X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ania za rosniecie &&.

Loret moze sprobuj pozniej letrozolu.

Wlasnie.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret dobrze robisz mi tez lekarz tak mówił tyle, ze mi i tak to nie pomagało. Jak u Ciebie sie sprawdza to dobrze :) Mnie najbardziej smieszy scena z mojej ciazy, jak ja zarzygałam cały pokoj, a moj maz po mnie poprawił, do tego doszedł kot i tez zrobil (wyrzucał akurat włosy strawione). Takze sie udzieliło wszystkim. loudlaff.gif

Margaret.Se, Moko, Storczyk31, Dani, MoBo, Jastin76, padington lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    no zobaczymy jaki plan bedzie mial inny lekarz i jak to ogarne emocjonalnie :/
    abbraccio.gif

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Margaret dobrze robisz mi tez lekarz tak mówił tyle, ze mi i tak to nie pomagało. Jak u Ciebie sie sprawdza to dobrze :) Mnie najbardziej smieszy scena z mojej ciazy, jak ja zarzygałam cały pokoj, a moj maz po mnie poprawił, do tego doszedł kot i tez zrobil (wyrzucał akurat włosy strawione). Takze sie udzieliło wszystkim. loudlaff.gif

Hehehe widok niecodzienny taki trójkącik wymiotowy hahahah no taki pawik to jeszcze przede mną :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:09

MoBo, padington lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Wypije któraś za mnie kawę? Tak mnie to słońce dzisiaj rozleniwilo że nawet studentów pilnować mi się nie chce B-)
    Margaret super że coś działa na pawie,dbaj o siebie i odpoczywaj póki możesz

Storczyk31, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, wiedziałam że mogę na ciebie liczyć! ;-)

Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

O moj Boziu O.o tez bym dodala :P

Storczyk31, aszka, Jastin76 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Mialam monitoring dzis rano. Laski wychodowalam 4 jajka! AAAA. Co za total. Tzn jeszcze nie sa wszystkie dojrzale. Na lewym jajniku mam trzy o wielkosci 15, 14 i 13 a na prawym jedno o wielkosci 15. Ewidentnie to jeszcze nie owulka, ale jak tak dalej pojdzie to za 3,4 dni moge miec 3 albo 4 dojrzale jajka. Choc moze sie okazac ze ktores z nich przestanie rosnac. I beda tylko dwa dojrzale. Ale jak beda cztery , to co wtedy? Robic insemke? Ryzykowac trojaczki? Chociaz nie wiem jakie sa szanse ze wszystkie te jajka sie zaplodnia, i mojemu lekarzowi wlasnie o to chodzilo zebym wychodowala wiecej niz zwykle bo wtedy sa wieksze szanse ze cos sie zaplodni...

No ale niezla zagwodka, co?

Niestety wychodowalam tez cos co wyglada jak maly polip. Ale mi babka powiedziala ze to sie wchlonie jak bede brac progesteron w drugiej fazie. Jesli nie zajde w tym cyklu, i dostane @ to wtedy bede musiala go zbadac ("to cos") jesli nadal tam bedzie po zaprzestaniu brania progesteronu. Wiec ja sie tym jakos bardzo nie przejmuje ale nie powiem zebym sie ucieszyla na ta wiadomosc.

W kazdym razie bez watpienia moje jajniki odpowiedzialy na stymulacje dobrze. Nader dobrze. Ale nie mam przestymulowania bo wartosc badania estradiolu na to nie wskazuje (mam 400 png/ml), jestem daleka od hiperstymulacji.

Jeszcze nie rozmawialam z moim lekarzem prowadzacym, ma do mnie dzwonic po poludniu, do 18ej. On mi powie co dalej, ale najpewniej zleci mi kolejna wizyte na USG za 2,3 dni.

Margaret - po twoim przykladzie widac ze cialo w ciazy wie co jest dobre dla nas a co to syf. Slodycze i mieso powiadasz? No tak bym przypuszczala tez. Super ze znalaslas sposob na swoje mdlosci. Cudnie sie czyta wiesci od ciebie! To podbudowuje kazda z nas tutaj.

Buuziaki!

Storczyk31, MoBo, Jastin76, padington, Margaret.Se, Kazia lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani jeszcze wszystko moze sie stac i organizm moze se wybrac jeden pecherzyk.
    Masz monit przed insemka? dobrze by bylo.

Fajnie by bylo tak 2 jaja :) 3cie ja moge przyjac :) a na 4rte na 100% ktos sie tu znajdzie :P

Dani, Storczyk31, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dani, ciesze się ;) się zadzieje <3 !!!

mam pytanko: lekarz, który sam dzwoni? gdzie takiego znaleźć ?

buahahahahhaha

A do czego ty odliczasz czas Storczyczku? zdradz cioci Mobo :)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    O moj Boziu O.o tez bym dodala :P
    najgorsze było to, ze to ja musialam wszystko sprzatac...o.O

• Moko Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani super wieści!!!!!! Co do możliwości zapłodnienia wszystkich jajeczek, to ja się nie wypowiadam, ale chyba taka możliwość jest. Zobaczysz jeszcze jaki będzie stan rzeczy przed samą insemką:) Ja oczywiście nieustannie trzymam kciuki.
    A mnie dziś podniosła ciśnienie koleżanka w ciąży tekstem: Jak nasze starania i czy planuję jakąś wizytę u lekarza jeśli się w tym miesiącu też nie uda?
    No sorry, może ja przewrażliwiona jestem, ale miłe to to nie było. Od razu założyła, że już się teraz nie udało, ehhhh:( NIe odzywa się prawie 2 miesiące i taki tekst. Pełne wsparcie, co? Ale ona już tak ma. Idę się dziś zresetować z kumplem po pracy na jakiś dobry obiadek, to liczę, że mi wku...w przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:30

MoBo, Jastin76, padington, Margaret.Se, Kazia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Hej kochane. Mialam monitoring dzis rano. Laski wychodowalam 4 jajka! AAAA. Co za total. Tzn jeszcze nie sa wszystkie dojrzale. Na lewym jajniku mam trzy o wielkosci 15, 14 i 13 a na prawym jedno o wielkosci 15. Ewidentnie to jeszcze nie owulka, ale jak tak dalej pojdzie to za 3,4 dni moge miec 3 albo 4 dojrzale jajka. Choc moze sie okazac ze ktores z nich przestanie rosnac. I beda tylko dwa dojrzale. Ale jak beda cztery , to co wtedy? Robic insemke? Ryzykowac trojaczki? Chociaz nie wiem jakie sa szanse ze wszystkie te jajka sie zaplodnia, i mojemu lekarzowi wlasnie o to chodzilo zebym wychodowala wiecej niz zwykle bo wtedy sa wieksze szanse ze cos sie zaplodni...

No ale niezla zagwodka, co?

W kazdym razie bez watpienia moje jajniki odpowiedzialy na stymulacje dobrze. Nader dobrze. Ale nie mam przestymulowania bo wartosc badania estradiolu na to nie wskazuje (mam 400 png/ml), jestem daleka od hiperstymulacji.

Buuziaki!
    super wynik estradiolu wychodzi ze dwa jajka po 15 mm to te wlasciwe(chyba). Takze moze tamte stana w miejscu, a dwa jajca to ideał.

Dani, MoBo, Jastin76, padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Dani super wieści!!!!!! Co do możliwości zapłodnienia wszystkich jajeczek, to ja się nie wypowiadam, ale chyba taka możliwość jest. Zobaczysz jeszcze jaki będzie stan rzeczy przed samą insemką:) Ja oczywiście nieustannie trzymam kciuki.
    A mnie dziś podniosła ciśnienie koleżanka w ciąży tekstem: Jak nasze starania i czy planuję jakąś wizytę u lekarza jeśli się w tym miesiącu też nie uda?
    No sorry, może ja przewrażliwiona jestem, ale miłe to to nie było. Od razu założyła, że już się teraz nie udało, ehhhh:( NIe odzywa się prawie 2 miesiące i taki tekst. Pełne wsparcie, co? Ale ona już tak ma. Idę się dziś zresetować z kumplem po pracy na jakiś dobry obiadek, to liczę, że mi wku...w przejdzie...

Bo to siem czlowiek uczy dopiero pozniej, ze lepiej nikomu nie gadac :/
    Smacznego obiadku :)

Storczyk31, Jastin76, padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    super wynik estradiolu wychodzi ze dwa jajka po 15 mm to te wlasciwe(chyba). Takze moze tamte stana w miejscu, a dwa jajca to ideał.

No tak by bylo idealnie :) Oby, oby :)

Storczyku - to super, super, czekamy co tam gino powie! Ty juz wiesz wszystko z naszego forum wiec go zasypuj pytaniami i zlecaj mu zlecenie wszystkich badan itp :)

Storczyk31, MoBo, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:

Storczyku - to super, super, czekamy co tam gino powie! Ty juz wiesz wszystko z naszego forum wiec go zasypuj pytaniami i zlecaj mu zlecenie wszystkich badan itp :)
    a, że dużo teraz od Was wiem ;) to wcale tego nie dam po sobie poznać , wybadam w ten sposób co i jak
    To, zdaje się metoda MoBo, jakiegoś guru trzeba mieć ;)

Dani lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    zdaje się metoda MoBo

Jaka moja metoda? O.o moze sama sie nie stosuje :P

Ja siem tylko staram nie stawiac Boga w pozycji zlotej rybki ...buahahahahha

Storczyk31, Jastin76, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jaka moja metoda? O.o moze sama sie nie stosuje :P
    A kto jak chcial sprawdzić panią od aku za duzo nie mówił na dzień dobry ?

MoBo, padington lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Moko Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Bo to siem czlowiek uczy dopiero pozniej, ze lepiej nikomu nie gadac :/
    Smacznego obiadku :)
    To akurat nie jest takie proste, bo to niby moja przyjaciółka, ale już tyle razy się na niej zawiodłam... Ona sama długo nie mogła zajść w ciążę i ja ją wspierałam. Myślałam, że mogę również na to liczyć od niej. Ale o czym tu gadać kiedy ja jeszcze starań nie zaczęłam, to ona już mi zadawała pytania co zrobię, kiedy nie będę mogła zajść. Trochę śmiesznie. A oprócz niej o moich próbach wiedzą tylko 2 osoby, więc nie rozpowiadam każdemu...

Storczyk31, Dani, padington, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    A kto jak chcial sprawdzić panią od aku za duzo nie mówił na dzień dobry ?

aaaaaaaaaaaaaaaaa, hihi no test musi byc :)

Storczyk31, padington lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ