X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    MoBo <3 <3 <3 N A R E S Z C I E ;);)

hahahahah czuje siem jakbym przynajmniej 6 miechow podrozowala :)
    Takie przyjecie :)

Dani, padington, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    hahahahah czuje siem jakbym przynajmniej 6 miechow podrozowala :)
    Takie przyjecie :)
    i od razu się czujesz bardziej wypoczęta ;)
    po tych 6 miechach znaczy lollol360.gif

MoBo lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dani, ale ...ale... przecież ...nie mam słów ze zdziwienia, że tak szybko @ przyszła, ech...
    no właśnie Dani, jak to tak? przyszła? no nie wierze....

• Moko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) Ja dziś tylko ziewam przez tą paskudną pogodę, ale przynajmniej już lać przestało.
    Dobrego dnia Wam wszystkim:)
    W piątek idę do ogólnego, bo pomyślałam, że warto przez wizytą u gina, wysępić jakieś badania na nfz;p Powiem, że jestem stara i trzeba przegląd zrobić przed ciążą, to może coś zyskam hehe. Tak więc w piątek mam już plan po pracy, a potem czekam na środę i zobaczymy jak moja dr oceni te nasze starania.

MoBo, Phyllis, pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tak szybko dziewczyny, moja @ przyszla w 13 dpo. Poprostu Ovu Friend z niezrozumialych dla mnie powodow wyznaczyl mi ovu na 15 dzien cyklu, a to bylo pewne ze mialam ovu w 13 dniu cyklu. Dzis mam 26 dzien cyklu, a wiec 13 DPO. Tak wiec moja statystyczna norma.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo, ale Ci zazdraszczam tej podrozy :) Tez bym chciala :)
    Tak Kochana, szykuje sie jutro do insemki :)
    Uroslo tylko jedno jajco, ale lepszy rydz, niz nic :)

Dani, a pytalas w koncu czemu masz robic zastrzyki w brzuch?
    Mi dzis pielegiarka robila zastrzyk w klinice, wiec nie musialam nikogo prosic. Ale jak do tej pory to najdelikatniej zastrzyki mi robi moja kumpela.
    Ciesze sie ze juz nie mam w tym cyklu zadnych zastrzykow, to se moje poslady odpoczna :P

Dani, pierwiastka, Storczyk31, Jot lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Mobo, ale Ci zazdraszczam tej podrozy :) Tez bym chciala :)
    Tak Kochana, szykuje sie jutro do insemki :)
    Uroslo tylko jedno jajco, ale lepszy rydz, niz nic :)

Dani, a pytalas w koncu czemu masz robic zastrzyki w brzuch?
    Mi dzis pielegiarka robila zastrzyk w klinice, wiec nie musialam nikogo prosic. Ale jak do tej pory to najdelikatniej zastrzyki mi robi moja kumpela.
    Ciesze sie ze juz nie mam w tym cyklu zadnych zastrzykow, to se moje poslady odpoczna :P

She a jak tempki w pierwszej fazie? inne niz jak przy clo? tzn stabilne czy skakaly do gory?
    Wiesz ja wasnie wierze, ze jak rosnie jeden a dobry to lepiej, wiec nie boj sie mala i uwaga bo nam zajdziesz w tym cyklu!!!

Dani, Phyllis, pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    She a jak tempki w pierwszej fazie? inne niz jak przy clo? tzn stabilne czy skakaly do gory?
    Wiesz ja wasnie wierze, ze jak rosnie jeden a dobry to lepiej, wiec nie boj sie mala i uwaga bo nam zajdziesz w tym cyklu!!!

Nie mierze tempek i dobrze, bo przynajmniej sie lepiej wysypiam :P
    Po tym jak mialam piekny wykres przy pierwszej IUI obrazilam sie na termometr ;)

Mobus, a jak na Ciebie dziala aku? Ja wlasnie tez sie nad tym zastanawiam. Moze wybiore sie przed kolejna insemka :)

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Dani Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SheWolf - jeszcze nie pytalam, w czwartek jade do kliniki z mężem i wtedy sie zapytam. Wrzucilam w google "injections Gonal F" i wszystkie you tuby ktore mi wyskoczyly pokazuja laski dajace sobie zastrzyk w brzuch. Wiec chyba Gonal F trzeba w brzuch? Obejrzalam pare video i laski twierdzily ze nie boli wiec sie nie boje :) Duuze kciuki zeby twoja jutrzejsza insemka to byl ten ZLOTY STRZAL kochana!

MoBo - hmm, owulka sie rozleniwila, to dobry pomysl zeby ja jakos rozruszac, np akupunktura.

Moko - dobry plan :)

Phyllis, pierwiastka, Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Moko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani i She Wolf, trzymam za Was kciuki i kibicuję Wam z całego serca 041.gif

Phyllis, Dani, pierwiastka, She Wolf lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Witajcie MoBo i She Wolf - nie miałyśmy okazji się poznać.

Dani, She Wolf - trzymam kciuki, oby wszystko pięknie Wam się udało :)

A ja wróciłam od reumatologa i w końcu po 5 długich latach mam diagnozę - zespół sjogrena... Na szczęście przeciwciała niewysokie, no i ważne, że nie toczeń, którego podejrzewałam, ale jako że choroby autoimmunologiczne lubią chodzić parami, a nawet trójkami, to mam się jeszcze zdiagnozować w kierunku Hashimoto. Trochę badań muszę porobić, niektóre powtórzyć, ale co tam... najważniejsze, że czuję, że jestem w domu :)

Dani, MoBo, pierwiastka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Nie mierze tempek i dobrze, bo przynajmniej sie lepiej wysypiam :P
    Po tym jak mialam piekny wykres przy pierwszej IUI obrazilam sie na termometr ;)

Mobus, a jak na Ciebie dziala aku? Ja wlasnie tez sie nad tym zastanawiam. Moze wybiore sie przed kolejna insemka :)

Ty się nie nastawiaj na kolejną insemkę bo zajdziesz teraz!
    Co do aku to na mnie działa. W ciąże jeszcze nie zaszlam, ale też nie to było moim priorytetem żeby tam pójść. Po poronieniu czulam sie okropnie, napady gorąca jak przy jakiejś menopauzie, kompletnie nie mogłam spać i mój mózg nie potrafił wyluzować ani się skupić na czymkolwiek nie dało rady. Wszystko przeszło :) teraz musimy odczekac do kolejnej @ i będziemy regulować cykl (urlopik trochę pokrzyzowal aku).

pierwiastka, Storczyk31, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    A ja wróciłam od reumatologa i w końcu po 5 długich latach mam diagnozę - zespół sjogrena... Na szczęście przeciwciała niewysokie, no i ważne, że nie toczeń, którego podejrzewałam, ale jako że choroby autoimmunologiczne lubią chodzić parami, a nawet trójkami, to mam się jeszcze zdiagnozować w kierunku Hashimoto. Trochę badań muszę porobić, niektóre powtórzyć, ale co tam... najważniejsze, że czuję, że jestem w domu :)
    Phyllis, rany 5 lat Cię diagnozowali i dopiero teraz się udało, coś niesamowitego no i całe szczęście, że wreszcie wiesz na czym stoisz. Jak rozumiem, musisz wykonać jeszcze inne badania i wówczas będzie można podjąć leczenie, czy tak? Aż z ciekawości przeczytałam czym jest zespół sjorgena, bo przyznam się, że nie słyszałam wcześniej o tej chorobie. Trzymam kciuki, żeby wszystko szło po Twojej myśli, dużo zdrowia:)

pierwiastka, Phyllis, MoBo lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    ... Po poronieniu czulam sie okropnie, napady gorąca jak przy jakiejś menopauzie, kompletnie nie mogłam spać i mój mózg nie potrafił wyluzować ani się skupić na czymkolwiek nie dało rady. Wszystko przeszło :) teraz musimy odczekac do kolejnej @ i będziemy regulować cykl (urlopik trochę pokrzyzowal aku).
    aku nie robiłam ale na problemy z przespaniem calej nocy bez budzenia się po kilka razy pomogly mi zioła
    cyklu jeszcze mi nie wyregulowały ale moja dr mówi ze to taki 'cykl przejsciowy' tym bardziej że choroba namieszała i dopiero kolejny powinien wygladac lepiej
    jedno co widze juz teraz to mniejszy apetyt i więcej oznak 'bólowych' że coś mi pracuje bo wcześniej to nic nie czułam kompletnie
    aaaa, i wysyp pryszczy! ale to ponoć norma i ma się poprawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:01

Dani lubi tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Phyllis, rany 5 lat Cię diagnozowali i dopiero teraz się udało, coś niesamowitego no i całe szczęście, że wreszcie wiesz na czym stoisz. Jak rozumiem, musisz wykonać jeszcze inne badania i wówczas będzie można podjąć leczenie, czy tak? Aż z ciekawości przeczytałam czym jest zespół sjorgena, bo przyznam się, że nie słyszałam wcześniej o tej chorobie. Trzymam kciuki, żeby wszystko szło po Twojej myśli, dużo zdrowia:)

Dziękuję :) Jeden lek już teraz mam przepisany i mam nadzieję, że obniży poziom przeciwciał, oby z tarczycą było jeszcze ok i mogę w spokoju starać się o ciążę :)

pierwiastka lubi tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani a na ulotce co masz naisane?
    Bo u mnie sa obie opcje wpisane, ale pielegniarka kazala robic domiesniowo. Zreszta, rob w brzusio, pewnie mniej boli niz domiesniowo :P

Moko dzieki :*

Phyllis hej :) Przepraszma ze sie nie przywitalam :/ Moje maniery sa okropne ;)
    Nie wiem co to za chorobe Ci zdiagnozowali. Ja mam Hashi i boje sie ze ze immunologia przeszkadza mi zajsc w ciaze.
    A jakie masz przeciwciala i jakie leki na to? Sterydy?

Mobo, no wlasnie chodzi mi o to czy ogolnie aku tez dziala, bo ja tez mam klopoty ze snem. W tamtym cyklu spalam po 12 godzin codziennie. Normalnie nie moglam sie nadziwic, a teraz znowu mnie dopada bezsennosc :/ Nie wiem od czego to zalezy. Moze to wina lekow do stymulacji :/

Pierwiastko, co za ziolka pijesz?

Phyllis, Storczyk31 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    ...

Pierwiastko, co za ziolka pijesz?
    mam robiona dla mnie specjalnie jakąś mieszankę z melisą i verbeną, w sumie 7 ziół w różnych proporcjach, na początku wydawała mi się nie do wypicia ale teraz smakuje lepiej niż czystek :D

Phyllis, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf :) zespół sjogrena to choroba autoimmunologiczna - zespół suchości; u mnie na razie choroba się tli, więc nie jest najgorzej, a i objawy delikatne. Mam przeciwciała ANA2 1:320. Dostałam lek, który stosowany jest przy malarii, ale również przy kolagenozach. Dodatkowo Acard na stałe - jakiś czas temu brałam, ale odstawiłam. A Ty bierzesz eutyrox na Hashi? Ja mam tsh w normie, ale mimo tego mam jeszcze zbadać aTPO i aTG.

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    mam robiona dla mnie specjalnie jakąś mieszankę z melisą i verbeną, w sumie 7 ziół w różnych proporcjach, na początku wydawała mi się nie do wypicia ale teraz smakuje lepiej niż czystek :D

ja popijam od niedawna czystek i nawet mi smakuje, a melisę to na nerwy dość często ;)

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Dziękuję :) Jeden lek już teraz mam przepisany i mam nadzieję, że obniży poziom przeciwciał, oby z tarczycą było jeszcze ok i mogę w spokoju starać się o ciążę :)
    No i gra gitara!:) A widzisz, jak do nas trafiłaś na forum, to odniosłam wrażenie, że miałaś kiepski nastrój i czas, a teraz proszę jest plan, to i jest determinacja w dążeniu do celu:) Oby tak dalej. Zobaczysz, uda się!!!!

She Wolf, Storczyk31, Phyllis lubią tę wiadomość

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ