nie musza byc takie objawy jakie Ty mialasStorczyk31, aszka, Jastin76, Dani lubią tę wiadomość
-
Kochana Mobo ale ja mam fl 12 dniowa, wiec zazwyczaj juz w tym czasie jest tendencja spadkowa
Wiem, przesadzam, ale strasznie sie wk....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:21
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Margaret.Se wrote:Napisałam ze sie nasilały z dnia na dzien a tu mi sie zatrzymały kilka dni temu. Objawy przed @to tez objawy ciazowe ale uderzaja z ogromna siła i tak bylo u mnie w lipcu a przed wtedota zaczely sie dodatkowe objawy. Skoro pic na wode to zajrzyj sobie na moj lipcowy cykl. Wiem dobrze jak przepiegal od ovulki. Kazda ciaza jest inna od poczatku i nie musza byc takie objawy jakie Ty mialas
To normalne ze kazda ciaza jest inna, ale objawy ciOnzowe od owulki to objawy urojone! To sprawka progesteronu, a nie ciONzy ktorej jeszcze nie ma. Jak mozna byc juz w ciazy bez zaplodnienia i zagniezdzenia? To na chlopski rozum jest niemozliwe, ale mysl co chcesz.aszka, moremi, Dani lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
She Wolf wrote:Kochana Mobo ale ja mam fl 12 dniowa, wiec zazwyczaj juz w tym czasie jest tendencja spadkowa
Wiem, przesadzam, ale strasznie sie wk....
Kotek ja kciukam do konca
Storczyk31, She Wolf, aszka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Dzieki Kochane, ale same widzicie jak te cholerne starania na mnie wplywaja! Jestem dzis chodzaca bomba zegarowa i szukam dziury w calym. Przepraszam. Chyba pojde zajme sie nauka, zeby nie myslec :*
Storczyk31, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Storczyk31 wrote:
Zycie to skracaja nam te starania
Storczyk31, Ylya, aszka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Dzieki Kochane, ale same widzicie jak te cholerne starania na mnie wplywaja! Jestem dzis chodzaca bomba zegarowa i szukam dziury w calym. Przepraszam. Chyba pojde zajme sie nauka, zeby nie myslec :*
Ty kochana to raczej na jakiś trening tae-bo powinnaść pójść a nie do książekShe, dobrze wiesz, bo jesteś mądrą dziewczynką, że na smutki jeszcze za wcześnie, a ten Twój spadek to nie jest żaden spadek! Poczekaj, zaufaj...
aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Storczyk31 wrote:Znalazłam info , by nie podejmować współżycia od początku cyklu i zacząć działać w okolicy przewidywanego dnia szczytu śluzu, lub najpóźniej pierwszego dnia wyższej temperatury.
Jeśli nie widać śluzu, spróbować zastosować badanie szyjki macicy. Nie podejmować współżycia, dopóki nie obserwuje się śluzu, by nie marnować w ten sposób plemników. Zawartość plemników w płynie nasiennym ma istotny wpływ na możliwość poczęcia, a koncentracja plemników spada w czasie kolejnego współżycia. W okresie maksymalnej płodności warto dwukrotnie podjąć współżycie. Wtedy z najądrza zostaną uwolnione zarówno starsze, jak i młodsze plemniki.
pewnie tyle porad ile radzących w tej kwestiiJa dorzucę, że to chyba sprawa indywidualna, zależna od parametrów nasienia. Bo jak jest np. mała objętość a dobra jakość (ruchliwość + morfologia) to chyba lepiej rzadziej a żołnierze i tak wytrwają, a nie wypstrykają się w pierwszym podejściu, a jak jest duża objętość ale słaba armia to nie ma co liczyć, że wytrzymają 3 dni i jeszcze będą mieć siłę dotrzeć, gdzie trzeba.. Wtedy trzeba chyba częściej i bardziej za przeproszeniem celnie.
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Zycie to skracaja nam te starania
no ba! Czasem myślę, że dzieci to trzeba było na studiach robić, niewiele myśląc o konsekwencjach... Bo teraz to są własnie konsekwencje ich nie zrobieniaMoBo, aszka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Ylya wrote:no ba! Czasem myślę, że dzieci to trzeba było na studiach robić, niewiele myśląc o konsekwencjach... Bo teraz to są własnie konsekwencje ich nie zrobienia
aszka, MoBo, Ylya, Jastin76, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyNie do konca sie zgodze ze czekac na szczyt sluzu bo w badaniu nasienia powyzej 5 dni wychodza gorsze plemniki, dlatego ze sie nie regeneruja
Dlatego jak chca zeby facet oddał nasienie to max ma byc przerwa do 5 dni. Ogolnie to rozne sa stanowiska mi lekarz mówil i czytałam ze jak dobre nasienie to co 2 dzien a nawet i codziennie, jak gorsze co 3 dni. A jezeli chodzi o te objawy, sa takie dziewczyny co czuja szybko juz kilkanascie godzin po zagniezdzeniu bo beta jest produkowana a sa takie co dopiero jak wynik wyjdzie wysoki bety, jak wszedzie co organizm to organizm. Tak samo z tymi tempkami na wykresach jedne maja wysokie i roznie to bywa albo wychodzi albo nie, a inne niskie i sa dwie krechy.
MoBo, Ylya, Jot, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
Aszka i Mobo, dziękuję Wam bardzo
Aszka, u Ciebie minie ten czas błyskawicznie
Mobo, trzymam kciuki i wierzę, że to już niedługoaszka, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi, ale masz Słodkiego Skarba
mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie, gratulacje !!
moremi, MoBo lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą