X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Ja się nie zastanawiałam kupiłam premium na rok bo chytra jestem hahaha :)
    To ja z ostrożności i nie powiem też z nadzieją- wykupię na 3 0slonce.gif

MoBo, Jastin76, Dani lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    To ja z ostrożności i nie powiem też z nadzieją- wykupię na 3 0slonce.gif

Tez kupiłam na 3 miesiące bo stwierdziłam ze starczy aby zajść :-D a teraz dokupie na rok ;-) :-)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    She mam pytanko, ty pijesz rooibos herbatke. Jakas specjalna marke kupujesz?

Bo wlasnie siem niom zainteresowalam.

Ano pije i sobie chwale, tyle ze ze wzgledu ze to herbata bezkofeinowa, a kawy tez nie pije, wiec jak od swieta walne sobei kawe, to mam delirke :P
    Przewaznie kupowalam ja w Lidlu, ale teraz kupilam sobie Organic Rooibus firmy Tick Tock.
    Uwielbiam ta herbate <3 Juz dawno nie pilam czarnej, bo mi nie smakuje :)

Moko, ja juz po raz kolejny wykupilam abonament na rok, bo w grudniu byla promocja :) Do tego za kazdy wykres Ovu dodaje nam 20pkt do puli a za 100pkt dodaja gratis miesiac :) Ja mam chyba do czerwca 2017 roku :P Oby w koncu sie na cos przydal :)
    Tez wole jak jest kolorowo :)

MoBo, Jastin76, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Czy Wy wszystkie korzystacie na ovu z tego abonamentu premium? Bo u mnie własnie wyskoczyło, że koniec tego dobrego, a teraz płać:) Różnice już wyczytałam w obu wersjach, ale jestem ciekawa, czy z Waszej perspektywy, premium jest przydatne.
    ja korzystalam ale nie przykładałam wagi. Niestety wykres to wykres,co jak kalendarzyk. Kiedys jak zaczełam przygode z ovu to wczytywałam sie w wykresy,opanowałam metode rotzera a i tak sa wykresy ze odbiegaja od normy-calkiem sporo i sie udało. Sama jestem tego przykladem, u mnie na wykresie tempki w granicach 36.6 i zaszłam a jak mialam 37 i objawy z ovu oraz ten sygnalizator pokazywal ze ciaza to nie było. Ogolnie to pic na wode, tyle, ze mamy uporzadkowane informacje, np leki jakie sie bierze mozna zaznaczyc, date testowania itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 15:06

MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    MoBo Kochana, u mnie wszystko w porządku na chwilę obecną, Maleństwo rozwija się prawidłowo, jestem w 15 t i 4 dniu :) podczytuje sobie Wasze rozmowy, w zasadzie codziennie, z nadzieją że dobre wieści :) Cieszę się że humory dopisują :)
    dobre wiesci, plec juz znasz?

Jastin76, MoBo, Jot lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Tez kupiłam na 3 miesiące bo stwierdziłam ze starczy aby zajść :-D a teraz dokupie na rok ;-) :-)
    Ale ja się staram 3 cykl, więc uznałam, że fajnie byłoby zajść w przeciągu kolejnych 3. A jak się nie uda, to trudno...
    Aszka i She, dzięki za opinie:) Wiem, że ten wykres to nie wszystko, a przede mną i tak pewnie jeszcze długa droga, ale właśnie mam uporządkowane informacje, bo nie chce mi się samej prowadzić takich wykresów na arkuszach, jak proponowała pani w poradni rodzinnej na obowiązkowej wizycie przed ślubem0wacko2.gif
    Jejku jeszcze punkty dostanę?01icon_lol2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 15:32

Jastin76, pierwiastka, padington lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry,
    ja tam lubię moje szarości a wykres czy w kolorze czy w szarych barwach analizowany jest tak samo i czerwone krechy się pojawiają w obu wersjach ;)

ja dziś jestem taka zmęczona i rozdrażniona jakaś a oczy mi się zamykają same o.O starość nie radość ;)

dzień bry

Jastin76 lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    bry,
    ja tam lubię moje szarości a wykres czy w kolorze czy w szarych barwach analizowany jest tak samo i czerwone krechy się pojawiają w obu wersjach ;)

ja dziś jestem taka zmęczona i rozdrażniona jakaś a oczy mi się zamykają same o.O starość nie radość ;)

dzień bry
    No to kawkę trzeba strzelić dobrym zwyczajem:) pewnie za dużo tych testów sprawdziłaś i oko się zamyka samo.

Jastin76, pierwiastka lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

A co to za marzenia o starości ? Trochę jeszcze trzeba pożyć żeby móc się zakwalifikować do tego etapu życia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:15

Jastin76, Moko, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Lore Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ja was wcale nie opuściłam, czytam na bieżąco wszystko ;) tylko ja starania odrzuciłam na dalszy plan :) co ma być to będzie. Lekarz kazał się mi odstresować, przestać myśleć a najlepiej nie myśleć ;) to więc czekam aż klocki się same ułożą ;)

Jastin76, Storczyk31, pierwiastka, She Wolf lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    No to kawkę trzeba strzelić dobrym zwyczajem:) pewnie za dużo tych testów sprawdziłaś i oko się zamyka samo.

dziś były zajecia więc nie było czasu nic sprawdzać, ale napisali nowe :D

a zamiast kawy drzemka była ale nie mogłam sobie miejsca znaleźć bo jakiś ból mnie chwycił w udzie od samej pachwiny czy nawet brzucha, wryyy starość nie radość hahaa1.gif
    padington wrote:
    A co to za marzenia o starości ? Trochę jeszcze trzeba pożyć żeby móc się zakwalifikować do tego etapu życia :)

jak gadam ze studentami to juz sie czuje staro :D

Moko lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Lore Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a miałyście kiedyś coś takiego jak plamienie około owulacyjne ? Bo ja dziś zauważyłam taką czerwoną niteczkę na papierze a jestem właśnie jajowata

I will live my life!!!
  • Moko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lore wrote:
    Dziewczynki a miałyście kiedyś coś takiego jak plamienie około owulacyjne ? Bo ja dziś zauważyłam taką czerwoną niteczkę na papierze a jestem właśnie jajowata
    Ja miałam coś takiego dwa razy w życiu i to było więcej niż niteczka, umówiłam się wtedy do gina i powiedziała, że pewnie miałam owulację i jeśli się nie utrzymywało dłużej (a było to u mnie przy jednorazowej wizycie w toalecie), to jest to ponoć normalne.

• Dani Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po zaaplikowaniu sobie pierwszego zastrzyku w brzuch ((AAA) z Gonalem F (gonadotropiny) w ramach hormonalnego przygotowania do IUI. Troche sie balam, ale wogole nic a nic nie czulam uklocia, ta igla taka cieniutka. Raz ciach i po sprawie. Super latwo i wygodnie. Super ta nowoczena strzykawka.

Jestem godzine po zabiegu i czuje sie troszke jak pijana...taka troche wstawiona. Powiem szczerze ze w takim stanie na rower bym nie weszla zeby na miasto pojechac. Hmm mam nadzieje ze ten stan nie bedzie mi towarzyszyc jutro caly dzien. No zobaczymy. W kazdym razie trzymajcie kciuki zeby jajka rosly, moj doktor mowil mi dzis ze celem brania tych zastrzykow jest jest zebym wyproduktowala 2 czy 3 jajka, a nie jedno jak co miesiac do tej pory, bo jak sa 2 lub 3 to wieksza szansa ze ktores sie zaplodni.

Ja mam abonament premium bo podstawowe jakies nudne bylo z tego co pamietam.

Super wiesci Jot! Oby tak dalej. Myslisz juz o imieniu?

A gdzie podziala sie nasza Ilya?

Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76, She Wolf, Kazia lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Jot Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aszka, dziewczynka :)

pierwiastka, Moko, Lore, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76, She Wolf, moremi lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Lore Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko uspokoiłaś mnie, znaczy się jaja sie wykluły :D w sumnie w nocy mnie bolały jajca, być może akurat owulacja była :)

Moko, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76, She Wolf lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
  • Moko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Hej dziewczyny, jestem po zaaplikowaniu sobie pierwszego zastrzyku w brzuch ((AAA) z Gonalem F (gonadotropiny) w ramach hormonalnego przygotowania do IUI. Troche sie balam, ale wogole nic a nic nie czulam uklocia, ta igla taka cieniutka. Raz ciach i po sprawie. Super latwo i wygodnie. Super ta nowoczena strzykawka.

Jestem godzine po zabiegu i czuje sie troszke jak pijana...taka troche wstawiona. Powiem szczerze ze w takim stanie na rower bym nie weszla zeby na miasto pojechac. Hmm mam nadzieje ze ten stan nie bedzie mi towarzyszyc jutro caly dzien. No zobaczymy. W kazdym razie trzymajcie kciuki zeby jajka rosly, moj doktor mowil mi dzis ze celem brania tych zastrzykow jest jest zebym wyproduktowala 2 czy 3 jajka, a nie jedno jak co miesiac do tej pory, bo jak sa 2 lub 3 to wieksza szansa ze ktores sie zaplodni.
    Czyli nie taki diabeł straszny z tymi zastrzykami, mam nadzieję, że te objawy szybko przejdą i organizm się przyzwyczai.Trzymam kciuki za rosnące jajeczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:18

Storczyk31, padington, Jastin76 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Czyli nie taki diabeł straszny z tymi zastrzykami, mam nadzieję, że te objawy szybko przejdą i organizm się przyzwyczai.Trzymam kciuki za rosnące jajeczka:)

Chyba juz sie przyzwyczail bo juz nie czuje sie pijana :) I bardzo dobrze sie czuje. Nawet lepiej niz zwykle, ale to pewnie przez podniecenie, bo sie podniecam ze to sie dzieje (moze nie powinnam, bo mi prolaktyne podniesie?) hehehe.

Dzieki kochane za kciuki!

Moko, padington, Jastin76, Kazia lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

She Wielkie kciukasy! musi sie udac za drugim razem :) <3

Dani tez sie szykuje na Wielkie jajkowanie :P <3 kciuki!

Jot kochana wiesz jak bardzo sie ciesze, ze jest idelanie, tak jak powinno byc i przepowiednie ludowe chyba sie sprawdzaja co do płci :P

Lore kciuki zeby wyluzowanie dało bardzo szybkie efekty :)

Moko nie wiem czy sie witałam, jak tak to nei aszkodzi powitac drugi raz :P :)

Pedington witam :)

Aszka jak sie cujesz?

Buziaki dla reszty Misiów Pysiów <3 :D

Te z Was, które czytały to wiedza ze miałam znikome plamienie pare dni temu, dzisiaj po mega ciezkim dniu pracy mam nadzieje ze nie bedzie powtórki bo wtedy zaraz pojde na zwolnienie, nie moge ryzykowac. Mam mdłosci i towarzysza mi one codziennie, czasami w mniejszym i wiekszym nasileniu ale na szczescie pawka nie było...jeszcze :)
    W srode mam wizyte i troche mam cykora no ale muse myslec pozytywnie. Tłumacze tez sobie ze skoro mam te mdłosci to chyba musi byc wszystko idelanie :) zmeczenie i sennosc to juz norma u mnie :)
    Buziaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 23:09

Jot, Storczyk31, Lore, pierwiastka, She Wolf, Ania1602, Jastin76, Moko, moremi lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Lore Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretko, cieszę się z Twoich mdłości :D teraz musi być dobrze, grunt to pozytywne myślenie. Oszczędzaj się i nie wariuj w tej twojej pracy :) Ach ja to bym mogła pawić od rana do nocy żeby tylko ....

Margaret.Se, padington, Jastin76, Storczyk31 lubią tę wiadomość

I will live my life!!!
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ