35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMargaret dobrze robisz mi tez lekarz tak mówił tyle, ze mi i tak to nie pomagało. Jak u Ciebie sie sprawdza to dobrze
Mnie najbardziej smieszy scena z mojej ciazy, jak ja zarzygałam cały pokoj, a moj maz po mnie poprawił, do tego doszedł kot i tez zrobil (wyrzucał akurat włosy strawione). Takze sie udzieliło wszystkim.
Margaret.Se, Moko, Storczyk31, Dani, MoBo, Jastin76, padington lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Margaret dobrze robisz mi tez lekarz tak mówił tyle, ze mi i tak to nie pomagało. Jak u Ciebie sie sprawdza to dobrze
Mnie najbardziej smieszy scena z mojej ciazy, jak ja zarzygałam cały pokoj, a moj maz po mnie poprawił, do tego doszedł kot i tez zrobil (wyrzucał akurat włosy strawione). Takze sie udzieliło wszystkim.
Hehehe widok niecodzienny taki trójkącik wymiotowy hahahah no taki pawik to jeszcze przede mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:09
MoBo, padington lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Wypije któraś za mnie kawę? Tak mnie to słońce dzisiaj rozleniwilo że nawet studentów pilnować mi się nie chce
Margaret super że coś działa na pawie,dbaj o siebie i odpoczywaj póki możeszStorczyk31, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
aszka wrote:Margaret dobrze robisz mi tez lekarz tak mówił tyle, ze mi i tak to nie pomagało. Jak u Ciebie sie sprawdza to dobrze
O moj Boziutez bym dodala
Storczyk31, aszka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane. Mialam monitoring dzis rano. Laski wychodowalam 4 jajka! AAAA. Co za total. Tzn jeszcze nie sa wszystkie dojrzale. Na lewym jajniku mam trzy o wielkosci 15, 14 i 13 a na prawym jedno o wielkosci 15. Ewidentnie to jeszcze nie owulka, ale jak tak dalej pojdzie to za 3,4 dni moge miec 3 albo 4 dojrzale jajka. Choc moze sie okazac ze ktores z nich przestanie rosnac. I beda tylko dwa dojrzale. Ale jak beda cztery , to co wtedy? Robic insemke? Ryzykowac trojaczki? Chociaz nie wiem jakie sa szanse ze wszystkie te jajka sie zaplodnia, i mojemu lekarzowi wlasnie o to chodzilo zebym wychodowala wiecej niz zwykle bo wtedy sa wieksze szanse ze cos sie zaplodni...
No ale niezla zagwodka, co?
Niestety wychodowalam tez cos co wyglada jak maly polip. Ale mi babka powiedziala ze to sie wchlonie jak bede brac progesteron w drugiej fazie. Jesli nie zajde w tym cyklu, i dostane @ to wtedy bede musiala go zbadac ("to cos") jesli nadal tam bedzie po zaprzestaniu brania progesteronu. Wiec ja sie tym jakos bardzo nie przejmuje ale nie powiem zebym sie ucieszyla na ta wiadomosc.
W kazdym razie bez watpienia moje jajniki odpowiedzialy na stymulacje dobrze. Nader dobrze. Ale nie mam przestymulowania bo wartosc badania estradiolu na to nie wskazuje (mam 400 png/ml), jestem daleka od hiperstymulacji.
Jeszcze nie rozmawialam z moim lekarzem prowadzacym, ma do mnie dzwonic po poludniu, do 18ej. On mi powie co dalej, ale najpewniej zleci mi kolejna wizyte na USG za 2,3 dni.
Margaret - po twoim przykladzie widac ze cialo w ciazy wie co jest dobre dla nas a co to syf. Slodycze i mieso powiadasz? No tak bym przypuszczala tez. Super ze znalaslas sposob na swoje mdlosci. Cudnie sie czyta wiesci od ciebie! To podbudowuje kazda z nas tutaj.
Buuziaki!
Storczyk31, MoBo, Jastin76, padington, Margaret.Se, Kazia lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani jeszcze wszystko moze sie stac i organizm moze se wybrac jeden pecherzyk.
Masz monit przed insemka? dobrze by bylo.
Fajnie by bylo tak 2 jaja3cie ja moge przyjac
a na 4rte na 100% ktos sie tu znajdzie
Dani, Storczyk31, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Dani, ciesze się
się zadzieje
!!!
mam pytanko: lekarz, który sam dzwoni? gdzie takiego znaleźć ?
buahahahahhaha
A do czego ty odliczasz czas Storczyczku? zdradz cioci MoboStorczyk31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dani super wieści!!!!!! Co do możliwości zapłodnienia wszystkich jajeczek, to ja się nie wypowiadam, ale chyba taka możliwość jest. Zobaczysz jeszcze jaki będzie stan rzeczy przed samą insemką
Ja oczywiście nieustannie trzymam kciuki.
A mnie dziś podniosła ciśnienie koleżanka w ciąży tekstem: Jak nasze starania i czy planuję jakąś wizytę u lekarza jeśli się w tym miesiącu też nie uda?
No sorry, może ja przewrażliwiona jestem, ale miłe to to nie było. Od razu założyła, że już się teraz nie udało, ehhhh:( NIe odzywa się prawie 2 miesiące i taki tekst. Pełne wsparcie, co? Ale ona już tak ma. Idę się dziś zresetować z kumplem po pracy na jakiś dobry obiadek, to liczę, że mi wku...w przejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:30
MoBo, Jastin76, padington, Margaret.Se, Kazia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDani wrote:Hej kochane. Mialam monitoring dzis rano. Laski wychodowalam 4 jajka! AAAA. Co za total. Tzn jeszcze nie sa wszystkie dojrzale. Na lewym jajniku mam trzy o wielkosci 15, 14 i 13 a na prawym jedno o wielkosci 15. Ewidentnie to jeszcze nie owulka, ale jak tak dalej pojdzie to za 3,4 dni moge miec 3 albo 4 dojrzale jajka. Choc moze sie okazac ze ktores z nich przestanie rosnac. I beda tylko dwa dojrzale. Ale jak beda cztery , to co wtedy? Robic insemke? Ryzykowac trojaczki? Chociaz nie wiem jakie sa szanse ze wszystkie te jajka sie zaplodnia, i mojemu lekarzowi wlasnie o to chodzilo zebym wychodowala wiecej niz zwykle bo wtedy sa wieksze szanse ze cos sie zaplodni...
No ale niezla zagwodka, co?
W kazdym razie bez watpienia moje jajniki odpowiedzialy na stymulacje dobrze. Nader dobrze. Ale nie mam przestymulowania bo wartosc badania estradiolu na to nie wskazuje (mam 400 png/ml), jestem daleka od hiperstymulacji.
Buuziaki!Dani, MoBo, Jastin76, padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Dani super wieści!!!!!! Co do możliwości zapłodnienia wszystkich jajeczek, to ja się nie wypowiadam, ale chyba taka możliwość jest. Zobaczysz jeszcze jaki będzie stan rzeczy przed samą insemką
Ja oczywiście nieustannie trzymam kciuki.
A mnie dziś podniosła ciśnienie koleżanka w ciąży tekstem: Jak nasze starania i czy planuję jakąś wizytę u lekarza jeśli się w tym miesiącu też nie uda?
No sorry, może ja przewrażliwiona jestem, ale miłe to to nie było. Od razu założyła, że już się teraz nie udało, ehhhh:( NIe odzywa się prawie 2 miesiące i taki tekst. Pełne wsparcie, co? Ale ona już tak ma. Idę się dziś zresetować z kumplem po pracy na jakiś dobry obiadek, to liczę, że mi wku...w przejdzie...
Bo to siem czlowiek uczy dopiero pozniej, ze lepiej nikomu nie gadac
Smacznego obiadkuStorczyk31, Jastin76, padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:super wynik estradiolu wychodzi ze dwa jajka po 15 mm to te wlasciwe(chyba). Takze moze tamte stana w miejscu, a dwa jajca to ideał.
No tak by bylo idealnieOby, oby
Storczyku - to super, super, czekamy co tam gino powie! Ty juz wiesz wszystko z naszego forum wiec go zasypuj pytaniami i zlecaj mu zlecenie wszystkich badan itpStorczyk31, MoBo, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:
Storczyku - to super, super, czekamy co tam gino powie! Ty juz wiesz wszystko z naszego forum wiec go zasypuj pytaniami i zlecaj mu zlecenie wszystkich badan itpto wcale tego nie dam po sobie poznać , wybadam w ten sposób co i jak
To, zdaje się metoda MoBo, jakiegoś guru trzeba miećDani lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:zdaje się metoda MoBo
Jaka moja metoda?moze sama sie nie stosuje
Ja siem tylko staram nie stawiac Boga w pozycji zlotej rybki ...buahahahahhaStorczyk31, Jastin76, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Bo to siem czlowiek uczy dopiero pozniej, ze lepiej nikomu nie gadac
Smacznego obiadkuStorczyk31, Dani, padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość